Šta je novo?

Dual Core Sempron (65nm) se pojavio u Kini! Testiran

ivanbo2003

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2005
Poena
380
Review

Trebalo bi da je baziran na G2 reviziji Brisbane-a(CPU-Z 1.44 ga ne prepoznaje dobro),ima oznaku 2100+,takt je 1.8Ghz:
its core name is Sherman, Socket AM2 (940pin), 1.3V, 1.8GHz, 200MHz, multiplier 9, each core is 256KB L2 Cache. It supports MMX, 3DNOW, SSE, SSE2, SSE3 and X86-64.

Sherman je kodno ime :).Ali sve ostalo na stranu,zanimljiv budzet CPU,psoebno imajuci u vidu koliko malo velicina L2 kesa utice na K8 X2 procesore.
Cena ce sigurno biti dosta ispod cene 4000+ Brisbane-a,koji kosta oko 55e u MP.
Za recimo 35-40e,ovaj CPU je super budzet varijanta,koja ce se sigurno i klokovati odlicno(mada ima samo 9x multi pa ce biti potrebna neka solidna nf560 ili RD770 ploca).
987dff3b-c191-4ecf-86ce-e7b5dee74510.jpg

Poslednja izmena:
Dobro mu kodno ime :D
Test nije neki ali lepo se nosi sa Celeronom.

Sad mi jasno zašto se x2 4000+ i 4200+ izbacuju iz proizvodnje - a ako ovaj pikavac bude koštao evro preko 45e - biće to čist marketing :mad: i loša ponuda.
Iskreno - za to čudo lično ne bih dao više od 3500din.
Ali bojim se da će ga uglaviti po ceni tamo gde je sada 4000+.
Nadam se da grešim . . .

Poslednja izmena:
Sad mi jasno zašto se x2 4000+ i 4200+ izbacuju iz proizvodnje - a ako ovaj pikavac bude koštao evro preko 45e - biće to čist marketing :mad: i loša ponuda.
Iskreno - za to čudo lično ne bih dao više od 3500din.
Ali bojim se da će ga uglaviti po ceni tamo gde je sada 4000+.
Nadam se da grešim . . .

Nadajmo se da grešiš i da je ivanova prognoza dobitna. :)

znachi definitivno ce odsad SVAKA kanturina imati DC procesor :d

To je najbolja vest.

RS780 + DC sempron = opaka platforma za malo love. :)

Meni nije jasno samo kada misle da izbace nesto takvo ali sa K10 jezgrom.

Cim izadje X2 Phenom i pocnu da mu deaktiviraju L3 :).Nadajmo se da ce biti malo ovakvih slucajeva i da ce yield biti na dobrom nivou.
Inaci ovaj Sempy nema sanse da kosta vise od 45e u MP sa PDVom.

Cim phenom postane opravdana investicija... Tj. cim izadje nova revizija

Ko zna koliko ce da kosta.... Uopste me ne bi cudilo da udare neku jaku cenu....
Ne znam kakav je proc,kada stigne saznacemo,i bilo bi super da ne kosta puno,ali nesto mi je sve to nerealno.... za jako male pare dc cpu i rs780???? Hm...... Ce da vidimo....

Pa neće sigurno biti skuplji od Celerona E1200 - u najgorem slučaju tu negde kao on.
Konkurencija čini svoje ;)

Sempron uno core, sempron dual core, sempron quadro core...sve su to mrtvorodjencad...

Dokle vise tih niskobudzetnih budzevina...

Sempron uno core, sempron dual core, sempron quadro core...sve su to mrtvorodjencad...

Dokle vise tih niskobudzetnih budzevina...

Eh, koliko su samo Semprona i Celerona izveli junačkih dela u znalačkim rukama.
Svaka roba ima svog kupca a za neke poslove ne treba ništa jače od Semprona.

Ako se ne varam S939 Semproni ako su bili fino ushtelvani i propisno kloknuti bili su ~10% slabiji od njihovog starijeg brace Athlona, a ipak su bili znatno jeftiniji.

Koliko se sećam s939 Semproni (3000+ do 3500+) su bili skupi , al' su zato s754 pružali veliku radost vlasnicima za smešnu kintu.

GX-X mislim da to najbolje zna!

Koliko se sećam s939 Semproni (3000+ do 3500+) su bili skupi , al' su zato s754 pružali veliku radost vlasnicima za smešnu kintu.

I ovi novi LE su extra, prejeftini a rade super, mogu bukvalno pasivno da se hlade, a tek što se klokuju, strašno...

I ovi novi LE su extra, prejeftini a rade super, mogu bukvalno pasivno da se hlade, a tek što se klokuju, strašno...

I mogu da posluzhe sa solidnu igrachku konfiguraciju, jer vecina igara josh uvek ne konta njabolje vishe jezgara, ali jedno jezgro plus neku nabudzenu grafiku tipa 3850/3870 ili 9600gt bi itekako kontale....
:wave:

Poslednja izmena:
Pa dobro, nije Sempron za 38x0/9600, ali je svakako dobar do 8500/8600, eventualno 8600GT, pogotovo ako se malo klokne...

Ja sam imao prilike samo jednom bezveze da probam jedan LE1100, na najjeftinijoj Biostar integraciji, sa najjeftinijom memorijom i najjeftinijim napajanjem, sa BOX kulerom koji se vrteo na 900rpm, a dogurao sam do 2.72Ghz bez ikakvog dizanja napona i bez bilo kakve nestabilnosti, ko zna koliko bi mogao još, ali nismo hteli da forsiramo... Nisam dotakao granicu nestabilnosti, šta god sam pokušao uspevalo je, ja cenim da bi mogao da (bar taj primerak, ne znam kakvi su ostali) radi na 3.2Ghz bez ikakvih problema, za svaki dan, sa BOX kulerom, uz neko minimalno dodavanje napona, a to uopšte nije za zezanje...

Upravu si da bi 9600 ili 38x0 bio overkill za semprona, ali ja bi radije kupio jaku grafiku plus semprona i kasnije se otovorio za x2 ili phenoma nego jak procesor i prosek grafiku.

China limited!?

Teško da će ovo stići do nas. Slična priča kao za Radeon HD3690 . . .

Poslednja izmena:
dakle,da osvezimo malo ovu temu...stigao je i kod nas:banana: narucen,javljam prve rez....:d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno