Šta je novo?

E-bay

HuLsH

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2004
Poena
319
Ima li iko iskustva sa narucivanjem preko e-bay-a
tacnije, interesuje me koliko izadje shipping do SCG ? (recimo iz USA)

Poslednja izmena:
jel moguce da niko nema ni predstavu o ovoj temi?!?!?!?

za kvote pogledaj www.usps.com tj americku postu tamo imas kalkulator koji ti kaze koliko kosta.
Kupovina preko ebaya je relativno sigurna ali postoji problem placanja posto skoro niko ne prihvata direkto CC sem nekih e-bay radnji vec se uglavnom trazi pay pal koji naravno ne postoji za SCG a problem je i da ljudi uglavnom salju u USA i Kanadu...
Nadam se da ti je ovo pomoglo.
Pozdrav
N

a da li postoji firma koja obavlja kupovinu u nasoj zemlji? koja bi eventualno to lakse obavila!?

Moze se platiti i preko Western Uniona. Samo treba da se dogovoris sa covekom. Hoce da salju i u SCG. Samo pobedi na aukciji i zamoli ga da se raspita koliko bi kostao transport (pa mu daj koliko trazi). Ja trazio Diamond Monster 3D Voodoo II 12MB x2, i sve to za 15$ :d
Ali predomislio sam se kad sam cuo da je transport izmedju 50 i 70$... :(

Pre 2-3 nedelje sam uzeo karte :) preko e-baya i stigle su mi pre neki dan. Na pismu je pisalo da je postarina bila 3.8$, a seller mi je uzeo 15$ posto je kao sto kaze morao da plati benzin, specijalnu kovertu itd... Znaci sve zavisi sta uzimate i kod koga uzimate.

Najbolje je da pre kupovine kontaktirate prodavca i informisete se o svemu.

Izvinite sto pravim digresiju, mene interesuje koju platnu karticu treba da imam da bih kupio nesto na ebayu. Ne interesuje me problemi oko slanja, posto bih kupio neki cdkey.

Darko je napisao(la):
Moze se platiti i preko Western Uniona. Samo treba da se dogovoris sa covekom.

Problem je sto malo ljudi zna da iz Srbije ne moze da se shalje novac preo Westerna... Moze samo da se prima...

Ja sam otvorio paypal nalog sa zemljom greece i tako mi radi fino za sada. Postarine su za cda (to sam jedino kupovao) oko 5$ iz USa a i iz Tajvana mi je isto bilo 5$.

Prodavci su bili korektni i o svemu me odmah obavestili.

milos1985 je napisao(la):
Ja sam otvorio paypal nalog sa zemljom greece i tako mi radi fino za sada. Postarine su za cda (to sam jedino kupovao) oko 5$ iz USa a i iz Tajvana mi je isto bilo 5$.

Prodavci su bili korektni i o svemu me odmah obavestili.

A roba je bila? i koja tezina ako moze da se zna?!

U pitanju su bili originali igrica (znaci mala tezina).

milos1985 je napisao(la):
Ja sam otvorio paypal nalog sa zemljom greece i tako mi radi fino za sada.

ajde nam malo objasni taj postupak otvaranja naloga na paypal-u, zar ti nije potrebna i odgovarajuca ip adresa za tako nesto, kao i provere koje su rigorozne... jel ti je stiglo nesto sto si platio preko paypal-a, sem diskova? pozdrav

Ja sam nalog otvorio tako sto sam na jednom sajtu trebao da platim neki servis, a kasije ga normalno koristio

DO sada sam imao oko 7-8 placanja i sva su bila ok.

U principu po meni ne bi trebali i da reaguju. Ja posteno placam, kartica je ok, njima ide procenat... Nisam ja kriv sto smo na black listi.

Poslednja izmena:
bas nesto konkretno nisi objasnio postupak otvaranja naloga na paypal-u, ipak nije to tek tako lako otvoriti, pogotovo jer se prolazi neki proces provere...

@ jorgovan ili milos1985 (vise ne znam ni sa kim pricam) koju si karticu koristio odnosno koju koristis?

Pa trebao sam da platim nesto na ymlp.com i oni primaju jedino preko paypala. tamo sam popunio podatke za otvaranje racuna kao sto sam rekao i to je bilo to. Nisam ni ja verovao da ce proci ali proslo je i radi.

Koristio sam Visa Virtuon karticu.

Malo korisnih informacija vezanih za Paypal OVDE i OVDE.

Diablo je napisao(la):
www.e-ducan.com
Uzimaju valjda 20% i jos dodaj carinu, pdv...
Pise sve na sajtu.

oni ne uzimaju preko e-bay-a, tj uzimaju ali ne ogovaraju za posledice i ne garantuju da ce paket stici.....

Stvorenje je napisao(la):

a ovo mrzim od svega najvishe.... jedan ti kaze da je sve proslo super i da nije imao problema i onda procitas ovakve stvari...... ajde budi sada pametan pa odluci

Poslednja izmena:
ma oni mogu i mi mozemo svasta da pricamo o paypal-u, ali on je hteli mi ili ne jedan od glavnih sto se tice sistema placanja u svetu, cak se i jedan ebay vezuje za njega i skoro svi prodavci ti namecu paypal... Naravno, da je omoguceno koriscenje paypal-a kod nas, svi bi ga mi vrlo rado koristili, bez obzira na ona upozorenja gore ;)...

Stvorenje je napisao(la):

Radi se o tome da mi ne mogu ukrasti ono sto nemam na racunu. Naime ja nikada nemam ni prebijenog dinara/dolara ili bilo cega na racunu kod njih. On povuce pare samo kada nesto placam, sa kartice na kojoj je novac samo kada trebam nesto da platim....

da li se moze platiti visa classic karticom societe generale banke?

I ja imam Pay-Pal Nalog otvoren na Greece! Otvorio sam ga bez ikakvih problema na njihovom sajtu sa Visa Virtuon CC!!
Nisam nishta porucivao da mi stize gajbi.. ali redovno platjam neke servise na netu koji mogu samo preko Pay-Pala da se uplate, i nikakvih problema nisam imao!

Evo ja samo da kazem da me je paypal okljackao za 24$. Naime vrsio sam neka placanja i novac koji je slan jednostavno nikada nije stigao. Od njig sam dobio obavestenje da je transakcija nedozvoljena.

Ovakva svtar se desila i jos nekim ljudima tokom prosle nedelje koji su imali registrovane naloge na zemlje iz kojih im nisu kartice...

Ocigledno je paypal provalio da su se mnogi lazno registrovali i sada to sanksionise.

Mogu samo da zamislim sta bi bilo da je transakcija bila od nekih 100-200$... a nista im ne mogu.

naravucenije, pazite se.

Zna li neko kako izvrsiti verifikaciju registracije na e-bay.de ? Pratio sam sva uputstva, uspesno se registrovao na ime i adresu brata u Austriji i onda sam od e-bay dobio
e-mail na Nemackom a posto ne razumem Nemacki, nije mi jasno kako da izvrsim verifikaciju da bih se mogao ulogovati na sajt? U mailu koji sam dobio ima puno linkova za ebay help ali nigde neki aktivacioni kod ili link. Da li su mi to odbili registraciju ili sta?
Molim pomoc!

Samo da dodam da sam se uspesno registrovao na e-bay.co.uk...
Zasto Nemci toliko komplikuju stvari?

Ne komplikuju jer sve ti je to isto samo na drugom jeziku.
Problem je verovatno zato sto nisi znao Nemacki...

Pa dobro, hajde pomozi mi ako znas, sta da radim...?

pa registruj se preko ebay.com ... sve ce ti biti isto, samo sto ces razumeti engleski i moce ces da se verifikujes...
samo postoji mogucnost da imaju IP proveru, i u tom slucaju ces tesko da prodjes...
inace, verifikacija racuna na e-bayu ti treba samo kako bi prodavao nesto...
ukoliko zelis samo da kupujes to ti ne treba, registruj se kao obican korisnik iz Srbije.

Da li to sto kazes znaci da ako se registrujem na ebay.com mogu da ucestvujem na aukcijama na ebay.de ? Mislim da mi ebay.de nece prihvatiti username i pasword dobijen na ebay.com, ili gresim?
Kazes da se registrujem kao korisnik iz Srbije ali onda ce slati samo na adresu u Srbiji a ja zelim da mi posalju na adresu mog burazera u inostranstvu...

Nazad
Vrh Dno