Šta je novo?

dual chanell memory

CUDNO je za ove pare takva memorija,jer corsair ddr400 kosta 40-41e,kingston je skuplji a i vise nije to onaj kvalitet+CL=3,transcend isto kosta,a ostale znas i sam
Da li znas jos neku memoriju sa ovim karakteristikama za te pare?Ako znas gde ima(adresa,ime firme,i naravno fon)da i mi znamo koja memorija i za koje pare(ovo nije izazivanje,ovo sam ozbilno mislio),napisi.

GIGAFAN je napisao(la):
CUDNO je za ove pare takva memorija,jer corsair ddr400 kosta 40-41e,kingston je skuplji a i vise nije to onaj kvalitet+CL=3,transcend isto kosta,a ostale znas i sam
Da li znas jos neku memoriju sa ovim karakteristikama za te pare?Ako znas gde ima(adresa,ime firme,i naravno fon)da i mi znamo koja memorija i za koje pare(ovo nije izazivanje,ovo sam ozbilno mislio),napisi.
Ja ipak glasam za Kingmax DDR433, 512 DDR = 80e :eyebrows:

GIGAFAN je napisao(la):
GIGAFAN IS BACK!!! ,)
Gde gledate :zgran: :d ?Citajte malo i te nase casopise(nisu toliko losi :p ),preciznije digital 34 i pogledajte test memorija.Ja sam pri kupovini enermax-a(460W)u SEA&SKY zamolio da mi nabavi infinion memoriju za probu.Ljudi stvarno radi sa 5-2-3-2@400Mhz(no problem),a prve tri latencije sam promenio iz Nvidija sistem utility-a pa onda u biosu(nisam probao overclok).Probao sam isto ko i u casopisu 2x512Mb u dual chanelu,a memorije NISU birane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Jednostavno receno radi savrseno i VRLO BRZO!(ziveo simens i njegova cerka kompanija ifinion)
A cena 42EURA za 256Mb a za dalje umete da mnozite :zgran: :zgran: :zgran: :D
Gde si uzeo doticne memorije ? Da ne bude reklama, moze na PM.

Da si gledao druge thredove video bi da sam ih probao,a ne kupio.Ali nema veze.Pri kupovini enermax napajanja u firmi SEA&SKY zamolio sam prodavca da mi nabavi za probu 4x512Mb Infinion memorije i da skratim pricu:probao sam ih u dual chanelu(naravno po 2x512Mb jer su dvostrane) i rade sa 5-2-3-2@400Mhz a prve tri vrednosti sam promenio iz nvidia sistem utility-a IZ WINDOWS-A i nije blokirao(no problem)pa tek onda u biosu da ne bih morao da brisem bios,zatim sam ohrabren stavio CL2 u biosu i sav happy :D :banana: gledao kako radi i na kratko sam pokrenuo UT2004(kako brzo ucitavanje bar za mene :zgran: ) oko 1 minuta sam igrao i nije bilo problema ,) .Probu sam izvrsio u njihovom servisu uz prisustvo servisera koji se bavio drugim poslovima :crash: ,dok sam ja testirao memorije.Latencije su bile:RAS=5;RCD=3;RP=2;CL=2 na deafult naponu.
Napomena:Nisam probao overclok jer nisam imao vremena(subota proslog vikenda),i probao sam samo 512-ice tako da nisam siguran kako ce se ponasati 256-ice.
Njihova cena je 42evra za 256Mb,za dalje umete da mnozite(kao sto sam vec napisao).
Njihov tel. je 011/3033-696 pa ako neko i posle svega misli da je ovo reklama sta da mu radim jer sam pisao i ranije gde imaju da se kupe neke druge stvari u drugim firmama pa bih ga pitao da mozda ne reklamiram ceo Beograd(sve firme iz Beograda)? :p
P.S.:A sto se tice adrese pitajte njih ako ih pozovete mrzi me vise da kucam ,) :d :p (snadjite se malo i sami pogledajte oglase itd.).
Pozdrav! :wave:

Ljudi, danas sam razgovarao sa jednim drugarom koji vec godinama radi u jednoj velikoj firmi koja prodaje kompjutere na veliko, znaci na tenderima, po 100, 300, 500 pa i 1000 komada. I prodaju SAMO Kingston memoriju. I on mi je rekao da je procenat reklamacija na VR memorije za toliko racunara bukvalno zanemarljiv sto samo potvrdjuje ono sto sam do sada pricao da ta memorija uopste nije losa.

I ja koristim tu memoriju godinu i po dana bez ikakvih problema, cak je malo i o/c.

Znaci, NIJE losa a to sto mozda ima boljih po nesto nizoj ceni to je druga prica, sli poenta je da to nije losa memorija.

