Šta je novo?

Dragon Age !

Trebao bi mi jedan savet u vezi kupovine Dragon Age preko steam-a!Interesuje me u vezi ovih DLC-ova narocito ova 2 veca Warden's Keep i S.Prisoner dali to mora posebno da se plati ili to dobijas kada kupis original,ukljucujuci i ovu digitalnu verziju?

Sve ih dobijaš ako kupiš Digital Deluxe verziju, piše sve na Steamu.

Ali koliko vidim kada se pogleda obična digitalna verzija na njoj sada ne piše ništa za Stone Prisoner, čudno, pisalo je ranije, mislim da Stone Prisoner ide uz bilo koju kupljenu verziju, a Warden's Keep samo uz Digital Deluxe. Ne znam otkud sad nema Stone Prisoner u običnoj verziji.

U svakom slučaju najbolje ti je uzeti Digital Deluxe, 5€ više a dobiješ sve to, i soundtrack i još ponešto.

Znaci Warden's keep nikako nemoze da se nabavi za nas sa jeftinijim ulaznicama? :s

Predlozite mi neki nacin za lako nabavljanje para u igri.

[edit] - izgleda da sam aktivirao Warden Keep. Fora je sto onaj AddIns.xml ima VISHE OD JEDNOG "RequiresAuthorization" stringa. Svi moraju da se promene na "0". Sad sam u sred questinga pa nemogu da isprobam dal ce biti aktivan quest kad dodjem do NPC-a.

Poslednja izmena:
....[edit] - izgleda da sam aktivirao Warden Keep. Fora je sto onaj AddIns.xml ima VISHE OD JEDNOG "RequiresAuthorization" stringa. Svi moraju da se promene na "0". Sad sam u sred questinga pa nemogu da isprobam dal ce biti aktivan quest kad dodjem do NPC-a.
Ne nadaj se,ne pali ta fora.Provereno ;)

Uspeo sam :-devil-:

332pibp.jpg

nmf13a.jpg

Oh,my....A ja se ponadao da si pokrenuo Warden Keep :)

Možda mu je to bolje od Warden's Keepa :D

Nego, jel' neko ima problem sa sve dužim učitavanjem pozicija i lokacija nakon malo dužeg igranja? Ima jako mnogo žalbi na to na zvaničnom forumu, posebno valjda za one koji imaju AMD procesore, ali i one sa Intelom. Mnogima se dešava da nakon malo dužeg izgranja učitavanje pozicija i lokacija traje jako dugo, a kad se izađe iz igre pa opet uđe ide kako treba, pa se nakon nekog vremena opet uspori.

Insane load times?????
Is there a memory leak?

BioWare je napisao(la):
We're hunting for the "load times getting longer over time" which would likely indicate a leak, and yes, it will take a while to fix most likely. Memory leaks are insidious because it could be anything, because once it's leaked, it's leaked - it could be the act of transitioning, it could be the act of opening doors or pressing tab to highlight objects - it could, literally, be anything. They also take time to fix + test, because if they are fixed incorrectly, the game will often simply crash instead of leaking.

To be clear, there is at least two seperate problems with "slow load times" - AMD phenom CPUs apparently have some inherent issues (see this thread for how to resolve the problem)

The comments about quicksaving causing the slowdowns to go away would also indicate another, seperate problem, most likely.

We are investigating all three of these issues.

http://daforums.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=703112&forum=146&sp=15

Što se tiče težine, rekao bih da ova igra prosto tera na neko ozbiljnije eksperimentisanje. Na primer, u slučaju mog Elfa, dobro je da koristiš moču™, tj otrov što više :) Ili strele koje dodaju neki tip magičnog napada i slično. U drugim RPGovima te niko baš ne tera da to radiš, prosto, rešavaš sukobe i bez toga, a od eksperimentisanja sa raznim stvarima se relativno brzo smoriš, jer ti ne znači puno. Ovde može da znači baš dosta.

Da, ovo je klasična rečenica koju čuješ za svaki novi rpg.

A surova istina je da u svakoj igri samo napraviš tenka i samelješ sve pred sobom, nikakvo experimentisanje nije potrebno..

Nego, jel' neko ima problem sa sve dužim učitavanjem pozicija i lokacija nakon malo dužeg igranja?....
Ja ne.Učitavanja su mi baš brza.Po 5 do 6 sekundi je i quick load i prelazak sa nivoa na nivo (na mapi,u zgradi, sve jedno).
Sinoć sam u cugu igrao od 21h do 03h i sve ok.Samo po neki put minimiziram igru na par minuta za pauzicu po netu,podignem je iz taskbara i teram dalje.

I recimo zauzeto mi je 2,9GB memorije od 4GB,a oba jezgra rade u fullu non-stop.

Poslednja izmena:
***, nakon tehničke podrške za instalaciju igara, DirectX-a, bagove, drajvere, AA+AF podešavanja, sada će topici biti pretvoreni i u tehničku podršku za DLC-ove...
Da, ovo je klasična rečenica koju čuješ za svaki novi rpg.

A surova istina je da u svakoj igri samo napraviš tenka i samelješ sve pred sobom, nikakvo experimentisanje nije potrebno..

Donekle, to je tako. I to je safe play. Međutim, stvari postaju malo drugačije ako se žele koristiti drugačiji likovi. Pa tako imamo igre gde ćeš da melješ, bio mag, strelac, lopov ili tenk, samo menjajući trajanje perioda u kojima ćeš se odmarati i restore-ovati health ili učestanost pijenja bočica. Deluje mi da ovde ipak nije tako, tj. da ako želiš da igraš kao neko ko nije tenkista ne možeš sebi da priuštiš da budeš baš toliko raskalašan :)

Ja ne.Učitavanja su mi baš brza.Po 5 do 6 sekundi je i quick load i prelazak sa nivoa na nivo (na mapi,u zgradi, sve jedno).
Sinoć sam u cugu igrao od 21h do 03h i sve ok.Samo po neki put minimiziram igru na par minuta za pauzicu po netu,podignem je iz taskbara i teram dalje.

I recimo zauzeto mi je 2,9GB memorije od 4GB,a oba jezgra rade u fullu non-stop.
Mda, čuveno inteligentno igranje vrhunski izazovnih RPG-ova - pročitam uputstvo na netu ili pitam na nekom od 1700 foruma :d

Poslednja izmena:
Posto je neko pre pitao da li razlicite opcije u dijalozima uticu na gameplay.
Sinoc kada sam igrao deo sa Circle, u delu pre nego sto treba da ubijete onog carobnjaka naletite na jednog zarobljenog templara koji kaze da treba ubiti sve carobnjake u prostoriji. Ako se slozite sa njim Wynn ima da se okrene protiv vas, i zapravo sam je prvi put ubio. Sreca te cesto save-ujem. :D

Poslednja izmena:
...Mda, čuveno inteligentno igranje vrhunski izazovnih RPG-ova - pročitam uputstvo na netu ili pitam na nekom od 1700 foruma :d
Rekao sam u časovima predaha (pauze), a ne pomoći.To znači dođem ovde,vidim šta se radi,ili šta već,i nastavim dalje sa igranjem.
Ala znaš da izvučeš zaključak.....
Baš ti hvala na vređanju :mad:

Poslednja izmena:
salio se sta ti je :D

ja sam u bercelian forestu, nisam otisao u redclif, fina mi ta pricha oko elfova.. ima u njoj neki grob koji kad pipnesh poleti sve i sva na tebe :) ma nema shanse sa vojom ekipom na 7 lvlu da ih dobijesh, i ima josh koja karakondzula koju je vidim tesko dobijati na ovom nivuo pa eto predlazem dosta save-ova :)

Moš misliti.
Šalu nije teško prepoznati,a omalovažavanje je već nešto drugo.

Ja sam baš jutros završio Redcliffe.
Quest je ogroman,i ima finu i zeznutu zagonetku sa mostom pred kraj.Loot sadrži dosta dobrih itema u vidu oklopa,a naoružanje od loota i nije neko.
Završivši njega,krećem ka patuljcima,i čekam deo koji je grananje Redcliffa.
Još uvek vodim Morrigan,bakutu Wynne i pseto Snoopy.U odnosu na druge su mi zakon.
Igra mi je sve bolja i napetija.Priča je skroz super i sve je bolja.Svaka im čast.Dijalozi su ok,a borbe zanimljive,i boga mi znaju da budu baš gadne.

Posle ovoga,stanje je sledeće:
Level 11
Time played:19:18:56
World Explored: 35%
Amount of Dragon Age:Origins complete 10%

Poslednja izmena:
jel 100 % igre znaci da je samo gejmplej predjen , ili se u tih 100% ubrajaju i svi side questovi i achievementsi ?

malo mi je nemoguce da evo, Draske73 ima 20 sati igranja i 10% predjene igre :/

Dragon Age: Origins 1.01

Patch details:

• fixed potential corruption of character statistics
  • fixed portrait appearance sliders when importing a character from the downloadable Character Creator
  • fixed import for preset face settings from the downloadable Character Creator
  • made Easy difficulty easier
  • slightly increased attack, defense, and damage scores for all party members at Normal difficulty
  • fixed video issues when running on a very wide screen display, including ATI Eyefinity displays

http://na.llnet.bioware.cdn.ea.com/u/f/eagames/bioware/dragonage/patch/1.01/DragonAge1.01a.exe

UPOZORENJE: mnogima igra sa patchom radi još slabije, npr. neće da se starta (!) i slično, bolje je još sačekati na neki konkretniji patch, ovo su vjerovatno zbrzali jer su se mnogi žalili na veliku razliku u težini između Easy i Normal, na to da quest DLC ne rade i slično, pa su izbacili na brzinu da djeluje da rade na problemima

Well, I've installed the patch, but now none of my NPCs will do anything on their own. Changing tactics doesn't do anything... they won't even follow me unless I force them to.

Now the 'Play' button on the loader doesnt do anything... is this a cruel joke?

the patch makes the game executable not run. Vista 64-bit here.

11sam nivo, nepostoji teoretska sansa da resim jedan Party quest.
Morrigan me posalje da ubijem Flemeth, koja se shapeshiftuje u zmaja. Samo me je isamarala. :D
Back to leveling. Sinoc sam bio do Alisteirove sestre :D:D:D:D Umalo batina nismo dobili od nje :smash:

Poslednja izmena:
stavi naznaku da je u pitanju ne spojler vec SPOJLERCHINA :D

Ja sam prvi put probao u Redcliffu i nije bilo teorije da predjem, klao sam ih koliko sam mogao, ali onda je nestalo napitaka a oni su samo stizali i stizali u gomilama.
Zato sam otisao u Circle i pokupio Wynn, mislim da je to najbolji pravac zbog lecenja, sinoc sam zavrio deo sa elfovima, i stigao u Redcliffu do dela sa zamkom.
Inace sam na 9% igre
World explored 29%
Time 18:44:25
I jos mi par karakondzula fali do Level 11

Poslednja izmena:
jel 100 % igre znaci da je samo gejmplej predjen , ili se u tih 100% ubrajaju i svi side questovi i achievementsi ?

malo mi je nemoguce da evo, Draske73 ima 20 sati igranja i 10% predjene igre :/

Najverovatnije da se ubrajaju svi side quest-ovi.
Primer: Dugo mi je stajalo da sam prešao 13% igre sve dok nisam popričao sa Morrigan nakon čega je procenat promenjen na 14%
Evo i citata sa jednog foruma
50 hours and 40% of the story completed later and I finally finished the game
Inače do sada sam rešavao sve moguće side quest-ove na koje sam naišao.

Moja trenutna statistika izgleda ovako.

Level 10
Time played: 18:54:25
Amount of Dragon Age:Origins complete 15%
World Explored: 24%

Poslednja izmena:
Igra mis se dopada, i ako mi se smiri Restart and Creation syundrome mozda cu i vise videti!

Neman nike probleme do sad. I ovay novi patch samo fura oko Externog Character Creatora.

Iako nisam daleko odmakao vec sad mogu reci da je ovo najbolja igra koju je Bioware napravio. Jeste linearna ali meni je prica fenomenalna i daleko zanimljivija od Jacksonove vizije Gospodara Prstenova.

Nadam se da do kraja nece nista lose dogoditi sa Morrigan i Alistairom, nekako su mi prirasli za srce :)

Da li neko prati Dragon Age forume? Ja se živ upišao kada se lik žalio da su mu DLC-ovi pojeli 320 mega downloada i da je morao da plati to dodatnih 80$.
Ispade da lik ima limit od 200 megabajta mesečno i da svaki megabajt preko toga plaća 25 centi.

Da li neko prati Dragon Age forume? Ja se živ upišao kada se lik žalio da su mu DLC-ovi pojeli 320 mega downloada i da je morao da plati to dodatnih 80$.
Ispade da lik ima limit od 200 megabajta mesečno i da svaki megabajt preko toga plaća 25 centi.

A sto mu je tu Bioware kriv?

A sto mu je tu Bioware kriv?

Zato što su DLC-ovi veliki.Napljuvali su ga za medalju i rekli mu da menja ISP-a.
Ne mogu da nađem thread da ga linkujem, nestao je u gomili drugih.

Edit: našao sa thread.

Bioware have made me angry. I downloaded my 2 DLC items from the game downloader and because of the huge size 320MB+ That has cost me almost $80 just for 2 unlocks in game from excess data usage. This is a discrace. There should be some warning that the file is large. I was expecting no more then 10mb per activation item

Yeah I have mobile 3G internet modem for when I am away at work. It costs $15/month for 200MB with excess at 0.25c per meg. Thats why I bought retail so I didn't have to download anything.

:wall:

Poslednja izmena:
jel ima svrhe stavljati ovaj novi patch ?
cim mi je da se ne s**** nesto sejv.

Pojavio se i vitalni lek za patch.

Nek neko javi dal se popravila situacija sa DLC-om posle patcha i leka za patch.

Nazad
Vrh Dno