Šta je novo?

DuoSIM

NorthGate

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
785
Dva broja na jednoj kartici,bar tako ovde kažu...
I ne mora da se gasi telefon...

Poslednja izmena:
Komplikovanije ali znatno bolje resenje ti je green card (izgleda kao sim kartica) na koju se mogu ucitati do 10 brojeva. Nema nikakvih adaptera, secenja kartica i sl, jednostavno se iscitaju i uprogramiraju u green... Takodje "kartice" se menjaju softverski, a mozes da podesis i da ih rotira u nekom vremenskom razmaku. (Npr: 10 minuta 062, 10 min 064, 10 min 063, 10 min 065...).

Raspitaj se oko toga, izace te slicne pare... :)

Bolje od Dual SIM-a?

Svim mobilnim korisnicima koji žele da istovremeno koriste dva broja putem samo jedne kartice i jednog telefona, mt:s je ponudio novu uslugu pod nazivom DuoSIM.
Broj mobilnih korisnika koji imaju dva broja i dva telefona nije zanemarljiv, a najčešće su u pitanju biznis korisnici koji jedan broj koriste za posao, a drugi u privatne svrhe. Osim što je skuplje koristiti dva mobilna, problem je i nositi ih istovremeno. Od nedavno su na našem tržištu dostupni Dual SIM mobilni aparati u koje se mogu ubaciti dve SIM kartice. Na taj način, korisnicima dva telefona omogućeno je korišćenje dva broja putem samo jednog uređaja.
Međutim, Dual SIM telefoni nisu jeftini, a što se tiče izbora modela, ponuda je prilično siromašna. Trenutno stanje iskoristio je mt:s, jedan od mobilnih operatora, i svoju ponudu usluga obogatio novim, korisnim i jeftinijim rešenjem koje je nazvao DuoSIM, nudeći ovu uslugu svojim, ali i svim zainteresovanim korisnicima drugih mobilnih mreža.

Putem DuoSIM usluge mt:s je omogućio korisnicima da na jednoj kartici imaju dva aktivna broja. Verovatno ste već čuli za ovu uslugu, jer je najavljena pre nepunih mesec dana, ali novost je da je DuoSIM usluga od ponedeljka i aktivirana.

Da biste koristili DuoSIM uslugu treba da kupite mt:s DuoSIM karticu i oba broja, naravno, moraju pripadati mts:s mreži. Osim toga tu je još jedan uslov: jedan od dva broja mora biti postpaid.

Ukoliko ste korisnik dve različite mreže, svakodnevno koristite dva broja i dojadilo vam je da non-stop "vučete" dva telefona, sada možete spojiti posao i zadovoljstvo u jednom telefonu, tako što ćete potpuno preći na mt:s mrežu i iskoristiti njihovo novo rešenje.

Ukoliko već imate jedan ili dva broja iz mt:s mreže, možete ih zadržati, a možete izabrati i nove brojeve. Korisnicima koji su se odlučili da zadrže jedan ili oba stara broja mt:s mreže, celokupan neutrošen saobraćaj na prethodnim karticama će biti prebačen na DuoSIM karticu.

Biranje sa koga će se broja poziv obaviti omogućeno je u svakom trenutku, putem DuoSIM aplikacije u meniju telefona, a pod stavkom MTS MENI ili pri samom uključivanju telefona. Cena DuoSIM kartice, za sve kombinacije (postpaid–prepaid/stari–novi brojevi), je 1.500 din (bez poreza).

IZVOR B92

Da biste koristili DuoSIM uslugu treba da kupite mt:s DuoSIM karticu i oba broja, naravno, moraju pripadati mts:s mreži.

Od ovoga mogu imati koristi samo korisnici koji imaju dvije mts kartice - za nas ostale koji želimo dva različita operatera na istoj kartici ništa.

Upravo tako.:type:
Velika je glupost i to što jedna kartica mora da bude postpaid...:wall:

@magic21
Gde si nasao da su oba broja istovremeno aktivna ?
U svakom trenutku, možete birati sa kog ćete broja pozivati, putem DuoSIM aplikacije u meniju telefonan (pod stavkom MTS MENI) ili pri samom uključivanju telefona. Ako želite da budete dostupni za sve osobe iz vašeg privatnog života dok vam je aktivan poslovni broj, možete da koristite opciju preusmeravanja poziva sa privatnog broja.
Izvor: http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2254

@Pajser Brigada: imam ja DualSim (AnyCool N88) telefon i radi on OK, nego nešto sam se uželio Symbian-a :D

@magic21
Gde si nasao da su oba broja istovremeno aktivna ?
U svakom trenutku, možete birati sa kog ćete broja pozivati, putem DuoSIM aplikacije u meniju telefonan (pod stavkom MTS MENI) ili pri samom uključivanju telefona. Ako želite da budete dostupni za sve osobe iz vašeg privatnog života dok vam je aktivan poslovni broj, možete da koristite opciju preusmeravanja poziva sa privatnog broja.
Izvor: http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2254
Ja sam samo citirao,a i postavio sam link ka sajtu.Ništa ja nisam našao...

ja sam imao ovu varijantu samo kod nekadasnjeg Mobtela,kada se telefon ukljucuje izaberes koji ces broj da ti bude aktivan,za drugi broj si i dalje nedostupan tako da ovo i nije bas ono sto nama svima treba a to je jedan telefon a 2 istovremeno aktivne kartice.Jos uvek se neckam oko toga da li da kupujem AnyCool pa da lepo prestanem da vucem 2 telefona....:)

Ili Samsung D880 Duos...

ja sam imao ovu varijantu samo kod nekadasnjeg Mobtela,kada se telefon ukljucuje izaberes koji ces broj da ti bude aktivan,za drugi broj si i dalje nedostupan tako da ovo i nije bas ono sto nama svima treba a to je jedan telefon a 2 istovremeno aktivne kartice.Jos uvek se neckam oko toga da li da kupujem AnyCool pa da lepo prestanem da vucem 2 telefona....:)

Samo ti kupi enikul:-devil-: Ako si baš zapeo, ispitaj malo vlasnike o utiscima, ima par (ne)srećnika i na Benču :S:

Ili Samsung D880 Duos...

Baš sam juče pričao kratko sa jednim čovjekom iz Izraela, i dotakosmo se DualSim telefona - reče mi da on sad ima Samsung D880 i da je izuzetno zadovoljan njime, a da je imao prije kineski DualSim.

Kada bi uz uslugu duosim mts ponudio da preusmereni razgovori između ta dva broja koja su na duosiim-u budu besplatna bilo bi neke upotrebne vrednosti tog sim-a, ovako je to neupotrebljivo, ili je to samo jedna usluga više koju će koristiti 0.01% korisnika.

Baš sam juče pričao kratko sa jednim čovjekom iz Izraela, i dotakosmo se DualSim telefona - reče mi da on sad ima Samsung D880 i da je izuzetno zadovoljan njime, a da je imao prije kineski DualSim.

evo i jedan covek iz beograda da ti potvrdi da telefon D880 sto se tice rada sa dve kartice radi kao sat. Baterija je po meni takodje zadovoljavajuca najkrace je trajala tri dana.

obe kartice dostpne sve vreme uvek mozes da zoves sa koje god hoces po svom izboru s tim sto ti on uvek nudi da zoves sa primarne, ali tvoje je da biras sa koje ces i to samo pritiskom na dugme sa strane.

Samo ti kupi enikul:-devil-: Ako si baš zapeo, ispitaj malo vlasnike o utiscima, ima par (ne)srećnika i na Benču :S:

Par nesrecnika na bilo kom forumu ima za bilo koji proizvod.

Ja imam Anycool T-808 vec 4 meseca i nemam nikakvih zamerki. Ili: imam onoliko zamerki (mozda i manje) koliko bih imao za bilo koji drugi telefon.

Par nesrecnika na bilo kom forumu ima za bilo koji proizvod.

Ja imam Anycool T-808 vec 4 meseca i nemam nikakvih zamerki. Ili: imam onoliko zamerki (mozda i manje) koliko bih imao za bilo koji drugi telefon.
Doobroo, javi se za 24 meseca, baš me zanima da li će sve da fercera. Znači, uračunato je 10 padanja na beton, 1 padanje na mokre pločice sa 2 m visine, svakodnevno arčenje tastature, u smislu MSN messengera i sl, i naravno SMS. Aj sad, neka se neko napravi pametan, pa kaže da jedan model telefona ne drži kod sebe 24 meseca:wall: Ja gledam da kupim nešto dobro i kvalitetno, što će da radi. Stvarno bi se smorio da moram da stalno prebacujem podatke i da instaliram programe (ups, pardon, ne znam da li na tim čajnizi kršinama može nešto pametno da se instalira, poput symbian ili win mobile aparata). A nema ni wifi, đaba mu sve drugo, ma može da ima 100 sim kartica u sebi. Nokia E61, E62, E61i..... rulz

Doobroo, javi se za 24 meseca, baš me zanima da li će sve da fercera. Znači, uračunato je 10 padanja na beton, 1 padanje na mokre pločice sa 2 m visine, svakodnevno arčenje tastature, u smislu MSN messengera i sl, i naravno SMS. Aj sad, neka se neko napravi pametan, pa kaže da jedan model telefona ne drži kod sebe 24 meseca:wall: Ja gledam da kupim nešto dobro i kvalitetno, što će da radi. Stvarno bi se smorio da moram da stalno prebacujem podatke i da instaliram programe (ups, pardon, ne znam da li na tim čajnizi kršinama može nešto pametno da se instalira, poput symbian ili win mobile aparata). A nema ni wifi, đaba mu sve drugo, ma može da ima 100 sim kartica u sebi. Nokia E61, E62, E61i..... rulz

Zasto bas 24 meseca? Toliko si ti radio sa takvim telefonom i znas da ce da crkne? Pa pojavili su se prakticno pre pola godine.

Ovde je, uostalom, najbitnije to da ces posle 24 meseca svaki ispravan telefon iz te cenovne kategorije prodati za max 30 evra. Koji kod proizvodjac bio u pitanju - Nokia, SE, Sony, Samsung ....

Ja bas primecujem okolo da svi TELEFONI imaju Windows Mobile. Poneki imaju i Symbian. Jedino mi nije jasno sta ce ti bas WiFi na TELEFONU.

Ako kupujes telefon da ti pada na beton i mokre plocice - onda ti treba lopta a ne telefon. Ako ti treba telefon sa dve kartice - kupices Anycool. Ako ti treba telefon da od njega pravis computer - onda ti treba nesto trece.

I jos nesto: Anycool ima touch screen. Dosta kvalitetan. I ne moras da archis tastaturu.

Sorry, ja sam kriv, hteo sam da kazem da imam Nokia E61 skoro 24 meseca, i da je svasta prezivela. Mislim, desava se da telefon ispadne, pa nisam jedini ili da sam bas tolko trapav. Drugo, da hocu sam da pricam kupio bi neku Nokiu od 30€ i zdravo. Mene bi stvarno bilo sramota da pitam sta ce nekome wifi u mobilnom danas? Ajde ja tebe da pitam sta ce nekome TV u mobilnom?? Za unos teksta je i dalje qwerty tastatura keva, kakvi bre touch screen-ovi. Jedina prednost tih kineza je sto su jeftini, i kraj. Da li imas you tube player u njemu npr, pa black list program, pa pdf citac, Skype. E vidis, ja ovo sve koristim, i fring za Skype mi je bas bio od koristi, kao i druge stvari. I ovo kucam sa E61, i to veoma brzo.
Pozdrav svima...

Sorry, ja sam kriv, hteo sam da kazem da imam Nokia E61 skoro 24 meseca, i da je svasta prezivela. Mislim, desava se da telefon ispadne, pa nisam jedini ili da sam bas tolko trapav. Drugo, da hocu sam da pricam kupio bi neku Nokiu od 30€ i zdravo. Mene bi stvarno bilo sramota da pitam sta ce nekome wifi u mobilnom danas? Ajde ja tebe da pitam sta ce nekome TV u mobilnom?? Za unos teksta je i dalje qwerty tastatura keva, kakvi bre touch screen-ovi. Jedina prednost tih kineza je sto su jeftini, i kraj. Da li imas you tube player u njemu npr, pa black list program, pa pdf citac, Skype. E vidis, ja ovo sve koristim, i fring za Skype mi je bas bio od koristi, kao i druge stvari. I ovo kucam sa E61, i to veoma brzo.
Pozdrav svima...

OK, tebi ocigledno ne treba telefon sa 2 kartice. Meni treba bas zbog toga a ne zato sto je jeftin.

TV u mobilnom? Pa, ako tebi treba you tube player i drugi plejeri - ti bar ne bi trebao to da pitas. Meni TV ne treba bas mnogo, mada ponekad dobro dodje. Uzeo sam model sa TV jer mi je izgledao da je kvalitetniji, a bila mi je prihvatljiva razlika u ceni.

Uzgred, E61 nema qwerty tastaturu - ima imitaciju qwerty tastature. Kao i moj i-mate Jasjam (poznat i u varijanti HTC Tytn), samo sto je ta imitacija tastature bolja na mom Jasjamu. A ima i touch screen. I ima sve ono sto ti koristis, pa jos i mnogo vise. Uzgred, ne verujem da ti Skype bas "leti" na E-61, ali ako si ti srecan sa tim ... i ja sam. I koja bi sad trebala da bude poenta diskusije "sta ja sve koristim - a ti ne"? Krenuli smo od telefona sa 2 kartice.

I ako mene nije sramota (a zasto bi trebalo da bude?) da pitam sta ce ti WiFi, zasto je tebe sramota pa ne odgovaras na to pitanje.

Osnovni razlog zasto bih ja kupio Anycool-a nije taj sto on moze ili nemoze nesto vec prosto i jednostavno:mogu da imam 2 broja aktivna u isto vreme i mogu da budem stalno dostupan a da imam samo 1 telefon.Znaci meni nije vazno da li telefon ima wi-fi,ili ima ko zna koliko mogucnosti koje necu nikada da koristim,ja i inace koristim telefon za ono sto mu i samo ime kaze a to je da telefoniram,ako mi treba TV sednem lepo kuci pa ga gledam,ako mi se ide na net sednem za komp i gotovo.Ako se stvari postave na ovaj nacin i uzme u obzir da je meni na telefonu najvaznija mogucnost da imam dual sim e onda stvarno ne znam koji drugi telefon bi dosao u obzir.U kranjoj liniji i na sadasnjem telefonu imam kameru pa sam napravio samo 20-ak slika,cisto da vidim kako to radi......A sto se tice toga da je to kineski telefon postavlja se pitanje pa koji telefon danas nije Made in China ...:)

Nije isto Anycool/[insert some random english word without meaning] i npr. Samsung bez obzira gde se proizvodili jer postoji nesto sto se zove kontrola kvaliteta, a kako je ona slabija kod nepoznatih marki kvalitet samog uredjaja je lutrija. Jednom sam se tako zaebo i qpio Mitsubishijev mobilni i to je jedini fon koji mi je crkao. Ukoliko vas ti telefoni lepo sluze onda super, ali makar izbegavajte da ih uporedjujete sa renomiranim markama jer je to neprikladno :) Ako Anycool opstane 5god na trzistu onda imamo o cemu da razgovaramo.

Ajde ovo malo pojasni?

Skontao sam da je dečko tvrdoglav, reko da se ne cimam;) i dokazujem nešto što je i deci jasno.
PS
Preksinoć sam imao u rukama neki Enikul fon sa TV-om (verovatno onaj koji ima zost). Na prvo držanje deluje OK, ako se ne varam ram sa prednje strane je metalni, ili je dobro ofarbana plastika. Ekran je veći nego na E61 i na prvi pogled ima OK prikaz. Ali to je ipak Enikul :vomit: bez operativnog sistema kao što je symbian ili win mobile. Da imam wifi u njemu i ono što imam u E61 možda bi ga i kupio :p, ali ovako...E da, i nema QWERTY tastaturu, što je mnogo mnogo je. Doduše, možda sam ja malo iščašen, pa ne mogu ni SMS da otkucam bez svih slova na tastaturi. Pre sam imao nokiu 6800 i posle toga mi ne pada na pamet da kupujem telefon bez QWERTY tastature, ali dobre kao na E61 i slično. Ako me sećanje služi, pre nekih 2 godine smo vodili diskusiju tač skrin ili ne, i došli smo do zaključka da se brže kuca na QWERTY tastaturi nego na tač skrinu, koji opet ima svojih prednosti.

