Šta je novo?

Dve verzije Seagate 2TB ST2000DM001 u prodaji

Po default-u mnogo često ih parkira. Ne mora skroz da se isključi - samo malo povećati APM i to je to.

Moze i tako.

Nego, postoji li neko resenje koje radi posao trajno, tj. i nakon power-off ciklusa? Jer po gasenju kompa, sve to mora iznova...
Ili za tako nesto jedino novi firmware pomaze, koji se pak ceka k'o sedmica na lotou. Vec mesecima, da ne kazem godinama.

Hard Disk Sentinel.

Hvala, probacu koliko ujutru ;)

Sve do sada sto probah, nista posao nije vrsilo - iako sam ih namestao da budu rezidentni i da se podizu sa Windows-om...

Hvala, probacu koliko ujutru ;)

Sve do sada sto probah, nista posao nije vrsilo - iako sam ih namestao da budu rezidentni i da se podizu sa Windows-om...

HDSentinel ili CrystalDiskInfo. Ja sam sa CrystalDI skroz iskljucio head park pa sta bude. Ukljucene opcije u "Function/Resident", "Function/Startup", "Function/Advanced Feature/Auto AAM APM Adaption". Pre toga sam disableovao APM u "Function/Advanced/AAM APM Control" za Seagate i to je to, nema head park-a.

Ne znam kako, ali kod mene nece, pa nece. Nakon gasenja, APM se ponovo aktivira i krece da parkira glave.

Isao sam na CDI varijantu (nisam probao sa Sentinel-om), sve postupno i po redu... radih to pre par meseci, rezultat je bio isti, al' rekoh da opicim ponovo, mozda sam nesto propustio. APM ugasim u potpunosti, to radi super, "Load Cycle Count" se ne povecava. I po restartu je ista prica, sve OK.
Medjutim, kako ugasim komp, pa ponovo upalim - APM se vraca na staro, tj. ukljucuje se. CDI ne radi posao, iako je rezidentan i dize se sa Windows-om. Jednostavno, on sam pokazuje da je APM (ponovo) aktivan, broj load cycle-ova samo raste.

Ne mogu da shvatim kako vama radi...

Meni sa Sentinelom i Microsoft drajverima radi.
Sa Intelovim drajverima resetuje APM na 128 bez obzira šta ja radio.
Da li si stavio Intel-ov RST?

Ja koristim HDDScan. Build command line, pa podesis sta hoces i on ga postavi u Startup i to je to...

Hvala najlepse svima - problem je bio samo u verziji CDI-ja.

Naime, ja sam imao neku matoru v4.x, koja jednostavno (iz ne znam kog razloga) nije pamtila parametre i po gasenju kompa bi se sve resetovalo na fabricka podesavanja... kako instalirah poslednju verziju ovog programa, sve radi k'o zmaj ;)

Jel i dalje (u 2014) aktuelno ovo sa 2 ili 3 glave?

Svi koji su kupili ovaj hard od pokretanja teme, još 2013, kakva su iskustva, da li su HDD još uvek u funkciji, jer na ITsvetu čitam samo horor priče.

Ja imam na poslu tri komada kupljenih početkom 2013. Rade u nekom nazovi serveru, tu su mi neki logovi i file share za neke instalacije.

Jedan komad je sa 3 ploče, na njemu je OS i neke instalacije, druga dva su sa dve ploče, oni su u raid 1, na njima su logovi i bekapi.

Rade 24x7, imaju do sada ~13500 radnih sati sa svega 40 uključivanja. Glavni problem je što su jako vrući diskovi. 38-42C u server sali u kojoj je 18C.

Od običnih SATA diskova imam u NAS-ovima WD RED 4TB u istoj server sali, isto rade 24/7 i njihove temperature su oko 25C.

Moj jos uvek radi. Ima 8.897 radnih sati uz 1.349 pokretanja

Average temp je 41C, najvisa postignuta 52C. SSD ima 10C manju temp.
Meni podaci stoje na njemu.

SMART je zelen.

Svi koji su kupili ovaj hard od pokretanja teme, još 2013, kakva su iskustva, da li su HDD još uvek u funkciji, jer na ITsvetu čitam samo horor priče.

