Vojkan je napisao(la):Kod AMD-a samo na papiru, a FSB bude isti ili nešto manji u odnosu na SC.
Vojkan je napisao(la):Jesam probao, a jedino u sandri i sličnim programima i ima razlike :d
Gde si je ti to našao...?
gx-x je napisao(la):kamo srece da, slazem se potpuno, mada bi drajveri za memoriski kontroler trebali vec da govore windowsu neke stvari, ali ono sto sam rekao za bandwith efficency stoji sto se mene tice. Razlika se vidi i u AIDA32 i u Sandri...a bogo mi i u radu 😉
1.Uglavnom manji u DC-ukibob je napisao(la):Dakle pitanje je jednostavno :
1.Koliki se FSB postize u dual chanell modu tj. da li je manji ili veci nego u single modu.
2. Da li se performanse realno povecavaju ili je to samo na papiru.
Dajte neka iskustva u radu.
Hvala. 🙂
kibob je napisao(la):Dakle pitanje je jednostavno :
Koliki se FSB postize u dual chanell modu tj. da li je manji ili veci nego u single modu. I da li se performanse realno povecavaju ili je to samo na papiru.
Dajte neka iskustva u radu.
Hvala. 🙂
Paradigma je napisao(la):Samo Vas posmatram. Lepo je covek (GoranM) objasnio i sapienti sat. Medjutim nekolicina i dalje nastavlja i savrseno me podseca na situaciju kada majstor pocne da popuje inzenjeru, a nije jadan svestan svog golemog neznanja.
znaci konstruktori Dual chanela su zapravo gubili vreme i retardirani su. Njihov posao je toliko uzaludan da je razvijen quad pumped bus za intela kako bi rezultati bili bolji na vise papira Zapravo je i DDR sam po sebi bolji od obicnog SDR-a samo na papiru posto on zapravo nije ni blizu duplo brzeg.
Znaci ljude koji su izmislili i radili na dual chanelu hitno treba otpustiti i zatim streljati, da ne govorim o onima koji su celom projektu dali "ok" za proizvodnju, naravno oni su to uradili na osnovu rezultata sa "papira" i s*****li milione dolara na proizvodnju ovog DC "djubreta" !
Ono, preterujete, veci protok da, u SS,ali koliko se gubi signala u SS i koliko u DC ?! Aj izmeri protok na istoj frekvenciji (400mhz) u SS i u DC, izmeri i bandwith efficency pa mi reci da li je samo na papiru ili je i na ekranu Ja bi reko da ima tu nesto vise od papira
razlika izmedju intelovog rada sa memorijom i AMD-ovog, 6000 u PCmarku 2002 ili 10000 sa intelom je u radu isto tako neprimetno.
Vojkan je napisao(la):Prvo kakvu to katastrofu od memorije imaš kada ti je efficiency 82% 😀
Drugo opet ti sa *markovima, aman mani se toga, da vidim gde su u realnom radu razlike, znači ta i ta igra daje 10-15% bolje performanse. Pitaj boga da li bi i Q3 pokazao toliki dobitak.
Recimo razlika je vise nego ocigledna u FarCray-u, nekih 20% otprilike...Vojkan je napisao(la):Zato sam njega izdvojio, jer je jako osetljiv na memorijski protok.
Jel se sećaš koje su brojke bile u pitanju?
danijel00 je napisao(la):Jedno moje pitanje, sad ste me izzbunjivali skroz... ovi sto radise testove... da li je teran test sa istom kolicinom (i vrstom i tajminzima) memorije? Meni moguce da ce da se desi da cu dobiti 512 u komadu (znaci sc), sto bi trebalo da radi na 2-2-2-5 na 210 ili vise (mislim da mi je max za plocu 217 fsb), a sadasnja memorija mi radi na 2,5-3-3-7, dc na 400... u takvoj situaciji da li cu dobiti ili izgubiti prelaskom na tih 512? naravno mozda se desi da dobijem 2x512 koji hoce da rade u paru, ali se nesto slabo nadam |>
Moja neka procena, ovako bez testova je da se prelaskom sa 200 na 210 dobija 5%, a prelaskom cas 2,5->2 cenim da se takodje dobija nesto |>, sto bi sigurno bilo vise od tih 2-3% na papiru... e sad i ja ponekad radim par stvari odjednom...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari