Šta je novo?

Dupli nat, resenje?

vukotastosic

Poznat
Učlanjen(a)
03.02.2023
Poena
25
Pozdrav.
Od skoro sam uzeo WiFi net, neki covek iz grada deli mts-ovu optiku, 20/4, radi super sve, dobio sam samo antenu na koriscenje sa kojom hvatam signal od repetitora, ruter je moj, e sad cuo sam da je na mts optici iskljucen cg nat, jer kad je ukljucen znam dok sam sa komsijom delio mts net adsl preko fiksnog nisam mogao da se povezem na pes servere online, niti da hostujem nista.
Sa ovim internetom mi neke stvari i dozvoljava, kao i to najbitnije da mogu da se povezem na pes server online, znaci nije bas skroz u cg nat.
E sad zanima me posto kako vidim imam staticku ip adresu koja se ne menja, vec 3 meseca skoro, restartovao sam ruter nekoliko puta da proverim, kad udjem u ruter, wan ip adresa pocinje sa 192.168.88.xx, postoji li neka mogucnost da otvorim neki port, cuo sam za bridge mod i passthrough?
Da li da nabavim jos jedan ruter ili sta bi moglo da se uradi?
Unapred hvala.

Ispred tvog rutera je Mikrotik,takve IP adrese su im po difoltu,pa moraš videti sa tim koji ti daje net da i na njemu otvori.

Imas dva rutera na mrezi pa je to kao sto si i sam naveo dupli nat. Jedan je tvoj ruter a drugi ruter je od tog sa kim delis mts optiku. Na njegovom glavnom mts ruteru moze da prosledi odredjene portove prema WAN IP adresi tvog rutera, ako je to ono sto hoces.

Najbolje bi bilo da napises sta ti tacno ne radi na internetu da bi znali sta bi bilo moguce resenje.

Poslednja izmena:
Ja bih mu trazio da mi prosledi 10 random portova da ne moram da ga pitam za svaku stvar kako sta zatreba. A onda po potrebi da se otvore portovi na licnom ruteru.
btw, koliko kosta takva usluga?

Vrh Dno