desp
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 24.12.2002
- Poena
- 1,025
Pošto se u nekim državama polako gasi 2G mreža, a i kvalitet zvuka je uglavnom znatno bolji na 3G mreži, pri odabiru telefona može biti korisno znati koji modeli mogu na oba sim slota da rade istovremeno na 3G mreži. Iz tog razloga sam i napravio posebnu temu, gde se to može brzo i lako proveriti.
Dakle, primarni sim slot na 4G/3G/2G mrežu (preko koga ide i internet) a sekundarni na 3G/2G mrežu (samo za razgovor), za razliku od većine dual sim telefona danas gde na sekundarnom postoji mogućnost prijema signala samo 2G mreže.
Za ovaj spisak koristio sam tekst sa foruma whirpool.net.au . Za model LeEco LeMax 2 ima potvrda od člana ovog foruma @Darko1290, za Redmi Note 4 član @error974 je postavio screenshot u temi o tom modelu, @Kindece je pisao za Redmi Note 3 Pro (koji i ja koristim). U screenshotu koji je postavio član @Ivan I. vidi se i za model Mi Max. Pisano je takođe i za OnePlus 3 u odgovarajućoj temi na ovom forumu, gde takođe postoji screenshot.
Spisak verovatno nije konačan, pa bi bilo lepo dopuniti ga vremenom kada se neki takav model telefona pojavi.
- Moto G4 & G4 Plus
- Moto Z, Z Play
- ZTE Axon 7
- LG V20
- Xiaomi Mi5 & Mi5s
- Xiaomi Mi Max
- Xiaomi Mi Mix
- Xiaomi Mi Note 2
- Xiaomi Redmi Note 3 (obe varijante – Kenzo i Kate)
- Xiaomi Redmi Note 4
- Sony Xperia X Performance Dual
- Asus Zenfone 3, 3 Deluxe, 3 Ultra
- OnePlus 3
- LG G5 H860N
- Lenovo ZUK Z2, ZUK 2Pro
- LeEco LeMax 2
Dodatak:
- Redmi 4 prime, zadnji dev rom 6.12.15. (by @Kidence, post #2)
U prilogu je screenshot sa uređaja Redmi Note 3 Pro (spec.edition – kate model).

Dakle, primarni sim slot na 4G/3G/2G mrežu (preko koga ide i internet) a sekundarni na 3G/2G mrežu (samo za razgovor), za razliku od većine dual sim telefona danas gde na sekundarnom postoji mogućnost prijema signala samo 2G mreže.
Za ovaj spisak koristio sam tekst sa foruma whirpool.net.au . Za model LeEco LeMax 2 ima potvrda od člana ovog foruma @Darko1290, za Redmi Note 4 član @error974 je postavio screenshot u temi o tom modelu, @Kindece je pisao za Redmi Note 3 Pro (koji i ja koristim). U screenshotu koji je postavio član @Ivan I. vidi se i za model Mi Max. Pisano je takođe i za OnePlus 3 u odgovarajućoj temi na ovom forumu, gde takođe postoji screenshot.
Spisak verovatno nije konačan, pa bi bilo lepo dopuniti ga vremenom kada se neki takav model telefona pojavi.
- Moto G4 & G4 Plus
- Moto Z, Z Play
- ZTE Axon 7
- LG V20
- Xiaomi Mi5 & Mi5s
- Xiaomi Mi Max
- Xiaomi Mi Mix
- Xiaomi Mi Note 2
- Xiaomi Redmi Note 3 (obe varijante – Kenzo i Kate)
- Xiaomi Redmi Note 4
- Sony Xperia X Performance Dual
- Asus Zenfone 3, 3 Deluxe, 3 Ultra
- OnePlus 3
- LG G5 H860N
- Lenovo ZUK Z2, ZUK 2Pro
- LeEco LeMax 2
Dodatak:
- Redmi 4 prime, zadnji dev rom 6.12.15. (by @Kidence, post #2)
U prilogu je screenshot sa uređaja Redmi Note 3 Pro (spec.edition – kate model).

Poslednja izmena: