Nemojte da preterujete, pomislice covek da na nikonu ljudi koriste tegle jer objektiva nema

Ni na jednom sistemu tesko da ce ikome nedostajati neko staklo, taj ko tvrdti da mu nedostaje neko staklo, uglavnom izvodi, ako ima para covek moze da pronadje staklo za svaku priliku bez obzira na marku.
Sto se teme tice, ja bih preporucio coveku da uzme u ruke ako moze i koristi malo D90 i 40D pa ce videti sam koja je razlika.
Kada je meni stigao D90 i mome bratu 40D, D90 smo cackali satima dok 40D je zavrsio na stolu sam, posle nekoliko minuta. Dovoljno je da pogledas sliku koju si napravio na displeju i videces da je skoro beskoristan jer ne mozes videti sta ti je u fokusu zbog male rezolucije.
Bar meni je puno lepse raditi sa D90, imas direktne komande za skoro sve, i kit objektiv ce ti biti dovoljan za vecinu situacija, ja sam jos kupio 50mm 1.8 i jedan 80-200mm 2.8 i blic sb800. Sada mi jos fali sigma 10-20mm i ne verujem da ce mi
bas trebati bilo koji drugi.
Ovde ljudi pricaju o objektivima koje 99% coveku nece trebati, a nece ni traziti jer retko ko ce uloziti tolike pare u L stakla da bi video mikroskopom razliku. Problem je sto Canon tek sada je poceo da pravi malo bolje kit objektive jer do sada je pravio neupotrebljive plastikanere da bi odrali ljude sa L-ovima.