Šta je novo?

E pi$urija sa Jugodatom!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zveki

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
619
Znam da je ovo vise ofucana tema, ali, eto, ja sam se stvarno krstio i nogama i rukama, pa se nadam da ni vama nece biti dosadna. Pocetkom ove godine (naravno 2 meseca posle uplate) ljudi kupe racunar u Jugodati. Odmah me zovu da im podesim racunar, sto i uradih uz primetno usporen, ali ipak pri setapu stabilan rad racunara. U pitanju je Intel Celeron CPU na 2,8GHz sa PC-Chips plocom, zbog cega se i nisam upustao u problematiku brzine. Uz racunar, kao poklon dobijaju Kasperski AV sa pre 2 meseca isteklom licencom . Kako ljudi slabo koriste racunar, skoro mi se jave sa pitanjem kada bih mogao doci, jer racunar pored sporog rada cesto i blokira. Tad im rekoh da mogu doci da vidim sta je sa njim, ali posto je posto je skoro nekoriscen, sumnjam na hardver sto ce oni morati da reklamiraju Jugodati. I tako dodjem ja kod njih, pustim neke testove i racunar, naravno, ubrzo zabode. Reko ajde da probam sa drugom memorijom, otvorim komp i provalim ATA33 kabl na HDD-u! . Posto sam sledeceg momenta stavio novi kabl za HDD, i povezao CD na stari, dok sam cekao da HDD bude detektovan od strane doticne ChipiChips ploce covek mi pokaza papire koji idu uz komp, i na moju posalicu:"Aaa, dobili ste i cokoladu!", on izvadi iz ormana zapostavljenu malu Milka cokoladu u nameri da je podelimo, kad zaprepascen primeti na omotu rok trajanja do 2002 godine! .
Ima li nade za nase IT trziste???

Jugodata stavlja polovne komponente u "nove" kompjutere, ko kupi nešto kod njih, taj je magarac. Kraj priče :)

Polovne komponente, pa polovne i chokoladice..ccc... nego, "imam druga koji ima druga" :d (ipak ozbiljno) koji radi u Jugodati, i sam kaze da su gadan krs, te sta dalje reci... ja nisam imao iskustva s njima, ali iz prica cuh da su gori cak i od Bozica iz PA, a to je nesto! :mad:

sad me sramota da kazem ali i ja sam gledao komp (svoj 1. racunar) u jugodati i dobro je da ga nisam kupio! :d

Nemojte tako prema firmi koja je toliko postena da svoje komponente nabavlja samo na A lageru i to iskljuvio ugradjuje originalne Intel procesore (valjda po sistemu AMD je piratska kopija intela procesora, njih su banovali)... joj kad se samo setim one njihove reklame ono je gore nego NLpro group blam... :D

Mare je napisao(la):
joj kad se samo setim one njihove reklame ono je gore nego NLpro group blam... :D
Da, ali i NLprou i Jugodati, kako izgleda, posao cveta. To što par stotina ljudi koji vise na benchu i ES-u možda neće pazariti kod njih očito ih ne uzbuđuje previše.

Tu si apsolutno upravu jel kako se kaze ovce su za shisanje

posao cveta jer su imali muda i prvi dali na 12 i 24 rate kompove sa ogromnom reklamom
a posto 80% kupaca su seljani koji se ne razumeju oni su svoj posao zavrsili
prica o njima stvarno ima beskonacno... samo kad se setim onog cda sto su davali uz racunar na kome pise da sve sto instaliraju sa diska rade na svoju odgovornost

Jugodata koji su to ******, vec 10-ak kompa koji su dosli do mene od njih su ciste krsine.... ste videli njihove garancije npr. hard disk: SAMSUNG/MAXTOR/IBM... po ovome oni mogu da stave ove tri vrste diskova i onda ja naletim na WESTERN DIGITAL u kompu, pa sto lepo nestave sta prodaju i kraj price... ali tu dobro stoji konstatacija da vecina ljudi omadjijana velikom reklamom i kreditom aaaahahahaha... kako stariji ljudi koji kupuju svojim unucima nemogu da shvate posle toliko prevarenih ljudi da ne treba kupovati u Jugodati... A sto se tice kredita banka grcke daje povoljne kredite... ja sam uzeo komp od 800e na tri godine... rata mi nije vise od 2000din i plus mogu da isplatim ranije ako budem imao love a samim tim i kamata nece biti 10% nego negde oko 5% ako ode za godinu dana.... SMRT JUGODATI SLOBODA FORUMASIMA

Zveki je napisao(la):
...Milka cokoladu u nameri da je podelimo, kad zaprepascen primeti na omotu rok trajanja do 2002 godine! .

:zgran: :zgran: :zgran:

mislim da je ovo ipak kljucni argument :smoke:

Znam coveka u Kanadi koji radi u MDG-u.
I on mi kaze da smo mi ovde u srbiji ludi,
jer Jugodata od njih vuce sto stvarno nigde
u svetu ne moze da se proda.
Jedini argument koji oni traze je daj sto jeftinije...

Mikeli

Možemo mi ovde da pljujemo Jugodatu koliko hoćemo ali u zemlji u kojoj je najvažnija cena opreme pa sve ostalo nije ni čudo što i dalje neverovatno dobro posluju.
Firma je ušla u srž našeg tržišta i za to im skidam kapu.
Dobra cena, možda i najjača reklama u Srbiji, dobra prodajna mreža i računari koji (iako u unutrašnjosti kršići) podsećaju na brend su dobitna kombinacija.
Ako je prva pretpostavka da se neki posao radi zbog novca a ne zbog udovoljavanja zahtevima kupca - Jugodata onda može da se posmatra kao jedna vrlo uspešna firma.

Što se tiče brige o svom kupcu i tu dobijaju veliki plus, jer vam poklone čokoladu kojom možete da zamaskirate gorak ukus koji se javlja kad provalite kakvo su vam sranye od računara uvalili :d

Srga je napisao(la):
Što se tiče brige o svom kupcu i tu dobijaju veliki plus, jer vam poklone čokoladu kojom možete da zamaskirate gorak ukus koji se javlja kad provalite kakvo su vam sranye od računara uvalili :d

...da si video kako izgleda ta čokoladica koja se raspada vec 3 godine
:S:

Pre vise godina udjem ja u Jugodatu, jel' imate Epox ploce, jok, jel' imate ovo jok, ono jok, vidimo mi nesto ovde cudno :) Nego sretnem jednog poznanika vidim nosi novo kupljeni stampac na reklamaciju (jugodata naravno), kad ono neki Lexmark, model od pre 300 godina, ja sav zacudjen, odakle im uopste toliko star stampac, ludnica :D

Hm,sa gledista marketinga oni rade pravi posao:daju kupcu ono sto on zeli,ali je problem sto kupac nije svestan da nije dobio ono sto je zeleo.

Jugodata laze:
Dokaz: Celeron prodaju kao Pentium 4 c128KB, a i jedno i drugo su zasticene robne marke, i ne sme se celeron prodavati kao P4.
Mozda zvuci kao sitnica i glupo, ali na nekom razvijenijem trzistu ovo nikako ne bi smeli da rade.

Nije ni sitnica, niti glupo. Samo što ne znam ko bi trebao da reaguje: pokret za zaštitu potrošača, AMD ili Intel. Kad se samo setim koliko sam vremena potrošio na objašnjavanje da AMD Athlon XP nije "pentiJum četvorka", i da P4 c128kb nije "pentiJum 4" . Objasniš čoveku, on te gleda ispod oka (ovaj mali nešto mulja... zna on moj q**c.. pročit'o ja u novine). Nakon nekoliko dana u njegovom domu se pojavljuje Zida tehnolodžis tomejto full pack ultra mega giga P4 c128kb.... Kreće priča: a onaj mali će meni da objašnjava... vid' šta je mašina i štampač sam dobio. U boji!!!!!

To za Celeron=Pentium4 govori 90% nasih firmi koje diluju racunarske komponente (pa ko ne zna zaj.. se ). Pogledaj u nekim oglasima i videces.

Još više firmi govori AMD Athlon=Pentium 4, ali nije o tome stvar.

jaksa je napisao(la):
Jugodata laze:
Dokaz: Celeron prodaju kao Pentium 4 c128KB, a i jedno i drugo su zasticene robne marke, i ne sme se celeron prodavati kao P4.
Mozda zvuci kao sitnica i glupo, ali na nekom razvijenijem trzistu ovo nikako ne bi smeli da rade.
Dell je zbog toga tuzen :D
Srbija :wall:

Santa je napisao(la):
Još više firmi govori AMD Athlon=Pentium 4, ali nije o tome stvar.

Da,ali zamisli reakciju prosecnog kupca da mu kazes da nemas Pentium4,vec neki tamo Athlon,Sempron ili sta vec. Pobegao bi iz radnje momentalno.
:d

Poskupe su malo takve greske.

Koji li je ovo thread po redu o tome koliko je Jugodata krsh? Ajd nek neko ovo stavi u sticky,pa da zavrsimo jednom za svagda...i ovu temu i nl soft...poz :wave:

A najjache je bilo kad je sam sa ortakom isho tamo da vidi on shta oni nude. Pitam ja jel imaju AMD-ove procesore, tek ona tamo sekretarica sto "satro" popunjava konfigurator kaze "Ne drzimo AMD jer su se mnogi ranije zalili (bla, bla...)". Dobro ajd, kao nemaju AMD, i ja kao ajd da vidim shta imaju od Intela, pa pitam za p4 northwood. Njena reakcija - cudno me gleda ispod oka (i odmahuje glavom, naravno), pitajuci sta mi je to? :zgran:
"Pa sta onda prodajesh bve tjurko jedna(!!!)"- ovo nisam reko naglas ali sam pomislio i okrenusmo se i otisli....

Ja od mnogo ljudi koje znam da su uzeli racunar, samo 3-je je uzelo u jugodati.
Jedan je znao da je krs al nije imao para. Radio mesec dana i batalio.
Drugom ne radi al ga i ne zanima mnogo, ionako je trebalo da sluzi kao sredstvo da zaradi za dop. naravno nije islo.
Sestra moje strine je hepi jer word uglavnom radi.

U principu svako ima pravo da radi kako zeli, ali prodaja celerona kao p4 je tezak prekrsaj. Za to je Dell, kao sto neko rece, tuzen i proglasen krivim. Al ipak ovo je serbia :)
Takodje jako je ruzno napisati u ponudi da racunar ima gf4ti a unutra mx440.

ZoNi je napisao(la):
heh... moja drugarica je, uprkos mom zestokom protivljenju, kupila komp u Jugodati... sad se cudi kako joj nista ne radi kako treba... naravno, sad mi veruje da je Jugodata rupa, pa tu "reklamu" i ona sada propagira ;)

***, covek se najbolje uci na svojim greskama...

Ja sam uspeo 9/10 osoba da nagovrim da ne kupuju komp u jogodati, nego da im ja napisem komponente i oni to da kupe, oni su sad presrecni a 10 osoba sad umesto da igra igrice on ih sad posmatra kao slide show :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno