Šta je novo?

dvd rezac

mikac79

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
619
koji dvd rezac predstavlja najbolju kupovinu u odnosu cena-kvalitet

Edit by jaksa: Potrudite se da naslov threada bude malo prikladniji, hvala.

Poslednja izmena od urednika:
Cini mi se da je u PC IMPULSu jeftiniji za koji evro :)

Ma bezi od tog NEC-a ne reze jeftine DVD diskove (Princo, Plasmon 40 do 50 dindzi, vec samo Verbatim 85 do 100 din.)...

Doduse Verbatim reze ko lud (nijedan mi nije puko), a Princo i Plasmon svi !!!!!
i to ne samo meni vec jos dvojici ortaka.

Kupi Pionira ili ASUS-a 8x (95 do 99 €) ili skupi lovu i kupi pravu masinu Plextora 8 x (138 €)...

Poslednja izmena:
Razore, zaista te molim da ne plasis ljude ovde. To sto nisi uspeo/zeleo da promenis firmver ili sto si naleteo na katastrofalnu seriju Princoa zajedno sa ortacima ne znaci da ti rezaci ne rezu princoe i plasmone, tim pre sto ovde postoji gomila ljudi koji ih rezu bez problema, a takodje i onih koji su imali probleme kao i ti, ali sa drugim rezacima

sta mislite o DVD RW ASUS 0804P 8X +/-

razor1900 je napisao(la):
Ma bezi od tog NEC-a ne reze jeftine DVD diskove (Princo, Plasmon 40 do 50 dindzi, vec samo Verbatim 85 do 100 din.)...

Doduse Verbatim reze ko lud (nijedan mi nije puko), a Princo i Plasmon svi !!!!!
i to ne samo meni vec jos dvojici ortaka.

Kupi Pionira ili ASUS-a 8x (95 do 99 €) ili skupi lovu i kupi pravu masinu Plextora 8 x (138 €)...

Decko, sta je sas tebe ???!!!
Jesam li ti rekao vec jednom da sam narezao preko 200 (dvesta) princoa sto na 4x sto na 6x i nekoliko na 8x isvi osim jednog @8x su radili i rade jos uvek perfektno. Sve je testirano na vise kucnih DVD playera od kojih su neki jos malo pa za muzej :d

Ne razumem ljude koji tek tako daju kvalifikacije o necemu ili nekome a da se prethodno i ne potrude da upoznaju to o cemu pricaju.

Brate nikad necu shvatiti zasto neki ljudi vole da kupuju djubre (mislim na CD/DVD medije) i kao ustede u startu a posle pola godine disk umre jer je KRSH. Meni neko da plati ne bih rezao na tom Princo i sl. diskovima.

Htedoh reci ako taj NEC nece da reze na losim diskovima meni nije ni btino. A jeste li probali da smanjite brzinu? Cim je disk krdza onda treba smanjiti brzinu, mozda prezivi.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Brate nikad necu shvatiti zasto neki ljudi vole da kupuju djubre (mislim na CD/DVD medije) i kao ustede u startu a posle pola godine disk umre jer je KRSH. Meni neko da plati ne bih rezao na tom Princo i sl. diskovima.

To shefe!! Ni meni nisu jasni takvi likovi.

Pa možda ljudi ne režu za sebe, pa ih baš briga šta će biti za šest meseci. :d

Poslednja izmena:
Ni meni...Verbatim je 78 dinara, Ricoh/Ritek 65, ima jos ponekih stvari...jeste doduse da je Princo 42 dinara ali da li se toliko reze i da li se isplati kupovina tih diskova ne bih smeo da tvrdim...

merlin je napisao(la):

:d

Na ovaj momenat smo zaboravili. Profit, profit ...

merlin je napisao(la):

Kamo srece, ti ljudi ovde ne bi kukali nego bi se hvalili :d Uostalom ti ljudi poznaju problematiku debelo i sigurno ne bi postavljali pitanja ovde, makar ne tako elementarna i ne sada kad je scena vec zahuktana. Tih pitanja od takvih korisnika je ovde bilo pre 7-8 meseci...

Ipak mi se cini da je najveci broj pitanja od korisnika koji rezu skoro iskljucivo za sebe...

Da i posle te neko juri macolom sto si mu narezao na no name i upropastio raritetni koncerAt :d

OptiPlex je napisao(la):
Ni meni...Verbatim je 78 dinara, Ricoh/Ritek 65, ima jos ponekih stvari...jeste doduse da je Princo 42 dinara ali da li se toliko reze i da li se isplati kupovina tih diskova ne bih smeo da tvrdim...
Jel' neko probao pristiglu seriju BenQ medija 4x DVD+/-R (ima i 4x DVD+RW) ?
Na veliko su reda 50 din/kom (sa kutijom), a imali su dobrih serija...

ZorMi je napisao(la):
Jel' neko probao pristiglu seriju BenQ medija 4x DVD+/-R (ima i 4x DVD+RW) ?
Na veliko su reda 50 din/kom (sa kutijom), a imali su dobrih serija...

Hmmm...to mi je sumnjivo. BenQ su uostalom u zadnje vreme samo prepakovani plasmoni i slicni jeftini mediji, ne bih se tek tako zaletao sa njima.

A s'obzirom da je kod Dudija Primedisc DVDRW 4x 120 dinara ne bih se zaletao ni za dvdrw :d

E ljudi moji.
Sto se tice PRINCO medijuma, ne vidim sta im fali.
Prvi PRINCO DVD narezan na ND-2500@4x za par dana puni 6 meseci i ne pokazuje nikakve znake umora :d
Do sada je taj isti NEC narezao jos nekih 250+ PRINCA i nijedan nije bio los osim jednog @8x koji je rezan experimentalnim firmware-om.

Secam se da je svojevremeno bila frka i za PRINCO CD-ove, te losi su, te ocajni su.
Moja iskustva govore nesto drugo. Ko ne veruje neka pita BokiPK a on neka vam kaze procenu koliko mi je medija proslo kroz ruke u prethodne 4 godine od kako se znamo :d :d :d
Zakljucak donesite sami.

P.S. Nije da branim PRINCO, i ja volim da rezem na Verbatim i drugim medijumima visoke klase ali je bitan i ekonomski momenat s obzirom da zivimo u centralnom zatvoru (Srbija) :S:

P.P.S. Oni kojima NEC ne reze jeftine medijume, odnesite ga na reklamaciju iz razloga sto NEC ubedljivo najbolje reze bas te najeftinije medijume. :D :D :D

@ nesha70

Problem je sto kvalitet zapisa na Princo-u drasticno varira u kvalitetu. Potrefe se primerci koji su bolje nasnimljeni i od samog Verbatima, ali zato ima i onih katastrofalnih koje "samo Liteon moze da procita" (samo izreka, dakle ;))

Ne kazem da je Princo los, narezao sam i ja 2 komata u poslednja 2 meseca :d i svi su oni ok, ali ipak - thanks, but no thanks... :)

Lako je vama koji zivite u Nisu, ocito su dole najkvalitetniji Princo mediji ! I od drugih ljudi sam cuo, a evo i u zadnjem svetu kontejnera pise, da vasa tamosnja firma (zaboravih ime) prodaje diskove strahovito dobrog kvaliteta.

Ovde u Bgd je nazalost druga prica...

OptiPlex je napisao(la):
Lako je vama koji zivite u Nisu, ocito su dole najkvalitetniji Princo mediji ! I od drugih ljudi sam cuo, a evo i u zadnjem svetu kontejnera pise, da vasa tamosnja firma (zaboravih ime) prodaje diskove strahovito dobrog kvaliteta.

Ovde u Bgd je nazalost druga prica...

Pa ajde onda da se menjamo :d :d :d

andjelkoyu je napisao(la):
Problem je sto kvalitet zapisa na Princo-u drasticno varira u kvalitetu.

kvalitet moze da varira, ali ne "u kvalitetu". :p
hehe...
Kakav je to kvalitetan kvalitet? a kakav je manje kvalitetan kvalitet?

jox je napisao(la):
kvalitet moze da varira, ali ne "u kvalitetu". :p
hehe...
Kakav je to kvalitetan kvalitet? a kakav je manje kvalitetan kvalitet?

Kad' qpis DVD rezac kaz'ce ti se samo :d

OptiPlex je napisao(la):
ne bih se tek tako zaletao sa njima.
Ni ja. Pre nego naručimo kontejner ;) treba videti odziv kako se ova probna serija ponaša na raznim konfiguracijama i snimačima. Zasada ima jedna pritužba (107D sa starim BIOSom, ne prepoznaje +R dok sa -R radi bez problema). Jel' još neko imao tu kombinaciju?

ZorMi je napisao(la):
Ni ja. Pre nego naručimo kontejner ;) treba videti odziv kako se ova probna serija ponaša na raznim konfiguracijama i snimačima. Zasada ima jedna pritužba (107D sa starim BIOSom, ne prepoznaje +R dok sa -R radi bez problema). Jel' još neko imao tu kombinaciju?

Pa ako uzmes kontejner i ispadne da medije nisu nesto, bar ima u sta da ih bacate posle :d :D :d

andjelkoyu je napisao(la):
Kad' qpis DVD rezac kaz'ce ti se samo :d

NEC 2500a je tu pored mene...
Ali htedoh reci da je besmisleno rechi da kvalitet varira u kvalitetu.
btw. PRINCO&NEC meni vrshe posao jako dobro.

Sa chu ti objasnim ...
Evo ovako: ako je kvalitet kvaliteta manje kvalitetan to znachi da mu je opao kvalitet t. nije vishe kvalitetno kvalitetan vech ima manjak kvalitetnog kvaliteta :)

Vrh Dno