Šta je novo?

Dual Core Sempron (65nm) se pojavio u Kini! Testiran

i posto je kod nas?

oko 35e...pa za pocetak mu je mozda i jaka cena...:D ali kroz neko vreme ce biti dzabe...................:d:d:d

Mislim da se nazire novi best buy.

Off

Jel cesh ti i dalje da prodajesh tvoj PE2140 ? Vidim da si uzeo normalnu plochu i naterao ga na 3.0 GHz :) Sa kojim naponom ?? I ipak vidish da je bilo do glupe MSI ploche a ne do procesora :)

Off

Jel cesh ti i dalje da prodajesh tvoj PE2140 ? Vidim da si uzeo normalnu plochu i naterao ga na 3.0 GHz :) Sa kojim naponom ?? I ipak vidish da je bilo do glupe MSI ploche a ne do procesora :)

pa i MSI je izvlachio toliko, ali nije bio stabilan, mozda da sam se igrao sa naponima bi uspeo neshto poshto MSI ima tako lep pad napona da je to neverovatno ;)

Napon je 1.425 po biosu 1.4 po cpuz, u lodau padne i na 1.36. Ali ipak odgovor je najverovatnije DA, prodavacu ga samo se dvoumim shta da kupim (e6600 ili e7200) :type:

:wave:

Fora je shto vishe i nisam toliki igrach, koliko sam postao HW addicted , stalno neshto menjam i isprobavam :D
Shto je najgore sve to me koshta, a ne bi mogao reci da sam neshto bogat i o5 nikako da se okanem :)
Bash me zanima kad cu o5 da menjam platofrmu :p

Za igre samo sa što više cache-a! ;)

Pa i nije toliko tesno. U CPU bound okolnostima je to 10% razlike. Bolje mu je da uzme jeftiniji proc sa manje keša, i da malo više za ploču i napajanje (često zapostavljene komponente a bitne za opštu stabilnost i lep rad kompa) ili jednostavno doda pare na grafičku.

:zgran:E sta sve budalama od proizvodjaca nece da padne na pamet. Ja cekam da Athlon prekine proizvodnju, a oni ozivljavaju Sempron :wall:. Jos Duron Quad-Core da vidim, pa da zapalim moj komp!

P.S. Ja bi ovom Sempronu dao kodno ime Smućko, a ne Sherman

a sta bi ti stavio u najjeftinije masine?
procesor od 100€?

Vide li ti sta pise Nexilonu na dnu stavke MOJA MASINA ;)

Gorth svaka cast! Ovi nista ne citaju, sve sam ih preso za moju konfiguraciju. Evo, sada cu da stavim pravu konfiguraciju, da me vise ne prozivaju svuda.

A sto se tice ovog Shermana, radije bih kupio ono Dual-Core Celerona. Nekako sam mnogo zamrzeo AMD platformu. Kad ste jos videli na AMD platformi da postoji dobar upgrade procesora? Kupite maticnu od 180 eur, prodje godinu dana, ona kosta 70 eur. Ajde to, ali sto glupi AMD menja socket svake godine, tako da nema nista od novog CPUa! Cak i ovaj AM2 vise ne vazi. Sad ima onaj AM2+, pa ce vec jos nesto da smisle *****i. A intel je zakon, maltene na plocu staru 2 godine mozes da ugradis ove 45nm procesore. Samo flesujes BIOS i malo OCujes maticnu i cepaj!

Poslednja izmena:
Gorth svaka cast! Ovi nista ne citaju, sve sam ih preso za moju konfiguraciju. Evo, sada cu da stavim pravu konfiguraciju, da me vise ne prozivaju svuda.

A sto se tice ovog Shermana, radije bih kupio ono Dual-Core Celerona. Nekako sam mnogo zamrzeo AMD platformu. Kad ste jos videli na AMD platformi da postoji dobar upgrade procesora? Kupite maticnu od 180 eur, prodje godinu dana, ona kosta 70 eur. Ajde to, ali sto glupi AMD menja socket svake godine, tako da nema nista od novog CPUa! Cak i ovaj AM2 vise ne vazi. Sad ima onaj AM2+, pa ce vec jos nesto da smisle *****i. A intel je zakon, maltene na plocu staru 2 godine mozes da ugradis ove 45nm procesore. Samo flesujes BIOS i malo OCujes maticnu i cepaj!

Tachno je da Intel ne menja socket-e, ali zato menjaju chipsete i time se menja podrshka procesora, pa onda pochinje patnja jer mozda i chipset podrzhaca novi CPU ali smo odredjene revizije ploche podrzavaju novi CPU i onda dzabe podrshka chipseta kad plocha ne moze i tako u krug. AM2+ procesori rade u velikom broju AM2 plocha ;)

:wave:

ajde stavi novi procesor u i915 ili i925 (ili cak u dosta i945) ploca od pre 2 godine....
btw. pitao sam sta bi ti stavio u low end konfiguraciju, a niko te nije prozivao za tvoju, sta god da imas kuci

Čovek upao u temu koja ga ne zanima i počeo da truje skupljajući postove jer mu trebaju za status. Ne ložite se . . .

Čovek upao u temu koja ga ne zanima i počeo da truje skupljajući postove jer mu trebaju za status. Ne ložite se . . .

Postovi za status. Vidi kad sam uclanjen a koliko imam postova. Pa ja da sam na to iso, ja bih mnogo vise imao. Inace kakav status ako od toga nema $$$ da vidim.

ajde stavi novi procesor u i915 ili i925 (ili cak u dosta i945) ploca od pre 2 godine....
btw. pitao sam sta bi ti stavio u low end konfiguraciju, a niko te nije prozivao za tvoju, sta god da imas kuci

Pa dobro, nisam naglasio da treba da bude low-end ploca stara 2 godine i da se u nju nabode novi proc, to je bas preterano. Ali recimo neka mainstream ili high-end od pre 2 godine moze fino da podnese.
A sto se Intel platforme tice, extra je to sto recimo ova moja maticna Asus P5K Pro po fabrickim (starim specifikacijama podrzava 1333MHz FSB). Ali u novim specifikacijama, sa feshovanjem BIOSa podrzava 1600MHz FSB-a. Znaci nije da ne valja. A onaj ko je platio 50 evra maticnu, ne moze da ocekuje jos 5 godina da ce moci na nju da stavlja nove procesore.
Nazalost, mislim da ce sa integracijom memorijskih kontrolera u procesore (nesto kao AMD) i Intel da krene cesce da menja podnozja - cuo sam za Nehalem neku brojku - Socket 1xxx. :(

P.S. Svidja mi se ovo tvoje:
Intel i386SX 12@16MHz, 4MB RAM, 40 Mb hard disk, Trident TVGA9000 graphic card 512kb RAM, SBPro 8bit, Mitsumi 2x CDROM, Zyxel 2400/9600 fax-modem, Zvucnici Multimedia 160W, Monitor Daewoo 14"
Nego jesi li siguran da ova graqficka sa 512KB RAMa moze da podrzi ovaj monitor? 14" mora da podrzava 800x600 rezoluciju. Nije valjda back and white.Ako jeste, konfiguracija je zakon!

Poslednja izmena:
Zaboravio i ovo. Hteo sam da kazem, ko hoce mnogo jeftinu konfiguraciju, najbolje da uzme neku AMD. Najjeftinije maticne sa integrisanom grafikom i zvukom. Procesori jeftini (cak i Dual Core), ram ionako podrzavaju te maticne do 667 MHz (dzabaka RAM). Samo hard da kupe neki od 50 eur i super. Samo je pitanje da li ovo nesto vredi uopste (ovo samo za internet i filmove, eventualno muzika ako ima dobre zvucnike i ako integrisana zvucna nije shit). Doduse ko voli igrice, PS3 rules;)

Zaboravio i ovo. Hteo sam da kazem, ko hoce mnogo jeftinu konfiguraciju, najbolje da uzme neku AMD. Najjeftinije maticne sa integrisanom grafikom i zvukom. Procesori jeftini (cak i Dual Core), ram ionako podrzavaju te maticne do 667 MHz (dzabaka RAM). Samo hard da kupe neki od 50 eur i super. Samo je pitanje da li ovo nesto vredi uopste (ovo samo za internet i filmove, eventualno muzika ako ima dobre zvucnike i ako integrisana zvucna nije shit). Doduse ko voli igrice, PS3 rules;)

ovo prvo no-comment...

igrice mozes igrati ,jedino ako nisi neki pacenik za fsp (i naravno sve na high u rezoluciji 1280x1024) ... :type:

naravno da vredi jer je to sto si nabrojao 3x jace od highend masine od pre 2 godine i jedno 97% poslova mozes da zavrsis na tome....a Asus P5K Pro je daleko od stare i jeftine ploce a eto moraces da je menjas...isto kao i npr ploce za slot1 pa ppga pa fcpga pa fcpga2 procesor...ili s423 pa 478 pa malo drugaciji 478 pa 775 pa onda opet malo drugaciji 775

Poslednja izmena:
evo samo test iz 3d Mark-a 06 u odnosu na Athlon Le 1640 blago oc,everest ga ne prepoznaje kako treba pa nisam okacio rez (dok ne skinem novi..:d)

Prilozi

• 3d mark 06 Athlon le 1640.JPG
    3d mark 06 Athlon le 1640.JPG
    190.5 KB · Pregleda: 107
  • 3d mark 2006 sempron DC.JPG
    3d mark 2006 sempron DC.JPG
    190.5 KB · Pregleda: 97
Pazario sam ga u svojoj firmi gde radim...:d uvoznik je Asbis...evo ti cpu-z a i Everest koji ga ne prepoznaje,a nemam noviju verziju...:smoke:

Prilozi

• cpu-z Sempron.JPG
    cpu-z Sempron.JPG
    192.7 KB · Pregleda: 88
  • everest sempron.JPG
    everest sempron.JPG
    247.4 KB · Pregleda: 74
Vrh Dno