Šta je novo?

E-MU 1212m

Paopao

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
320
Interesuje me ova muzicka kartica E-MU 1212m (koja NEMA da se kupi a mnogi je imaju po cenovnicima) ili neka koja ima slican kvalitet ovoj znaci Analogni out a da je bolje od x-fi. Ulazi me ne interesuju nista posebno samo da ima jedan digital in koaksijalni, znaci u sustini samo mi je Analog playback bitan da ima sto bolji kvalitet. Ova E-mu bi bila idealna al kad nema.... :(
Moze i 7.1 nebitno, do 150-200 eurica max.

Ako neko ima neko iskustvo... dobro bi doslo.

Znaci neku karticu koja ima kod nas da se kupi a ne u Americi itd.

Poslednja izmena:
U hellas ima samo 1616m a bas nemam neku zelju da dam 383 evra :)
A ove M-Audio ili Esi nema ni na vidiku... Mission Impossible.. U sustini kakva je nabavka za ovakvim karticama dobro je da ima i ta e-mu.

Poslednja izmena:
M-Audio i ostale mozes da nadjes u nekoj bolje opremljenijoj prodavnici muzickih instrumenata. U obicnim pc prodavnicama mozes da nadjes uglavnom samo Sound Blastere od 5-10e.

M-Audio kartica je bilo pre par nedelja i u LyraStyle ovde u Nišu.
Baš sam zapazio Audiophile 2496 (koju posedujem :)) a bila je i 192-ojka.

M-Audio kartica je bilo pre par nedelja i u LyraStyle ovde u Nišu.
Baš sam zapazio Audiophile 2496 (koju posedujem :)) a bila je i 192-ojka.

Ja sam isto gledao 2496 u LyraStyle u Nisu i bila je skuplja i trebao sam da cekam da je tek naruce, pa sam otisao u Music House(valjda se tako nekako zove-blizu kafica Cubo) i tamo je kupio za 9600din. Imali su i ostale M-Audio kartice.

Jesi li gledao u http://www.pyramid.co.yu/categories.php?cat=AUD
mislim da su oni maloprodajni objekat od ComputerLanda koji je uvoznik Creative proizvoda.

Jesam ali trenutno nema. Ostavio sam im broj pa ce (mozda) da jave kada budu imali.
Inace probacu da nabavim ovih dana ESI Juli@ karticu iz madjarske.

Inace posle zilion procitanih testova po forumima i dopisivanja sa likom koji radi Testove Profi kartica i visekanalnih kartica za studio i on kaze da Audiotrak Prodigy HD2 do 200 EU je najbolja kupovina ako neko planira da SLUSA muziku a kartica moze da se nabavi i u evropi.
Inace postoji jos bolja revizija te karte Audiotrak Prodigy HD2 Gold, koja nema u evropi, a sve je isto osim OpAmp-a koji se inace izmenjivi bez lemljenja i mogu se zamenuti za 16-20$ sa NE5532 (u NE gold varijanti) za OPA2134 i dobijate Gold verziju kartice za sitne pare.

On kaze da nema za te pare nista bolje a kvalitet je isti ili bolji od uredjaja koji kostaju po 1000$ i vise. I kaze da EMU 1212m u 96 khz modu ima mali problem u frekvencijskom odzivu u DAC od -0.7db na 20khz u 24bit modu.

Samo Lynx Aurora8 svira za dlaku bolje i to se moze cuti samo u nekim pesmama i to retko, al to kosta a i za kucnu varijantu je nepotrebno bacanje 1000$ ili vise...

Nis ili?

Ja sam isto gledao 2496 u LyraStyle u Nisu i bila je skuplja i trebao sam da cekam da je tek naruce, pa sam otisao u Music House(valjda se tako nekako zove-blizu kafica Cubo) i tamo je kupio za 9600din. Imali su i ostale M-Audio kartice.

Možeš li objasniti malo preciznije gde je ta prodavnica i taj kafic. U Nišu ili?

U LyraStyle je 129 E to je negde oko 10 000 dinara i nesto

Pozdrav:wave:

Možeš li objasniti malo preciznije gde je ta prodavnica i taj kafic. U Nišu ili?

U LyraStyle je 129 E to je negde oko 10 000 dinara i nesto

Pozdrav:wave:

Ta prodavnica je u Nisu, a nalazi se kada se od hotela Ambasador podje prema Mek Donalds restoranu. S te desne strane se ide jos 100-200m i onda se sidje dole u neki suturen. Na glavnoj je ulici s te desne strane, mada je mozda ulaz malo teze uocljiv. U LyraStyle sam i ja prvo gledao i jeste kostala 129e, s tim da sam trebao da ih cekam ko zna koliko da je naruce. Ovde sam je platio okruglo 9600din i naravno odmah dobio s lagera.

Vrh Dno