Šta je novo?

Dragon Age !

Koliko ja znam, NWN2 je radio Obsidian. I da, slazem se, i meni je NWN1 (komplietan), suproto opstem misljenju daleko bolji od dvojke.

704358679ayghyl.jpg

hahahahahaha

Krije li se neki quest ili bilo sta iza 3 statue koje stoje u main hall u onom toweru gde se dobija wyn? Pise samo statue na njima,cini mi se...ako dotaknes 1. pa 3. pa 2. ne opici te lightning, ali se nista ne desava. Ne znam da li neko zna na sta mislim

Pored te tri statue koje treba da dotaknes odredjenim redom postoji i cetvrta statua u jednoj prostoriji na istom spratu koju treba da dotaknes poslednju.
Nakon toga nista se ne desava na tom mestu ali kada se vratis na prvi sprat, gde si sreo Wynne i probas da otvoris ona zakljucana vrata koja vode u podrum pojavice se neki demon koji ce te napasti i kada ga sredis videces da ima dobar loot narocito ako si warrior koji koristi 2H sword.

да, у том mage toweru има пар квестова, који се могу наћи читањем књига и скролова. један од њих је неко summon-овање, на крају се створи неки ћелавац, кога опљачкам и добијем само упис у кодекс.

pazi, ako si igrao i pratio prichu NWN - ali originalnog, ne 2jke - morao si da obratish paznju da je ono SAVRSHENO! pricha je sabila.

zavrshetak, sa mefistofelesom, i sa reaper-om, i sa true names-ima - ja mashtovitiju stvar nisam video u zivotu.

e, tu je ekipa us*ala - odradili budjavu dvojku koja je sachuvaj boze nezanimljiva igra. ja sam pokushao da ubacim neki svoj entuzijazam - ali kapiram sad da ja bukvalno ne mogu da se setim shta se radi u NWN2 i ekspanzijama.

A sta je to bilo toliko originalno i nezamislivo cool u prici NWN keca? :) Klasicna pricica o hrabrom junaku koji daje sve od sebe da pi spasao svet od unistenja, sto mu na kraju, naravno, polazi za rukom. Razvoj charactera = 0, dijalozi i odnos sa kompanjonima = 0 (sto je steta, jer su neki od njih zaista interesantno zamisljeni. Deeken FTW! :)) Ono sto je meni bilo jako impresivno u originalnom NWN-u su side questovi, od kojih su neki bili bolji od main storyline-a.

Ekspanzija za NWN2 (Mask Of The Betrayer), koja se nadovezuje na vec sjajnu pricu iz vanille, predstavlja domaci zadatak kako treba sklopiti storyline u RPG igri. MOTB jede za dorucak i Dragon Age i prvi NWN sa svim ekspanzijama. Necu ni da pominjem bisere, poput Baldur's Gate-a, ili Planescape Torment-a, koji predstavljaju vrhunac ovog zanra. U poredjenju sa njima, prvi NWN je nekako prosecan...

Jos nesto, ako ti Mefistofeles i Repear predstavljaju vrhunac mastovitosti, onda ti zaista od srca preporucujem da procitas Tolkienov Silmarilion i upoznas se sa kraljem fantasy-ja i njegovim carobnom mastom i neprevazidjenom genijalnoscu. Posle njega, svi pokusaji fantasy-ja su nekako mlaki i nepotpuni... ;)

Vuk_Gamer fail.

prochitao sam silmarilion, i cenim da ga znam napamet, jer je to bukvalno klasik fantazije.

uopshte nisam govorio o samom pojmu reaper-a i mefisto-a, vec o nachinu na koji su ubacheni u igru.

i meni su poseban fail bili King of shadows i MOTB, kap priche. katastrofa.

izgleda da se ti nisi toliko zanimao za Lore NWN-a, pa su ti NWN2 i ekspanzije bile bolje, meni su fail veliki u odnosu na Hordes Of The Underdark.

nego nebitno to - ima li neko mishljenje, shta ce da bude sledeci haos u Feralden-u .. ? zasigurno Archdemon, ili neshto drugo .. ?

^Itza, bez ljutnje, ali ispadas glup. :) Jedini kontraargument ti je spamovanje reci fail. 'de malo da cujemo zbog cega je tebi NWN1 toliko poseban, kad ceo net i svi poznavaoci RPG-ja tvrde da se Bioware strashno srozao kad je posle Baldura izbacio NWN, sto je i cinjenica. BTW, lore NWN-a ne postoji, genije... Igra je uradjena po D'N'D pravilima, smestena u Fearun, i koristi vec skoro 40 godina poznatu mitologiju i istoriju koja se razvija zajedno sa svim D'N'D svetovima. :)

^Itza, bez ljutnje, ali ispadas glup. :) Jedini kontraargument ti je spamovanje reci fail. 'de malo da cujemo zbog cega je tebi NWN1 toliko poseban, kad ceo net i svi poznavaoci RPG-ja tvrde da se Bioware strashno srozao kad je posle Baldura izbacio NWN, sto je i cinjenica. BTW, lore NWN-a ne postoji, genije... Igra je uradjena po D'N'D pravilima, smestena u Fearun, i koristi vec skoro 40 godina poznatu mitologiju i istoriju koja se razvija zajedno sa svim D'N'D svetovima. :)

sad si ti ispao glup. da si upucen u DnD, i u NWN znao bi da su sve priche ubachene u igru posebno doradjene da bi imale smisla u igri, i da bi pricha bila celokupna. likovi u NWN UOPSHTE nisu copy paste sa DnD monster manual-a i ostalih knjiga.

^Naravno da nisu copy/paste, ali su naknadno ubaceni u D'N'D univerzum i vode se kao postojeci. Sva kanonska desavanja u nekom od D'N'D svetova, pa bilo to kroz igru, knjigu ili nesto drugo, menjaju sam svet i vode se kao istorija u lore-u D'N'D-a. Ako si upucen, kao sto pricas, onda i sam znas koliko su Salvatoreove knjige uticale na velike izmene u Fearunu. Ono sto si ti napisao da NWN ima svoj lore, je glupost... Aj' sad brze obrazlazi svoju opsednutost NWN kecom, dok nisam zvao Kutiju da te banuje. :d

Meni licno je NWN1 bio ogromno razocarenje posle Baldur's gate-a iako sam ga igrao uvek mi je sa tim serijalom bio gorak ukus razocarenja

Po meni NWN1 je odlicna igra i tu se slazem sa Igoritzom ali se po pitanju NWN2:MotB apsolutno slazem sa Vukom jer je navedena ekspanzija po meni apsolutno najbolji deo ovog serijala, narocito po pitanju price.

A po meni je planescape torment bolji i od DE, BG, Nw i tu se potpuno slazem sa samim sobom :D

takva mastovitost u side quest-ovima ne postoji nigde kao u pt

BG i PS:T su apsolutno neprevazidjene sto se tice dubine price. Covek se oseca kao da cita roman.
Sto se tice NWN (oba dela) potpuno je nebitno sta je ubaceno u dnd a sta nije, bitna je igra. NWN1 je bila mala revolucija sa svojim toolsetom i modularnoscu, tako da nije ni bitno kome se svidela OC kampanja ili expanzije, ima bezbroj jako kvalitetnih prica da se skine na netu.
NWN2 OC kampanja mi iskreno receno bila bas smaracka, uopste se nisam saziveo sa likovima. MotB je bila DALEKO bolja, ali kao sto sam rekao, igre iz doba kad je prica bila vaznija od efekata su na zalost i dalje neprevazidjene.

Konačno sam uspeo da završim ovu igru i zaista sam jako zadovoljan svim aspektima! Od Baldur's Gate-a i prvog KOTORa, pa onda posle duge praznine i izlaska Mass Effect-a, ovo je druga moderna RPG igra koja mi se zaista svidela. Pravi dokaz da moderna visokobudžetna igra može da ima veoma duboku, kompleksnu i razgranatu priču, kao i likove sa kojima možeš da se saživiš. Jako mi se svidelo što odluke koje donosiš od početka imaju uticaj na kraj igre, za razliku od prethodnih igara gde ma kako da igraš na kraju imaš mogućnost da se predomisliš, učitaš poziciju i odlučiš se za nešto drugo. Na ovaj način igra može da se igra mnogo puta iz početka i da svaki put bude zanimljivo jer ćeš moći da praviš drugačije izbore koji utiču na kraj, a to je nešto što apsolutno ni jedna nova igra ne pruža.

Ako neka igra treba da dobije 10/10, to je onda ova.

Ahaha, bravo ja, tek sam pri drugom prelazenju ukapirao da je EA izdavac :zgran:

Jos dve, tri ovakve igre i ima da ih zavolim :d

2009 Awards

The 2009 VGAs were held on December 12, 2009 at the LA Live complex in Los Angeles, California and were the first VGAs to not have an overall host.

* Game of the Year: Uncharted 2: Among Thieves
* Studio of the Year: Rocksteady Studios
* Best Independent Game Fueld by Dew: Flower
* Best Xbox 360 Game: Left 4 Dead 2
* Best PS3 Game: Uncharted 2: Among Thieves
* Best Wii Game: New Super Mario Bros. Wii
* Best PC Game: Dragon Age: Origins
* Best Handheld Game: Grand Theft Auto: Chinatown Wars
* Best Shooter: Call of Duty: Modern Warfare 2
* Best Fighting Game: Street Fighter IV
* Best Action Adventure Game: Assassin's Creed II
* Best RPG: Dragon Age: Origins
* Best Multiplayer Game: Call of Duty: Modern Warfare 2
* Best Individual Sports Game: UFC 2009 Undisputed
* Best Team Sports Game: NHL 10
* Best Driving Game: Forza Motorsport 3
* Best Music Game: The Beatles: Rock Band
* Best Soundtrack: DJ Hero
* Best Original Score: Halo 3: ODST
* Best Graphics: Uncharted 2: Among Thieves
* Best Game Based On A Movie/TV Show: South Park Let's Go Tower Defense Play!
* Best Performance By A Human Female: Megan Fox as Mikaela Banes in Transformers: Revenge of the Fallen
* Best Performance By A Human Male: Hugh Jackman as Wolverine in X-Men Origins: Wolverine
* Best Cast: X-Men Origins: Wolverine
* Best Voice: Jack Black for the voice of Eddie Riggs in Brütal Legend
* Best Downloadable Game: Shadow Complex
* Best DLC: Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony
* Most Anticipated Game of 2010: God of War III

http://www.gametrailers.com/event/vga/

2009 Awards

The 2009 VGAs were held on December 12, 2009 at the LA Live complex in Los Angeles, California and were the first VGAs to not have an overall host.

* Game of the Year: Uncharted 2: Among Thieves
* Studio of the Year: Rocksteady Studios
* Best Independent Game Fueld by Dew: Flower
* Best Xbox 360 Game: Left 4 Dead 2
* Best PS3 Game: Uncharted 2: Among Thieves
* Best Wii Game: New Super Mario Bros. Wii
* Best PC Game: Dragon Age: Origins
* Best Handheld Game: Grand Theft Auto: Chinatown Wars
* Best Shooter: Call of Duty: Modern Warfare 2
* Best Fighting Game: Street Fighter IV
* Best Action Adventure Game: Assassin's Creed II
* Best RPG: Dragon Age: Origins
* Best Multiplayer Game: Call of Duty: Modern Warfare 2
* Best Individual Sports Game: UFC 2009 Undisputed
* Best Team Sports Game: NHL 10
* Best Driving Game: Forza Motorsport 3
* Best Music Game: The Beatles: Rock Band
* Best Soundtrack: DJ Hero
* Best Original Score: Halo 3: ODST
* Best Graphics: Uncharted 2: Among Thieves
* Best Game Based On A Movie/TV Show: South Park Let's Go Tower Defense Play!
* Best Performance By A Human Female: Megan Fox as Mikaela Banes in Transformers: Revenge of the Fallen
* Best Performance By A Human Male: Hugh Jackman as Wolverine in X-Men Origins: Wolverine
* Best Cast: X-Men Origins: Wolverine
* Best Voice: Jack Black for the voice of Eddie Riggs in Brütal Legend
* Best Downloadable Game: Shadow Complex
* Best DLC: Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony
* Most Anticipated Game of 2010: God of War III

http://www.gametrailers.com/event/vga/

Ispravio sam ti malo post. :wave:

To se podrazumevalo, zato ga i nisam boldirao u toj kategoriji :D
A za to što sam ga boldirao baš tamo, to je zato jer sam se nadao i priželjkivao to sve vreme :)

Koliko uticaja na dalji tok igre ako se u Orzamaru odmah na osnovu nekog prvog utiska odlucite koga cete podrzati - princa ili lorda, posto mi je onaj princev portparol skroz ljigav.

Takodje ako dam ona dva papira kao dokaz da je lord prevarant a ovamo sam prihvatio da se borim za njega hoce li to napraviti neki dar-mar u odnosima u Orzamaru i da li je pametno odraditi first task za oba ili na pocetku ne raditi nizajednog?

I ja se pitam isto, mada vise naginjem da pokopam princa jer mi se po citanju codexa i lettera cini da je on najjobicniji ljigavac koji se samo pravi fini i zeli moc. Bas mi je na onhold-u igra dok ne odlucim, necu nesto da zeznem, a procitao sam skoro sve i pricao sa svakim.
Najverovatnije moj glas ide za Harrowmonta, cak i sumnjam da je krivotvorio one papire, ali ako i jeste ne bi me zacudilo s' obzirom na stanje u patuljackom svetu, njihove zakone i obicaje.

Ne mozesh nishta da zeznesh. Izaberi na osnovu lichnog utiska.
Kako god okrenesh i obrnesh dobicesh dwarfovsku vojsku za konacnu bitku sa archdemonom.

Treba mi neki savet...
Preshao sam igru i stvarno je fenomenalna, ali nisam video sve shto sam mogao pa bih ponovo da krenem.

Muka je sada shta igrati... koju klasu... koji build.
Magovi su mi sisice u haljinama :d, a i ne bi mogao da igram bez Morrigan.
Dual wield warr mi je smor - isto ko rogue koga sam vec igrao.
2h warr jes da bije ali je mnogo spor - ko da gledash Time Warp na Discovery-u.
Tankovanje mi se gadi josh od WoW-a i druida :d
Bow rogue mi deluje kao kesa najobichnija - slab dmg, slab CC. Samo stojish i pucash :D

Ima neko predlog?

Poslednja izmena:
Ne mozesh nishta da zeznesh. Izaberi na osnovu lichnog utiska.
Kako god okrenesh i obrnesh dobicesh dwarfovsku vojsku za konacnu bitku sa archdemonom.

Treba mi neki savet...
Preshao sam igru i stvarno je fenomenalna, ali nisam video sve shto sam mogao pa bih ponovo da krenem.

Muka je sada shta igrati... koju klasu... koji build.
Magovi su mi sisice u haljinama :d, a i ne bi mogao da igram bez Morrigan.
Dual wield warr mi je smor - isto ko rogue koga sam vec igrao.
2h warr jes da bije ali je mnogo spor - ko da gledash Time Warp na Discovery-u.
Tankovanje mi se gadi josh od WoW-a i druida :d
Bow rogue mi deluje kao kesa najobichnija - slab dmg, slab CC. Samo stojish i pucash :D

Ima neko predlog?

Kakav predlog kad si sve nabojao što postoji u igri :D
Jedino što nisi stavio je Warrior sa Archery granom.

Kakav predlog kad si sve nabojao što postoji u igri :D
Jedino što nisi stavio je Warrior sa Archery granom.

E bash si morao sve da pokvarish? :d

Joj kako ovoj igri fali jedan dooobar nastavak sa 2 nove klase i nastavak priche.
Stvarno sam se ubedachio jer sad moram da cekam ekspanziju.

I ja se pitam isto, mada vise naginjem da pokopam princa jer mi se po citanju codexa i lettera cini da je on najjobicniji ljigavac koji se samo pravi fini i zeli moc. Bas mi je na onhold-u igra dok ne odlucim, necu nesto da zeznem, a procitao sam skoro sve i pricao sa svakim.
Najverovatnije moj glas ide za Harrowmonta, cak i sumnjam da je krivotvorio one papire, ali ako i jeste ne bi me zacudilo s' obzirom na stanje u patuljackom svetu, njihove zakone i obicaje.

Ma i ja sam 99% vec odlucio da dam glas lordu Harrowmontu jer sam imao takvu zelju da zviznem onog princevog portparola koji kao da je pravljen po kalupu portparola nasih politickih partija.
Ono sto me interesuje jeste da li cu nesto da zeznem kod Harrowmonta ako bih dao one papire gospodja Daci i onom lordu u taverni tj. da li mogu da ispunim oba njihova prva zadatka kako bih dosao u situaciju da porazgovaram sa lordom i princom pa mozda tek onda da odlucim koga cu da podrzim za kralja ili to moram da odlucim vec u ovoj pocetnoj fazi, tj. tokom prvog njihovog zadatka.
Licno bih pre nego sto konacno odlucim na ciju stranu bih stao voleo da porazgovaram sa obojicom i dobro se uverim u ispravnost odluke a ne da brzam, ali ne bih da pogorsam napetu situaciju u gradu.:smoke:
Btw. gde se odrzava onaj fight gde se borim za lorda Harrowmonta?

moj prvi build - arcane warior mage - mnogo razlichit od obichnog mage-a. ali ujedno i preveliki power play, idesh i koljesh, ja sam na normal bukvalno od 14tog do 21 nivoa poginuo samo jednom, kod Gazkang The Unbound-a (uzasni reverant/horor u denerimu) a pre toga sam ginuo kao lajsna ..

planiram da na najtezem probam ponovo tu varijantu, ali to ce da mi bude trece igranje, drugo igranje planiram sa dual weapon rogue-om, chim izadje return to ostergar.

lepo sam ja rekao na pochetku da mora da se ubaci vishe klasa, i da je ovo malo ..

moj prvi build - arcane warior mage - mnogo razlichit od obichnog mage-a. ali ujedno i preveliki power play, idesh i koljesh, ja sam na normal bukvalno od 14tog do 21 nivoa poginuo samo jednom, kod Gazkang The Unbound-a (uzasni reverant/horor u denerimu) a pre toga sam ginuo kao lajsna ..

planiram da na najtezem probam ponovo tu varijantu, ali to ce da mi bude trece igranje, drugo igranje planiram sa dual weapon rogue-om, chim izadje return to ostergar.

lepo sam ja rekao na pochetku da mora da se ubaci vishe klasa, i da je ovo malo ..

DW rogue je mnogo zabavan za igranje. Dva sword-a, gomila STR i udri.
Jedino shto mi je uvek falilo stamine iako sam imao -10% fatigue.

Mozda probam Arcane Warriora sledece.

E ljudi, a gde ima da se pokupi za družinu onaj golem kog sam video u nekom traileru? Prešao sam, bar ja mislim, sve živo i nisam ga našao.

E ljudi, a gde ima da se pokupi za družinu onaj golem kog sam video u nekom traileru? Prešao sam, bar ja mislim, sve živo i nisam ga našao.

Taj golem a.k.a. Shale dolazi sa DLC-om koji je BioWare naknadno izbacio. Kad ga instaliraš možeš ga pokupiti u selu Honnleath na istoku.

Preko DLC-a The Stone Prisoner.

Poslednja izmena:
Hvala, DLC se kupuje o'ma ;)

Nazad
Vrh Dno