Šta je novo?

dvd rom izbor

boza

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2002
Poena
619
Koji dvd citac je sada najbo;je kupiti na nasem trzistu.
Vidim da su dosta pali i ima ih svuda u ponudi LG 16x i Sony 26x,
ako neko smatra da postoji nesto bolje neka se javi!

ispravka

isparavka Sony isto 16X.
Jos me interesuje da lise mogu naci region free citaci i da li
postoji mogucnost ako nisu da se to nekako softverski emulira?

Bilo je ranije... Pogledaj AOpen 16x, mada ni LG 16x nije losh...

Bane

Re: ispravka

boza je napisao(la):
isparavka Sony isto 16X.
Jos me interesuje da lise mogu naci region free citaci i da li
postoji mogucnost ako nisu da se to nekako softverski emulira?

Moguća je softverska emulacija pomoću programa DVD Region Free

Slobodno uzmi LG 16x

rezime

i na kraju ljudi sta kazete,
LG ili Sony, ovaj drugi je nesto jeftiniji da li
to znaci da je losiji kvalitet.
LG sada pravi relativno dobre rezace, citaci im nikada nisu bili jaca strana,
za dvd-e neznam pa zbog toga i pitam.
Pozdrav

Ali...

Najcenjeniji su Pioneer-i (116s; 119). E, sad, sacekaj jos malo (koji dan), neka ti neko iznese utiske (najbolje neko ko je testirao vise modela...) a imas i u novom Digital!-u (april 2003) opis bas Pioneer-a 119...
Da sam ogranicen da biram izmedju LG-ja i Sony-ja, JA bi izabrao Sony... :rolleyes:

Ja posedujem Pionirka 119 i mogu reci samo reci hvale. Cita sve - bukvalno je u rangu starog dobrog TEAC 24x citaca. Protok mu je odlican, DVDevi lete... Nije bas region free, ali ja jos nisam ni izabaro regiju (moze se 5x menjati) a sve mi je radilo. Opusteno. I nije toliko ni glasan.

Bane je napisao(la):
Bilo je ranije... Pogledaj AOpen 16x, mada ni LG 16x nije losh...

Bane

Bane, kako se AOpen snalazi sa 90-minutnim diskovima? Gde ima da se skine otkljucan firmware za njega?

P.S. Nasao sam na internetu da je to LiteON 166 pa me zanima da li mogu da mu stavim fw za LiteON ili Sony (onaj sto si testirao) jer su to isti uredjaji?

Ja znam da LiteON ima i dobre dvd rom-ove, tako da ih treba uzeti u obzir.

Ja imam LG DRD 8160b, drugar LG 8161b i oba rade bez ikakvih problema, čitaju sve, baš kao i moj rezač LG. Za 8160 postoji region-free firmware a za ovaj drugi ne. Međutim to više i nije potrebno od kako se pojavio fenomenalni dvd region free odnosno DVDIdle Pro koji u sebi ima DVD region free program kao i mogućnost keširanja filmova tako da dvd radi samo 15 minuta prilikom reprodukcije filma. Stoga ne treba brinuti preterano da li je drajv zaključan ili ne.

Amon_Ra je napisao(la):
Ja znam da LiteON ima i dobre dvd rom-ove, tako da ih treba uzeti u obzir.

Da, samo sto nema puno dilera koji ih u Beogradu valjaju po OK cenama (ako znas nekog ko ih prodaje po normalnim cenama posalji mi PM ili napisi ovde).

Vlada je napisao(la):
...

Da, samo sto nema puno dilera koji ih u Beogradu valjaju po OK cenama (ako znas nekog ko ih prodaje po normalnim cenama posalji mi PM ili napisi ovde).

Ne znam, ali ako ti nije cim da skoknes do NS to bi i trebao da uradis, fin gradic... :)

Re: rezime

boza je napisao(la):
i na kraju ljudi sta kazete,
LG ili Sony, ovaj drugi je nesto jeftiniji da li
to znaci da je losiji kvalitet.
LG sada pravi relativno dobre rezace, citaci im nikada nisu bili jaca strana,
za dvd-e neznam pa zbog toga i pitam.
Pozdrav

Uzmi LG. Imao sam SONY-a i TEAC-a, a sada COMBO LG. Jedini problem kod DVD filmova sam imao sa SONY-jem. Ova druga dva su (malo manje kvalitetnije DVD-ove iscitali bez problema.

