Šta je novo?

Dvb-t?

radera

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Imam Hauppaugue WinTv HVR 900 usb karticu i ona mi osim analognih kanala daje i mogucnost DVB-T-a. Ovi analogni sasvim lepo rade, ali je moje pitanje da li mogu nesto da uradim i sa ovim DVB. Da li i to mogu da gledam i na koji nacin? Treba li mi neka posebna antena, program, da li to neko u ovoj zemlji emituje....

Imam Hauppaugue WinTv HVR 900 usb karticu i ona mi osim analognih kanala daje i mogucnost DVB-T-a. Ovi analogni sasvim lepo rade, ali je moje pitanje da li mogu nesto da uradim i sa ovim DVB. Da li i to mogu da gledam i na koji nacin? Treba li mi neka posebna antena, program, da li to neko u ovoj zemlji emituje....

Treba ti (verovatno) obična eksterna antena, npr. neka "loga". Imaš sa Avale na 27. kanalu rts1,2 i avalu.

Kablovski operateri, konkretno SBB, ne pustaju taj signal kroz zicu? Spoljna antena je, dakle, obavezna?

Imam neku Hama 36 dB antenu oja navodno hvata i DVB-T (uzeto u Hrvatskoj), mada na NBGD nikako da ufatim te RTS kanale. Da li je neko probao sa ovakvom sobnom antenom?

Imam neku Hama 36 dB antenu oja navodno hvata i DVB-T (uzeto u Hrvatskoj), mada na NBGD nikako da ufatim te RTS kanale. Da li je neko probao sa ovakvom sobnom antenom?

Zaboravi na sobne antene kod nas za to, osim kad bi stanovao negde bliže Avali.
Odašiljač je male snage (~300W), tako da je eksterna antena neophodna, a ponekad i neko malo pojačalo.

Ne isplati ti se da se mlatiš oko toga, RTS 1 i 2 imaš ionako, Avala ide sa tonom koji je umisovan sa nekom radio stanicom i ne može se separisati prebacivanjem na samo levi ili samo desni kanal, i ima još neki "RTS 4" na kojem se vrte 3 godine stare prezentacije o prednostima DVB i namerama RTS-a u tom smislu. Sve u svemu, zgodno da se overi da ti risiver radi ali neke velike vajde za sada nećeš imati.
Pri tome je signal zaista slab, ja imam jak sistem spoljnih antena pa ipak ponekad imam pucanje slike na sekund.

D3

Ne mogu ni da pustaju sve i da hoce. Digitalna kablovska ide sistemom DVB-C, a DVB-T (ovo T = Terrestrial) je zemaljska, tj. kroz vazduh.

digitalna kablovska sbb-ova usluga D3 ima u ponudi sve nac. kanale a i mnoge druge ali je njen problem takodje slab kvalitet signala pa se slika koci,narocito na kanalima sa boljim protokom.to ce valjda resiti optickim kablovima ako jednog dana rese da krenu sa HD-om.digitalnu zemaljsku zaboravite za sada,to je kod nas jos u pelenama.

Nazad
Vrh Dno