Šta je novo?

E 2140 ne postoji :D:D:D

Vidim da je ova prica otisla daleko, necu da citam sve, ali..
Mozda je ovde bilo i malo gluvih telefona.
Cinjenica je da E2140 vise ne moze da se kupi, tj. da ga vise nema.
Pojava Celerona E1200 je izbacila E2140 iz svih cenovnika, a slicno ce se desiti kada u Aprilu izadje E1400 sa Pentiumom E2160.

Ne tvrdim, ali mozda devojka i ne lupa toliko gluposti, a onaj ko je zapoceo ovaj thread tj. onaj ko preporucuje komponente svom prijatelju treba da zna sta ovaj moze a sta ne moze da nadje na trzistu.
siguran sam da E2140 ima da se nadje na trzistu a i cak da nema svakako nije nestao odaaavnooo kako se devojka izrazila...
ocigledno riba veze nema, no dobro...

Poslednja izmena:
Pojava Celerona E1200 je izbacila E2140 iz svih cenovnika, a slicno ce se desiti kada u Aprilu izadje E1400 sa Pentiumom E2160.

Ne tvrdim, ali mozda devojka i ne lupa toliko gluposti, a onaj ko je zapoceo ovaj thread tj. onaj ko preporucuje komponente svom prijatelju treba da zna sta ovaj moze a sta ne moze da nadje na trzistu.

Eh, pa reko ajd, mozda sam i ja pogreshio, i reko sad kad sam procitao tvoj post da nasumicno preletim preko nekih radnji cije sajtove znam napamet...

Prvo na Eurolink (koji mi je najmerodavniji) - imaju
Pa na MKracunari - imaju
MB Soft - imaju
....
Vishe mi u momentu ne pada na pamet ;)
Ipak neke firme sa kojima sam imao vrlo prijatna iskustva... Dakle mislim da u potpunosti nisi u pravu ;)

Jao bre ti ko da nisi u Srbiji :d

Kod nas jos uvek mogu da ti nadjem nove S754 ploce sa uredne 3 godine garancije :p a to sto je Intel prestao da pravi E2140 ne znaci da ga nece biti bar jos godinu dana u prodaji ovde :D

Ili da ne postoji ... :p

Prvo...Sasa je u pravu. Taj procesor se ne proizvodi više. To što ste našli u tim cenovnicima a možete i kod mene, zove se lagerovanje robe. ***, nismo još prodali...ostalo 2 komada. :D Sada za te pare koliko je koštao E2140 svi imamo u nabavci E2160 (sada razumete zasto se neki nisu prodali i još ih "ima"):D

Drugo...Ta devojka je videla da ga nema u cenovniku i lupila i ostala živa. Rekla je ono što se njoj učinilo da će da "prođe". I gle čuda prošlo je, jer ti je drug najmerodavniji kako izgleda prosečan kupac u Srbiji.:d

Treće...Iz TNTa Valentina je moj favorit. :D Najprijatnije stvorenje sa dobrim poznavanjem materije i tematike. Respect!!!:Klanjanje
Pozdrav. :wave:

Prvo...Sasa je u pravu. Taj procesor se ne proizvodi više. To što ste našli u tim cenovnicima a možete i kod mene, zove se lagerovanje robe. ***, nismo još prodali...ostalo 2 komada. :D Sada za te pare koliko je koštao E2140 svi imamo u nabavci E2160 (sada razumete zasto se neki nisu prodali i još ih "ima"):D

Drugo...Ta devojka je videla da ga nema u cenovniku i lupila i ostala živa. Rekla je ono što se njoj učinilo da će da "prođe". I gle čuda prošlo je, jer ti je drug najmerodavniji kako izgleda prosečan kupac u Srbiji.:d

Treće...Iz TNTa Valentina je moj favorit. :D Najprijatnije stvorenje sa dobrim poznavanjem materije i tematike. Respect!!!:Klanjanje
Pozdrav. :wave:

*cough* a gde je taj TNT? :D

Prvo...Sasa je u pravu.
Nije u pravu, kad je rekao da procesor vise ne moze da se kupi. A moze, naravno. Ja sam bas uzeo jedan prosle nedelje. I ima ih i dalje. Lagerovanje il ne - bitno je da moze da se kupi kod nas.

A to za prestanak proizvodnje je sasvim druga prica...

Nije u pravu, kad je rekao da procesor vise ne moze da se kupi. A moze, naravno. Ja sam bas uzeo jedan prosle nedelje. I ima ih i dalje. Lagerovanje il ne - bitno je da moze da se kupi kod nas.

A to za prestanak proizvodnje je sasvim druga prica...

Sto kazu ljudi, moze se naci i s754 ploca, ali tesko da se mogu preporuciti.
Pri tome, ako E2140 kosta kao E2160, sta je za preporuku ?

Moja poenta je da prodavci rade po inerciji, ali da su kupci malo bolji. Nije lako biti ni jedno ni drugo, samo sto je nekako default stanje da kupci napusavaju prodavce.
Najcesce, nazalost, prodavci trpe svakakve kupce.

OK, u tom slucaju se slazemo. A i da ne kosta isto - opet moze E2160 da se preporuci, jer je razlika u ceni smesna, evro-dva-tri, a ima veci mnozilac.

Sto se mene licno tice - uzeo bih pre E2140 (uzeo jedan burazeru, drugi prosle nedelje, kao sto vec rekoh) iskljucivo zbog procenta overkloka :)
Naime, kad se sa default-nih 1600MHz potera na 3200 - eto za oko lepih 100% overkloka ;)

kakva je vecina kupaca,takva je vecina prodavaca :D.

Moja poenta je da prodavci rade po inerciji, ali da su kupci malo bolji. Nije lako biti ni jedno ni drugo, samo sto je nekako default stanje da kupci napusavaju prodavce.
Najcesce, nazalost, prodavci trpe svakakve kupce.

ako je ploca s754 dobro zacenjena, sto da ne? sta ce malom Perici C2D masina za surf, XXX i malo muzike? svaka roba ima kupca i nekome ce i 754 masina raditi odlicno posao. ako je dobro zacenjena ja bih je preporucio manje zahtevnom korisniku bez problema!
jadni ti prodavci, zasta ih zalim :( istina je da vecina kupaca nema pojma, ali isto tako oni i ne moraju da imaju pojma, dok je prodavcima to u opisu posla ili bi to makar trebalo da bude. na stranu sto ima svesnog laganja, racunanja laznog kursa kako bi cena u evrima izgledala niza (a svi gledaju cenu u evrima radi lakse orijentacije), otvaranja procesora i probiranja istih i varanja na garanciji i ko zna kojecega jos.
u krajnju ruku, prodavac nikada nece biti na gubitku zbog kupca, vec upravo suprotno!
pozdrav

Poslednja izmena:
Evo, prvi priznajem:
ja ću radije strpljivo saslušati (i gledati) lepu devojku nego što ću trpeti smaranje nekog tamo neurednog kompjuterskog zaluđenika. :p

(ionako unapred znam šta ću da kupim)

Slazem se u potpunosti. :smash: Cak i ako je skuplje za koji dinar kupicu tamo gde radi dobra zenska. :d:-devil-: Evo recimo zbog toga sam pre 2-3 godine kupovao u BIT-u, u Novom Sadu, radila je neka plavusa, jos se secam njene jako kratke mini suknje... :whip:
Ja da otvorim servis/prodavnicu zaposlio bi bar jednu takvu, pa makar nista ne znala o racunarima (naucio bi je na "privatnim kursevima" osnovne stvari :-devil-::smoke: ).

nazalost,takva je situacija na nivou drzave...

Naime iz nekog razloga sam za plocu izabrao p5b (nekako mi prirasla za srce :D), i reko stavi to i uzivaj... I zove me i kaze da mi je rekla da ASUS ne drze jer se sve njihove ploce pregrevaju i crkavaju aaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahaha, tu sam vec poludeo bio skroz naskroz... Ali sam se ipak nekako iskontrolisao da je ne pozovem i ne castim je nekim atributima koji joj svakako pristaju :D

Pazi SVE sto nemamo na lageru se pregreva i crkava, a narocito asus posto si njega izabrao, a i koji ce ti ovaj dual core e2140 sto ne postoji kad igrice extra rade i na sempronu :trust: :d

....Al` zato je jedno loshe iskustvo dovoljno da vishe tu firmu ne preporuchujete...Et`, na zalost, slush`o sam vas za imtel, i vishe tamo ne ulazim...

Posto sam ocigledno taj cas propustio bas me zanima na sta mislis posto je za mene do sada Imtel uvek bio prvi.

ima brdo losih prodavnica hardware-a u Bgd-u
npr: MB-soft uzas blagi,nikad tamo nista ne bih kupio...
Udjem ja tamo i raspitujem se :
"da li mozda imate ABIT maticne ploce" a pajsi iz radnje kaze onako bezobrazno:
"ne drzimo nepoznate marke".....:smash:
rekoh dobro pa sta onda drzite a on samo cuo za MSI,Asus i Gigabyte....

Jedno veeeeeliko izvinjenje svim citaocima teme na pogreshnoj informaciji koju sam izneo:)
Poshto je ortak prvo hteo u BigApple-u da uzima, pa tamte vamte, naravno doshao je do FORUM racunara, shto mi nije naglasio!!!!!!

Dakle cela ova prica je iz FORUM racunara shto me ne iznenadjuje ni malo! Slucajno smo iz price doshli do tog detalja kad sam mu neshto sredjivao komp, znaci strashno, ta firma je jednostavno nekako za odstrel, i pritom komp koji sam sastavio u EUROLINKU (bez bench popusta) je izashao 420 evra, kod njih sa loshijom plocom, jeftinijom memorijom i manjim hardom koshta 510 evra... Eh da stavili su mu KARD RAJDER :D:D:D:D, mozda je to diglo cenu :p

Mislim stvarno bezobrazluk :wall:

Eh da stavili su mu KARD RAJDER :D:D:D:D, mozda je to diglo cenu :p

Naravno, jahač kartica uvijek diže cijenu konfiguracije, to nije uobičajena komponenta, nezgodno je jahati na nečemu tako malom :D

Naravno, jahač kartica uvijek diže cijenu konfiguracije, to nije uobičajena komponenta, nezgodno je jahati na nečemu tako malom :D

Izvini ali jednostavno ovo je jače od mene...

A OTKUD TI TO ZNAŠ??? :D:D:D
LOOOOOOL
Pozdrav :wave:

Priča se po selu da taj RAJDER košta preko 100 eura, i kaže mnogo *******, i to.

Što mrzim kad ugrađuju nešto što verovatno potencijalnom kupcu i ne treba i hvale se time. Pre sam dosta viđao tako kao poklanjaju TV kartu, koje pokušavaju da se otarase, jer nisu prodali, a kad priključiš na komp, utakneš kabl, pogledaš na monitor to ne liči ninašta.

ili jednostavno...pokvarena kartulja :d.
Posle otkrica evrolinka,ja vise ni ne gledam druge prodavnice :D

:d:d:d:-devil-::-devil-::-devil-:

Pretpostavljam da ovde ima dosta ljudi koji se bave prodajom ili su se makar okušali u tome.
Koliko puta vam je došlo da ozbiljno povredite kupca (ili onog ko vas pita svakakve gluposti)? Pa onda one koji kupe jedan komad nečega (kola, cigla, računar) u tri godine pa odmah savetuju druge gde je najbolja trgovina.

Bilo bi lepo kada bi prodavci imali happy hour bar jednom mesečno da kupcima kažu šta misle o njima, njihovim savetnicima (komšijin mali), poznavanju materije itd. Da se lepo objasni da to što kod pere piše na sajtu i nije baš realno stanje lagera (*urolink, *bsoft i još meleon manjih).

Mene je potpuno šokirao zahtev za vajtovu tastaturu.
Ne znate koji je to proizvođač? Logitech deluxe PS/2 white

Znate li šta je to kulermasterov čipset? Ne znate?

Spisak budalaština je zaista dugačak. Često postavljač takvog pitanja ode ljut jer "nemaju pojma".
Nemojte biti takvi. Budite ljubazni, naučite te neuke prodavce a onda im tražite zasluženi popust :)

Pa procentualno gledano, kupaca ima vise nego prodavaca, tako da i budalastina od strane kupaca ima vise. Medjutim, kupca niko ne placa za lupetanje gluposti :D (a bome ni za edukaciju prodavaca ;) Lakse je promenuti "pekaru" nego uciti radnicu da ne stiska veknu sa obe ruke )

PS. Nego, te Vajtove tastature su popularne kolko cujem, a i Blekine se traze dosta :D

Poslednja izmena:
naučite te neuke prodavce

Kad' bi to bilo lako... U jednoj prodavnici u Saravejskoj, prodavac je tvrdio da je C2D E6300 dosta sporiji od Pentium-a D 920 sa argumentima da ovaj radi na nižoj frekvenciji i ima 2x manje cache-a :wall:. I posle 10 min objašnjavanja i ubeđivanja da to nije tako, čovek je i dalje ostao pri svojoj tvrdnji...

Nazad
Vrh Dno