Ovih dana je stigao i Pioneer dvd-120s.
Ja sam ga odmah pazario, i jos uvek je u fazi testiranja.
Mana mu je (za sad) samo malo teze citanje "svetlo zelenih" (Ph-cyanine, smart-buy) cd-ova.
Inace S u oznaci je kao i za ranije varijante, Slot-in.

Kako se skida region zastita na PIoniru 120?

Najbolji DVD rom je Liteon 16x.

Sto se ostalih tice, izmedju Pionira, Sonija i LG-a treba birati po ceni - koji je najjeftiniji. Recimo znam par ljudi koji se zale na Soni jer vrlo slabo cita ili ne cita uopste neke malko nekvalitetnije cd-ove kakvih naravno u nasoj zemlji ima koliko hocete.

Darko je napisao(la):
Ja posedujem Pionirka 119 i mogu reci samo reci hvale. Cita sve - bukvalno je u rangu starog dobrog TEAC 24x citaca. Protok mu je odlican, DVDevi lete... Nije bas region free, ali ja jos nisam ni izabaro regiju (moze se 5x menjati) a sve mi je radilo. Opusteno. I nije toliko ni glasan.
Interesantno, izgleda da su opet napravili pravu stvar!
Ja sam imao:
116.................vratio ga posle 3 dana ne cita Q3 cd koji je izgreban ctp;
500M...............najbolji do sada, ali sam ga morao prodati :(
117..................probao ga 15min, isti shit
116S/2.............isto kao predhodni
LG 16............... OK ali ima i sledeci
TEAC 16........... kao 500M, jako lepo radi, cita i taj famozni Q3 :)
119.................. PROBACU :) Mozda i uzmem, a mozda i ne
Sve u svemu TEAC je za sada medju najboljim, a moguce i 119-ka, nemam licnog iskustva ali cu sigurno probati!

AOpen

Danas sam video u "Halo Oglasima" AOpen DVD za 34E. Prodaje ga 1 "poznata" firma, kazu da je iznutra to ustvari "Pioneer"...
Ako je sve kao sto prodavac kaze istina (a svi znamo koliko takvi prodavci daju verodostojne informacije) onda je to sasvim sigurno best-Bye... BTW, u nekom Digital!-u (prosli/ predprosli broj) im i opis tog DVD-a...
Da ne duzim, ovaj DVD mi deluje privlacno, da sada kupujem DVD, razmotrio bi` i ovaj model (sasvim) sigurno...
:wave;

Laza je napisao(la):
Ja imam LG DRD 8160b, drugar LG 8161b i oba rade bez ikakvih problema, čitaju sve, baš kao i moj rezač LG. Za 8160 postoji region-free firmware a za ovaj drugi ne. Međutim to više i nije potrebno od kako se pojavio fenomenalni dvd region free odnosno DVDIdle Pro koji u sebi ima DVD region free program kao i mogućnost keširanja filmova tako da dvd radi samo 15 minuta prilikom reprodukcije filma. Stoga ne treba brinuti preterano da li je drajv zaključan ili ne.

Lazo moze li link do onog region-free firmware-a ili do novijeg "obicnog" firmware-a za 8160B?
Moj je GDR 8160B ali nisam znao da ima i DRD8160B?? U cemu je razlika?
Player je inace solidan, samo da nema onog grubog otvaranja-zatvaranja vrata i one nesnosne buke kad radi, ali posto sam ga nabavio za 4 CD-a nemam zasto da se zalim O:)

GDR model je u stvari Hitachi. Za njega nema firmware vec hack - hitachi hack. http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=1&manufactor=16

Moja topla preporuka je upotreba dvd idle pro programa. Potrazi malo ranije postove na ovu temu. Ovaj program omogucava pustanje filmova iz svih regiona bez obzira na firmware, da li je otkljucan ili zakljucan a takodje omogucava i kesiranje filma, tako da dvd uredjaj radi samo 15 minuta tokom reprodukcije filma.

Upravo testiram Teac-ov model dv516, pa cu videti kako se ponasa,
da li ga je neko vec probao i sta misli o njemu(ovaj ima i TEAC natpis na vratancima)

Laza je napisao(la):
Moja topla preporuka je upotreba dvd idle pro programa. Potrazi malo ranije postove na ovu temu. Ovaj program omogucava pustanje filmova iz svih regiona bez obzira na firmware, da li je otkljucan ili zakljucan a takodje omogucava i kesiranje filma, tako da dvd uredjaj radi samo 15 minuta tokom reprodukcije filma.

Mene LG combo (GCC-4120B) uzasno zeza, tj. secka svaki DVD (rezanje, CD-ci = OK); skinuo sam idle i nadam se da ce biti OK (nisam jos probao).

Sta da stavim u podesavanjima za Idle: RAM ili HDD kas?

unapred zahvalan

Proshla mi je gomila DVDa kroz ruke i ni jedan se ne moze porediti sa mojim 104s starim skoro 3 godine i to bez chishcenja...Od novih Pioniri su uzasni, jedino nisam video ovaj 119 koji gore neko hvali....Od krsheva preporuchio bih LG poshto se najbolje ponashao sa svakim DVDom i CDom, a pogotovoo shto su stigle neke nove serije koje su primetno bolje u chitanju i buci, chak se i na prvi pogled spolja vidi da su kvalitetnije uradjeni (prepoznacete ih po providnom otvoru plave boje:) sa gornje strane, za chishccenje sochiva bez otvaranja)

Meni je ubedljivo najbolje radio Pioneer-105SZ(16/40), a i danas radi kod prijatelja. Jedino ne mogu da ubacim u njega mini-cd (slot-in model, tj. prorez)
U svetu su kao drajvovi najcenjenije Toshibe. Ono sto im je "slabost" je duze vreme potrebno za detekciju medijuma, ali rade fenomenalno i imaju strasnu podrsku(i zvanicnu i NEZVANICNU).
Biraj prema potrebama i budzetu.

BokiPK je napisao(la):
Meni je ubedljivo najbolje radio Pioneer-105SZ(16/40), a i danas radi kod prijatelja. Jedino ne mogu da ubacim u njega mini-cd (slot-in model, tj. prorez)
Nisi video 104s :)

Isti problem kod njega sa minicd-om, ali uvek se u mashini nadje bar josh jedan chitach/CDR :)

crullick je napisao(la):
...

Mene LG combo (GCC-4120B) uzasno zeza, tj. secka svaki DVD (rezanje, CD-ci = OK); firmware 2.2, tj. poslednji; skinuo sam idle i nadam se da ce biti OK (nisam jos probao).
Sta da stavim u podesavanjima za Idle: RAM ili HDD kas?

unapred zahvalan

mozda nije trebalo da se zahvaljujem unapred?!
:wave;

E da neko vidi ovo sa strane. Ne bi znao sta da misli o Benchu.
Jedan hvali LG, drugi kaze da je LiteOn dobar, trecem je Teac najbolji, cetvrtom je najbolji Pioneer 116, peti se kune u 104, dok sesti preporuculje Pioneer 105!?!!
Iz ovoga sledi da bilo koji model uzmes dobro ces proci i taj ce biti najbolji posto je naravno tvoj. :?

Dodji da vidis LiteOn na delu :)

Matthias je napisao(la):
E da neko vidi ovo sa strane. Ne bi znao sta da misli o Benchu.
Jedan hvali LG, drugi kaze da je LiteOn dobar, trecem je Teac najbolji, cetvrtom je najbolji Pioneer 116, peti se kune u 104, dok sesti preporuculje Pioneer 105!?!!
Iz ovoga sledi da bilo koji model uzmes dobro ces proci i taj ce biti najbolji posto je naravno tvoj. :?
Ne, ne....
Dakle da podvucemo crtu:
** 0.Mozda je covek u pravu za 104! ,) **
1.Pioneer 500M :mrgreen:
2.Teac 16x :D
.
.
.
svi ostali :(

Vrh Dno