Kupljen u Novembru 2012. Stavljen firmware CC4H. Krcao svaki dan par puta kao kad telefonski modem pregovara. Danas video u Disk Utility u kubuntu da ima bad sectore.

Dobio sam ovaj HDD kao zamenu za Samsung F4 HD204UI 2TB koji je počeo mesec dana pred kraj trogodišnje garanciej da šklojaca (sreća moja :smoke:).

Ladno na otpremnici piše 2 god. (valjda se misli na garanciju), šta više nema 3 godine garancija na hardove ?
Sreća dobio sam bolju verziju hard-a, i još ako bi ga prodao mogao bi da zaradim kao, jer kad sam uzimao onaj Šljamsung 2011. platio sam ga 7000 a vidim ovaj Seagate je bio min. 9000. ;)

Uglavnom dobro se ponaša hard, retko ima ono cvrčanje, performanse OK (Min. read 99MB/s, Max. read 213MB/s), i prilično je hladan mada s obzirom da je mi je u sobi oko 20-22C i hdd je iza prednjeg kulera.

Poslednja izmena:
Pozdrav...Jel moze neko ko koristi ovaj hdd malo duze da kaze kakav je...Tj vidim da je u nekoj dadnji 4100 sto je stvarno dzab dzabe:d.Sad zanima me jel se isplati uzeti ga,jel pouzdan itd.Posto ne bih da mi ljosne posle 1 god sa 1tb+ podataka na njemu.Vidim da se mnogi zale na njega.Pa reko aj da pitam i ovde,jer cena je stvarno smejurija za ovu velicinu.

Ako moze pomoc,posto bi vec sutra da ga pazarim dok su ovako smersne cene.

mora da je neka greska za ovo u monitoru,sutra odmah idem i pazarujem ako je istina.odlicni su ovo diskovi.

Pa to i ja pomislih,ali stoji na sajtu 4035 za 2 tb to je savrsenstvo.Jedino me brinu svi losi komentari.Jer dzaba mi i 2tb za dzabe ako ce da mi rikne i unisti sve podatke.Imam neki krdzavi wd od 320 gb evo vec 6 godinu mi gura bez greske.

svi consumer diskovi imaju dud i doa komade,njih je samo vise jer su se prodali u gazilionskim kolicinama.ako ne bude dud i doa po instalaciji,nema razloga da se sekiras,radice kako treba.kroz sake mi je proslo ni sam nemam pojma koliko sigejt diskova od 7200.11 serije pa nadalje samo najbolje misljenje o njima imam (svega 3 3 terabajtna ST-a su mi stigla mrtva,ali oni su stigli iz nemacke i ko zna sta im je radjeno u medjuvremenu i kako su prenoseni itd),dok mi se wd potpuno zgadio u medjuvremenu.

ali racunaj da je ovo neki previd,nema logike da mu skinu cenu duplo,jos nije ni autlet ni nista,full 2g garancija,blizu mi je monitor pa cu sutra da skocim licno da vidim o cemu se radi pa jaljam.ne nadaj se previse.

Nego pod uslovom da se nisu zeznuli i da je ta cena,na sta da obratim paznju?Citam ovde nesto oko broja glava/ploca?
Jel sto vise ima bolje ili obrnuto?i ako je losija verzija jel se isplati uzeti ga za 4k?

Pa naravno da se isplati. Ali 100% je greska sansa ne postoji da prodaju po toj ceni...

naravno,inace bi da stvarno imaju neki batch koji im se isplati da prodaju po toj ceni reklamirali na sva zvona.ja cu sutra ici na foru - pise vam na sajtu,dosao sam iz surdulice po disk - pa ako prodje,prodje,ako ne sta da se radi.:d

edit: sto se tice verzija - razlika postoji,ali ona nije bitna stvarno po ovoj ceni - 2tb i 2g garancije,pa da je usb2 isplati se,kamoli sata na 7200 obrtaja,pa kakav god.

Poslednja izmena:
Pozvaće, uputiti izvinjenje, reći da nemaju na stanju, ili da je pogrešna cena, i eventualno vratiti novac ako si već platio. Nema šta da vrdaju. Naravno, uvek postoji mogućnost i da ga dobiješ po toj ceni.

To dal je pogresna cena to je vec njihova stvar.Ja sam narucio po toj ceni,evidentiran br porudzbine.Uradjen ss i print toga.

A da nemaju na stanju to vec moze i inspekcija da utvrdi.Uopste mi nije mrsko da sacinim reklamaciju i prosetam do inspekcije.

Ako je greska,nikako ali nikako ja kao kupac ne mogu da ispastam zbog njihovog nemara.Sta da sam presao 300 km i narucio preko neta po toj ceni.Ja sam doveden u zabludu njihovim laznim reklamiranjem,opet na njihovom sajtu.

Ako danas krenu da mi vrdaju...Bice zanimljivo

A da i na sajtu stoji da ga ima u radnji.

Poslednja izmena:
Da li ti stvarno misliš da je neko dužan da ti pošalje robu po pogrešnoj ceni u slučaju da se desila greška prilikom unosa iste? I nisi doveden u nikakvu zabludu, vrlo dobro znaš kakve su cene, samo si bezobrazan. Nadam se da će prodavac na vreme, pre slanja, uočiti grešku, a pošto očigledno imaš dovoljno slobodnog vremena za glupiranje, zovi inspekciju, baš me zanima kakav ćeš odgovor dobiti.

Cene proizvoda

Cene proizvoda na Sajtu su prikazane u dinarima sa uračunatim PDV-om.Zbog turbulentnosti IT tržišta i brzanske robe koja čini većinu asortimana, Monitor System d.o.o. zadržava pravo promene cene u bilo kom trenutnku bez predhodne najave.Monitor System d.o.o. zadržava pravo da otkaže porudžbenicu poručiocu , e-mailom ili telefonom ako se utvrdi da je poručene robe više nema na lageru u svom maloprodajnom objektu ili magacinima.Takođe zadržavamo pravo otkaza porudžbenice usled grešaka nastalim prilikom priklaza cena , opisa i slika na sajtu.
http://www.monitor.rs/opšti-uslovi

Moze oni da napisu sta hoce na svom sajtu,pa i da su oni iz Kenije.Uslovi na njihovom sajtu NE MOGU DA SE RAZLIKUJU OD USLOVA I ZAKONA u drzavi u kojoj obavljaju posao.
Prosle godine se tako i telekom lazno reklamirao i dovodio potrosace u zabludu,pa je moj brat prijavio pa su dobili kaznu od 450k rsd.
Muka mi je od sitnih vacarosa.I nesposobnih poslodavaca.
Tako da kao i do sad...Ja cu moje da isteram;-).
A to sta oni pisu na sajtu bas me zanima dal je u podudarnosti sa zakonima Republike Srbije.

Problem kod nas je sto se ljudi ne zale.

Oni su imali dovoljno vremena da izmene "gresku".Ali nikako nakon mog narucivanja proizvoda.

Poslednja izmena:
Koliko vidim, jedini sitan vaćaroš si ti. A greške se dešavaju svima koji rade. I možeš slobodno da mi navedeš koji su član zakona prekršili. Čitao sam Zakon o zaštiti potrošača, i trudim se da pomognem članovima na forumu kad mislim da su oštećeni, ali ovde stvarno ne vidim na osnovu čega ti možeš da baziraš svoju žalbu.

Poslednja izmena:
Dovodjenje kupaca u zabludu,lazno reklamiranje.A to za licne uvrede....pripaz malo.Ja tebe nigde nisam uvredio..I ako si po pisanju neki od doticnih"poslodavaca".I ne znam kako moze neko da pravda nesposobnost.

Poslednja izmena:
Pokušavaš po svaku cenu da se izboriš za tih 1000-2000 dinara "uštede", ne znam kakvo drugo mišljenje da imam o tebi, osim onoga što sam napisao. Pri čemu nikako nisi doveden u zabludu, vrlo dobro znaš kolike su cene, i jasno ti je da je u pitanju greška na sajtu. A greške ne prave samo nesposobni, nego svi.
PS. Nisam neki od dotičnih "poslodavaca", u profesionalnom pogledu, nemam dodirnih tačaka sa IT trgovinom.

Nazad
Vrh Dno