Šta je novo?

DVD rezaci

link2rage je napisao(la):
Kod nas u smed. palanci su 320 verbatim dvd dl 8,5 gb. Tacnije u prodavnici cd burn, a imaju prodavnicu i u beogradu. A da imaju imaju i mini dvd hyundai za 120 din. Ja danas video cene.

Ovo je vec pristojna cena. Jel nasao neko po ovoj ceni i u BG i jel ima po slicnoj ceni u onom prolazu kod Doma Omladine?

Da bih narezao image igre sa DVD-a na CD, "on the fly", da li mi je potreban DVD rezac koji ce da cita ili samo DVD citac? To me buni, jer u svakom slucaju mi treba CD rezac za pisanje jer rezem na CD. Bunim se oko tog drugog uredjaja, source-a.

Ogi. je napisao(la):
Da bih narezao image igre sa DVD-a na CD, "on the fly", da li mi je potreban DVD rezac koji ce da cita ili samo DVD citac? To me buni, jer u svakom slucaju mi treba CD rezac za pisanje jer rezem na CD. Bunim se oko tog drugog uredjaja, source-a.

sve jedno da li je DVD pisac ili citac, samo je vazno da cita DVD-ove to je sve...

Aha, znaci source mora da mi cita DVD (ne mora da bude rezac) a destination, naravno, mora da bude CD rezac?

Pojavilo se ovo:

DVD-rezac PLEXTOR PX-712A/T3K, 12x/4x/16x DVD+R/RW & 8x/4x/16x DVD-R/RW,
8MB Buffer

Kosta 109 evra. Zasto je toliko skuplji?
Sta znaci 8mb buffer?

Zato sto je Plextor uvek bio skuplji u odnosu na konkurenciju. Znam da je ranije bio jako kvalitetan uredjaj. Verovatno i sada tako stoje stvari (gledajuci cenu).

MarkoJ. je napisao(la):
1.Double layer uredjaji su ti uredjaji koji mogu da rezu na dvoslojne dvd medije (8gb??)
rezanje ti traje oko 8min(sve zavisi!!!)
Gledaj ovako kod cd roma cd=700mb(primer) i cd ga cita na primer sa 8x i prenosi sta ja znam oko 1.5mb , dok kod dvd-a ciji dvd iznosi 4.7gb (cdx7) pa ti racunaj znaci oko 7 puta brze na toj brzini!!
Najbrze do sada je 16x!
7.da
Zvucni kabl sluzi da se poveze sa zvucnom karticom i to analogno!Sve zavisi kako si podesio audio citac!!

A sta nisi lupio ? DL je malo veci, ne traje rezanje 8 minuta, niti je razlika x7 tj. dvd = cdx7 ali brzina rezanja nije. Kablic, jeste sluzi, ali audio citac ? :)

MarkoJ. je napisao(la):
Ovde stvarno ima mozgova za POSMATRANJE!!

Np. organizovacemo to nesto, nije problem, javicu ti. ;)

p.s. koga briga sta si, ko si, sta radis, ako pricas a "ne znas sta pricas"

Poslednja izmena:
S22 je napisao(la):
Najbolje sačekaj Blue Ray
:D 35 CD-ova na jedan Blue Ray disk,šalim se :)

Ja sam cuo za obicne diskove od 20 GB, za koje se koriste rezaci sa plavim laserom. Jel zna mozda neko o cemu se radi. Cuo sam jos pre godinu dana, ali nisam nigde procitao vise o tome. Bilo bi super da tako nesto uskoro izadje na trzistu. Svima bi nam zamenilo mnogo prostora oko skladistenja podataka.

KizaTheDeath je napisao(la):
Nece im nikada pasti cena na taj nivo, jer bi onda svako mogao da umnozava i piratuje DL filmove. Ovako se ne isplati piratovanje. Cak se ne isplati ni da ga kopiras sebi - jeftinije je da kupis original film.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da, ali ce se ponovo pojaviti piratski proizvodjaci diskova koji ce praviti kopije kvalitetnih diskova, kao sto to rade sa verbatimom i princovim diskovima. Proizvode ih negde tamo, a udare stampu princo ili verbatim i to prolazi ode kao kvalitetno :smoke:

Blue ray diskovi su diskovi od: 23, 25 i 27gb (single layer varijanta) i 46, 50 i 54gb (double layer varijanta). Naravno svi ih zeljno iscekujemo, ali do njih ima jos dosta...:)

Jaoojjj. Gde me sad tako slatko podenu sa tih 54 GB. Pa to bi bilo ispunjenje mojih snova. Sve ovo bi stalo na nekih 20-tak takvih diskova :)

Kada bih recimo hteo da narezem 3 diska neke igre na jedan DVD - da li bi instalacija sa DVD-a normalno radila i ne bi mi trazio "insert next disk" odnosno da li bi bila kao instalacija sa HD-a - znaci, odradi odjednom i kraj?

Ogi jel ovo tvoja konfiguracija iz potpisa
Gigabyte 7vt600-l, AMD Barton BOX 2500+@2GHz, 2x256MB Kingston VR 333MHz@368MHz, Asus ATI Radeon 9600xt, Maxtor 40GB 7200 rpm, LG combo drive RW/DVD GCC-4120B, Creative Audigy LS, Creative Inspire p380, LG E700B 17"

Sasa je napisao(la):
A sta nisi lupio ? DL je malo veci, ne traje rezanje 8 minuta, niti je razlika x7 tj. dvd = cdx7 ali brzina rezanja nije. Kablic, jeste sluzi, ali audio citac ? :)

Np. organizovacemo to nesto, nije problem, javicu ti. ;)

p.s. koga briga sta si, ko si, sta radis, ako pricas a "ne znas sta pricas"
To za rezanje sto traje 8min je za obican dvd tj neznam koje pitanje je to bilo jer me mrzilo da kucam brojeve!Samo onaj ko se nerazume bi pomislio da dl-u treba toliko vremena!
Audio kabl je za cd\dvd citac-a koji pusta audio(audio citac)
cd=700mb a dvd=4812mb=4.7gb oko 7x ili 6.87puta zadovoljan!
A za brzinu rezanja rekao sam oko 1.5mb na 8x a za dvd vise nego 7 puta brze na toj brzini(pod uslovom da sa dvd-om rezes dvd)!!

nixylive je napisao(la):
Kaze se mrzelo :p :smash:
Sorry! Negledam sta pisem ali i neobazirem se na gravopisne greske!

To se vidi - rechca NE se pise odvojeno u velikoj vecini slucajeva.

Takodje nije bas pravilno reci " velika vecina" ;)

ali da manemo gramatiku i pravopis, kakvo je vase generalno misljenje o MSI DVD rezacima...ako neko ima iskustva ( dobra-losa) bio bi zahvalan :banana:

Poslednja izmena:
Umesto velika vecina jednostavno vecina. Ovo velika vecina je pleonazam ili ti bespotrebne reci za opisivanje i sl. Ili to bese pezorativ :) Odavno to bese kad smo u osnovnoj ucili pravopis. POsle nas u srednjoj vise niko nije ucio, racunali da smo osnovno znanje vec stekli :D

Za MSI kazu da su sheet. Bar sam ja tako cuo. Uzmi Sony iliti LiteOn, neces da pogresis ili ako nadjes Pioneer.

ja sam cuo za MSI vazi pravilo ili su super haos ili su totalni krs, zavisi od modela i serije, pa sad gledam ima li neko iskustva sa MSI DVD burnerima :wave:

MarkoJ. je napisao(la):
To za rezanje sto traje 8min je za obican dvd tj neznam koje pitanje je to bilo jer me mrzilo da kucam brojeve!Samo onaj ko se nerazume bi pomislio da dl-u treba toliko vremena!
Audio kabl je za cd\dvd citac-a koji pusta audio(audio citac)
cd=700mb a dvd=4812mb=4.7gb oko 7x ili 6.87puta zadovoljan!
A za brzinu rezanja rekao sam oko 1.5mb na 8x a za dvd vise nego 7 puta brze na toj brzini(pod uslovom da sa dvd-om rezes dvd)!!

Ok, ali onda si ipak ti pogresio, tj. razlog sto sam ja ono napisao ;)

nixylive je napisao(la):
Za MSI kazu da su sheet. Bar sam ja tako cuo. Uzmi Sony iliti LiteOn, neces da pogresis ili ako nadjes Pioneer.

A sto ako nadje Pioneer? Pa nije valjda da ga vec nema?

Hocu da ga kupim pre Nove Godine, a opet cekam da prodje jos neko vreme, kao mozda mu cena padne za jos par evrica... ;)

Ogi. je napisao(la):
A sto ako nadje Pioneer? Pa nije valjda da ga vec nema?

Hocu da ga kupim pre Nove Godine, a opet cekam da prodje jos neko vreme, kao mozda mu cena padne za jos par evrica... ;)

sad mu je cena 70€ ili kolko vec i nece ici dole sigurno jer sad ce nova godina i staje uvoz na neko vreme, tako da sve sto mozes da dobijes cekanjem jeste da ostanes bez rezaca :)

Ima pionira, ali kad sam ja hteo da ga kupim tad je bas ponestalo, pa sam malo cekao, ali nije stigo i onda sam uzeo sony. Malo zeza kod ucitavanja i dvd filmova i dvd diskova sa divX filmovima. Jel to normalno kod njih ili je samo moj cudan.

Prica se (po gradu :D) da se Pioneer A08 vise aktivno ne proizvodi.

To sto sada ima ili eventualno bude stizalo je iz fabrickih zaliha. U januaru se ocekuje novi model A09/109, pa kome nije hitno...

Licno mislim da te novije verzije ne donose bas toliko toga novog bez cega se ne moze, tako da slobodno kupi bilo koj rezac za koji se kaze da je dobar i koji smo ti ovde preporucili. A08 ili A09, isto ti je to.

A09 (109) po najavama doneće 8x RW (+ i -) kao i P-CAV rezanje. Šuška se da će Pioneer sa ovim modelom predstaviti DVD-RW DL standard.

Nazad
Vrh Dno