Šta je novo?

E pi$urija sa Jugodatom!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve dok jednog dana ne bude postojala jaka asocijacija za zastitu prava potrosaca moci ce svako da radi sta hoce, jer preko suda u ovoj zemlji nesto dokazati je besmisleno. Cak i da posle 3-5 godine dobijete odstetu, sta vam to vredi ako ste izgubili vreme na 20 rocista, platili advokata iz svog dzepa itd.

Asocijacija za zastitu prava potrosaca bi mogla mnogo brze da odradi posao jer (pretpostavljam) kao pravno lice ima mnogo veci uticaj kod nadleznih organa.

Zalosno je da su mnoge male firme koje su drzale samo extra stvari propale, a neli otpadi i dalje opstaju...

chuj moze se to i ovako retji sve se zale na jugodatu i sezampro pitam
se da li je to mozda zato shto je isti lik vlasnik obe firme?
tantantantna ushli ste u zonu sumraka momci hehehe

igor2 je napisao(la):
Drugom ne radi al ga i ne zanima mnogo, ionako je trebalo da sluzi kao sredstvo da zaradi za dop. naravno nije islo.

Eto neka vajda i od Jugodate
:trust:

Mare je napisao(la):
Sve dok jednog dana ne bude postojala jaka asocijacija za zastitu prava potrosaca moci ce svako da radi sta hoce, jer preko suda u ovoj zemlji nesto dokazati je besmisleno. Cak i da posle 3-5 godine dobijete odstetu, sta vam to vredi ako ste izgubili vreme na 20 rocista, platili advokata iz svog dzepa itd.

Asocijacija za zastitu prava potrosaca bi mogla mnogo brze da odradi posao jer (pretpostavljam) kao pravno lice ima mnogo veci uticaj kod nadleznih organa.

Zalosno je da su mnoge male firme koje su drzale samo extra stvari propale, a neli otpadi i dalje opstaju...

Slazem se mada vec postoji Asocijacija za zastitu potrosaca Beograda, ali to treba resiti na teriroriji cele Srbije i da se oformi odsek za zastitu ICT potrosaca i da kazna za firmu bude za prvi prekrsaj preko 100.000 din, za drugi 1.000.000din, a za treci 10.000.000din i zatvaranje firme i naravno da sudovi to EXPRESNO URADE!!!!

Znate sta je jos gore od kupovine kompjutera u Jugodati? Kad vas neko pozove da mu sredite Jugodata racunar. E tu nastaje horor.

Dobro, bolje i tako nego da te zove da mu središ Philips računar :d

Air Jordan je napisao(la):
Hm,sa gledista marketinga oni rade pravi posao:daju kupcu ono sto on zeli,ali je problem sto kupac nije svestan da nije dobio ono sto je zeleo.
iz mog iskustva: ljudi kad kupe comp i rikne im vrlo brzo posle toga, ne zale se toliko na onog ko im je to uvalio, vec sve to svale na:
a) viruse
b) cinjenicu da su kompjuteri ionako kvarljiva roba, i da su ga pokvarili jer su greskom pritisnuli pogresno dugme (znate ono
press any key to continue...
NO, NO, NO, NOT THAT ONE!!!!

:d

koliko sam samo mobilnih vidio koje je navodno napao virus (jos prije raznih Cabira, Comm Warriora, Locknuta i sl, koji su ionako samo za Symbian). BTW, i u PG postoji Jugodata, samo nisam siguran je li u pitanju ista firma. Ovi nashi su zaista prodavali uglavnom brend racunare, cini mi se HP (za malo se i meni omakao 1 kao moj prvi comp, prije 4-5 god).

Najgore je kad odes kod nekoga da mu sredis krsinu od kompjutera (bez obzira gde ga je kupio),sredis ga objasnis mu neke osnovne stvari (ali on ne ukapira nista),onda odes opet da mu sredis krs i opet mu objasnis (i opet ne ukapira nista),i pitas ga onako: Zasto si kupio kompjuter? Pa,ne znam.(a kompjuter je kupio u novembru 2004 :) Mozda zato sto je video na televiziji kako se prica da ce se uvesti PDV od nove godine ? i da mnogi ljudi kupuju kompjutere da bi se obezbedili na vreme pre tog neizbeznog "Armagedona" :S: ) Ustvari najgore je sto novopeceni kupci ne shvataju da kompjuteri ne funkcionisu "kao u filmovima",i da je nemoguce da dobiju za 400 evra nesto sto ce raditi besprekorno,bez problema,"samo kliknes i ne mislis".Ali to ipak sve nema toliko veze sa jugodatom,nego sa neupucenim kupcima nazalost.Zato i postoji jugodata,i zato postoje gomila prodavaca koji su navikli da,cim udjes i pitas nesto,oni pocnu da ti sole pamet,i zele da ti prodaju nesto sto im se prodaje u tom trenutku. :crash:

Paranoya je napisao(la):
Najgore je kad odes kod nekoga da mu sredis krsinu od kompjutera (bez obzira gde ga je kupio),sredis ga objasnis mu neke osnovne stvari (ali on ne ukapira nista),onda odes opet da mu sredis krs i opet mu objasnis (i opet ne ukapira nista),i pitas ga onako: Zasto si kupio kompjuter? Pa,ne znam.(a kompjuter je kupio u novembru 2004 :) ...