Ogi, razmisli malo, kakve masine kupuju firme na tenderima??? ;)
Sigurno ne sa FSB-om na 220MHz! :d

p.s. I nemo' da preterujes (malo si mator za to! :D)! 1000 komada? Kojoj firmi? Sartidu? Zastavi? :d:d:d

Odavno znam za taj infinieon , s tim sto sam ja mogao kupiti module kojima
je default latencija cas2.0 .... i 512MB je kostalo ~ 85e
Jeste , dobra je to memorija , samo je ima manje na trzistu nego ostalih
memorija
To kod nas ide malo kilavo , ima dosta Value memorije , koja je
naravno jeftina i relativno za korisnike koji i ne znaju za latencije ,
Kod nas se 95% stvari koje se prodaju kod nas prodaju se na osnovu niske
cene a te stvari nisu top klasa
Preko se odavno prica o Samsung TCCD cipovima , koji idu @ 200 MHz na cas2.0 a rade i na 250MHz cas 2.5-4-4-?
KingMax je jedna od memorija zasnovana na tom cipu ,DDR466 i DDR500 , hardcore serija ,malo jeftiniji su color moduli .....
E sad sta hocu da kazem , rekao si to za infinieon kao da je spektakularno ,
a dobar procenat memorija koje su po default-u cas 2.5 , uz malo podizanje
voltaze i malo srece pri kupovini hoce da ide na 2.0 .... Poenta je naci nekog
Samsung-a OEM , pa jos TCCD , kad bi zalutalo kod nasih uvoznika , to bi bila
prava stvar .....
Bilo je nesto , ali uglavnom TCC4 (cas 3.0) ili TCCC (cas 2,5)
a sad i toga ima slabo

Pozdrav

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Ogi, razmisli malo, kakve masine kupuju firme na tenderima??? ;)
Sigurno ne sa FSB-om na 220MHz! :d

Ma ti razmisli, kakve veze ima kakve se masine kupuju na tenderima, poenta je bila da nema reklamacija! I on mi je rekao za kolicinu, ja samo prenosim...

Ogi, izvini (bez ikakvog omalovazavanja!), ali stvarno nemas dovoljno iskustva sa materijom da bi polemisali o tome.

Memorija (bilo kojeg proizvodjaca) ce jako tesko da rikne posle odredjenog perioda, tako da ako radi odmah kako treba, radice i za godinu dana. Osim ako je neko ne sprzi! :d

Po tvojoj logici, ASUS X serija je fenomenalna:d, gomila masina za "nedovoljno informisane" ide sa upravo tim plocama i opet nema reklamacija. Sta da ljudi reklamiraju kad nemaju blage veze kako bi to sve trebalo da radi?

TARMI RICMI:Ko je pricao o top klasi i TCCD Samsung chipovima?I zasto uporedjujes top klasu sa ekonomskom?Za 84-85evra kupiti 512@400Mhz sa 5-2-3-2 latencijama je ovde premija,a kad uporedim sa kingston VR,VR ispada sr***e bez obzira na pouzdanost jer je i infinon pouzdana memorija i 100% brza i jeftinija.A sto se tice kingmax hardcore memorije trazio sam je ovde da je kupim(ddr500 preciznije),a nasao sam samo 256@466Mhz 8-4-4-3 hardcore u EASY COMPUTERSU(ne znam da li ih jos imaju),cena im je (bila?)45evra,i trazim 512-ice(2x512Mb)@500Mhz,a u isporuci koju su dobili pre dva dana uopste nije bilo hardcore memorija.
goranM:kao sto ti covek rece gde(ime firme,adresa,fon),za koje pare,i ono sto te ja pitah?

Delija je napisao(la):
Ogi, izvini (bez ikakvog omalovazavanja!), ali stvarno nemas dovoljno iskustva sa materijom da bi polemisali o tome.

Ma ne moras uvek da mi se izvinjavas, u pravu si. :)

Delija je napisao(la):
Po tvojoj logici, ASUS X serija je fenomenalna:d, gomila masina za "nedovoljno informisane" ide sa upravo tim plocama i opet nema reklamacija. Sta da ljudi reklamiraju kad nemaju blage veze kako bi to sve trebalo da radi?

Kada sam rekao da reklamiraju mislio sam na to da ta memorija eventualno ne radi kako treba, da nije kompatibilna sa plocom sa kojom je dosla, da nece da radi, da se masina resetuje itd. Nisam mislio na to da je mozda 5% sporija od neke druge.

P.S. Hteo bih da prodam mojih 512 DDR 333MHz Kingston pc2700 i da onda kupim 1GB. Koliko mogu max para da izvucem za moju memoriju?

Poslednja izmena:
Pa bas taj hardcore sto si rekao DDR466 na "samo" 3-4-4-8 je TCCD , i sta mislis na koliko radi na 400 ? :d
Ta memorija nije bas top klasa ,a bolja je od value memorija
a cena je ..... :d ista ili slicna kao kod value memorija
Ja nisam spomenuo OCZ PC3200 Platinum Rev2 , Geil UltraX pc3200 ,
Gskill PC4400 , Mushkin PC3200 Rev.2 , PQI Turbo i ostale top
memorije (TCCD) vec sam rekao da bi bilo dobro naci OEM
Samsung-a , kao sto se pre , mogla naci memorija OEM sa Winbond BH-5 i CH-5
cipovima
Mozda sam eventualno pogresio za KingMax-a 466 , mozda je tek ona DDR500
TCCD ,
Ona je valjda malo skuplja od value memorija , a za A64 platformu je
prava stvar i po meni prava kupovina

Pozdrav

Poslednja izmena:
466 hardcore nije to to+ima ocajne latencije,a ddr500 hardcore je bas ono sto treba i koliko ja znam ima hynix cipove(mozda gresim) u tiny bga pakovanju mada ima verzija iste sa tsop pakovanjem chipova sa losijim karakteristikama(npr.ne moze da radi sa 5-2-2-2 latencijama na 400Mhz).Ja sam ljudima dao informacije koje su im od koristi(gde ima,za koliko para,i karakteristike)ako neko kupuje U OVOM trenutku,jer mnoge nase informacije su njima beskorine,sto zbog cene,sto zbog toga sto nemaju gde da ih kupe.Ako ne budem mogao da kupim kvalitetnu 500Mhz memoriju za neke razumne pare uzecu Infinion.

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Pa bas taj hardcore sto si rekao DDR466 na "samo" 3-4-4-8 je TCCD , i sta mislis na koliko radi na 400 ? :d
'Bem ti "Hardcore" sa CAS-om od 3... :d:d:d
Tarmi Ricmi je napisao(la):
...Gskill PC4400...
Koja je bre pa ova???

Koja je to firma?

Neka nova , dobra po strancima , naravno TCCD ....
Dobra jer koristi brainpower PCB , koji se bolje clockuje
od jedec PCB-a .....
Cini mi se da je taj DDR466 , kingmax-ova BGA memorija , ne Samsung TCCD
a postoje dve verzije KingMax-a DDR500 TCCD i druga opet KingMax BGA
Spominjao je negde neko i DDR466 TCCD ali ne mogu to da nadjem pa
necu nista ni da tvrdim .....
Pozdrav

Poslednja izmena:
GIGAFAN je napisao(la):
car:sta ti kazes za infinion?
Pa, ako je sve tako kako pise... izgleda kao dobra kupovina.

Gde toga ima? Trebace mi jos memorije za ujakovu masinu, 2x512 bi bas dobro leglo.
(mada ne znam sta ce njemu znaciti sto sto ima CAS2, ali dobro... meni znaci! :d)

Car:-Da si procitao moje prethodne postove znao bi.Ali sta je tu je:
GIGAFAN je napisao(la):
Da si gledao druge thredove video bi da sam ih probao,a ne kupio.Ali nema veze.Pri kupovini enermax napajanja u firmi SEA&SKY zamolio sam prodavca da mi nabavi za probu 4x512Mb Infinion memorije i da skratim pricu:probao sam ih u dual chanelu(naravno po 2x512Mb jer su dvostrane) i rade sa 5-2-3-2@400Mhz a prve tri vrednosti sam promenio iz nvidia sistem utility-a IZ WINDOWS-A i nije blokirao(no problem)pa tek onda u biosu da ne bih morao da brisem bios,zatim sam ohrabren stavio CL2 u biosu i sav happy :D :banana: gledao kako radi i na kratko sam pokrenuo UT2004(kako brzo ucitavanje bar za mene :zgran: ) oko 1 minuta sam igrao i nije bilo problema ,) .Probu sam izvrsio u njihovom servisu uz prisustvo servisera koji se bavio drugim poslovima :crash: ,dok sam ja testirao memorije.Latencije su bile:RAS=5;RCD=3;RP=2;CL=2 na deafult naponu.
Napomena:Nisam probao overclok jer nisam imao vremena(subota proslog vikenda),i probao sam samo 512-ice tako da nisam siguran kako ce se ponasati 256-ice.
Njihova cena je 42evra za 256Mb,za dalje umete da mnozite(kao sto sam vec napisao).
Njihov tel. je 011/3033-696 pa ako neko i posle svega misli da je ovo reklama sta da mu radim jer sam pisao i ranije gde imaju da se kupe neke druge stvari u drugim firmama pa bih ga pitao da mozda ne reklamiram ceo Beograd(sve firme iz Beograda)? :p
P.S.:A sto se tice adrese pitajte njih ako ih pozovete mrzi me vise da kucam ,) :d :p (snadjite se malo i sami pogledajte oglase itd.).
Pozdrav! :wave:

Poslednja izmena:
GIGAFAN je napisao(la):
Car:-Da si procitao moje prethodne postove znao bi.Ali sta je tu je:
Procitao, nasao... ;)

GIGAFAN je napisao(la):
car:posto nisam isprobao OC memorije molim te javi mi sta si ti uradio. :wave:
A, pa nisam ja jos uvek uzeo tu memoriju. Tako da ne znam :p

Ali kad je budem kupio, naravno da cu joj uzeti meru... pa cu postovati ovde.

asus a7v600 kt600

Da li ova ploca ima mogucnost dual chanel-a.Posto u knjizici to ne mogu da pronadjem.Imam modul aData pc3200(200x2 mhz) 512 mgb.I ako podrzava da li samo treba da dokupim slican njemu modul i da ga rasporedim kako ste vec nepomenuli ranije.Hvala

Nazad
Vrh Dno