Šta je novo?

DX11 vs. DX10.1 vs. DX10 - kvantifikovano

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Igra: BattleForge (od 30. Septembra sa DX11 podrskom) sa VeryHigh setovanjima!

Rezolucija: 1920x1200 4xAA / 16xAF

Kartice:

Radeon HD 5870 DX10.1 (pre patcha) - 36 fps
Radeon HD 5870 DX11 (posle patcha) - 41 fps (15% ubrzanja za dz! :) )
Radeon HD 4870 X2 DX10.1 - 37 fps
Radeon HD 4890 DX 10.1 - 24 fps
Radeon HD 5770 DX11 - 23 fps
GeForce 285 DX10 - 22 fps

Kartice:

Battleforge ne fercera pod DX9 ?

Ahm...ajde da okacim i ovde...

xdtcus.jpg

Tj. sta se dogodi kada igra ima i teselaciju, nove "contact shadows" i sl...

@Nedjo
Koliko ce igara i koji naslovi podrzavati D11 u narednih 6mesec???
To je nesto sto zanima vecinu buducih korisnika 5xxx karti, potrazi taj info od nekog u firmi za koju radis pa podeli sa nama. Nije bitna zahtevnost koliko je bitan broj naslova koji ce podrazvati DX11.

@Nedjo

Lista je bila napisana na forumu već nekoliko puta. Praktički sve što već nije izašlo bit će na DX11. Ili neko misli da DX11 igara neće biti?
Zašto je nekome to bitno je drugi par čarapa, primarno vezan za "zeleni fanboyizam", s obzirom da to nije bilo bitno za r300 ili G80 u doba kad su ti čipovi izašli.

Poslednja izmena:
Lista je bila napisana na forumu već nekoliko puta. Praktički sve što već nije izašlo bit će na DX11. Ili neko misli da DX11 igara neće biti?
Zašto je nekome to bitno je drugi par čarapa, primarno vezan za "zeleni fanboyizam", s obzirom da to nije bilo bitno za r300 ili G80 u doba kad su ti čipovi izašli.

Pravo da ti kazem bas me nesto nasekira dal' je Ati ili nVidia u pitanju, meni je jedino bitno da to radi u XP-u, ne prelazi mi se na nedovrsen OS da bih mozda odigrao neku novu igru u DX11.

Nedjo, odakle su ti testovi?
Pitam jer su na Anandu totalno drugaciji rezultati:

20448.png

Gledam GTX 285 i 5770, na Anandu je razlika velika: 43,3 vs. 28,7 u korist 285-ice. OK, kad se ukljuci DX-11, 5770 bi dobio tih ~15% ali opet ne bi bio brzi kao u tvom postu. :)

Poslednja izmena:
@DAS
Možda nije bio uključen 16x AF??
Može biti 1000 razloga zašto, svako ima neku agendu kad radi test i pomno bira setovanja da bi se dobio određeni rezultat.

Poslednja izmena:
*******i je napisao(la):

Evo liste nadolazecih hitova...

resize1php.jpg

Poslednja izmena:
Jaki hitovi, posebno ce da se izigramo sa ona 3 nova endzina na kraju liste :d

Ja polazem nade u Genghis Khan MMO :D

@DAS
Možda nije bio uključen 16x AF??
Može biti 1000 razloga zašto, svako ima neku agendu kad radi test i pomno bira setovanja da bi se dobio određeni rezultat.
Hiljadu razloga ili samo jedan, ali pravi. Mislite o tome.

Poslednja izmena:

Ne prolupavaj se:) lepo sam pitao i obrazlozio svoje pitanje a tu listu nisam video o kojoj pricas, ne spavam ja na forumu pa da svaku temu pretresam. Sta si odmah udario po temi Nvidia vs ATI i fanboyizam:)

@draske73
Hvala:)

Kartice:

Mozes li nam svima pojasniti odakle ti ovi rezultati?

^
Spremi se za mudar i konstruktivan odgovor:D samo jos da ga smisli:p

Definitivno DX11 je buducnost i ko bude kupio 5870 nece se zeznuti, moze da bude samo na dobitku. Ja cu u svojoj makini jednu da instaliram, mozda i dve na neko vreme cisto da vidim kakve su CF performanse i dali se na tom polju nesto popravilo a onda sledi Nvidia i tako u krug dok sve ne izgustiram i ne napunim svoju zbirku rezultata valjanim informacijama koje cu kasnije koristiti u konstruktivnim raspravama:) i kada treba za potrebe spamovanja i flejmovanja:D to je prosto jace od mene a pokretac ove teme mi je nescrpna inspiracija:p

Medju igram koje se nalaze na listi ima jako zanimljivih naslova, samo ako budu podrzavale i NvidiaPhysx nista od ATI karte, volim da vidim svaki detalj koji igra u grafickom smislu moze da pruzi a ne da razmisljam kako bi bilo da imam podrsku za NvidiaPhysx:p volim da imam kompletan ugodjaj:) ali nismo svi isti nekome recimo to nije bitno narocito kada se uzme u obzir zahtevnost igara kada je opcija fizike ukljucena kao recimo u Batman Arkham Asylum:( ko planira Nvidia kartu iz razloga fizike moze slobodno da zaboravi na karte ispod 200e sem ako se nesto ne popravi na polju optimizacije samih igara, ne samo da podrzavaju vec da ne bude tako veliki pada peformansi kao u Batman-U.

Poslednja izmena:
...

^

Zaista, karte ispod 200 evra za Batman ne mogu poterati sve u full zajedno sa fizikom. Konkretno imam XFX9800GTX+ i ne ide. Medjutim kad sam dodao drugu grafiku koja je gurala fiziku - (8600GT) situacija je drugacija sve na maximum i fizika na HIGHT igra ide glatko(igra batman 1280x1024-max za moj monitor).

Ali opet nije ispod 200evra.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Jel ima neka lista igara koje ce podrzavati physx, kakva je tu situacija?

@solajam
Bas korisna informacija, hvla:) dali to moze tako da funkcionise i sa ATI kartom? ako moze onda nema brige za fanove ATI proizvoda (fan nekog predmeta, to je totalno sumanuto, ko sekta daleko bilo). Igra u sustini nije zahtevna, unreal engine je takav, jesu teksture male rezolucije ali je sve ukupno graficki prikaz lep zato ga mnogi razvojni timovi koriste za svoje igre, ali dodavanjem podrske za NvidiaPhysx i njenim ukljucivanjem stvar se menjaju i to drasticno:( videcemo sta ce buduce igre doneti po tom pitanju, ali ti mozes da budes bez brige, 1280x1024 sa grafiom koju imas, samo uzivaj:) a tu je i Quad cpu nadam se malo kloknut tek da isprati buucu optimizaciju igara za Quad, kakva god bila ti si spreman:)
@Jovyland
Koliko igara!!! a tu je na spisku i Sacred 2 moja omiljena igra, vidim da cu je ponovo preci po 100ti put:D Licno verujem da ce ta podrska za fiziku u daljem periodu dosta opredeljivati kupce ka Nvidia kartama narocito kada su skuplji modeli u pitanju.

Namece se prosto pitanje: zasto bih kupio ATI kartu istih performansi kada mogu za isti novac ili 20e vise da pazarim kartu koja ce mi omoguciti da vidim sve sto su autori hteli da prikazu igrom koju igram? pa neka je to jedan jedini list koji opada sa drveta ali ako ga sa ATI kartom ne vidim necu je ni kupiti, e sad ovo je samo moje misljenje koje smatram logicnim pa me zanima sta bi neko drugi rekao i zasto pazariti ATI kartu i ne videti taj bedni:p listic koji pada sa Nvidia kartom:D

Ovo je neverovatno, poceli smo sa ATI DX11 pricom i nekakvim rezultatima koje sam i ja mogao da nakucam kako sam zeleo a polako dolazimo do zakljucka da je Nvidia DX11 koja tek treba da se pojavi bolji izbor lol:p
Tako ti je to Nedjo kada prosipas onformacije bez argumenata, nemoj to vise da radis :smackbum: nismo mi retardi pa da ti mozes da dodjes nesto napises tek tako i cao, mi smo buduci korisnici proizvoda tvoje firme, malo vise postovanja inteligencije clanova foruma pa se ovakve stvri nece desavati;)

Poslednja izmena:
Ma ne verujem da je Nedjo prosuo informacije bez ikakvog smisla, nego je sigurno sam testirao. A to što nije ovde, imajte u vidu da je on PR za ceo adriatic region (bez slovenije, or something). Često je na putu, ali sigurno će se pojaviti da odgovori u topicu...

@ *******i
Dečko, koliko ti imaš godina kad su ti svi postovi kao da si na nekom spidu. Pogledaj kako pišu ostali, spusti loptu na zemlju i malo se upristoji.
O sadržini postova ne diskutujem, mada i tu ima nebuloza, ali sada mislim isključivo na stil pisanja.

Tema je DX11 i ne vidim sta physx ima da radi ovde? Uostalom, moze se nastimati da nvidia karta radi fiziku u kombinaciji sa atijem. Jedan naklokovani 8800gs 384 ce odlicno izvrsavati taj posao, a moze se naci za 30e :p

Vredi dati pare ali i ne treba biti budala, odnosno nisam stipsa ali nisam ni blesav.

Jedna vrlo moguca situacija, recimo imamo gtx360 brz isto kao 5870, ali nvidia ce ga zaceniti minimum 40-60 eura vise, jer ima to sto ima, zato se i propagira fizikalija toliko da bi imali na kontu cega da znacajno povecaju cene karti.Ali uslov koji mora da bude ispunjen (sto se mene tice da bih je ja kupio) u narednoj generaciji nvidije jeste da taj gtx 360 moze sam da se izbori za fizikom a ne da mi neka igra u 2010 trazi opet jos jednu kartu.

Vrh Dno