Pa nista ti pocnes da mu naplacujes...da vidis kako ce poceti da kapira! ;)

Danas sam bas razgovarao sa covekom koji je kupio komp. u jugodati i njemu je naravno otisao system posle 6 meseci i...kad je dosao navodno taj lik iz servisa(ili kako oni to vec zovu tamo kod njih :) ) poceo je i on sam da pljuje po njima, kako oni kao ubacuju neki soft. za ubijanje wina...itd. i rekao kao kako su oni bili sad na onom sajmu(verovatno je mislio na CeBit) i kako su tamo oni(Jugodata) sklopili dil sa nekom firmom koja pravi "gotove" racunare samo da se ubode CPU i ona kao sljaka bez problema...i kako su potpisali neki ugovor sa M$om koji ima daje odobrenje za custom-izaciju Wina(pomozi boze)....itd.

Ne mogu vise da pisem, spava mi se! :)
Dakle...na koje nacine jos moze da nas iznenadi jedan tako dobar brand kakva je JUGODATA videcemo u narednom periodu...

Poslednja izmena:
Zveki je napisao(la):
...Uz racunar, kao poklon dobijaju Kasperski AV sa pre 2 meseca isteklom licencom ... "Aaa, dobili ste i cokoladu!", on izvadi iz ormana zapostavljenu malu Milka cokoladu u nameri da je podelimo, kad zaprepascen primeti na omotu rok trajanja do 2002 godine!...
Milan82bh je napisao(la):
... i kako su tamo oni(Jugodata) sklopili dil sa nekom firmom koja pravi "gotove" racunare ...i kako su potpisali neki ugovor sa M$om koji ima daje odobrenje za custom-izaciju Wina(pomozi boze)....itd.
Jos samo da potpisu ugovore sa Kasperskim i Milkom :d

Poslednja izmena:
Ugovor za tako nesto zapravo postoji, ako se licencira embed XP SP2 (sasvim nova stvar) firma ima cak 10000 komponenti (za odabir), i potunu kontrolu nad svime sto ce ici u sistem... ali to je namenjeno, bankama, isl insititucijama, a na kucnim racunarima. Takav sistem se ne instalira, vec se pravi image na drugoj masini, koji se samo prenese na ciljni HD, CD, flash isl.

Diablo je napisao(la):
Jos samo da potpisu ugovore sa Kasperskim i Milkom :d

Da kada to bude dobijaces Milku u svojoj tezini , ali sa isteklim rokom trajanja. A za Kasperski dobices CD, ali sa ANTI antivirusnim programom pa onda da onda neznas da li pre da odes do WC-a ili da :crash: ili da odes do njih i da ih :whip: ili da :wall:

Poslednja izmena:
Pa jeste videli njihove reklame tipa najjeftiniji u krugu od 1000 km i tako to!? Jeste li videli da uz komp od 1500 evra daju grafiku x300se? Jeste li videli reklamu na Tv Politika od pola sata?

STRASNO

vampire je napisao(la):
Pa jeste videli njihove reklame tipa najjeftiniji u krugu od 1000 km i tako to!? Jeste li videli da uz komp od 1500 evra daju grafiku x300se? Jeste li videli reklamu na Tv Politika od pola sata?

STRASNO

Imam samo jedan komentar na JUGODATU i mislim da je sve ostalo suvisno. Mislim da se slazete sa mnom????

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Najjace je kad su davali besplatno "pravu" kameru. Ja dosao kad to ona Barbie.

kisa je napisao(la):

Pa procitaj predhodne postove, shvatices da se kupci Jugodatinih proizvoda lupaju zidom o glavu ili
:wall:
Ja NISAM SRECNI JUGODATIN KUPAC, Vec sam SRECAN sto nisam nikada nista kupio u Jugodati.

Ma njih lepo treba odstreliti. Nema drugog nacina da im se stane na put.

Procitao sam ih bio sve, samo nisam shvatio sta tvoje znaci. :)
Sada znam. :)

Nemojte tako sto se tiche ugovora sa milkom. Ako do njega dodje, mozda ce da dele chokolade kojima nije istekao rok pre Hrista... :d

Dobro,

Rekli ste sta ste imali, i da se ne nastavlja u pravcu jel' bolja Milka ili Nestle, a posto me mrzi da brisem, bolje da se ovo zatvori.

Jel tako? :d

Da rezimiramo, ovde su ljudi ogorceni na Jugodatu( iako se 3/4 usera nije srela ni sa jednim njihovim racunarom), iz vise razloga, i sta sad? Hoce li to nesto promeniti u njihovoj poslovnoj politici?

Nece!

CLOSED!!

PS. Ovaj thread ce ostati ovde jos neki dan pa onda ide u korpu!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno