Šta je novo?

Dreamweaver 9, problem sa slikama

masamunea

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2006
Poena
515
Pokusavam da na napravim sajt, ustvario u pitanju je jedna web strana. Sve sam zavrsio i kad uradim prewiev u firefoxu ili exploreru sve je ok. Medjutim kad ga uploadujem na host nema slika. Vec dva dana isprobavam sve moguce kombinacije i nece.

Jel ima neko ideju gde gresim?

Prilozi

• zasto.png
    zasto.png
    147.6 KB · Pregleda: 73
Ako ti je hosting na linuxu, dodaj "/" pre reci "slike".

Slucajno sam ga kopirao iz nekog drugog fajla, evo sad sam prepravio. Umesto razmaka kod imena slike sam stavio _ i fajlove prebacio u .***, izgleda da me je i .png format pravio problem i sad je proradilo.

Hvala obojci. 🙂

Uh ne znam ko je radio ovaj sajt, ali je nenormalno procesorski zahtevan. Daj optimizuj to malo ako zaista zelis da ti iko dodje na ovo cudo od sajta.

Ma ja i druga se nesto patili i pravili... Kako se radi ta optimizacija?

Ja pricam o http://www.prevoz011.rs/
Izgleda da njega niste radili? Ovaj drugi ima problem sa slikama, vidi se da su uglovi svetliji od pozadine.

Ne, nismo.

Sredio sam uglove.

Imam jos jedno pitanje, probao sam da stavim .png fajlove sa transparentnom pozadinom i kad uradim preview u iexploreru pozadina nije transparenta dok je u ff, chromu i operi transparentna.

Jel ja negde gresim ili je to do iexplorera?

IE6 ne podržava alpha kanal odnosno transparenciju u png slikama. Postoje neki "hakovi"... proguglaj "ie6 png transparency"

Nemoj gubiti vreme na IE6 i IE7.

Na dnu ovog, nazovimo, sajta se nalazi link ka "dizajenrsko-pekarskoj-organizaciji" (šala u vezi sa onim oglasom 🙂) i kada se klikne link dobije se Joomla! admin login panel. :d

Prva greška je što koristiš Dw9 za sve živo. On jeste dobar softver, kako za koga, ali FTP klijent mu je tropa. Total Commander je bolji FTP klijent od njega. Znači, prvo to promeni, kod sebe.

Što se tiče sajta sve ti je već rečeno. Transparentan PNG je moguće postaviti da se vidi za IE6 međutim... To je već demode tehnologija. Pored Firefoxa, Opere, Safarija, Chromea itd. ti bi da optimizuješ za IE. Waste of time.
Obrati pažnju na to da poštuješ standarde u sistemu u kojem radiš i što je do tebe ti si uradio. Sve extra je upravo to, extra.

Na koji link tacno mislis (od onog brojaca na dnu)?

Kakve veze ima koji ftp klijent se koristi (koristio sam fireFTP addon za ff)?

Na koji link tacno mislis (od onog brojaca na dnu)?

Kakve veze ima koji ftp klijent se koristi (koristio sam fireFTP addon za ff)?

Na link u footeru. Ako ti FTP program nešto zabrlja, džaba sav tvoj trud.

Nazad
Vrh Dno