Šta je novo?

DVB-T2 risiver, antena

Ana55

Cenjen
Učlanjen(a)
01.08.2011
Poena
155
Ne znam gde da pitam, pa sam pronasla ovu temu. Prelistala sam je, ali jasno mi je kao da sam citala kineski :(
Ovako, u stanu sam gde ima internet, ali nema kablovska. Ne treba mi, ali bih volela da imam bar nesto od kanala. Tv mi je LG 32LJ500V-ZB (lepo prepisala ;)).
Nema nikakve antene u stanu, ali ima neotpakovan digitalni risiver Horizons S DVB-T2, sta god on bio?!
Ako nesto znaci i podatak, stan je na Vracaru.
Momci, koliko god da je vama ovo :LOL:, molim vas pomozite mi savetom kako da dodjem do par kanala, tek da se nesto vrti. I jos da zamolim, na cistom srpskom, jer ja tu vasu terminologiju ne razumem. Na ovom forumu ja sam kao :alien:, ali znam da sam na pravom mestu.

Taj risiver je za zemaljsku digitalnu televiziju, u prevodu poveži ga HDMI kablom na tv, nađi neku antenu, može i sobna, priključi je u risiver, preskeniraj kanale. Prostije ne mogu :)

:ROFLMAO:
Hvala, razumela sam. Za sada!
Imam i HDMI kabl, znaci treba samo da kupim neku sobnu antenu (?) Mislim da cu to sve znati da prikljucim, a za dalje ne garantujem. To trazenje kanala, skeniranje... o_O
Ali ok, za sada je dovoljno. Kad prikljucim sve, eto mene ovde da kukam, pa ko ima strpljenja...

Ne smem da garantujem da će sobna 100% raditi, uglavnom je dovoljna, ali opet zavisi od konkretne lokacije. Najbolje bi bilo ako možeš da probaš. Skeniranje ti neće biti problem, kad upališ risiver sve će ti biti jasno.

Ovavezno spoljna antena,te sobne antene ne garantuju dobar prijem.Suma sumarum,najjednostavnija loga zavrsice posao,po mogucstvu podici je sto vise moguce

Možda spoljna, a možda i ne mora. Zavisno od položaja stana i gde se stavi antena. Kod nekoga postoji problem provlačenja kablova za spoljnu antenu. Možda najbolja kombinacija da se pozajmi od nekog sobna antena pa ako ne ide onda tražiti druga rešenja

Ako je stan I risiver na dobrom položaju kao prijemna antena može da posluži i komad žice, kabla... Metar dva razvučeš I probaš, ako nemaš odgovarajući konektor, probaj ogoljenu žicu da ubaciš tako da stoji i ne ispada iz užeg dela gde ide antenski konektor (rupica oko 2-3mm)

Evo da se javim :)
Hvala @momsab što si mi ukazao na to da moj tv podržava DVB-T2 i da mi ne treba risiver!
Zatim što si me uputio na temu na kojoj sam pronašla post člana koji je improvizovao antenu po uputstvu sa YT!
E tako sam i ja uradila. Našla sam to na YT, imala sam 1,5 - 2m koaksijalnog kabla i napravila antenu, vrlo jednostavno. Zakačila sam je iznad televizora, na vrh prozora na 1,5m, samo sam tu mogla. Bez ikakvih očekivanja sam počela pretragu kanala i... skenira mi 12 kanala! Meni i više nego dovoljno!
Ono što me oduševljava je kvalitet slike, skoro pa bolji nego kada sam imala kablovsku!
Još ne mogu da verujem da sam sa dve žičice i to u sobi dobila programe i to sa savršenom slikom, ali evo dok ovo kucam, gledam i u tv i sve je tu! :) :) :)
Hvala svima koji su mi odgovorili!

@samohranamama probao sam svakakve sobne antene i meni je ova najbolja. Ima ih na Aliekspresu, ali i kod nas na oglasima. Na slici je kao pasivna, koaksijalni završetak ima zavrtanj; Dolazi sa usb pojačalom (može da se utakne na strujnu kućicu za punjenje telefona ako tv nema ulaz) ali meni nije potrebno, osim ako zakaže bliži repetitor (17km) pa ga priključim da uhvatim dalji (32km). Drago mi je da si se makar privremeno snašla.

Prilozi

• MVIMG_20220214_230537.jpg
    MVIMG_20220214_230537.jpg
    162.9 KB · Pregleda: 39
Hvala, imala sam u planu da kupim neku sobnu antenu, ali sa ovim rešenjem mi i ne treba!
Imam internet i to mi je bitno, a tv retko gledam i ovo mi je sasvim dovoljno :)

Nazad
Vrh Dno