Šta je novo?

DVD Pisač

Moj hard star 2 god. ima transfer od 45-32 MB (pocetak-kraj)
Disk pre toga je imao 20-12 a pre toga oko 5 MB... znaci napreduje tehnika 😉.

BTW Imam 16x DVD-ROM i jos ni jedan disk nije pukao u njemu 😀 :d

Mare je napisao(la):
BTW Imam 16x DVD-ROM i jos ni jedan disk nije pukao u njemu 😀 :d

Eh, Mare, Mare...ajde reci sta si citao na brzini od 16x ? Dvdove od 4.5 gb ? Ne, oni su zakucani na 4-8x. Dvd filmove ? Ne, oni su zakucani na 1x prilikom reprodukcije. Samo ako si ripovao dvd filmove sa firmverom koji to dozvoljava mogao si da dodjes do 16x
Osim toga nije isto pisanje i citanje, a osim toga #2 to treba da standardno radi na svim medijima, da nema read errora, problema sa citljivoscu i slicno.

Izlazice jos mnostvo generacija pisaca, njihovih firmvera i raznih medija, dok se to standardizuje, da ne pricam o (neophodnom) pojeftinjenju medija. Ma izaci ce jos mnogo toga dok se standardizuje 8x pisanje a kamoli 12x ili 16x

Jesu, ali valjaju li cemu? ili je bolje Pioneer 108? Meni je plus i crna maska 🙂

Kakav li je MSI DR16-B:

Ovo je deo iz mejla:

Today, MSI proudly introduces its own 16x16 DVD Dual Layer writer: MSI DR16-B, which records a DVD in about 6 minutes on hyper speed. Thanks to the Dual Layer Technology, MSI made it possible to store 8,5 GB of data to one single DVD. The MSI DR16-B offers impressive powerful specifications; it allows users to work at either 16x DVD+R or 16x DVD-R hyper speed recording. It also supports DVD+RW/-RW rewriting at 4x as well as DVD-ROM reading at 16x. The MSI DR16-B is also rich featured and supports Buffer Underrun Error Prevention, MSI Live Update 3 and the latest popular software for optical storage. The MSI DR16-B supports Buffer Underrun Error Prevention to reduce the recording failures caused by insufficient data transit buffer, which ensures perfect data recording. MSI Live Update 3 updates your MSI DR16-B with the latest firmware trough the internet. It also assures the drive media compatibility and enhances the drive performance and stability, keeping your MSI DR16-B in its most favorable operating condition. Also, the MSI DR16-B has bundled popular applications such as Nero Express, DVD/VCD authoring and DVD/VCD playback software to get started immediately and get the best results out of the MSI DR16-B.

Pa ovaj hakovani firmware je (valjda) otkljucao brzinu citanja, ali cu pogledati da istestiram koliko stvarno cita, inace 106s. Ima li rezaca u s(lot) izvedbi?

OptiPlex je napisao(la):
Izlazice jos mnostvo generacija pisaca, njihovih firmvera i raznih medija, dok se to standardizuje, da ne pricam o (neophodnom) pojeftinjenju medija. Ma izaci ce jos mnogo toga dok se standardizuje 8x pisanje a kamoli 12x ili 16x

S ovim se apsolutno slazem,moja procena je da ce sve leci fino na svoje mesto sto se tice DVD rezanja pocetkom 2005godine

Nabavio sam ga.

Pioneer 108. 90 eura. Ne znam jos kako radi, trebace mi par dana da ga testiram. Verovatno cu da posaljem post na ''storage'' a ne ovde.
Stay tuned 🙂

Nemoj da palis narod sa nekim dilerskim cenama 😀

Koji si firmware stavio? Meni sa hackovanim reze AN32 4x DVD-R medie na 12x! 🙂
Hoce i 16x ali nisam probao...

Dajte neke linkove za te firmware-ove...

Zar ne znaju svi za http://pioneerdvd.rpc1.org/ ? Medjutim tu nema za 108... sada ne mogu da se setim gde sam to pronashao... ali znam da je bilo preko google-a i to vrlo brzo... 🙂

Poslednja izmena:
Jel ima jos neko Pioneer 108,da podeli iskustva ovde sa nama?

SVE!! Kakav je kvalitet snimka,s kojim se medijima najbolje slaze,jel si uspeo neki da narezes na 16x cisto probe radi,da li je neko recnuo DL disk.....

Ajde da sumiramo....
Koji je po vama best buy, uzimajući u obzir i da reže DL i - i +

Ja sam prvi na forumu (valjda) nabavio 108-icu i evo do sada narezao (zaredom) - 10 diskova (filmovi 😉). Svi su citljivi u prastarom Pioneeru 106 i na pomalo problematicnom LG-u 12x DVD-u. Sve sam rezao na verbatimima minus 4x, na 4x i oko 4.4 do 4.5 giga. Savrseno citljivi! Cim sam ga ubacio, fleshnuo sam ga sa 1.4 na 1.10 (ima na pioneer.co.jp sajtu oficijelni update, fleshovanje je decija igra - kliknes, on ga nadje i automatski fleshuje iz windowsa za bukvalno minut!). Radi perfektno, a sto je najlepse apsolutno je necujan, prosto neverovatno! Tisi je od bilo kog IDE uredjaja koji sam cuo. Mislio sam da je 106-ica tiha, ali ovo se uopste ne cuje. Postoje i firmwareovi koji ukidaju ogranicenje za ripovanje (tj. brzinu) i zone free su, ali nema potrebe da ih stavljam jer cu (ako ikada) ripovati sa DVD citaca, a i filmove cu na njemu gledati...

Apsolutna preporuka - a dobio ih je i simpson za 90-ak evra 😉

Cool, znaci nista bolji ni gori od svih do sada 🙂

'Ajde da sumiramo, ako neko od vas hoce da bude sponzor za par DL media (10-15eu cena u BG po disku) mogu da isprobam i javim utiske 🙂

Maxo,sta se promenilo flesovanjem sa ovog firmwera koji je na njemu?(i ja sam kupio kod Simpsona pa predpostavljam da je isti firmware kao na tvom kad si ga kupio)

Nazad
Vrh Dno