Šta je novo?

Dual-Sim Android telefoni

S860 vidim za max.250e.
Po ispod 200 cak. P780 tek.

Taj Acer je valjda neko u Nemackoj uzeo i pomenuo u ovoj temi.

Jel može neki detalj oko kamere na E700?

Ranije sam bio ozbiljan protivnik kamera na telefonima, ali poslednjih godinu dana na poslu nisam upotrebio foto aparat, a gotovo svakog dana nešto fotografišem. S3 odrađuje vrhunski posao.

Kada pričaš na jednoj kartici, šta se dešava sa ostalim karticama?

Lenovo S860 deluje OK da uđe u uži izbor, vidim da ga ima na KP za 250.

Poslednja izmena:
Ja ne ocekujem da i jedan dual SIM telefon ima kameru kao S3.

S860 je skup za 250e, ja ga gladam kao P780 sa dovoljno RAMa (jer nista drugo mislim da nije izmenjeno - RAM i izgled). Imas jeftinijih na KP, mada nisam zagledjivao kakvi su primerci to.
Za 250e maltene mozes i kod MTSa da ga uzmes, kad se ukalkulise 50% popusta. (skoro, ali ne bas :))

Kako kalkulišeš 50%?
A i stvarno mi nije potrebna dodatna kartica. Imam jednu MTS internet viška. Nikako da odem da je otkažem.

Pa... ako uzmes paket od 2000, i telefon za dinar, telefon te izadje 24.001 :) Mozemo sada da pravimo neku kalkulaciju inflacije i kamate, pa ce to u najboljem slucaju izaci oko 25.000.

Ne predlazem to, mislim da je telefon skup za tu cifru. MTK na 1.3 nije ko zna kakav CPU. Ja sam racunao da je on izbor za max. 200e sada.

EDIT: Proresetao sam KP oglase, ili su povecali cene, ili je to zato sto ima samo jedan pravi oglas za S860 (druga dva su "kineski"), ali bilo je jeftinije :(

EDIT2: Au.... stvarno su bre i na KP porasle cene :D S3 Duos se bez problema <200e nalazio, sada ga jedva nalazim :( Znaci da ga prodam sada :D

Poslednja izmena:
Proveri i MTS računicu. Uz paket od 2.000 taj telefon košta 13.500 dinara.

Dao sam primer za telefon od 1rsd kako racunam (zbog lakseg pregleda), a konkretno za S860: 250e uz paket od 500 (KT), sto izadje 250e+6000rsd. Kazem, maltene, ali ne bas ;)

Jel može neki detalj oko kamere na E700?

Ranije sam bio ozbiljan protivnik kamera na telefonima, ali poslednjih godinu dana na poslu nisam upotrebio foto aparat, a gotovo svakog dana nešto fotografišem. S3 odrađuje vrhunski posao.

Kada pričaš na jednoj kartici, šta se dešava sa ostalim karticama?

Lenovo S860 deluje OK da uđe u uži izbor, vidim da ga ima na KP za 250.

Pa ima neke granulacije, posle podesavanja moze i da se izvuce bolji kvalitet, ali je losija kamera rekao bih nego kod konkurentnih modela. Prednja kamera susta suprotnost, zadovoljavajuci kvalitet, cak ima i prednji blic :D

Sto se tice kartica - pojma nemam, imao sam 3 sim kartice u Nemackoj, ali sam dve koristio za gprs a trecu za razgovore, tako da nisam testirao. Ovde u Srbiji za sada koristim jednu SIM, u skorije vreme cu verovatno ubaciti i drugu.
Najvise sam se odlucio za ovaj model zbog 2 GB rama i baterije, za ovaj novac bolje imalo nije.

Ima da se uzme s3 neo duos za 210 evra. Odlican telefon.

Zola, da li E700 ima diodicu koja svetli kada imaš poruku ili poziv?

Alfa, na webshop nema KT paketa. Sad vidim na sajtu. 250e + 12000 + 4800 za 3G....na dve godine...
Onda je bolje uzeti ga uz najveću kontrolu troškova, jer u zbiru uvek isto košta, samo dobiješ više kredita.godine

Poslednja izmena:
motorola moto g2 dual sim - nema premca, plus lollipop 5.0.2 oficijelni, stock sa par motorolinih aplikacija

Motorola Moto G2, sa cenom od 180e, deluje kao OK izbor, ali ima 1GB rama. Druga dva pomenuta telefona imaju 1.5 i 2GB. I 70e veću cenu.

Zola, da li E700 ima diodicu koja svetli kada imaš poruku ili poziv?

Alfa, na webshop nema KT paketa. Sad vidim na sajtu. 250e + 12000 + 4800 za 3G....na dve godine...
Onda je bolje uzeti ga uz najveću kontrolu troškova, jer u zbiru uvek isto košta, samo dobiješ više kredita.godine

Ima - plavu,crvenu i zelenu, zavisno da li je poruka,mail,podsetnik,itd.

Nebitno, skup je za tu cenu MTS ili oglasi. S3 Duos je stvarno bolji izbor, u svemu onda, sem bateriji, naravno :)

E, da... ako nije samo Android - Lumia 730DS je verovatno jaci telefon od ostalih, a ima ga za 210-220e prilicno.

Ja sam uzeo note 4 duos. Najbolji je. Jeste skup, ali sve mi je resio.

Nemam iskustva sa WP. Možda bih mogao da probam neki, ali sam se baš navikao na Android, ne mogu da kažem da mi nešto nedostaje, da bih menjao platformu.
Za windows nemam ideju koliko memorije troši (tj. šta je minimum da sve OK radi), kako radi multitasking i sl. Koliko vidim, ta Lukima nema LED indikaciju, a to mi je bitno.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo note 4 duos. Najbolji je. Jeste skup, ali sve mi je resio.

I ja bi, da nije toliko skup, ali em sto svako pita do max. 250e za dual SIM preporuku, em sto i licno mislim da je 300e limit za telefon, ma sta on radio, a sve preko toga je preterivanje, sem ako nemate vec provereno da on moze raditi nesto za posao, sto oni jeftiniji ne mogu.

BTW, daj utiske, pogotovu za SIM (active/standby, oba 3g/3g+2g, itd.), kakve brzine postize net i sl.?
Mislim da je Note4 Duos predaleko, ali S5 Duos bi mogao ove godine dostici cenu koju prihvatam za telefone :)
(gde je kupljen i za koliko, inace? Ja sam samo na EtoTalk nailazio, tamo je bezobrazno skup i da se nista dodatno ne plati)

@alfaunits, ovih dana sam "otkrio" novi Dual SIM - HTC Desire 620. Pogledaj ga na GSM Arena, meni se jako sviđa... Plus, cenovna kategorija mu je veoma zanimljiva ;)

^Koliko vodim ista mu je cena ko Galaxy S3 Neo duos.
Za te pare S3 Neo je daleko bolji izbor i u klasi je sa HTC 816 dual i HTC 820 dual.

Desire 620 - 200 EUR,
S3 Neo Duos - 240 EUR.

Prvi izlazi u Januaru 2015, drugi prisutan od Aprila 2014.

Karakteristike slične. Ekrani slični, oba manja od 816/820.

Ovo cenim kao pitanje ličnog izbora - Sense vs TW, HTC vs Samsung.

Ekran bolji Super Amoled,više Ram memorije,više interne memorije,bolja kamera to su ti prednosti S3 Neo duos u odnosu na HTC 620,a u S3 Neo može da se nadje za 210 evra ;)

Lepo kažem - lični izbor :)
Koji je ekran bolji, je stvarno pitanje za diskusiju. Ima ljudi (zamisli!) kojima upravo Super AMOLED ne odgovara, ali dobro sad.
Više RAM memorije može a ne mora da bude prednost ako je sistem optimizovan (pričamo o 4.3 do 4.4 vs. 4.4.4 do 5.0).
Više interne memorije znači, ali oba imaju SD card slot (64 vs 128 GB), uz koji se ova razlika obesmišljava.
Kamere su im identične. Ne znam kako si zaključio da Samsung ima bolju, kad HTC jedva da se može naći :trust:

Ne favorizujem, trudim se da budem objektivan. I zato ponavljam, ova dva telefona su vrlo slična, kupac će odlučiti šta mu se više sviđa, šta mu bolje leži u ruci i kupiti.

Ni jedan ni drugi nisu u klasi sa 816/820 zbog veličine ekrana, za početak 4.8"/5" vs 5.5" je ipak pristojna razlika.

Mislim da grešiš,ali to je tvoje mišljenje i ja ga poštujem.
Više rama itekako znači,1.5 Gb je minimum za sadašnje androide.
Kamera je nedvosmisleno bolja.
Za Htc 816/820 vs S3 Neo može se reći da je stvar ličnog mišljenja,za 620 to nemože se reći.

Ps.Veličina ekrana nema nikakve veze sa kvalitetom ekrana [emoji6]

ja i dalje ko pokvarena ploca. moto g2 dual sim sa 1gb rama i skoro pa stock lollipop-om ce pojesti sve ostale u klasi za dorucak. ima samo nekoliko motorolinih aplikacija, koje su cak krajnje korisne (pogotovo assist i migrate)

Vidiš kako lepo možemo da se složimo da se ne slažemo i da poštujemo jedan drugog :)
Cenim taj stav.
Više RAM-a jesu korisni, ali nisu uslov za dobar rad. Možda ti imaš iskustva upravo sa Samsung-om i njegovim bloat-wiz-om. Ima uređaja koji sasvim lepo, brzo i komforno rade i sa 1G. Nevertheless - 1.5 jeste više i bolje od 1, ali ne bih ga smatrao deal breaker-om.
Za kameru me i dalje nisi ubedio. Izneo si svoje mišljenje (koje takođe poštujem :) ), ali nisam shvatio na čemu ga zasnivaš. Ja bih tako nešto mogao da kažem na osnovu testova, primera, nikako iz glave ili - ne daj Bože - iz srca :)
Za velličinu krana i kvalitet se potpuno slažem. Mislio sam na to da 816/820 spadaju u phablete, dok su Neo i 620 samo telefoni (po dimenzijama ekrana).

EDIT: zanimljiv izbor u ovoj kategoriji bi bio i Moto G (2014), recimo.
EDIT 2: a sad vidim da je @djoxie to već pomenuo :d

Poslednja izmena:
Još jedna (za mene) prednost Motorole je jako velika podrška na xda. I to sam sad pogledao.

Očito je da i sam tragam za dobrim dual SIM telefonom, jel ;)

Našao sam, rekao bih, dobar flip cover za Moto G2. Oko 20£, sa shippingom iz UK. To mi je jedan od uslova za mob.
Za S3 neo mi je to najjednostavnije, samo prebacim sa S3 :)

Da li Moto G2 ima led indikaciju za propuštene pozive i poruke?

S3 duos prosto radi... "it just works". Jedino ako nekome amoled ne odgovara ima razloga da trazi alternativu u ovom cenovnom rangu.

Sacekaj onda, ako ti nije hitno, do marta, kad dolazi HTC Desire 626 - pre neki dan je najavljen, lako ces naci specifikacije na netu.

Ukratko: izgled kao Desire 816, ali 5" ekran, opcija sa Snapdragon 410 SoC-om i 1GB RAM-a ili sa Mediatek 6572 SoC-om i 2GB RAM-a, 13 MPix kamera 2000 MAh-a baterija...

Baterija bi nekome mogla da deluje zabrinjavajuce, ali mislim da ce biti ok: Desire 820 (5.5") sa 2600 MAh i Moto G2 (5") sa 2070 MAh su potvrda da moze uz optimizaciju sve da bude kul. :)

Nazad
Vrh Dno