Šta je novo?

Dual-Sim Android telefoni

Konacno neko ko ima ovaj telefon. I ja ga merkam vec duze vreme a u uzem izboru su mi i xperia c i lg g pro lite dual. Grand 2 je definitivno najbolji medju ova tri telefona ali najskuplji (oko 60 evra skuplji). Drago mi je da si zadovoljan, to mi je potvrda da ga i ja kupim cim mi stigne kes koji sam opredelio za njega.

@mdusan
Jos par pitanja za tebe posto si ti prvi koga znam da je uzeo ovaj fon:
Da li je tacno da aplikacije ne mogu na memorijsku karticu? Koliko je memorije raspolozivo za instalacije?
Na ovom forumu smo raspravljali i o tome kada su kartice aktivne ali mislim da nismo pomenuli Grand 2. Kada si na netu sa jednom karticom (ne wireless nego mobilni net) da li si dostupan za dolazne pozive na drugoj kartici? Mislim da smo apsolvirali da bi trebalo da jesi ali buduci da ti imas konkretan telefon reko da proverim.

Mozda 2g veza zeza voice, ali mislim da data na 3g kartici ne smeta voice na drugoj kartici.
A na g2d bi trebalo da moze da se menja softverski koja ce biti 3g kartica?

Mogu na memorijsku karticu, odnosno ponudio mi je mogucnost "move to sd", ali je nisam koristio jer I na internoj memoriji imas oko 4.5 GB slobodnog prostora. A sto se tice dostupnosti dostupan si uvek. Oba sim slota su 3g/wdcma tako da mozes da koristis koji hoces za net I dostupan si na drugoj kartici uvek. On ima I neku opciju ako sam dobro shvatio "dual sim always on" da ti valjda preusmerava poziv automatski sa jedne na drugu karticu, odnosno dok razgovaras na jednom broju a zvoni telefon ti automatski preusmerava poziv I imas identifikaciju da te neko zove na drugi broj. Iskreno nisam probao, mrzelo me da zovem samog sebe..... Kod mene je potrebno da prodje malo vremena u koriscenju telefona da bih dao neko misljenje, zasad je odlican, dovoljno brz...... e da dopao mi se zvuk u slusalicama prilikom razgovora, cujem sagovornika perfektno. To nisam cuo ni kod nekih mnogo skupljihmodela....... jedino mi smeta sto nema otg podrsku, meni je to korisna opcija

Oba slota su 3G?? Mislis mogu oba slota da se koriste za 3G (znam da moze da se menja u Samsung ROMovima), ali mora da se menja tokom koriscenja, ili su bukvalno u ISTO vreme oba na 3G??
Jedini model za koji znam da ima bas W+W (a ne W+G/G+W), tj. da su u isto vreme obe kartice na 3G je neki HTC ili Huawei (ne secam se tacno, nasao sam ga na EtoTalku).. skuplji noviji model. Bilo bi strava da ovako obican telefon ima nesto sto ni S3/S4/N3 Dual SIM varijante nemaju.

Nazalost moras u settings-u da promenis wdcma na jedan ili drugi, a u principu mozes oba da koristis ali kada predjes sa jednog koji ne wdcma na drugi imas samo edge mrezu I usporen internet sve dok ne prebacis na 3G. Nadam se da sam uspeo da objasnim. Moje dosadasnje iskustvo sa dual sim telefonima je bilo da je samo jedan slot 3G a drugi je samo GSM I tu nema nikakvog prebacivanja.....

To je tako na skoro svim telefobima, kako si opisao, samo sto neki ROMovi, kap Samsungov, daju mogucnost da menjas koji ce slot biti 3g. Tj. fizicki cesto moze, ali softver ne dozvoljava.
Na p780 recimo mozr na custom ROMu ali ne na stocku.

U svakom slucaju super feature, ne treba reboot!

Da li je moguće na Adroid-u softverski isključiti jednu karticu dok bi druga kartica bila aktivna?
Primera radi sim 2 da radi od 8h do 16h, dok sim1 radi non-stop.

Moguće je. Na primer, kod Lenovo telefona u Settings-> SIM Management moguće je deaktivirati bilo koju karticu. Mada ne znam da li je moguće da se to radi automatski (verovatno jeste preko neke aplikacije poput Tasker).

Imao sam priliku da koristim Samsung galaxy i8552 quattro . Tel je dual sim, 4,7" veoma lep ekran, jedini problem na suncu mora osvetljenje na 100%. Uglovi gledanja nisu najsjajniji. Baterija me je odusevila preko 5h sot internet je bio u pitanju i telefoniranje 30min, a osvetljenje 60%. Gps isto moze da izdrzi preko 5h. Kamera je solidna i danju pravi lepe slike. Touch radi odlicno i nisam primetio bugaove. Koci u zahtevnijim igrama i ako je quad core. Velika mana nema automatsko podesavanje osvetljenja, sto sam nasao kao jedinu vecu manu. Sve u svemu lep quad core,dual sim ,sa velikim ekranom.
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3795/Samsung/Galaxy-Win-I8552-Dual-Grand-Quattro

Kakvi su Alcatel dual sim telefoni? 6040d me zanima konkretno ako je neko koristio....

Ja vec 2 god imam Alcatel 997D i dual sim opcija im je fantastično rešena.

Ok je skroz Alkica. Imao sam 997D nekih 7 meseci i dosta se dobro pokazao. :)

Moj stari ima Galaxy Duos i doslo vrijeme za zamjenu pa mu trazim nesto sa vecim ekranom i nonSamsung tel a da je dual sim.

Ovaj 6040d mi je bas zapao za oko. Jedino sam ga uporedjivao sa Lenovom p780 mada mi se cini boljim. Lenovo jedino ima bateriju kao prednost...

Ja već godinu dana koristim Lenovo A830 koji sam poručio direktno iz Kine. Ja sam se za ovo rešenje odlučio jer mi je na poslu jako loš signal za VIP 3G, pa sam uzeo Mts mobilni net paket, koji koristim samo za net.

U podešavanjima morate odabrati koja će kartica koristiti 3G net, znači net ne može biti uključen na obe istovremeno, ali pozivi i poruke funkcionišu kao da imate dva telefona, dok pričate sa jedne kartice i neko vas zove na drugu radi najnormalnije.
Takodje je moguće u podešavanjima deaktivirati jednu karticu, što je neko pitao, e sad mislim da nije moguće zadati odredjeni vremenski interval kada će neka kartica biti aktivna, to verovatno može preko nekog software-a.

Na A830 si dostupan na obe kartice u isto vreme, i mozes razgovarati na prvoj i da si dostupan na drugoj??? Kako, kada pise da je Dual StandBy, sto znaci da ovo ne treba biti moguce?

Vidiš, sad kad si to pomenuo, setio sam se da je meni aktivno preusmerenje na drugu karticu kad nisam dostupan, sad sam to isključio i ponovo proverio. Kada je isključeno preusmerenje poziva, druga kartica odlazi u stand-by.

Moja greška. :-(

Nije to losa ideja, barem moze da se prekine poziv. Nezgodno je jedino ako zelis da se javis, uvek ce ti trositi drugi broj :)

Gsmart Aku A1 koristim oko mesec i po i zadovoljan sam. Telefon nema LED indikator; da li neko može da mi preporuči aplikaciju koja nadomešćuje taj nedostatak. Takođe bi mi dobro došao savet za povezivanje sa računarom (Win7; pominje se instaliranje drajvera...)

Ja uzeh na kraj s4 duos.
Odličan telefon, dual sim active. Bateirja drži kao na običan s4. Mane su mu što sam našao samo jedna ROM da valja od njega i to se plaća nekom Rusu. :)
Ali ajde..

KOji S4 Duos??? Bas I9502?? Gde si ga nasao i za koju cenu?
Ja sam hteo isto njega, ali osim nekih sasavih cena na EtoTalk nigde ga nisam nasao (mozda je bio kod nas u jednom "online shopu" za isto blesavu cenu).

Da li ima neko iskustva sa Motorola Moto G dual sim?
Vidim da telefon dobija redovan, skoro kao nexus.

Zanimljivo pojavila su se i dva najbolja duaSim telefona kod nas....
U MTS-u ima HTC ONE dual Sim,a u jednoj radnji se pojavio Galaxy S5 dual sim....Stvarno odlična vest....

Da li ima neko iskustva sa Motorola Moto G dual sim?
Vidim da telefon dobija redovan, skoro kao nexus.

Odlican telefon, vredi svaku paru.
Baterija drzi 2 dana, odlican ekran, android 4.4.4, ima led notifikaciju, odlicno se cuje sagovornik, quad core procesor, odlicna izrada kucista...
Kupuj dok (ako) ima :)

2u9ajaju.jpg
hu7a5e6e.jpg

Poslednja izmena:
Šta će to da se desi kad je MTS u svoju ponudu uvrstio jedan dual-sim telefon?

Verovatno su i oni shvatili da moraju kako bi ostali u trci za svakog korisnika.Sve je vise ljudi koji koriste dual-sim.Ja otkad sam uzeo prvi pre jedno dve godine samo koristim dual-sim.
Sada sam bas uzeo da probam novi G-smart mika i cini mi se jako dobar.Samo da ne zacepe sa cenom....

MTS ima dual SIM telefone godinama, pogotovu Alcatel. Pcp C3/5/7/9, D3 dual SIM su barem godinu dana u ponudi. 2005D i 1060D su do skora bili. Huawei Y210D takodje. Bilo je HTC Desire 500 Dual SIM modela.

Kako je MTS uvrstio jedan VRH dual SIM telefon je vec pitanje. Steta sto nije Samsung S3/4/5 Duso, prvi put bih pomislio da kod njih uzmem telefon :D

Ima li neko Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos,i kakva su iskustva sa njim?
Mozda ga ortak pazari pa se raspituje za iskustva....

Vrh Dno