Šta je novo?

E-bay ?

brale

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2004
Poena
319
Kako funkcioniše kupovina preko e-bay i da li uopšte funkcioniše kod nas?

brale je napisao(la):
Kako funkcioniše kupovina preko e-bay i da li uopšte funkcioniše kod nas?
Sa nemackog ebay provereno stize. Samo treba da nadjes nacin da im platis.
poz

Ukucaj "ebay" u search, bilo je već dosta priče o tome ovde.
U principu, najveći problem koji može biti je plaćanje, jer prodavci uglavnom preferiraju PayPal, koji ne radi sa našom zemljom, ali postoje neke varijante i alternative...search.

ili visa platnu krticu?

Imate sve informacije u nekoliko threadova. I ja kupujem chesto iz US, ali imam jedno pitanje za novije vlasnike Vise Virtuon ili ekvivalentne. Ja koristim ortakov paypal otvoren odavno, i bez problema kupujem na ebayu vrlo chesto, sve stize brzo i roba preko 200 evra prolazi bez carine i poreza. Sada imam i revolving i virtuon Visu iz Raiffesena, ali sam sa nekoliko strana chuo da se sada ne moze otvoriti Paypal nalog, da li je neko skoro to uspeo da uradi ?

driver je napisao(la):
Sada imam i revolving i virtuon Visu iz Raiffesena

Revolving radi, Virtuon ne. Visa Classic Delta Banke radi. Nadji samo nacina da zamaskiras IP odavde i to je to. Revolving radi provereno

Chudno, poshto je revolving ista stvar shto i virtuon, samo je kreditna, a pogotovo shto je virtuon bio najzahvalnija kartica za placanje na netu. Ali se vremena izgleda menjaju :) Probacu revolving pa cu javiti shta sam uradio...

Proshao paypal ko nishta :) E sad bash nemam shta da kupujem, a ove godine se nakupovah preko ortakovog accounta :D

Nego, jel znash mozda da li moze ovaj "austrijski" paypal da bude na engleskom ili moram ko ***** da drzim google translate stalno pored ? :)

Poslednja izmena:
Ahaha, ulogujem se tamo i on kaze "klikenzi hier" i prebaci me na at :D:D:D

Poslednja izmena:
Odes na Mein Profil -> Kontoinformationen -> Spracheinstellungen -> U.S. English -> Speichern

Mislim da bi to bilo to.. :)

Poz.

Poslednja izmena:
Jel placao neko sa bidpay-om?
Jel moze sa Visa virtuon karticom?

Moglo je pre par meseci, ali se ne isplati jer uzimaju 5% provizije (roba+poshtarina se rachuna)...

Cekajte, posto i meni pod hitno treba PayPall za neka placanja preko neta, ali neko treba meni da plati, znaci li sve ovo da ja ipak mogu na neku foru da otvorim PayPall nalog? Ili ta fora samo vazi ako ja nekome placam, pa se ne provali da je poslato iz nase nam drage zemljice? Trenutno imam jedinu opciju placanja cekom, sto je uzasno nesigurno za nase uslove, a i ceka se prilicno dugo za naplatu. Ajde please ako neko ima vise onformacija, moze i na PM...
Thanks

driver je napisao(la):
Proshao paypal ko nishta :)
Čekaj, otvorio si account na PayPal-u tako što si za Country odabrao Austriju ili Grčku? Pročitaj doooobro terms and conditions PayPal-a, tamo kažu da ti mogu ukinuti nalog bez obaveze da ti objašnjavaju zašto su to uradili. A u nekom od threadova, čini mi se baš ovde, sam pročitao da se to dešavalo ljudima baš u trenutku kada su vršili plaćanje, tako da su ostajali bez kinte.
Ako si našao neku drugu foru, podeli je sa nama :)

Kako to moze da se desi bash u te dve sekunde kada placash ? :) Evo leksa odavno koristi paypal i placao mi je puno puta u poslednjih nekoliko meseci, nikad problema nije bilo. Ja sam otvorio na austriju, poshto je ovo austrijska visa, pa je nekako logichno da ce raditi najbolje. Malopre sam platio par nekih usluga na netu, i proshlo bez problema...

vozacu, bas nikad nisi imao problema jer, tipa, imas .yu IP, a ne .at? mislim, nije da ne mozes da sredis da bude .at, ali je pitanje koliko je to pouzdano... sta znam, ne bih se ja tako lako zezao sa lovom, mozda sam paranoican, ali sta cu :)

anyway, ti koristis paypal samo da placas, right?

Ma sve ide preko .yu, i ortak mi je placao puno puta, i sebi. Ima nalog vishe od godinu dana, nikad problema nije bilo, placali smo nekoliko puta robu preko 200e. A ne razumem i dalje kakvo je to zezanje sa lovom. Pa kako mogu da ti nestanu pare kada su na kartici ?

I da, koristim paypal samo za placanje, shto ?

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Ja sam otvorio na austriju, poshto je ovo austrijska visa, pa je nekako logichno da ce raditi najbolje

Ako mislis na Visa karticu koju je izdala Raiffeisen banka u Srbiji, to je srpska kartica kao i ona od npr. YU banke. Na poledjini kartice piše ti da je ona vlasništvo "Raiffeisen A.D. Beograd", tj. preduzeća koje je registrovano kod nas i za njega garancije ne pruza austrijska vec srpska drzava.
Tako da je u svakom slučaju to sa austrijskim sajtom fake.

driver je napisao(la):
I da, koristim paypal samo za placanje, shto ?
mislio sam, ako je i obrnuto, da ti dam
BUL0001.jpg
,
za zezanje sa lovom, ali ovako, ako je one way, i to sto kazes, cak i da ti ugase nalog, nista ne gubis...

Spotter, na poledjini kartice pishe "Austria card"

Keops, a zashto bi koristio paypal da mi neko uplacuje lovu, za to postoji Western union u vecini nashih banaka :) Paypal je suvo zlato za uplacivanje napolje, jer to se odavde nikako drugachije ne moze uraditi (bidpay i moneybookers su daleko ispod upotrebljivosti). Ja sam ukapirao da je ovde pricha o placanju aukcija na ebayu, jer tamo je sve na jednom mestu po najpovoljnijoj ceni, a roba brze stize nego iz EU.

driver je napisao(la):
Spotter, na poledjini kartice pishe "Austria card"

To je firma koja proizvodi kartice za raznorazne institucije i nema veze s bankom tj. placanjem

driver je napisao(la):
Keops, a zashto bi koristio paypal da mi neko uplacuje lovu, za to postoji Western union u vecini nashih banaka :)

Pa recimo zato sto na nekim specijalizovanim site-ovima postoji samo opcija Pay Pall i By Check za placanje izvrsenih transakcija

I posle kad ukinu platne promete i/ili online payment usluge za Srbiju, nesto se bunite :sceptic:

Silvere, pa ja samo hocu neshto da kupim i da platim to poshteno. Chudno je to shto paypal podrzava samo mali broj zemalja, ima gomila mnogo jachih od nas i nema ih na listi, a kada cemo mi da dodjemo na red tek ;) Najjache shto ima slovenija...

Spirit, ne razumem te shta si hteo da kazesh. Kakvi specijalizovani sajtovi ? Ebay u vecini aukcija moze samo paypal, i to je ono shto mi/nam odgovara, a ista stvar je i sa svim ostalim ozbiljnijim sajtovima. U svakom sluchaju, van US je glupo kupovati, jer jeftinije nema nigde, a tamo svi primaju paypal...

Ma prodajem neke 3d modele na specijalizovanim site-ovima, a na njima je jedina opcija by check i Pay Pall. Posto ova druga otpada, jedino ostaje kockanje sa nasim postanskim sluzbenicima.

Inace, poslah ja kao mail Pay Pall sluzbenicima, da pitam da li je u planju prosirenje broja podrzanih zemalja, tu kao spomenem i nasu, i sta mislite, jel sam dobio odgovor?

Nisu mi iskreno jasni, mada nema ni Croatije, a Slovenci su isto zadnja rupa na svirali od podrzanih zemalja.

Vrh Dno