Šta je novo?

DVI to HDMI

Dr.Mracni

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2006
Poena
319
Posto sam izmenjao par komada DVI-HDMI adaptera i ni na jednom slika nije bila zadovoljavajuca, molio bi ako bi neko mogao da mi da savet za neki provereni model. Problem nije u kablu, probao sam direktnu HDMI-HDMI vezu i slika je bila savrsena. Zamena za graficku sa HDMI izlazom ne dolazi u obzir. Unapred hvala.

Pretpostavljam da računar povezuješ na televizor.

Ako je to slučaj, problem je možda u tome što se za DVI-HDMI vezu mora koristiti određen HDMI priključak na televizoru kako bi se dobio odgovarajući kvalitet slike (tako je bar kod Samsung televizora, lično isprobao na LCD-u i plazmi).

Tv je u pitanju ali mislim da nije u tome problem posto Tv ima samo jedan HDMI ulaz, stariji Samsung model 🙂 Hvala u svakom slucaju.

Definisi to da nije bila zadovoljavajuca. Ne bih sada da pametujem kako je to digitalni signal, i da ili ima slike ili nema, ali to je poenta. DVI-HDMI adapter ne bi trebalo da utice na kvalitet slike jer sa digitalnog signala ide na digitalni, nema sta tu da se gubi.

99% sanse da ti je na televizoru nekim slucajem bilo podeseno na Just scan kada si probao hdmi-hdmi vezu, pa je slika bila savrsena, a nije kada si probao preko dvi-hdmi adaptera. Pogledaj i sharpness vrednosti na televizoru, treba da budu na 0. Skoro sam potpuno siguran da je do podesavanja tv-a, jer ono sto pricas meni nema logike, ne postoji bolja/losija slika koja se prenosi digitalno.

Jednostavno, citanje teksta i surf su jako mucni, mutna je slika. U filmovima i igrama nije izrazeno, nije to veliko zamucenje ali dovoljno da oteza citanje texta. Problem je iskljucivo u adapteru jer sam probao HDMI-HDMI (sa drugom grafickom koja ima HDMI) i DVI-HDMI kablom i u oba slucaja slika je bila dobra. Najveci problem je sto meni treba duzina kabla od najmanje 5m, a takav DVI-HDMI kabal nisam nasao. Kontam ja da je digitalna veza i da ne bi trebalo da ima razlike, medjutim ipak ima.

Hvala druze na trudu da mi pomognes, da budem iskren trazio sam samo u Ks-u, gde sam naso najduzi DVI-HDMI od 3m. Lenjost 🙂 Uzecu ovaj, trebalo bi da resi problem, mada mi i dalje nije jasno zasto je losa slika preko adaptera. Hvala puno.

Verovatno je neko podešavanje na grafičkoj. Na primer ATI po defaultu ne stavlja overscan na 0 pa dok se to ručno ne promeni nema šanse da dobiješ OK sliku.

Ja imam slican problem sa kablom prilikom povezivanja xbox-a 360 i monitora u ful rezoluciji.Hdmi-hdmi pa adapter na dvi i pojavljuju se crveni pixeli na na monitoru kad stavim ful rezoluciju na konzoli,a kad stavim 1360*720 sve je ok.Probah tri vrste kabala hdmi-hdmi pa adapter na dvi,hdmi-dvi i od komsije hdmi-hdmi pa cak i njegov adapter na dvi.Monitor je benq 2420 hdb.
Na kraju sam sve odneo kod komsije i moja konzola radi u fulu kod njega na istom monitoru samo oznaka2420 hd tj.ima i hdmi ulaz,bilo dvi ili hdmi prikljucili moju konzolu sa sva tri kabla sve radi u fulu kako treba,a sto je najgore prikljucimo njegovu konzolu na moj monitor opet sve radi u fulu.
Ajd sad budi pametan samo moja konzola i moj monitor se ne podnose cak sto vise oba.
Vec se vucem po forumima danima pa cak i ovde u temama za xbox i monitori i nitko ne zna.
Najvise se sumnja u kvalitet kabla sto sam primetio da moj i komsijin kabal nece da rade u istoj rezoluciji kako treba(pojavljuju se pixeli dakle isti problem)moj kabal radi ok u 1360*720 dok komsijin nece u toj nego da bi radio kako treba tj.bez pixela za stepenicu moram spustiti nizu rezoluciju.Ubi me vise ova glupost i neznanje.Ako imate predlog za kvalitetan kabal hdmi dvi posto moj monitor ima samo dvi o vga da ne pricamo to me ne zanima dajte neki predlog?

Nazad
Vrh Dno