Ajde ovo malo pojasni?

Da "pojasni" decko koji je malo tvrdoglav:

Ja sam napisao "Uzgred, E61 nema qwerty tastaturu - ima imitaciju qwerty tastature. kao i moj i-mate Jasjam" - to tek da se preciznije citiramo.

Za mene je qwerty trastatura tastatura desktop kompjutera i (dobrim delom) tastature. na laptopovima, dakle "full size". Ostalo su imitacije.

Osnovni razlog zasto bih ja kupio Anycool-a nije taj sto on moze ili nemoze nesto vec prosto i jednostavno:mogu da imam 2 broja aktivna u isto vreme i mogu da budem stalno dostupan a da imam samo 1 telefon.Znaci meni nije vazno da li telefon ima wi-fi,ili ima ko zna koliko mogucnosti koje necu nikada da koristim,ja i inace koristim telefon za ono sto mu i samo ime kaze a to je da telefoniram,ako mi treba TV sednem lepo kuci pa ga gledam,ako mi se ide na net sednem za komp i gotovo.Ako se stvari postave na ovaj nacin i uzme u obzir da je meni na telefonu najvaznija mogucnost da imam dual sim e onda stvarno ne znam koji drugi telefon bi dosao u obzir.U kranjoj liniji i na sadasnjem telefonu imam kameru pa sam napravio samo 20-ak slika,cisto da vidim kako to radi......A sto se tice toga da je to kineski telefon postavlja se pitanje pa koji telefon danas nije Made in China ...:)

Da, Samsung telefoni su inace poznati po svom kvalitetu. Ma vazi.

Nije isto Anycool/[insert some random english word without meaning] i npr. Samsung bez obzira gde se proizvodili jer postoji nesto sto se zove kontrola kvaliteta, a kako je ona slabija kod nepoznatih marki kvalitet samog uredjaja je lutrija. Jednom sam se tako zaebo i qpio Mitsubishijev mobilni i to je jedini fon koji mi je crkao. Ukoliko vas ti telefoni lepo sluze onda super, ali makar izbegavajte da ih uporedjujete sa renomiranim markama jer je to neprikladno :) Ako Anycool opstane 5god na trzistu onda imamo o cemu da razgovaramo.

Ono o cemu ti ovde pises nema mnogo veze sa temom diskusije. Tvoja tema je u stvari stvaranje i održavanja robne marke, tj "brenda" kako je danas moderno da se kaže. Kvalitet proizvoda je samo deo tog procesa - daj se uputiti u tu materiju ako hoces da pokreces tu temu. Da li ce Anycool postati i opstati kao brend, to dakle nije samo pitanje kvaliteta.

Stvar oko Anycoola je krenula od Rus-ovog maila da je kvalitet (ne brend!) Anycoola los i da nece raditi 2 godine ako sluzi kao zamena za loptu. Na to sam dao najvazniji odgovor - koji god kvalitet (i brend) da imas u telefonu, prodaces ga posle 2 godine za 30 eura ili manje. Neverovatno je kako niko u ovakvim razmatranjima ne uzima u obzir tehnolosko zastarevanje.

Skontao sam da je dečko tvrdoglav, reko da se ne cimam;) i dokazujem nešto što je i deci jasno.
PS
Preksinoć sam imao u rukama neki Enikul fon sa TV-om (verovatno onaj koji ima zost). Na prvo držanje deluje OK, ako se ne varam ram sa prednje strane je metalni, ili je dobro ofarbana plastika. Ekran je veći nego na E61 i na prvi pogled ima OK prikaz. Ali to je ipak Enikul :vomit: bez operativnog sistema kao što je symbian ili win mobile. Da imam wifi u njemu i ono što imam u E61 možda bi ga i kupio :p, ali ovako...E da, i nema QWERTY tastaturu, što je mnogo mnogo je. Doduše, možda sam ja malo iščašen, pa ne mogu ni SMS da otkucam bez svih slova na tastaturi. Pre sam imao nokiu 6800 i posle toga mi ne pada na pamet da kupujem telefon bez QWERTY tastature, ali dobre kao na E61 i slično. Ako me sećanje služi, pre nekih 2 godine smo vodili diskusiju tač skrin ili ne, i došli smo do zaključka da se brže kuca na QWERTY tastaturi nego na tač skrinu, koji opet ima svojih prednosti.

Da, prednji ram je od metala, mada to po meni nije bas bitno.

Touch screen na Anycoolu ima "qwerty tastaturu" kakvu u principu ima i IPhone i dosta HTC modela. Ta "tastatura" na Anycooluje jedna od (naj)losijih touch screen tastatura, ali ipak omogucava da ne moras 4 puta da pritiskas jedan taster da bi otkucao jedno slovo - i to je po meni definitivno prednost u odnosu na obicne mobilne telefone.

Sto se tice OS-a, jasno je da je Anycool samo telefon a ne PDA sa telefonom.

Na to sam dao najvazniji odgovor - koji god kvalitet (i brend) da imas u telefonu, prodaces ga posle 2 godine za 30 eura ili manje. Neverovatno je kako niko u ovakvim razmatranjima ne uzima u obzir tehnolosko zastarevanje.

Reagovao sam na izjavu da je sve Made in China, što ne znači ništa. A ovo gore sam citirao iz sledećeg razloga: moj brat je qpio Nokiu 6600 za 200e i nakon 3 godine je prodao za 90e. Činjenica da je smartphone doprinosi tome, jer ma kako star model bio "tehnološko zastarevanje" se ogleda samo u hardveru (kamera male rez i sl.), dok su softverske mogućnosti i dalje konkurentne (Office, PDF, internet i sl.). Znači da ti izjava nije na mestu, ne možeš sve mobilne da trpaš u istu kategoriju. Jel bi ti dao svoj i-mate za 30e???
By the way, ja ne kritikujem Anycool i te kineske marke - našli su rupu u tržištu mobilnih telefona koju glavni igrači nisu iskoristili. Poenta mog prethodnog posta je bila da ne vredi porediti njih sa renomiranim brendovima - normalno da je Nokia kvalitetnija u većini segmenata kad ima 20+ godina iskustva u proizvodnji mobilnih telefona. Treba im dati šansu, a vreme će pokazati ko je bio u pravu.

Poslednja izmena:
Reagovao sam na izjavu da je sve Made in China, što ne znači ništa. A ovo gore sam citirao iz sledećeg razloga: moj brat je qpio Nokiu 6600 za 200e i nakon 3 godine je prodao za 90e. Činjenica da je smartphone doprinosi tome, jer ma kako star model bio "tehnološko zastarevanje" se ogleda samo u hardveru (kamera male rez i sl.), dok su softverske mogućnosti i dalje konkurentne (Office, PDF, internet i sl.). Znači da ti izjava nije na mestu, ne možeš sve mobilne da trpaš u istu kategoriju. Jel bi ti dao svoj i-mate za 30e???
.

Vikipedia kaze "The Nokia 6600 is a brand of mobile phone launched in the second quarter of 2003, costing approximately €600" sto u stvari potvrdjuje ono sto sam napisao.

I vrlo precizno sam napisao

"Ovde je, uostalom, najbitnije to da ces posle 24 meseca svaki ispravan telefon iz te cenovne kategorije prodati za max 30 evra. Koji kod proizvodjac bio u pitanju - Nokia, SE, Sony, Samsung ...."

Mislio sam (i to se jasno vidi iz mog citiranog maila) na cenovnu kategoriju u kojoj je Anycool. I zato nema smisla da me pitas da li bih i-mate dao za 30 evra.

I ne trpam ja sve u istu kategoriju. Ja sam pisao i pisem samo o TELEFONIMA, a ne i o PDA uredjajima.

I jasno sam napisao:

kome treba TELEFON sa 2 kartice - kupice Anycool. Kome treba Windows Mobile ili Simbian ili Palm OS - kupice PDA i nece imati 2 kartice.

Vrh Dno