Joshefin
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.11.2003
- Poena
- 620
E ovako: imam 2500+ (otkljucan), msi nf2, 1gb a-data mem, r9600, 4 pci kartice itd. Sve je lepo radilo (oc 200x10, normalan napon) ... Onda ja dodam jos jedan hard (160g), zamenim box cooler sa whisper rock 4 + dual storm i dodam jos dva ventilatora u kuciste (neki jnc, 300w napajanje) i komp ne prolazi pots tj. "nece da se pokrene". Posle drugacijeg vezivanja ventilatora i par restarta komp proradi al posle 3s u biosu sve se "zamrzne". Nekako uspem da stignem da sve vratim na normalna podesavanja (ne oc) i onda sve super radi. Al ako pokusam da mrdnem fsb, mnozilac ili napon, sve ... stane. Moj zakljucak je da je problem u slabom napajanju (300w, ko zna koja marka). E, sad, posto ne bih da dajem 50e za neko bolje napajanje, pade mi na pamet da "nabudzim" jos jedno od oko 200-300w (5-10e) i da na njega prikljucim 2 harda, cdrw & dvd, a ostalo da ostane na sadasnjem napajanju. Jedini (nadam se da je jedini) problem je kako napraviti da se oba napajanja startuju pomocu tastera na kucistu u isto vreme. Gledao sam neke seme kablova za napajanje i izgleda da u kablu koji iz napajanja ide u maticnu plocu, prespajanjem (koje radi ploca) zelene i crne zice vrsi ukljucenje napajanja. Pitanje je da li bi mogao da na te dve zice (ili konektor) povezem dve iste sa drugog napajanja, tako da se oba pale u isto vreme ?
Da li bi sve ovo radilo kako valja ?
Da li bi sve ovo radilo kako valja ?