Šta je novo?

dvd rom izbor

Matthias je napisao(la):
E da neko vidi ovo sa strane. Ne bi znao sta da misli o Benchu.
Jedan hvali LG, drugi kaze da je LiteOn dobar, trecem je Teac najbolji, cetvrtom je najbolji Pioneer 116, peti se kune u 104, dok sesti preporuculje Pioneer 105!?!!
Iz ovoga sledi da bilo koji model uzmes dobro ces proci i taj ce biti najbolji posto je naravno tvoj. :?

Ne !

Liteon je najbolji, ali verovatno i najbucniji. Naravno samo kad cita cd-ove posto se svaki dvd film cita brzinom 1x koliko god da je citac deklarisan. Naravno druga je stvar ako imas dvd sa podacima, ali to je jos uvek retkost.

LG je solidan i nista vise od toga, nekako je sav prosecan, po svim pitanjima. Ali ima odlicnu cenu.

Pionir 104s je fantastican ali njega vec poodavno nema, a driver je na svoju srecu bio uzeo 2 ili 3 komada ako se dobro secam :D dok ih je bilo da ih ima za ubuduce. Svejedno, fantastican DVD. Ali njega vise nemas gde da nadjes

Svi ostali pioniri su krshevi :banana:

BTW jeste li primetli koliko je dobar smajli ova banana :banana: ?

Ako neko hoce da gleda/grebuje DvD(pst: i za pirateriju): onda Toshiba, ili stariji modeli Pioneer-a.
Ako ima nameru da ga upotrebljava kao obican citac: neka uzme CD-ROM.

BokiPK je napisao(la):
Ako neko hoce da gleda/grebuje DvD(pst: i za pirateriju): onda Toshiba, ili stariji modeli Pioneer-a.
Ako ima nameru da ga upotrebljava kao obican citac: neka uzme CD-ROM.

Tacno, ovo sam zaboravio, Toshiba je odlican dvd. Ali LiteOn je za grebovanje upravo bez premca.

Toshiba je 'nema' pored LiteOna, a nije mnogo daleko po brzini grebovanja.

Sa novim "unlimited" fw-ima, Toshibe su bez premca za grebovanje DvD-a. Provereno.

OptiPlex je napisao(la):
...

Ne !

Liteon je najbolji, ali verovatno i najbucniji. Naravno samo kad cita cd-ove posto se svaki dvd film cita brzinom 1x koliko god da je citac deklarisan. Naravno druga je stvar ako imas dvd sa podacima, ali to je jos uvek retkost.

LG je solidan i nista vise od toga, nekako je sav prosecan, po svim pitanjima. Ali ima odlicnu cenu.

Pionir 104s je fantastican ali njega vec poodavno nema, a driver je na svoju srecu bio uzeo 2 ili 3 komada ako se dobro secam :D dok ih je bilo da ih ima za ubuduce. Svejedno, fantastican DVD. Ali njega vise nemas gde da nadjes

Svi ostali pioniri su krshevi :banana:

BTW jeste li primetli koliko je dobar smajli ova banana :banana: ?

Cekaj sad...Ako je Liteon=Sony, pa taj ljudski ni CD ne moze da prochita, jedino ako dobro chita DVD a za CD je vuna :) A poshto vecina DVD prvenstveno koristi i kao CD player pa tu upadne po neki DVD, onda se ta kombinacija nikako ne isplati poshto recimo LG DVD obichno diskove chita mnogo bolje....DVD je DVD i ja josh nisam video neki DVD player koji ne moze da prochita DVD disk...ili sam imao uvek ochuvane diskove ili to kod DVDa nije toliki problem zbog brzine chitanja...

Shto se tiche 104s, hteo sam da kupim josh 2 komada da imam za kasnije:), ali sam od toga odustao jer je bio skup (290dm:))...Na kraju se ispostavilo da mi nece ni trebati jer ovaj jedan rulaja :)

driver je napisao(la):
...

Cekaj sad...Ako je Liteon=Sony, pa taj ljudski ni CD ne moze da prochita, jedino ako dobro chita DVD a za CD je vuna :) A poshto vecina DVD prvenstveno koristi i kao CD player pa tu upadne po neki DVD, onda se ta kombinacija nikako ne isplati poshto recimo LG DVD obichno diskove chita mnogo bolje....DVD je DVD i ja josh nisam video neki DVD player koji ne moze da prochita DVD disk...ili sam imao uvek ochuvane diskove ili to kod DVDa nije toliki problem zbog brzine chitanja...

Shto se tiche 104s, hteo sam da kupim josh 2 komada da imam za kasnije:), ali sam od toga odustao jer je bio skup (290dm:))...Na kraju se ispostavilo da mi nece ni trebati jer ovaj jedan rulaja :)

Ne mislim na Sony-je vec bas na prave Liteone koji citaju kao blesavi.

Inace Sony svi izbegavajte jer je strasan krsh, pogotovo sa nasim "Verbatimima" i lokalnim brand-name-ovima :D

Inace postoje Sony Liteoni i Sony BTC-ovi. I jedni i drugi su socijalni, s'tim sto je BTCov model veca woona, sto bi driver rekao ;)
poz

Inace obavezno kombinujte DVD sa jos necim (rezac) jer je DVD sam za sebe los kao CD-ROM, brz da, ali za lose diskove nije...

Re: AOpen

SuperStarr je napisao(la):
Danas sam video u "Halo Oglasima" AOpen DVD za 34E. Prodaje ga 1 "poznata" firma, kazu da je iznutra to ustvari "Pioneer"...
Ako je sve kao sto prodavac kaze istina (a svi znamo koliko takvi prodavci daju verodostojne informacije) onda je to sasvim sigurno best-Bye... BTW, u nekom Digital!-u (prosli/ predprosli broj) im i opis tog DVD-a...
Da ne duzim, ovaj DVD mi deluje privlacno, da sada kupujem DVD, razmotrio bi` i ovaj model (sasvim) sigurno...
:wave;
Kod nas u firmi smo uzeli koji komad AOpena 1648/LKY full pack. Ja sam uzeo jedan na test i evo zakljucaka:
-U pitanju je Liteon 166s OEM drive
-Flashovo sam ga sa najnovijim liteon FW (DS18) i radi ok
-U direktnom poredjenju sa CDRWLG48x je u radu sa cd brzi oko 20%
-Muziku grebuje u buffer 15 do 35x, a u sinhronizaciji od 12 do 30x
-U samom radu nije toliko bucan (tisi je od LG52x i samsunga 52x). Samo prilicno cudan zvuk ispusta kad krece i kad se zaustavlja
-Prosao je test citanja losih diskova
Usput mozes ga dobiti za manje pare
pozdrav

uzeh i ja AOpena 1648/LKY full pack, mogu samo da kazem reci hvale , cita
bas sve!!, bolje nego teac rezac24x

dj13 je napisao(la):
...

-Flashovo sam ga sa najnovijim liteon FW (DS18) i radi ok

pozdrav

sta cu dobiti ovim flashovanjem?

poz

Danas videh u jednoj bakalnici PC opreme DVD čitač Microstar MSI 8126.
Čuo sam da se Microstarov CD rezač dobro pokazao, ali za DVD ne znam. Ovih dana nameravam da nabavim DVD pa me zanima ima li neko iskustvo sa dotičnim DVD-om.

Dabar je napisao(la):
Danas videh u jednoj bakalnici PC opreme DVD čitač Microstar MSI 8126.
Čuo sam da se Microstarov CD rezač dobro pokazao, ali za DVD ne znam. Ovih dana nameravam da nabavim DVD pa me zanima ima li neko iskustvo sa dotičnim DVD-om.

Mnogo pucaju diskovi u njima!
Mislim na explozije, bukvalno.

misterno je napisao(la):
uzeh i ja AOpena 1648/LKY full pack, mogu samo da kazem reci hvale , cita
bas sve!!, bolje nego teac rezac24x

...

sta cu dobiti ovim flashovanjem?

poz
Poseti rpc1.org pa tamo iskopaj.
Jedinu negativnu stavku koju sam primetio da mi u device manageru XP pise umesto AOPEN DVD samo CDROM. Na svim ostalim mestima ga prepoznaje kao JLMS JX-HD166S (Liteon je prodao svoj ogranak DVD JVC)

o Pioneer-u

Imao sam 116, pa 117 i sada 119. Ovaj posednji nema RPC1 krek, već ide sa DVDIdle/Regfree programom. Što se čitanja tiče, kvalitet ide istim redom, mada: 119 ima čudne momente, tj. neke diskove nekada prima a nekada ne :?: Pakođe pri dvd ripovanju, ne radi punom brzinom već 2-2.5x, što kod prethodna dva nije bio slučaj, oba su dostizali 16x pri kraju diska.

Uzput, stigao je i 120, i za njega već ima RPC1 patch

Re: o Pioneer-u

glisoni je napisao(la):
Imao sam 116, pa 117 i sada 119. Ovaj posednji nema RPC1 krek, već ide sa DVDIdle/Regfree programom. Što se čitanja tiče, kvalitet ide istim redom, mada: 119 ima čudne momente, tj. neke diskove nekada prima a nekada ne :?: Pakođe pri dvd ripovanju, ne radi punom brzinom već 2-2.5x, što kod prethodna dva nije bio slučaj, oba su dostizali 16x pri kraju diska.

Uzput, stigao je i 120, i za njega već ima RPC1 patch

Vecina proizvodjaca sada ZAKLJUCAVA drajvove da ne grebuju vecim brzinama. Nista cudno. Razloge mozete da pretpostavite.

Off topic glisoni: 11x200=2200, a ne 2.1G. Check your signature :rtfm:

Re: o Pioneer-u

BokiPK je napisao(la):
...
Off topic glisoni: 11x200=2200, a ne 2.1G. Check your signature :rtfm:

Boki, tebi ništa ne promiče :eye: . J***š ga, još sa faksa sam prestao da računam napamet, sve to sprave bolje rade type;

Mislio sam da uzmem DVD ali cu ipak izgleda da pokupim CD rom. Posle ovog thread-a nishta mi vishe nije jasno.

Sentenced je napisao(la):
Mislio sam da uzmem DVD ali cu ipak izgleda da pokupim CD rom. Posle ovog thread-a nishta mi vishe nije jasno.

Eto, opet ubiste nekoga u pojam... :D

Ove elitisticke rasprave su totalno pristrasne i relativne (recimo, meni se Pioneer 104 uopste nije svideo kako radi, i vrlo brzo sam ga zamenio za 105s, koji maestralno mulja i dan-danas, nakon tri godine), extra sto je i izlisno elaborirati o modelima koji vise ne mogu nigde da se nabave. Mislim, i zenske najlon carape su nekada bile nepoderive...

Slobodno uzmi neki Pioneer ili Lite-On, sve to sasvim fino radi.

Sentenced je napisao(la):

Nedaj se zbuniti. Što Zorro reče, ovde pretežno teku elitističke, subjektivne rasprave, ali ako pola baciš a pola proveriš, čovek može pametne odluke da donese.
Ipak još jednom razmisli o DVD-u.
CD=17 €, DVD=30-35€.
Ako ti kinta nije problem, nemoj da posle zažališ što si uzeo CD. A što se tiče marke, LG, LiteON, Toshiba, Pioneer, sve će da služi kao ludo. Za sve njih redovno izlaze i official i moded bios-i, a da ne pričamo i DVDIdle i sličnoj artiljeriji.
Evo jedan praktičan podatak: nedavno sam zamenuo Pioneer 119 sa LiteOn 165 čitačem. Zašto: eto Pioneer nema RPC1 pače, LiteON ima. Donesem ga kući, kad ono: LiteON je dobrih 2-3 cm kraći, tako da 'ladno staje u svako kućište i nema šanse da ti udari u neki kondenzator ili konektor na ploči. Pioneer sam morao da držim u najgonjem slotu upravo zbog njegove dužine.
A da je bučan, jeste, dosta bučniji od Pioneer-a. Ali i to može da se sredi.

Za sada dobro radi.

Nazad
Vrh Dno