Šta je novo?

Dual-Sim Android telefoni

U Metro katalogu koji mi stigao danas, ima neki DualSim, 4 inča, za manje od 9000 valjda .... :) :)

Možda nema dual sim telefona u ponudi naših operatera ali Kina ih je puna i mogu se poručiti odlični modeli po dobrim cenama pa čak i tripl sim modeli. ja koristim kineski dual sim zopo c2.

Molim te pošalji mi na privatnu poruku kineske sajtove gde se mogu kupiti dual-sim telefoni, bilo HTC Desire 600, Samsung S4 Dual-Sim i ostali. Ovde u Nemačkoj toga uopšte nema... :(

^ pogledaj temu Kineski manje poznati brendovi u kojoj se dosta razgovaralo o različitim kineskim modelima kao i recenzijama već kupljenih telefona. većina njih je dual sim. U ovoj temi ćeš svakako naći i mesta sa kojih se može poručiti telefon. dajem ti uopstene odgovore jer ne znam sta zelis konkretno a izbor je veliki. prateći temu siguran sam da ćeš određenije znati šta ti je potrebno. ;)

Napisah ceo ovaj post koristeći googlevoice hands free :D

Kakvi bre kinezi, imate Alcatel Idol mini u dual sim varijanti, extra je telefon za te pare.

Pametnice, koji telefon se ne proizvodi u Kini osim Motorolinog moto-X-a?

Nije na to mislio. Alcatel im je brend a firma je kineska.

Pitanje:
Da li ovi android dual-sim telefoni rade perfektno, bez blokiranja i resetovanja?
Prijatelj mi spomenuo da koristi dual-sim(android) ali da mu verovatno baguje jer je dual.

Sta mislite?

Šta on podrazumeva pod "baguje" ?
Baguje i moj a nije dual... :d

Ne baguje nista, ja imam dual sim i pre ovoga su mi dva bila dual sim i nisam imao nikakav bag.Prvi koji sam imao je ponekad imao bag ali to nije zato sto ima dve kartice vec je telefon bio slabijih karakteristika.
Sad imam vec duze vreme isti model i nijednom nisam doziveo da blokira, zaglupi......
Tako da sve zavisi sta je u njemu koji cpu, kolika memorija, operativni sistem.

Kaze da zna da se "zaglavi" pri manipulaciji sa karticama, tako nesto..

Ja imam Zopo C2 Dual-SIM koji uopste ne zaglavljuje, radi kao sat. ;)

Android nema Dual-SIM unifikovan API, te svaki proizvođač implementira svoj SIM Management.

Mislim da ako se krsh Alcatel Y210D nije zaglavio ovih nedelju dana, nema nesto brige :D
Iskreno, sada sam u potrazi nekog jaceg modela dual-SIM telefona koji bi lepo zamenio S4... mislim fluid je strava S4, jak, zgodan, jak radio signal, itd.... ali vidim da vec ima dva modela i kod operatera u ponudi, dual-SIM sa quad-core CPU-om.
Samo da vidim kako se ponasaju malo u praksi prvo.

Desire 500 i Ascend G700.

Ja sam nekoliko puta koristio 2 kartice u prestigiu 4500 i nikad mi nije zakucalo nista, sve super radi

Da li neko ima iskustva sa Samsung S Duos 2? (S7582)
Nudi ga Telenor po relativno niskoj ceni.

Evo i jedno pitanje od mene, mada vidim da je tema malcice zamrla :) Interesuje me Galaxy Core duos, a po onim specifikacijama koje citam, to bi trebao biti dual sim active telefon. E sad, ako sam ja dobro razumeo, ti dual sim active telefoni imaju neka dva tranzistora ili sta vec i u svakom trenutku su obe kartice aktivne. Ovo mi je jako vazno, posto planiram koristiti jednu karticu za net, dok drugu, vip sa smartovima, iskljucivo za razgovor, pa mi nikako ne bi odgovaralo da dok surfujem netom, a to zna da potraje, budem nedostupan za sve koji me u tom trenutku zovu. Ako slucajno nisam dobro razumeo kako sve ovo funkcionise, voleo bih da me neko ispravi i napokon mi razjasni ove stvari. Ono sto sam definitivno shvatio je da dual sim standby varijanta ne odgovara mojim potrebama, pa ako imate jos neki predlog u ovom cenovnom rangu (oko 200 evra) ili nize, bio bih zahvalan :)

Ja ovaj prestigio 4500 sto imamm sam koristio upravo za to, kupim jednu karticu za net i uplatim mts promociju, a na drugoj mi je moja kartica koju koristim za razgovore i sms.

Ja nisam shvatio da dual sim stand by znaci da dok si na netu da si nedostupan na drugoj kartici. Mislim da se to odnosi samo na razgovore, tj. dok razgovaras na jednoj da si nedostupan na drugoj kartici. Bilo bi dobro kada bi se neko ko ima dula sim ili zna ove stari javio ovde.
Ja se dvoumim izmedju Galaxy grand i Xperia C. Da li neko moze da me posavetuje sta je bolje?

Ja sam mislio da i tokom razgovora moze druga kartica da primi poziv (tj. da javi da dolazi poziv)?

Ne, nedostupan si, a mislim da nisam cuo za bilo koji model da si na oba dostupan

Ne, nedostupan si, a mislim da nisam cuo za bilo koji model da si na oba dostupan

Postoje, ja sam imao takav doduse nije bio android. Kada pricam na jednoj kartici a neko me zove na drugu daje mi zvuk da imam poziv na drugoj kartici i na ekranu ispise identifikaciju. Onome ko zove daje normalan zvuk kao da telefon zvoni. Mozes cak i da ukljucis konf. poziv pa da svo troje pricate istovremeno.
Dual standby telefoni su takvi da kad na jednoj kartici pricas a neko te zove na drugu budes nedostupan, kao da ti je telefo iskljucen. To je jasno ali mi nije jasno, jer ne znam nikoga ko ima dual sim android, da li se to odnosi i na surfovanje netom. To mi nema logike, jer bi onda po toj logici i telefoni sa jednom karticom trebalo da budu nedostupni za pozive kad koristis net, zar ne? Da ne pominjem apdejtovanje telefona i sinhronizaciju u pozadini, pa onda bi i tada bili nedostupni.
Da li je tebi, dok si surfovao netom ova duga kartica bila nedostupna?

Poslednja izmena:
Znam za te kineze pre je bio anycool il tako nesto. Nisam siguran ali ja kada telefoniram nekad nemam 3g net i na ovom telefonu i na s3.

Bem li ga, citajuci ovaj tekst, ja sam razumeo da je upravo moguce primiti poziv na drugoj kartici dok koristis prvi, verovatno nesto po principu poziva na cekanju, ali nisam ni sam 100% siguran. A gledajuci neke recenzije na netu Galaxy Core ima upravo tu mogucnost. Neko je gore pomenuo Galaxy s duos 2, ali on nema mogucnost primanja poziva na obe kartice istovremeno, posto je dual standby tip telefona. Kao sto rece mlax37, bilo bi dobro da neko ko se zaista razume u ovo napise par reci.

Znam za te kineze pre je bio anycool il tako nesto. Nisam siguran ali ja kada telefoniram nekad nemam 3g net i na ovom telefonu i na s3.
Ne to je bio Samsung D-880, davno pre androida. Mogu vam reci da je to spas za sve koji moraju da vucaraju dva telefona, mnoooogo konfomnije.
Ono sto sigurno znam jeste da postoje dva tipa dula sim telefona: dual standby i dula active. Razlika je sto kod dula standby dok pricas na jednoj, na drugoj si nedostupan, a na dual active si dostupan i mozes da prihvatis poziv. Ono sto ne znam je sta se desava sa netom. Da li je dok si na jednoj kartici na netu druga nedostupna ili ne. Nelogicno mi je da je nedostupna

Onda bi bilo logicno da je i tokom surfa dostupan, samo pre kupovine treba proveriti da li je tel dual active, a ne slucajno dual standby. Na trgovce se ne mozes osloniti, niti imaju pojma o tome, a cesto gledaju samo da uvale robu, pa ce slagati i da ne trepnu. Problem je sto ni sajtovi nisu previse pouzdani, evo na primer, cak sam i na gsmareni za Core video da pise da je dual standby, a onda sam na vise drugih sajtova i na yt nasao sasvim oprecne informacije.

Дуалсим активни телефони омогућавају све дупло. Може да се сурфује на обе картице истовремено (глуп пример али ... једна служи да довлачиш музику или филм а на другој сурфујеш пуном брзином) или да се разговара на једној а да истовремено и друга буде доступна како је већ описано. На дуалсим стендбај телефонима нет и позиви се не мешају па је свеједно да ли имаш једну или две картице, када се на некој сурфује, она је доступна за позиве, као и друга у телефону.

Значи ако неко има дуалсим стендбај телефон, може да сурфује на једној картици и да разговара са било којом у том тренутку. Не може дупли сурф и дупли разговор. Са овим телефонима је боље да те неко позове на број којим разговараш јер ће тај позив да прође него да те позове на онај други број јер је он тада недоступан.

Е да, нисам видео много дуалсим активних телефона.

Poslednja izmena:
Cek, da l si samo ovako bzvz napisao za taj dupli surf ili zaista postoji takva glupost?

Дуалсим активни телефони имају практично два комплет телефона и онда оба могу да раде истовремено. То значи и истовремени сурф и могућност да примиш позив на једној док разговараш другом картицом. Немам ја појма о овоме али сам прочитао текст о томе. За сада имам само дуалсим стендбај телефоне.

Vrh Dno