Evo ovako kakva je postava kod mene.
Moja saoba:
Schneider STV 128 TSM2 (inache prepakovani panasonic) 72cm + Analogni Sat. Reciver Teletronik Galilei (sad ga i ne korsitm preterano) + DVB Sat. Reciver
Humax 5100 + Iredeto Acces Modul i FunCard + PC povezan sa TV-om
Sat risiveri su povezani na dvoglavi Humax LNB i okrenuti tako da hvataju Astru i Hotbird sve to u kombinaciji sa 120cm tanjirom.
poshto mi TV ima samo SCART sve komponente povezujem preko SCART-chinch kabla sa TV-om.
Razlika izmadju prijema digitalnog i analognog statelitskog risivera se naravno primeti jer ko shto je vec recheno kod digitalnog il ima slike il nema (ako je na granici onda shtuca prijem pa imate izgubljenih frejmova) dok analogni u sluchaju loshijeg prijema slike postepeno kvari sliku iskricama.
Postva kod caleta:
Philips 32PW +
Hyundai 830 CI + Ice Crypt modul + Fun kartica
On ima 2 posebna LNB-a koja su takodje okrenuta ka Astri i Hotbirdu i isto na 120cm tanjiru.
Sat risiver je povezan sa TV-om preko chincheva. Kvalitet slike je kod njega neshto bolji shto se prvenstveno primeti kad sam povezao moj analogni risiver kod njega, al mislim da tome doprinosi chinjenica da njegov TV ima PixelPlus koji dosta pegla sliku i chini je lepshom za oko.
LCD i Plazma TV sam nazalost samo vidjao kod drugih, ali ako funkcionishu slichno kao TFT monitor onda imam ideju kako to radi
@gvlada shto se tiche onoga sa analognim slikama i to, kad sam promislio malo promenio sam misljenje, ako je slika iz izvora transoprtovana do TV-a digitalnim putem onda jeste digitalna jer se aktivira svaki piksel ponaosob signalima koji shalje izvor. tako da, DA slika moze biti digitalna ali TV mora biti povezan preko DVI ili HDMI sa izvorom da bi to bilo to.