Šta je novo?

DVD Pisač

NorthGate

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
805
Da li mogu za 6000 dinara da kupim DVD pisač koji reže i plus i minus i po kojoj ceni? :,,:

Da, samo sto NEC3500 reze 16X a pored toga reze i double layer diskove.
Pored toga, kosta samo 7-8 evra vise od doticnog Pioneera.

da ne otvaram novi thread gde se kod nas mogu kupiti standalone dvd pisaci i ako neko zna po kojoj ceni, najinteresantniji mi je trenutno lite-on lvw 5005 ali mogu i drugi

Aragorn je napisao(la):
Da, samo sto NEC3500 reze 16X a pored toga reze i double layer diskove.
Pored toga, kosta samo 7-8 evra vise od doticnog Pioneera.

ne vidim sta ce nekome vise od 4x, ali ajde... Disk koji narezes na 16x brzina ima male sanse da bude citljiv... :trust:

Cekaj, Nec je jedini DL DVD pisac ili ima i Pioneer koji podrzava DL?

byMaX je napisao(la):
Cekaj, Nec je jedini DL DVD pisac ili ima i Pioneer koji podrzava DL?

Izašao je DVR-108, koji reže DL, ali ga nema kod nas koliko sam upoznat.

Dakle, da cekamo 108-icu... Mislim, hocu odmah da kupim novu generaciju pa da sam miran...

Na stranim forumima nisu bas nesto odusevljeni sa 108-icom. Inace kosta oko 40 eura vise od NEC-a.

Disk koji bude rezan 16X na 16X sertifikovanim medijima bice sigurno citljiv. Jedino ako je covek dijabola :smash: pa reze Princa na 16X i posle se cudi sto mu diskovi ne rade. :wall:

Pusti bre ljude da ceznu za Pionirom Aragorne 🙂 Ionako ga nece uzeti :d
Ah, pusto robovanje imenima... 😛

Poslednja izmena:
Aragorn je napisao(la):
Na stranim forumima nisu bas nesto odusevljeni sa 108-icom. Inace kosta oko 40 eura vise od NEC-a.

Disk koji bude rezan 16X na 16X sertifikovanim medijima bice sigurno citljiv. Jedino ako je covek dijabola :smash: pa reze Princa na 16X i posle se cudi sto mu diskovi ne rade. :wall:

Verbatim sertifikovan na 4x pa narezan na 4x radi svaki 30-ti put... Sve preko 2x je krsh

Slayer je napisao(la):
Verbatim sertifikovan na 4x pa narezan na 4x radi svaki 30-ti put... Sve preko 2x je krsh

E svasta....

Cak je i onaj krs od MSI-ja lepo rezao te Verbatime. Doduse, za Pioneer ne znam :d

Radi Pioner 107D sa Verbatimima ok na 4x,cak moze i na 8x

Ima raznih verbatima... ove pastel i ja rezem 8x (+)
one srebrne - cemo tek da vidimo kako rade... i ne moz preko 4 puta (bar kod mene...)

Na pastelne sam i mislio,srebrne nisom jos ni video,koji su to?

ja danas uzeo nec 3500 i na njemu narezao verbatim srebrni 4x minus na brzini 8x i radi ko zmaj 🙂

Pa dobro, ako ne valja Pioneer, koji onda 16x + DL rezac uzeti?

Ne, Max, niko nije rekao da Pioneer ne valja, nego da nema bas toliko razlike izmedju Pioneera i npr. NEC-a, koliko zagrizeni Pioneer fanovi zele da predstave. U svakom slucaju, ne vredi tih 40€ vise - to je poenta.

Zapravo, i sam znas da ne postoji savrsen uredjaj - i Pioneer i NEC imaju svojih prednosti i mana.

Ja cu uskoro uzeti NEC-a.

Preacher je napisao(la):
A sto se tice Aragornovih 40€ razlike:
http://www.anandtech.com/guides/showdoc.aspx?i=2185&p=11
gde ih nadje?

Neko je na forumu pomenuo da 108D u Madjarskoj kosta oko 120€ i da se ocekuje da ce toliko biti i kod nas - odatle podatak o 40€.

Da se razumemo, ja nisam fan ni Pioneera ni NEC-a. Ako u sledecih 10-tak dana, dok ja ne kupim rezac, izadje neki test koji pokazuje da je jedan od ova dva uredjaja bas bolji, kupicu njega. Ako ne, kupicu ono sto je dostupno na nasem trzistu i sto je jeftinije.

Bez obzira na sve, ako neko hoce da reze samo kvalitetne medije, mislim da neke posebne razlike zapravo i nema.

Meni se cini da treba sacekati jos koju nedelju da se pojavi malo vise 16x pisaca da se vidi kako ce se pokazati,manje zbog brzine upisa,vise zbog DL rezanja koje ce se ipak omasoviti sledece godine

Aragorn je napisao(la):
Neko je na forumu pomenuo da 108D u Madjarskoj kosta oko 120€ i da se ocekuje da ce toliko biti i kod nas - odatle podatak o 40€.

Da se razumemo, ja nisam fan ni Pioneera ni NEC-a. Ako u sledecih 10-tak dana, dok ja ne kupim rezac, izadje neki test koji pokazuje da je jedan od ova dva uredjaja bas bolji, kupicu njega. Ako ne, kupicu ono sto je dostupno na nasem trzistu i sto je jeftinije.

Bez obzira na sve, ako neko hoce da reze samo kvalitetne medije, mislim da neke posebne razlike zapravo i nema.
Ma OK, nisam mislio nista lose.
U svakom slucaju ja se slazem da treba sacekati da se to pojavi kod nas pa da vidimo onda odnos cena/kvalitite i onda ide kupovina...(bar sto se mene tice)
Pozdrav. 🙂

Hoce li se ici preko 16X, obzirom da su citaci odavno stali na toj stepenicji?

Mare je napisao(la):

Tesko,mislim da je to maximum DVD tehnologije

Mare je napisao(la):

Ne. 16x transfer je ekvivalentan ~150x kod cdova i totalno uporediv sa hard disk transferima

Next Generation:
BlueRay & HD-DVD
...
Beyond that?
Hologram Disc
...
After Beyond?
God knows
...

Btw, chitate li vi uopste vesti na Benchu ?

Kad krenu da vam eksplodiraju diskovi u rezacima, onda cete da se cudite kako/zasto... 🙂

Nazad
Vrh Dno