Šta je novo?

e-Business - Kako?

• Začetnik teme Začetnik teme radax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Jedan moj drugar bi želeo da otvori online prodavnicu, pa me interesuje kako to da izvede?

Da li postoji gotovo rešenje za administraciju online prodavnice?
Želeo bi da ima brdo proizvoda, sa slikama, opisima i cenama, grupisanih u kategorije... Da korisnici mogu da vrše pretragu po kategoriji, ceni, ili ključnim rečima iz opisa.

Korisnik bi trebalo da može da rezerviše proizvod online, a po uplati da se taj proizvod briše sa liste. Plaćanje bi najverovatnije išlo PayPal-om ili slično...

Znači katalog proizvoda (koji se lako administrira) - jedina automatizacija bi bilo obaveštenje da je proizvod rezervisan.

Bilo bi lepo ako neko zna za neko gotovo (besplatno) rešenje za online prodavnicu, a ako ne postoji tako nešto bar da dobijem informaciju koliko bi okvirno koštala izrada ovakve jednostavne web aplikacije.

onaj deo sa payment procesorima ne postoji besplatno. To se lepo debelo placa.

ako ne postoji tako nešto bar da dobijem informaciju koliko bi okvirno koštala izrada ovakve jednostavne web aplikacije.

Ovo niti je jednostavno, niti je jeftino napraviti, a free varijante su sigurno bušne ko švajcarski sir.

Poslednja izmena:
Jedan moj drugar bi želeo da otvori online prodavnicu, pa me interesuje kako to da izvede?

Da li postoji gotovo rešenje za administraciju online prodavnice?
Želeo bi da ima brdo proizvoda, sa slikama, opisima i cenama, grupisanih u kategorije... Da korisnici mogu da vrše pretragu po kategoriji, ceni, ili ključnim rečima iz opisa.

Korisnik bi trebalo da može da rezerviše proizvod online, a po uplati da se taj proizvod briše sa liste. Plaćanje bi najverovatnije išlo PayPal-om ili slično...

Znači katalog proizvoda (koji se lako administrira) - jedina automatizacija bi bilo obaveštenje da je proizvod rezervisan.

Bilo bi lepo ako neko zna za neko gotovo (besplatno) rešenje za online prodavnicu, a ako ne postoji tako nešto bar da dobijem informaciju koliko bi okvirno koštala izrada ovakve jednostavne web aplikacije.

predlazem da u google pokusas sa "shopping cart", pogledas i zakljucis na kom principu funkcionise takav software i posebno obratis paznju na integraciju paypal pay processora sto je u 99% slucajeva 🙂

@entersb

kako mislis skupo i debelo se naplacuje? valjda si mislio na sam software online store, a ne na pay processor?
ako si web designer i u stanju si da napravis takav software npr online store potrebno je da samo integrises paypal email koji ces dobiti od musterije u online store i zastitis isti od zloupotreba sto je najmanji problem, veci problem je otvaranje paypal accounta serbia jer jos uvek takav nije moguce zvanicno otvoriti ali ce kolko sam upucen moci otvoriti do kraja januara kad ce i serbia kao poslednja drzava uci u paypal system 😡

A kako stoje stvari sa otvaranjem online prodavnice u Srbiji, da li postoji mogucnost
naplate direktno sa kreditnih kartica kao u klasicnim prodavnicama?
Postoje li uopste firme koje nude takvu uslugu da se integrise na web kod nas?

Jos jedno pitanje, koliko uopste ocekivati da bi kostao krsteni ne-template web sajt sa online prodajom i masivnim katalogom,
a da u tu cenu ulazi masivan katalog sa opisima, fotografisanje modela, flash animacije, otvaranje domena...?

Poslednja izmena:
@srkiller

pravi primer online store u srbiji na kojoj bi se placalo paypal processorom nisam video posto ovi jos uvek nisu zaziveli na nasim prostorima iako je paypal administracija obecala da ce u roku od 30-60 dana ubaciti i srbiju u paypal system (sastanak bankara i vlade sa predstavnicima paypala u novembru ove godine)
a kako su zamislile neke firme u srbiji, online trgovinu sa sve cenama mozes videti OVDE

u tvojoj online store u srbiji slobodno mozes da stavis placanje putem e-bankinga ili nekih zvanicnih kreditnih ili debitnih kartica ili internet kartica raznih banaka na tvoj racun

p.s otvaranje domena mozes, mislim, uraditi kod svakog domaceg providera ali je problem hosting zbog cena i trenutnog stanja na polju internet protoka, pa mozda da razmislis da hostujes na neki strani host servis tipa godady ili hostgator koji, da ne kazem decenijama rade sa naj serverima i naj uslugama a cene su smesne nasprem nasih hosting servisa koji deru de stignu

Drugar o kom je reč već ima otvoren PayPal nalog (preko nekog drugara iz UK) i može da prima uplate na njega... Znači plaćanje ne bi išlo preko njegovog sajta, preko sajta bi išla samo rezervacija a kasnije bi oni direktno dogovarali plaćanje mailom..

Sve u svemu problem nije plaćanje, nego sajt i baza artikala koju bi on (koji se ne razume baš puno u kompjutere) lako mogao da ažurira.

my bad, ja sam razumeo da tvoj drugar oce da otvori online prodavnicu pa onda sve u vezi iste, znaci porudzbina, placanje, stanja i ostalo sto se podrazumeva, ovako ispada da u stvari oce da samo reklamira svoj sajt sa kojeg ce se samo moci izvrsavati neke porudzbine iz odredjene baze artikala pa onda nekako privatno da se prebaci novac sa accounta na account makar to bilo putem paypala
i to je moguce ali je suludo, zamisli recimo da imas dobro posecenu online prodavnicu ili ne znam kako sad to da nazovem i imas brdo narudzbi i na sta bi to licilo kad bi morao sa svakim da kontaktiras direktno i dogovaras se u vezi placanja paypal-om recimo?
pa online prodavnice su tako i koncipirane da se sve automastski odvija bez razmisljanja a ako se ti i ne razumes u administraciju iste a recimo si vlasnik, onda napravis konkurs i zaposlis coveka koji se razume u take stvari tj koji ce sve u vezi online store da radi, npr unosi nove artikle, brise one koji vise nisu na stanju, izmeni po koju stranu ubaci novi flash banner (koji si ti prethodno narucio da ti se izradi ili koji si sam napravio) posalje dokumente knjigovodji online sa sve tvojim elektronskim potpisom i mnoge druge stvari direktno vezane za sam sajt

Hvala svima na odgovorima...

oscommerce je interesantan...
...ali više su mi pomogle ključne reči "shopping cart"...

Prvi pogodak na google-u mi završava posao - www.shop-script.com

cheers

Hvala djape1 na odgovoru.
Otprilike si odgovorio na sve sto me zanima 🙂

Nazad
Vrh Dno