Preacher
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.01.2004
- Poena
- 630
A evo i linka (ko ima 5xxx da proba) za benchmark:
http://unigine.com/download/files/Unigine_Heaven-1.0.msi
A evo i linka (ko ima 5xxx da proba) za benchmark:
moze neko da uradi skrinove u dx9 i dx 11 da bas vidimo razliku ako uopste postoji![]()
Malopre sam provrteo benchmark u DX10 modu na laptopu sa c2d 2ghz, 2gb, Radeon 3650 512mb ddr2 i fps je u dx10 modu od 6 do 12, a razlika je i vise nego primetna u odnosu na ovaj DX11 bench video. Jednostavno, pod DX11 sve se renderuje sa primetno vecim brojem poligona i svi objekti-teksture dobijaju izrazeniji reljef i dodatne detalje (npr. zmaj nema one bodlje po telu u DX10 modu). E sad, da li je nesto od ovog moguce odraditi i pod DX9/10, to ne znam.![]()
moze neko da uradi skrinove u dx9 i dx 11 da bas vidimo razliku ako uopste postoji![]()
Evo ga jos jedan mudri balkanac. Pa daj nam ti napravi engine i pokazi svoj talenat. To sto TI nisi cuo za unigine nikako ne znaci da je anoniman![]()
poterao sam i ja bench,razlikuje se vizuelno ali ne bas toliko,ili sam previse umoran
sorry za offtopic: nesto mi nije jasno,gore desno pise FPS 59 npr a dok traje bench postoji dole desno box u kome isto ispisuje fps,i taj fps je manji nego gornji za svo vreme trajanja testa? :trust:
(test je sa jednom kartom,sve default.)
Pa da si lepo procitao sta sam napisao, ne bi tako odgovorio. Niko ne kaze da bih ja napravio bolje, vec kazem to da sam i ranije terao njihove benchmarke i da u odnosu ne konkurenciju izgledaju "shit". Rekao sam i zasto, ajde ako oces i to da ti ponovo kazem. Fora je kod njih da cim se pojavi neka nove tehnologija oni izbace benchmark koji je podrzava, samo zato da bi PRVI imali neko parce softwera koje to kao podrzava, a kako radi i kako to izgleda uopste im nije bitno. Ako te interesuje, koliko su oni kvalitetni, sto ne skines i ne probas prethodni bench za ono ostrvo. Deluje kao da je pisano za dx8 a ne kao neko remek delo za dx9-dx10-dx11. Isto i ovde, kao da je sve nemoguce pod predjasnjim dx-ovima a samo je moguce za dx11. Toliko o merodavnosti, dok se ne pojavi neki pristojan bench, ovo mi deluje kao zezancija ako dx11 planira da se promovise kroz ovakve amatere.
Cek' ti hoces da vidis DX11 efekte sa DX10 karticom?
Cek' ti hoces da vidis DX11 efekte sa DX10 karticom?
DX11 ce biti dostupan i za dx9, dx10 i dx10.1 hardver ali naravno nece moci pokazati svoje mogucnosti za koje treba hardverska podrska. U samom kodu se cilja na neki stariji direct3d i u slucaju dx9 postoje tri shader levela,a postoje jos dx10, dx10.1 i dx11, dakle ukupno 6.
11_0 sm5.0
10_1 sm4.1
10_0 sm4.0
9_3 sm2.0 (4_0_level_9_3)
9_2 sm2.0 (4_0_level_9_2)
9_1 sm2.0 (4_0_level_9_1)
Ti ocigledno ne znas za sta sluzi demo nekog engine-a. Korisnici unigine-a su totalno druga ciljna grupa. Kakvu konkurenciju? 3dmark?
Opet te pitam, ko si ti da njih nazoves amaterima? Ja unigine pratim od kada je nastao a tropics je davno napravljen i upgrade-ovan sa novim funkcijama.
DX11 se sigurno nece promovisati kroz unigine, to je trenutno samo splet okolnosti![]()
BTW, crysis je uradjen pre par godina pa danas nema 'lepse' igre.![]()
A ti si probao nesto da napravis u unigine? Pa sto ne kazes... :d
Ajde ne 'laprdaj' vise o necemu o cemu ne znas. Ti si korisnik igara a ne engine-aTo je ogromna razlika. Ti si samo koristio benchmark
Objasnio sam ti da su funkcije novog dx-a dodavane naknadno u smislu da se pokaze implementacija a ovo je jedan od retkih engine-a koji rade na linuxu.
Cilj demoa ili benchmarka je da promovise sam engine koji sasvim nesto drugo od lepljenja tekstura i napucavanja poligona. Ali sta ti znas, ti mislis u engine se 'klikne chikac' i pojavi se izrendan na mapi
A da su iskoristili dx11 da se promovisu, naravno.
Mozes samo da kazes, meni je ovo lepo a ovo nije a nikako da pametnije od sebe nazivas amaterima
BTW, crysis je uradjen pre par godina pa danas nema 'lepse' igre tako da ti referenca sa godinama nikako ne stoji. DX9 je do skora bio vrh sto se tice igara i to jos uvek nije promenjeno![]()
Naravno da ce za dogledno vreme da izadje nesto sto ce skoro da oduva crysis, samo sto je sad mnogo teze napraviti takav korak u odnosu na crysis koji je on napravio u odnosu na druge igre kad se pojavio.
Pokusao sam ti objasniti da se u njemu rade druge stvari koje nisu igre nad kojima ti (ili bilo ko drugi) balavis i smatras za referentne ali ne ide..
Ali nema veze, dovoljno je da se potrdue pa da imamo sto vise zanimljivih igara koje vredi igrati bez obzira na grafiku (kao batman npr)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari