Šta je novo?

Dve verzije Seagate 2TB ST2000DM001 u prodaji

Pokusavam da se izborim za ono sto je ispravno.Kod moje devojke kad se naruci na sajtu.To se i dobije po ceni po kojoj je naruceno,i ako nema u radnji to se nabavi.MNOGO PUTA im je inspekcija pisala prijave.
To je njihov zvanicni sajt.I ja kao kupac NISAM UPOZNAT i ne moram da poznajem cene.Njihov sajt sluzi kao sredstvo oglasavanja i prodaje.
Nije mi uopste do para,imam sasvim solidnu zaradu,ali mi je do teranja inata.Jer da ju suprotan slucaj oni bi me za 100 rsd njakali,trazili nacin da poniste garanciju itd itd...Tako da ako ne ispostuju,ja prijavim inspekciji.Pa na kraju vidimo ko je upravu.

Poslednja izmena:
Ladno još stoji ta cena, samo piše da ga ima u radnji. Ma skoknuću da proverim da li ima baš po toj ceni, blizu sam i ja.

Samo ovo na slici je verzija sa 3 ploče koja je dosta lošija (više se greje i sporije radi).
Inače po ovom udubljenu na gornjem poklopcu se prepoznaje da li ima 2 ili 3 poloče, ako je dublje (od ovoga) ima 2 ploče.
seagate_2tb.png

kao sto smo pretpostavili,izvinjavaju se,navodno uvoznik popunjava te cene i sl fore i fazoni.najbolje sto mogu je da ga spuste na 9k dinara.ne pomaze vam nijedna ziva fora,jer bi popili otkaz kad bi vam ga dali za 4 hiljade. :d

Ako su uvideli grešku neka je i uklone sa sajta jer još uvek stoji ta cena ili možda nemaju kontrolu nad sajtom @_@

Stoji cena od 4K samo na listi svih hdd-ova, a kad klikneš na detaljnije za ovaj HDD, tj. dodaj u korpu, tamo je 9525 dinara.

Ja kad sam dodao u korpu i izvrsio porudzbinu i dalje je stajalo 4k rsd.Sve sam lepo snimio na komp.Mogu i da okacim,mada me mrzi jer sam preko moba:D.Uglavnom ja sam proizvod narucio pre promene,njihov sajt mi je evidentirao narudzbinu po toj ceni.
E sad sto oni naknadno menjaju cene,sutra ce karakteristike proizvoda,uslove garancije.
Kad udjes u maxi i kupis npr pastetu po izlozenoj ceni 100 rsd,nije tvoja stvar sto je prodavac "hteo"da stavi 150 rsd.

Uglavnom poslao sam im mail sa detaljnim opisom i ss.Isto tako cu dostaviti nadleznima u pisanoj formi.

Ja necu da dobijem nesto dzabe,ali hocu po ceni koju su oni istakli.

90%od toga nema nista,ali mi zanimljivo da isterujem "pravdu".

Cisto da ne bude da ih samo pljujem.Dogovorio sam se sa ljudima iz Monitora,tako da su na kraju ispali krajnje korektni.Sto se mene tice topla preporuka za saradnju sa njima.

za koliko su ga dali?juce nisu ni hteli da cuju ispod 9k.

Inače po ovom udubljenu na gornjem poklopcu se prepoznaje da li ima 2 ili 3 poloče, ako je dublje (od ovoga) ima 2 ploče.
To nije tačno. U ruci sam držao disk sa dubljim udubljenjem i imao je tri ploče. Više puta je u temi pomenut jedini 100% ispravan način za prepoznavanje - preko serijskog broja na njihovom sajtu.

Moguce, jer ja sam negde nasao da po tome i ako u testovima Max read prelazi 195 MB/s. Kad sam ovaj moj proverio po serijskom broju pisalo je da ima 2 ploce, a u programu za hardver (AIDA64) pisalo je da ima 3 ploce.

Evo ova moja tri nesrećnika ST2000DM001 kupljena 13.02.2013.

Dva su bila u jednom računaru (RAID1, tj. mirror), treći je u drugoj mašini.

Srećom pa su tu bili samo neke test VM i stari backup-i koje imam i na drugim diskovima/trakama.

Toliko o kvalitetu ST2000DM001 - tri od tri posle dve godine :(

Moram da proverim samo da li je tada garancija bila dve ili tri godine.

Prilozi

• Seagate2tb-1.jpg
    Seagate2tb-1.jpg
    257.2 KB · Pregleda: 124
  • Seagate2tb-2.jpg
    Seagate2tb-2.jpg
    269.3 KB · Pregleda: 109
  • Seagate2TB-3.jpg
    Seagate2TB-3.jpg
    254 KB · Pregleda: 101
au...pa gde bas sad da proveris,3 dana posle 2g...drzim ti palceve da je 3g.

Jok, naravno da je bila 2 godine :(

Ma nisu računari kod mene, to je u firmi, bili su u nekom računaru koji je služio kao neki sporedni file server.

Što je najgore ovaj sa ova dva crkla stoji ugašen već mesec dana, ali tek sada sam stigao da ga donesem kod sebe i da vidim u kakvom je stanju.

Ovaj treći sam juče ispeglao sa HDD regeneratorom, radi normalno za sada, mada će i dalje služiti za čuvanje gluposti, ne bih valjda bitne podatke stavljao na ST2000DM001 :)

Poslednja izmena:
***. da sam stigao u petak da ih testiram i odnesem u servis, al' bila gužva, pa praznici..

Videćemo, odneo sam ih u svakom slučaju, pošto sam OK sa distributerom, možda i uvaže garanciju :)

Ako ne odoše na reciklažu.

Backblaze statistiku sam već video, Seagate ubedljivo najgori, mada mi ni WD Green-ovi nisu nešto u lepom sećanju.

meni tek wd ukupno se nisu pokazali,kao sto majti vec zna,u kredencu brdo mrtvih wd-ova,sigejti guraju.

Kod mene statistika u firmi, za poslednje dve godine, od 90+ računara, 9 mrtvih 2.5" (mahom WD Blue/Black i Toshiba, al to je dolazilo tada, Seagate nije skoro stizao), 2 crkla matora WD2500KS, sada ova tri ST2000DM001 i ni jedan jedini SSD od 30+ komada.

Od ove godine je politika da u nove laptopove za firmu ide jedan 250GB SSD, nema svrhe stavljati više HDD, a 250GB je mahom dovoljno za službeni računar (nema gomile MP3, filmova, igrica ...).

Poslednja izmena:
To nije tačno. U ruci sam držao disk sa dubljim udubljenjem i imao je tri ploče. Više puta je u temi pomenut jedini 100% ispravan način za prepoznavanje - preko serijskog broja na njihovom sajtu.

A kako znas da nije tacno, otvorio si pa video?

Ploce su iste debljine , kucista ista. Mi tu metodu koristimo da vidimo koliko ploca ima kad ih otvaramo. Ako sumnjas ti uzmi lepo pa otvaraj.
Jednostavno je, nema gde da stane ako ima udubljenje jednostavno nema mesta.

Jesi li ovi sto su se pokvarili verzija sa dve ili sa tri ploce?

Ploce su iste debljine , kucista ista. Mi tu metodu koristimo da vidimo koliko ploca ima kad ih otvaramo. Ako sumnjas ti uzmi lepo pa otvaraj.
Jednostavno je, nema gde da stane ako ima udubljenje jednostavno nema mesta.

mozda bi mogao po tezini da vidi, ako ima neku preciznu vagu.

Cela poenta ove teme je da se eliminiše dilema po tom pitanju. Sashavi je lepo dao link gde možete pozdano proveriti koliko vaš (budući) hard disk ima ploča, ali ne, vi bi i dalje da merite težinu, da gledate dubinu brazde, da otvarate i slično. Po želji. Zaista, knock yourself out!

druze, mi smo pravili http://www.hddsurgery.com/tool/hdds-sea-3-5-ramp-set
i za zadatak smo imali da napravimo presek i omogucimo da sa sto manje alata pokrijemo sto vise diskova.
To sto sam naveo je tako, a ti kako hoces. Ako verujes svemu sto napise sigejt , seti se da je sigejt pisao i firmware pa nije valjao...

***. da sam stigao u petak da ih testiram i odnesem u servis, al' bila gužva, pa praznici..

Videćemo, odneo sam ih u svakom slučaju, pošto sam OK sa distributerom, možda i uvaže garanciju :)

Uvažili mi garanciju, dobio nove diskove (ponovo ST2000DM01).

Pohvala za Pin, nisu morali, tehnički sam ih doneo prvi radni dan posle praznika kada je istekla garancija.

svaka cast za njih,mada,jesu svesni kakvu si im reklamu sad nabacio? :)

elem,'esu dali novu garanciju i koliko?

Samo u Srbiji moraš da se plašiš pozitivne reklame :)

Pa dobili smo nove diskove, otpremnicu za firmu za njih i ostale papire, tako da bi trebalo da je na dve godine. Oprema nije popravljana, nego zamenjena novom.

Ne znam da li su takvi sa svima, mi im pravimo solidan promet, uvek smo imali dobru saradnju sa njihovim servisom, al' opet nisam očekivao da će uvažiti budući da je garancija tehnički istekla jedan radni dan, tj. 5 kalendarskih pre predaje u servis zbog praznika.

Mada ovo je definitivno serijski problem sa ovim diskovima, pun net žalbi na STx000DM001 seriju. Ova dva nova za sada stoje u fioci, tamo gde su bili zamenjeni su WD Red-ovima, ali dobro, naći ćemo im neku primenu.

Sashavi je lepo dao link gde možete pozdano proveriti koliko vaš (budući) hard disk ima ploča.

Evo ja u firmi naleteo na jedan za koga piše na Sigejt sajtu da ima 2 ploče, ja ga otvorim (da ne dužim neispravan je) a ono unutra 3 ploče, ali 4 glave, gornja i donja ploča imaju po jednu glavu... A na sigejt sajtu stoji 2 ploče...

Poslednja izmena:
Pa to ti je kao ono ti gledaj film u novinama....
Ne vredi , ja sam napisao pre 4 strane al ne veruje niko

Nazad
Vrh Dno