Šta je novo?

DX10 za XP

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zlatkojovic

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
159
Po youtubu kruze glasine o DirectX 10 za XP! Neko kaze da je nemoguce,neko da je moguce. Jel' znate vi nesto o tome?! :trust:

Cini mi se da to nikom nije uspelo da sad.

Na ovom forumu kruže glasine da je to nemoguće, ko li je u pravu? :d

Ja sam bio nasao neki RC beta ko zna sta ... Ali to je nešto polovično radilo , tipa prijavljivao je dx 10 , ali nisam siguran da je sami dx suštinski uopste radio . Neke su ga igre prepoznale neke ne , ja nisa mprimijetio razliku u prikazu ili fps , a nisam imao tada prilike da testiram nesto sto je bilo dx10 only .

to je pricha stara bar god-dve, rusi bili napravili dx10 za xp, pa se ja nashao pametan da to instaliram... da, prijavi dx10 ali nema shanse da je upotrebljiv... nakon 10ak dana reinstall win- prolupao, ne mora da znachi da je od toga ali nikad ne znash

I po 70ti put: ne, nema DX10 za XP. Predji na w7.

Ja sam bio nasao neki RC beta ko zna sta ... Ali to je nešto polovično radilo , tipa prijavljivao je dx 10 , ali nisam siguran da je sami dx suštinski uopste radio . Neke su ga igre prepoznale neke ne , ja nisa mprimijetio razliku u prikazu ili fps , a nisam imao tada prilike da testiram nesto sto je bilo dx10 only .

Znam za tu verziju sto su rusi napravili,imam je instaliranu. Glavni problem je u tome sto neke igre pokrecu DX10 na XP,dok je nekima potrebna neka aplikacija koja je samo ima na Visti/W7.

Da,jos uvek sam na XP... Zasto? Zato sto koristim DC++ i Du super controler. Na w7 nema ni jedan down/upload Contrloler trenutno. Tako da mi je DC++ usless bez ijedno d/u controlera.

Dual boot? :)

Da,jos uvek sam na XP... Zasto? Zato sto koristim DC++ i Du super controler. Na w7 nema ni jedan down/upload Contrloler trenutno. Tako da mi je DC++ usless bez ijedno d/u controlera.

NetLimiter, cFosSpeed? Ja koristim ovu kombinaciju na W7 i nemam nikakvih problema.

DX 10 za XP:

Nepotrebno i ne radi :)

Od DX10/11 efekata za sad ima vajde manje nego i od Physxa u igrama koje nisu Batman AA...

NetLimiter, cFosSpeed? Ja koristim ovu kombinaciju na W7 i nemam nikakvih problema.

l0l... koji FAIL Nisam znao da rade. :D Ja sam pokusao neki NetLimiret ali izgleda nije bio kopatibilan. Bas cu sad da testiram oba programa na cimerovom compu. :smash: Ako zaista rade...vec sutra sam na W7,a Dariusa vodim na pivo! :-devil-:

Pa ja koristim net limiter na win 7. Moras da nadjes 64-bitni ako koristis 64 bita sistem.

Juriš, svi na Vistu i Win7, moraju Intel, NVidia i AMD da žive od nečega. A ako već niko ne pravi nove i bolje igre koje su realno zahtevne, lepo naš drugar MS prvo izbaci Vistu gde je sve 10-15% sporije od XPa, a onda Sedmicu koja je slično sporija od XPa.
I onda dođu svi pametnjakovići sa i7 i Ati 5870 da pričaju kako im sve ekstra radi pod Sedmicom.

Možda sam ja naivan i smešan, ali gledao sam mnoge detaljne benčove zadnjih RCova pre samog izlaska Sedmice i brzinski odnosi su bili takvi. Da se sve to toliko popravi od finalnog RCa do releasa... sumLJam. Možda ću instalirati Sedmicu kao dual boot kad izađe SP1l, mada ćemo to teško dočekati jer MS očigledmo misli da je EA, i da je Windows FIFA pa da može da prodaje novi svake godinu dve.

Poenta sa sedmicom je da sve elegantnije i bolje radi. Možda se izgubi frejm tu i tamo ali to je mala cena za veću kulturu korišćenja. Mislim da bi trebalo lično da probaš kako radi Windows 7 pre nego što veruješ kojekakvim benčovima. Ja sam jako zadovoljan i moj sistem se posle mesec dana intenzivnog korišćenja, instalacija/deinstalacija svega i svačega identično ponaša kao i prvog dana. To što taskmngr pokazuje da troši više RAMa nema veze sa realnim stanjem. Ja sam probao većinu novijih igara (Far Cry 2, Crysisi, DAO, Risen, Borderlands, NBA 2K10, PES 2010) na XP i na Windows 7 i moj lični utisak da sve bolje (elegantnije) rade pod Windows 7 kao i ALT+TAB funkcija (meni bitna stvar). To tako nije bilo pod Windows XP a koristio/instalirao sam ga mnogo puta.

Možda ću instalirati Sedmicu kao dual boot kad izađe SP1l, mada ćemo to teško dočekati jer MS očigledmo misli da je EA, i da je Windows FIFA pa da može da prodaje novi svake godinu dve.

To je stara priča. Nema zašto da izlazi "neophodni SP1" jer nema velikih propusta. Sve radi kao što je predviđeno :)

Poslednja izmena:
Juriš, svi na Vistu i Win7, moraju Intel, NVidia i AMD da žive od nečega. A ako već niko ne pravi nove i bolje igre koje su realno zahtevne, lepo naš drugar MS prvo izbaci Vistu gde je sve 10-15% sporije od XPa, a onda Sedmicu koja je slično sporija od XPa.
I onda dođu svi pametnjakovići sa i7 i Ati 5870 da pričaju kako im sve ekstra radi pod Sedmicom.

Možda sam ja naivan i smešan, ali gledao sam mnoge detaljne benčove zadnjih RCova pre samog izlaska Sedmice i brzinski odnosi su bili takvi. Da se sve to toliko popravi od finalnog RCa do releasa... sumLJam. Možda ću instalirati Sedmicu kao dual boot kad izađe SP1l, mada ćemo to teško dočekati jer MS očigledmo misli da je EA, i da je Windows FIFA pa da može da prodaje novi svake godinu dve.

http://www.sk.rs/2009/12/sktr04.html

Ma najbolje da se vratimo na Win 2000 i GeForce4 MX 440 :S:
Jbo prosperitet, stagnacija je zakon :crash: ....svašta.

Hvala bogu te se takvi ljudi ne pitaju u odlukama što se tiču napretka, inače bi se opet vratili u doba industrijske revolucije.
A napredak je sve, makar "malo i mizerno" kao DX10 ili DX11, i makar kao i ta Vista ili Win7.

Poslednja izmena:

Sedmica radi jako dobro i na slabijim masinama od navedene :) a posto ocito govoris iz tudjeg iskustva procitanog na netu onda ni ne cudi. Ili bi trebali svi do kraja zivota da furamo P3 procesore i GF3 grafe i da kukamo kako nema progresa?

Za pokretaca teme - svoj problem mozes da resis i dizanjem virtuelne masine koja bi sluzila samo za download (mada postoji i NetLimiter).

Ja sam držao dual boot do prije mjesec dana , a win 7 koristim otkd je izasao , prije toga vistu , i definitivno 7-ica je ono sto je vista trebala da bude . Moja trenutna instalacija je istrpjela install - uninstall bar 20 igara + sitnog softvera , promjene 4 vrste i količine rama, 3 grafičke (1 nvidia i 2 atija ) , 2 procesora , 3 ploče sa 3 potpuno različita čipseta ,3 razera sarazlicitim driverom, ne pitajte zašto , to je bio najgadniji mjesec otkada imam komp. Za sve ovo vrijeme nije bilo potrebno da reinstaliram win. Nevjerovatno kako je trpio sve , samo novi driver preko starog i sve radi .

Vudu čoveče, gde nađe taj nesrećni test. Smejao sam se kad sam ga čitao prvi put, goooomila čisto sintetičkih testova, jedna igra i copy, delete, rar (u kome je XP fino brži, zlol).

Pratim celu tu priču već duže od godinu dana i svi testovi gde 7 vodi su ili čista sintetika ili tipa "koliko traje butovanje, shutwodn, instalacija samog wina, offisa". Ok to su sasvim relevantni podatci, ali šta se desilo sa ostalim testovima. Pamtim da je jednom davno zli i pristrasni tomshardware svaki komad hardwera kome je to prikladno testirao u desetak igara, i ako je npr proc u pitanju , to ide neka sintetika i onda kreču cinebench, audio video kompresija, testovi u render programima...
Gde god gledao za 7 samo vidim apstratke testove sa najnovijim verzijama testova (koje su hvala bogu optimizovane za 7 i Vistu uz malu pomoć MSa, to jest šuškavih zelenih papirića).

Naravno da je upgradovanje i spaljivanje novih i novih stotina evra sastavni deo posedovanja PC računara, ali kada trebam da upgradujem sistem samo da bi mi retke igre sa 1,2 DX10 efekta radile koliko toliko podnošljivo po OSom koji dodatno guši sistem... Dok god mogu iste igre da igram u skoro istoj grafici podnošljivi brzo pod XPom, čemu...

Probaj pa pričaj. Ne koristim ja Win7 zbog DX10/11 već zato što je overall dosta bolji sistem od XPa koji je, iz ove perspektive sada, raspad sistema. Ali ako je tebi lepo da ga koristiš onda super.

Probaj pa pričaj. Ne koristim ja Win7 zbog DX10/11 već zato što je overall dosta bolji sistem od XPa koji je, iz ove perspektive sada, raspad sistema. Ali ako je tebi lepo da ga koristiš onda super.
+1

Jednostavno u sedmici je sve utegnutno,maltene sve novije igre rade bolje ili isto u odnosu na XP.Da ne spominjem koliko je sve logicnije reseno.:)

optimizovan XP je 3x manje zahtevan po pitanjima rama, po kapacitetu inicijalnog zauzeca HDD-a,
po 'security' opcijama koje komuniciraju sa bazom u redmondu ... itd... itb

jedino u cemu je win7 bolji je dx11 .

tacka. over and out . KLF has left the building.

edit, nisam mogo da odolim - http://www.youtube.com/watch?v=2_GjZ7i4A6M

Poslednja izmena:
win7 ima bolji memory management od win xp

uf KLF, bring ol' memories :)

dx 10 na xp ima jedino vujosevic dule :smoke:

7. je ћале

Al ga je ukrao od Chuck Norris-a dok je ovaj spavao na trepavicama :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno