Pre svega da kazem da sam chitao slichne postove...
Moj problem je slichan ALI...
Instalirao sam XP (na posebnoj particiji) na eng i Vista na fr(posebna particija) (obe OME verzije za HP)i postoji treca particija Recovery koju nisam obrisao...koristio sam programe EasyBCD 1.6 i VistaBootPRO_3.3.0 a i preporuchena podesavanja i pored toga u dual bootu Vista prepoznaje samo Recovery, od XP ni traga ni glasa...onda sam pocheo da ukljuchujem razlichite opcije u Easy i uspeo da nestane i master boot(pre toga sam se igrao sa opcijom, samo XP, pa samo Vista, chitanjem boota u Easy). Ochajan, pokrenuo sam BART XP i pokusao da popravim masster ali nishta od toga...onda sam pokrenuo Norton sys dr. (ne pitajte me zasto u pola noci) i stiskao yes na sva pitanja???i on je promenio extenzije pa je XP dodelio C: kako nemam pojma??? Ochajan instaliram ponovo XP pa Vistu, ponovo navedeni programi...ali NIKAKO DA MI SE U DUAL BOOTU POJAVI XP...
JEDINO STO USPEVAM DA URADIM JE DA U PARTITION MAGICU PROMENIM STATUS AKTIVNE PARTICIJE I TAKO KADA MI TREBA VISTA PODIGNEM SAMO NJU? A KADA RADIM U CAD PROGRAMIMA PODIGNEM XP........;
KAKO RESHITI OVO.....
Unapred zahvalan
PS molim moderatora da sada ne obrishe post posto sam "ukapirao" da ne stavljam poruke u dve grupe ok🙂
...pokusham da upishem u VistaBootPRO_3.3.0 novi OS (Win XP Pro) naznachim "drive" za boot ali i dalje nishta, kada pokusam da bootujem XP on mi naznachi da nema odgovarujeceg boot.ini fajla na C:?????a naznacheni drive za boot je D:????evo izvestaja;
There is currently 3 OS(s) installed on your system.
The current boot timeout is: 30
Default OS: Microsoft Windows Vista
Entry 1
----------------------------------------------------------------------------
Name: HP Recovery Manager
BCD ID: {572bcd55-ffa7-11d9-aae2-0007e994107d}
Boot Drive: :]\sources\boot.wim,{ramdiskoptions}
Windows Drive: :]\sources\boot.wim,{ramdiskoptions}
System Bootloader: \windows\system32\boot\winload.exe
Windows Directory: \windows
Entry 2
Name: Microsoft Windows Vista
BCD ID: {current}
Boot Drive: C:
Windows Drive: C:
System Bootloader: \Windows\system32\winload.exe
Windows Directory: \Windows
Entry 3
Name: WIN XP PRO
BCD ID: {ntldr}
Boot Drive: D:
System Bootloader: \ntldr
Da naznachim da oznake "drive" nisu iste na Visti i XP???na svakom od njih na C:u se nalazi sistem a recimo na XP u Vista je na E: da li moze to da stvori probleme
MOLIM POMOC JER JA NE MOGU DA IZADJEM IZ OVE KOFUZIJE
HVALA UNAPRED
Moj problem je slichan ALI...
Instalirao sam XP (na posebnoj particiji) na eng i Vista na fr(posebna particija) (obe OME verzije za HP)i postoji treca particija Recovery koju nisam obrisao...koristio sam programe EasyBCD 1.6 i VistaBootPRO_3.3.0 a i preporuchena podesavanja i pored toga u dual bootu Vista prepoznaje samo Recovery, od XP ni traga ni glasa...onda sam pocheo da ukljuchujem razlichite opcije u Easy i uspeo da nestane i master boot(pre toga sam se igrao sa opcijom, samo XP, pa samo Vista, chitanjem boota u Easy). Ochajan, pokrenuo sam BART XP i pokusao da popravim masster ali nishta od toga...onda sam pokrenuo Norton sys dr. (ne pitajte me zasto u pola noci) i stiskao yes na sva pitanja???i on je promenio extenzije pa je XP dodelio C: kako nemam pojma??? Ochajan instaliram ponovo XP pa Vistu, ponovo navedeni programi...ali NIKAKO DA MI SE U DUAL BOOTU POJAVI XP...
JEDINO STO USPEVAM DA URADIM JE DA U PARTITION MAGICU PROMENIM STATUS AKTIVNE PARTICIJE I TAKO KADA MI TREBA VISTA PODIGNEM SAMO NJU? A KADA RADIM U CAD PROGRAMIMA PODIGNEM XP........;
KAKO RESHITI OVO.....
Unapred zahvalan
PS molim moderatora da sada ne obrishe post posto sam "ukapirao" da ne stavljam poruke u dve grupe ok🙂
...pokusham da upishem u VistaBootPRO_3.3.0 novi OS (Win XP Pro) naznachim "drive" za boot ali i dalje nishta, kada pokusam da bootujem XP on mi naznachi da nema odgovarujeceg boot.ini fajla na C:?????a naznacheni drive za boot je D:????evo izvestaja;
There is currently 3 OS(s) installed on your system.
The current boot timeout is: 30
Default OS: Microsoft Windows Vista
Entry 1
Name: HP Recovery Manager
BCD ID: {572bcd55-ffa7-11d9-aae2-0007e994107d}
Boot Drive: :]\sources\boot.wim,{ramdiskoptions}
Windows Drive: :]\sources\boot.wim,{ramdiskoptions}
System Bootloader: \windows\system32\boot\winload.exe
Windows Directory: \windows
Entry 2
Name: Microsoft Windows Vista
BCD ID: {current}
Boot Drive: C:
Windows Drive: C:
System Bootloader: \Windows\system32\winload.exe
Windows Directory: \Windows
Entry 3
Name: WIN XP PRO
BCD ID: {ntldr}
Boot Drive: D:
System Bootloader: \ntldr
Da naznachim da oznake "drive" nisu iste na Visti i XP???na svakom od njih na C:u se nalazi sistem a recimo na XP u Vista je na E: da li moze to da stvori probleme
MOLIM POMOC JER JA NE MOGU DA IZADJEM IZ OVE KOFUZIJE
HVALA UNAPRED
Poslednja izmena od urednika: