Nokia C2-00 od danas u Samsung mobile - Nokia shopovima tj. samo u onom u Ušću, ali biće valjda i u DC.
Cena je 6949 kada zoveš da pitaš i 6900 kada odeš da platiš :d
Dual stand by za sada deluje OK. Prilično brzo hvata mrežu druge kartice kada se završi razgovor.
Sistem sa izborom kartice za pozivanje/SMS deluje sasvim OK, videćemo u realnoj upotrebi narednih dana.
Do sada nisam mnogo razgovarao, pa ne mogu još da sudim o kvalitetu zvuka, ali kao što rekoh, najbolji pokazatelj je upotreba u realnim uslovima.
Ima opciju da se preko BT sinhronizuje sa drugim Nokia telefonima, pa sam za čas prebacio kompletan imenik sa E72.
Kućište deluje malo kvalitetnije nego što sam očekivao, jedino ispod zadnjeg poklopca ima malo lufta, kao da je mogla da stane dosta deblja baterija. Nadam se da će baterija od 1020mah držati bar nekoliko dana.
Ekran je smešan naspram ovih na koje smo navikli u poslednje vreme, ali s obzirom da je ovo isključivo telefon, ekran je sasvim dovoljan i nadam se štedljiv po pitanju struje. Veličina karatera i brojeva na ekranu je extra large (možda ima u menijima da se smanji, nisam tražio), tako da može biti za osobe sa slabijim vidom.
Tastatura me je pozitivno iznenadila, prilično je udobna za kucanje, jedno što na ekran stane premali broj slova, pa je zato malo nezgodno za SMS. Verovatno stvar navike sa E72, gde vidim celu poruku na ekranu.
U narednim danima ću videti kakva je baterija i kvalitet zvuka, pa ću moći da dam konačan sud o telefonu.