Šta je novo?

Dual SIM

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,095
Ali da bude neki pristojan telefon, hoću da uzmem ćaletu. Mislim da bi mu odgovarao Qwerty i da ima krštenu sinhronizaciju sa računarom. Vidim da postoji neka Motorola, ima par Samsunga, Alcatel...

Da li neko ima iskustvo iz prve ruke? Po pisanijima na netu rekao bih da nit smrde nit mirišu. :)

Koji je to model Motorole?
Samsung nema nov.

Alcatel OT-255D nema mogućnost povezivanja sa računarom. Unošenje imenika bi bio pain in the ass.

Kunja, kada razgovaraš na jednom broju, šta se dešava ako pozoveš drugi broj?
Meni je taj model ipak preskup, jer imam svoj mob, a taj mi je potreban samo za mali broj dolaznih poziva na druge dve kartice.

Vidim da na mobilnomsvetu sada postoji filtriranje i za DualSim. NAjviše je AnyCool-a, pa Samsung. Video sam i tu jednu Motorolu. S nadom da će se Nokia pojaviti do kraja fenruara i da će cena biti do 100€, pratim ovu temu :)

Na jednom sajtu sam pročitao da bi Nokia C2-00 trebalo da se pojavi početkom aprila, a na nekom indijskom forumu sam našao poruku koja kaže da je telefon otkazan do daljnjeg, zbog nepouzdanosti u radu sa dve kartice.

hm.
Sto se tice kineskih kopija, zaobilaziti ih u sirokom luku, mozda traju 2 dana, mozda traju i 2 godine, naravno na njih niko ne daje garanciju tj niko nije lud.
Samsug se najbolje pokazao sa dual simom do sada od renomiranih proizvodjaca.
Iskreno kad bih birao telefon meni je najbitnije da podrzava 2-3-4 kartice da nemoram da vucem 5 telefona sa sobom, ali ovo ocigledno nije u interesu proizvodjaca, pa su dual sim telefoni malo zastupljeni, iako bi potraznja za njima po meni bila velika

Što se tiče garancije ukoliko telefon kupiš u prodavnici imaš po zakonu garanciju 2 godine, pošto to nije dobra volja prodavca nego zakonska obaveza.

Ali da bude neki pristojan telefon, hoću da uzmem ćaletu. Mislim da bi mu odgovarao Qwerty i da ima krštenu sinhronizaciju sa računarom. Vidim da postoji neka Motorola, ima par Samsunga, Alcatel...

Da li neko ima iskustvo iz prve ruke? Po pisanijima na netu rekao bih da nit smrde nit mirišu. :)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?246024-Samsung-GT-B7722-novi-dual-sim&highlight=gt-b7722

Mozda ce ti ovaj thread koristiti, ovo mi je treci dual sim od Samsunga - po meni najbolje sto moze da se kupi kod nas a da je dual sim. Android dual sim jos nisu izasli a prvi prototip je nedavno prikazan, u pitanju je ViewSonic V350:)
http://www.youtube.com/watch?v=0o3BmhPCAhA
http://www.phonearena.com/phones/ViewSonic-V350_id5207

Nokia C2-00 odložena za prvu nedelju juna. Verovatno potpisuju sponzorski ugvoro sa Duke-om. For(n)ever.

Nokia C1-00, ali zahteva ulazak u menije (ili beše reset?) za promenu kartice - 40€
Nokia C2-00, trebalo bi da je krenula prodaja ovih dana po Aziji. Kod nas će verovatno da stigne sivim kanalima u narednih mesec dana. Očekivana cena ispod 100€. Jedna kartica ide klasično, druga se ubacuje sa strane,. Obe rade istovremeno (1 radio), a ovu sa strane možeš da menjaš "na živo", a telefon pamti do 5 kartica i podešavanja za njih.

Nokia C1-00, ali zahteva ulazak u menije (ili beše reset?) za promenu kartice - 40€
To i nije neko rešenje, to imam i sa klon karticom. Ba ti sistem.

Nokia C2-00, trebalo bi da je krenula prodaja ovih dana po Aziji. Kod nas će verovatno da stigne sivim kanalima u narednih mesec dana. Očekivana cena ispod 100€. Jedna kartica ide klasično, druga se ubacuje sa strane

Fino ... videh malo po netu, to je to .... sada nosim 2 nokie 1600, to bi bila adekvatna zamena. ... . ..

I ja čekam C2-00....već 6 meseci...a oni stalno govore "evo saće, samo što nije" i sl.

Može, što da ne. Samo što nije sigurno da se i tamo pojavio. Neki Indijci i ne_znam_ni_ja_ko_su tvrde da su ga kupili preko svojih operatera, ali sve se završava na "kupio za toliko rupija, super je" i sl.

Nokia C2-00 od nedavno može da se kupi i kod nas, ali za sada bez prave garancija.
Cena ide od 89€, pa na gore, a u oglasima ima i za 69€.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2638/Nokia/C2-00

Još da ga neko kupi, pa da čujemo kako se odlučuje koja kartica se koristi (Samsung ima najbolje rešenje)....70-80€ ne zvuči mnogo, ako kvalitet zvuka bude korektan.

Update
Iz uputstva sa Nokia sajta:
Podešavanje SIM kartice koja će se koristiti
Možete da podesite SIM karticu koju ćete koristiti za odlazne pozive ili poruke. Ako
imenujete SIM kartice, možete za tren da vidite koja je, na primer, za posao, a koja za
ličnu upotrebu.
Izaberite Meni > SIM menadžer ili Meni > Podešavanja > SIM menadžer.
Osnovna upotreba 13Izaberite SIM1 ili SIM2. Željena SIM kartica se koristi kao podrazumevana za odlazne
komunikacione aktivnosti kao što su pozivi i poruke.
Ukoliko izaberete Pitaj svaki put, od vas će svaki put biti zatraženo da izaberete SIM
karticu pre nego što, na primer, uputite poziv ili pošaljete tekstualnu poruku.

Samsung model sa prekidačem i dalje zvuči bolje, ali ajde da vidimo i ovo kako će da izgleda.

Poslednja izmena:
Raspitao sam se kod Viewsonic uvoznika i dobio info da V350 treba da stigne kod nas već početkom avgusta.:banana:

Meni su danas rekli da stize tek za mesec dana a da se u evropi jos nije ni pojavio u prodaji. Ko koga tu z. ne znam ali me telefon jako interesuje i verovatno ce biti sledeci. Cena 250e :) Citiram odgovor na upit za V350:

Poštovani,

Hvala Vam na interesovanju za ViewSonic proizvode.

V350 još uvek ne može da se kupi nigde u Evropi. Proizvod izlazi na tržište za mesec dana, i moći će da se kupi kod nas prvo u Win Win prodavnicama, a kasnije verovatno i preko jednog od mobilnih operatera. Očekivana MP cena će biti oko 250€.

Srdačan pozdrav

Nokia C2-00 od danas u Samsung mobile - Nokia shopovima tj. samo u onom u Ušću, ali biće valjda i u DC.
Cena je 6949 kada zoveš da pitaš i 6900 kada odeš da platiš :d

Dual stand by za sada deluje OK. Prilično brzo hvata mrežu druge kartice kada se završi razgovor.
Sistem sa izborom kartice za pozivanje/SMS deluje sasvim OK, videćemo u realnoj upotrebi narednih dana.

Do sada nisam mnogo razgovarao, pa ne mogu još da sudim o kvalitetu zvuka, ali kao što rekoh, najbolji pokazatelj je upotreba u realnim uslovima.
Ima opciju da se preko BT sinhronizuje sa drugim Nokia telefonima, pa sam za čas prebacio kompletan imenik sa E72.
Kućište deluje malo kvalitetnije nego što sam očekivao, jedino ispod zadnjeg poklopca ima malo lufta, kao da je mogla da stane dosta deblja baterija. Nadam se da će baterija od 1020mah držati bar nekoliko dana.

Ekran je smešan naspram ovih na koje smo navikli u poslednje vreme, ali s obzirom da je ovo isključivo telefon, ekran je sasvim dovoljan i nadam se štedljiv po pitanju struje. Veličina karatera i brojeva na ekranu je extra large (možda ima u menijima da se smanji, nisam tražio), tako da može biti za osobe sa slabijim vidom.

Tastatura me je pozitivno iznenadila, prilično je udobna za kucanje, jedno što na ekran stane premali broj slova, pa je zato malo nezgodno za SMS. Verovatno stvar navike sa E72, gde vidim celu poruku na ekranu.

U narednim danima ću videti kakva je baterija i kvalitet zvuka, pa ću moći da dam konačan sud o telefonu.

Imaš brojeve na mobilnisvet, nemaju www, samo brojevi telefona u prodavnicama u Ušću i Delta City. Uvoznik je CT, fiskalni račun i garancija 24meseca, na bateriju i punjač 6 meseci.
U kutiji su telefon, baterija, punjač, slušalice i uputstvo na srpskom. Sve legalno.

OKI, superiška ..... znam da mnogo hoću, i da mnogo tražim, ali ... pošto se već legalno uvoze, da nisu slučajno ubacili T9 srpski? Pošto koristim pri kucanju SMSa, a mnogo kucam SMS .... MENI i ovo sve ostalo mi nije bitno, ali T9 ....

Meni sledece nedelje dolazi alcatel ot-255d pa cu napisati utiske. Naime i meni treba dual sim telefon samo za razgovore i posle silnih nerviranja sa kinezima resio sam da probam nesto nadam se bolje, ali kao sto rekoh utisci kada stigne fon, pozdrav

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

Ima T9 na srpskom i radi sasvim OK. Pokušao sam da kucam nekoliko rečenica koje bi regularno slao SMS-om i ako reč nije bila prva, bila je druga na spisku.
Dok sam tražio gde se prebacuje T9, naleteo sam na opciju da SMS može da bude u threadovima i deluje sasvim pristojno. Jeste mali ekran, ali deluje OK.
Ne sviđa mi se što je skrolovanje kroz poruku beskonačno. Dođeš do kraja i opet te vrati na početak, pa u krug. Verovatno zahteva period navikavanja.

OT-255D je bio kod nas da se kupi za oko 4.000 dinara. Najveća mana telefona (osim crvene boje u kojoj je bio dostupan :d ) je što nema mogućnost automatskog ubacivanja imenika, jer nema BT, niti mogućnost povezivanja kablom na računar. Ja sam na C2-00 prebacio ceo imenik za manje od minut :)

Ja imenike ionako držim na SIM ... jednom mi je geknuo neki fon, i ostao sam bez imenika. Pa sam se vratio na SIM i na još jednoj staroj SIM držim backup.

OK, onda ga definitivno i ja uzimam za nekoliko dana.

Valjda će hteti da šalju postexpressom ili slično, (platiću im avansno preko računa na firmu, ako budu pristali).

A to za beskonačno "vrtenje" SMSa nije mi problem, tako je i na ovoj mojoj 1600 i 1110 što ih koristim. Mada mislim da za SMSove nema bolje od 1110. Tastatura lagano ispupčena, svaki broj posebno "jastuče", milina jedna.

Nazad
Vrh Dno