Šta je novo?

Dragon Age !

Izašli su do sada:
The Stone Prisoner
Warden's Keep
The Edge
Embri's Many Pockets
Helm of the Deep
The Lucky Stone
The Lion's Paw
Amulet of the War Mage
The Wicked Oath
Memory Band
Feral Wolf Charm
Guildmaster's Belt
Band of Fire
Dalish Promise Ring
Blood Dragon Armour
Collector's Edition. 3 Items

http://dragonage.bioware.com/addon/

Poslednja izmena:
Nije veliki spoiler, ali neka ga:

Koliko vas ima koji su psa nazvali Dogmeat? :D

Pseto = VrecaBuva, lika sam uzeo Human Rouge i vise izgleda kao neki viking :D.

Nekako imam utisak da je interfejs DA kao ne doradjen interfejs NWN-a. A i plus cemu sluze one taktike ,nista ne kontam, ko konta neka kaze da li to uopste vredi i da li karakteri slusao ju to . Par puta mi se desilo svakog posaljem na najblizu metu i jedan se zaleti u PM u najvecu guzvu a neprijatelji stajali.

Moje kuče je RED XII :p
Taktike pokušavam da rasporedim kao što sam radio u FF XII, ali za sada ima premalo slotova za bilo kakve složenije programe, pa sam uglavnom primoran da bilo šta složenije od osnovnih napada radim ručno.
Automatsko pijenje napitaka kada im padne health doduše radi odlično, samo što mi popiše sve :D

"You can't play Stone Prisoner and Wardens Keep because those DLC first require account authorization with EA servers where the server checks if you actually bought the DLC. The rest of the item DLC all work perfectly though. Basically if someone doesn't crack the authorization for the 2 content DLCs we will never be able to properly play them."

Moje pseto je K-9000. :p Zezam se mislio sam prvo da dam ime Poochie, ali sam stavio Wolfie.

Ja sam umesto Daggera uzeo Dar'Misu u levu ruku, u odnosu na daggere koje sam nasao ovo ima bolje brojke.

Tier 3, Dmg 4.80, Critical Chance 3.60%, Armor Penetration 5.2.

Mada i dalje koristim napade sa stitom dok ne nabacim vece specijalizacije dual weapon napada.

Poslednja izmena:
Ljudi moji šta rade Morrigan i bakuta Wynne u duetu kao henchmani kada ih vodite (+ moje verno pseto Snoopy).
Alal im mage majka :)
A onaj Alistair jadničak je kilav za medalju.Uvek mi ga roknu,a ako roknu i još nekoga on je uvek prvi na tapetu.Više ga i ne vodim nigde sa sobom.

Problem sa Alistairom je nesrazmerna strength/constitution podela. Templar/Warrior-u dexterity ne treba, prakticno, ni za sta, a Alistair, iz nekog razloga, ima pozamasan score iz dxt, za razliku od constitutiona, koji mu je mizeran. Napucaj mu poene u ovo drugo i bice OK. ;) ***, makar je cool lik, za razliku od one arogantne kucke Morrigan, koja mi toliko ide na zivce da bi je najradije ubio, da mogu... :mad:

P.S. Koja je fora sa ovim online poenima? Vidim da DLC-ovi traze izvestan broj online poena ne bi li mi dali da ih downloadujem. Kako se uopste skupljaju ti poeni? :)

Išao sam sa "budženjem" Alistaira, ali sam otkrio onu dobitnu kombinaciju i batalio sam ga,a jeste zanimljiv nema šta.A Morrigan jeste nadobudna ali je ok,služi svrsi,ne smeta mi.

Poslednja izmena:
***, makar je cool lik, za razliku od one arogantne kucke Morrigan, koja mi toliko ide na zivce da bi je najradije ubio, da mogu

Don't you touch my arrogant bitch. Morrigan pwns. :guitar:

Evo jednog klipa kako su glumci davalli glasove likovima.

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/oTAJn4H3FBA&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/oTAJn4H3FBA&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Malo je glupo sto su pustili neke trailere poput ovog, gde se radnja zna unapred.

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7ri_N4lAgAc&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7ri_N4lAgAc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ala ovde ima da se uživa.Do sada samo:
Time played:11:37:25
World Explored: 20%
i dalje mi piše Amount of Dragon Age:Origins complete 6%

Nadjeni svih 18 DLC gde spada i Warden's Keep i The Stone's Prisoner!Upravo kupujem!

Ubacio sam 17 DLC-ove koje zasad imam i uredno ih prikazuje da su instalirani. Neke iteme imam u inventaru a neke nemam. Baš sad sam ubacio Warden's Keep i Stone Prisoner ali ne znam da li rade jer nisam stigao igrati, ne znam šta aktivira te questove i koliko treba igrati do aktiviranja. Kad neko proba i dođe dotle neka javi. Zanima me samo da li sve radi kako treba pošto su se danas mnogi zvanično žalili da imaju problema, ali ne znam da li je bio problem u procesu skidanja i instalacije ili nisu radili nakon što su uredno instalirani.

Ajde da mozda pitam glupost ali cemu sluze ti DLC i da li oni nesto bitno menjaju prilikom igranja igre? Jesu li oni namenjeni za one koji igraju online ili mogu da ih instaliraju i oni koji ne igraju online vec samo "klasicno"? Koji su besplatni posto ja zasad vidim samo dva i kod oba stoji buy?...
Moze li neko malo konkretnije da objasni svrhu tih DLC.
Ja se izvinjavam ako previse trazim ali...

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc zaglavio sam na jednom delu.

Zaglavio sam u Dearm worldu na jednom ostrvu gde se nalazi brod i na mapi x oznacava hidden room kod necega sto lici na strasilo. Jedino sto mogu je da se pretvorim u misa. Kako se ovo prelazi posto nikako ne mogu da aktiviram skrivenu sobu.

Treba mi pomoc zaglavio sam na jednom delu.

Zaglavio sam u Dearm worldu na jednom ostrvu gde se nalazi brod i na mapi x oznacava hidden room kod necega sto lici na strasilo. Jedino sto mogu je da se pretvorim u misa. Kako se ovo prelazi posto nikako ne mogu da aktiviram skrivenu sobu.
Vrati se kroz vrata kroz koja si ušao tu,drugo nema.

Nisam mogao, kao da je bio neki bug u pitanju, loadovao sam malo pre toga i sada me prebacilo na drugi deo mape.

Ajde da mozda pitam glupost ali cemu sluze ti DLC i da li oni nesto bitno menjaju prilikom igranja igre?
DLC (Downloadable Content) su itemi, questovi, NPC-ovi i slično koji nisu sadržani u originalnoj igri već se dodaju preko ovih DLC-ova. Neki se plaćaju a neki se dobiju uz kupovinu igre, tj. dobije se kod pomoću kojeg se skinu sa njihovog sajta. Meni a i većini su najzanimljiviji quest DLC-ovi, daju nove questove, pa i novog potencijalnog člana družine. O tome možeš detaljnije naći ovde, imaš i video klip za DLC-ove pa možeš pogledati.

Možeš igratio bez DLC-ova ali je bolje sa njima jer imaš više sadržaja u igri.

Bogami, imajući u vidu količinu sadržaja, ne bih rekao da je u ovoj igri nešto trebaju DLC-ovi :) OK, lepše je sa njima, ali sa toliko stvari koje treba uraditi...

Inače, nakon dužeg igranja, moram da kažem da mi užasno smeta kontrola u izometrijskom pogledu. Pomeranje kamere je užasno rešeno, a deluje mi i kao da je detekcija tla mišem zeznuta. Prosto, često moram da kliknem desnim tasterom i po nekoliko puta da bi gospodin Theron (umalo Therion, bog'te :) ) pomerio svoje d*pe ka zadatom mestu. Ovo me užasno nervira. Postoje i mnoga mesta na zemlji koja deluju kao da se na njih može kliknuti, ali ne može i to se skapira tek posle nekoliko kliktanja.

E, da, igra je grafički bezveze :) Možda se varam, nemam trenutno instaliran NWN2 pa da direktno uporedim, ali imam utisak da je NWN2 bio primetno bolji. Odo' da mešam neke poisone za svoje strele :D

Poslednja izmena:
Da li bi neko bio ljubazan da mi pm-uje lokacije sajtova odakle se "kupuju" DLC-ovi? :D

Ako nekoga zanima

Some you may have noticed the item "Blood Dragon Plate" appear in your inventory. And you're probably wondering why the armor is only a 1-piece set. Well, it's not. The whole set is 4 pieces...

Ostatak u spoileru (i za druge DLC iteme)

Some you may have noticed the item "Blood Dragon Plate" appear in your inventory. And you're probably wondering why the armor is only a 1-piece set. Well, it's not. The whole set is 4 pieces, chest, (in your inventory once you redeem it) gloves, boots, and helmet. So at this point, you're probably wondering how you get the rest of armor. Well, thats easy, you need to save a Dwarven merchant by the name of Bohdan Feddic in the town of Lothering. Once you do, and continue your quest, you'll appear in an area called "Camp". Bohdan will have followed you here. At this point, you can speak with Bohdan to buy the remaining pieces of the Blood Dragon Armor, and Bergen's Honor/Final Reason. Also, you can speak to Bohdan's son, who is named Sandal, to put enchantments on your weapons. Read the next section below for quicklists, the quicklists provide basic descriptions of where the item is, and how to get it. The quicklist now includes item prices.

Pre-Order Items Quicklist -
1. Blood Dragon Armor (Chest) - In your inventory(Buying Price: Free)
2. Blood Dragon Armor (Helmet) - Buy it at your campsite (Buying Price: 2 gold 55 silver)
3. Blood Dragon Armor (Gloves) - Buy it at your campsite (Buying Price: 2 gold 55 silver)
4. Blood Dragon Armor (Boots) - Buy it at your campsite (Buying Price: 2 gold 55 silver)
5. Wicked Oath - In your inventory (Buying Price: Free)
6. Memory Band - In your inventory (Buying Price: Free
7. Bergen's Honor - Buy it at your campsite (Buying Price: 2 gold, 26 silver, 25 copper)
8. Final Reason - Buy it at your campsite (Buying Price: ???)
9. Grimoire of the Frozen Wastes - In your inventory (Buying Price: Free)

E, da, igra je grafički bezveze :) Možda se varam, nemam trenutno instaliran NWN2 pa da direktno uporedim, ali imam utisak da je NWN2 bio primetno bolji. Odo' da mešam neke poisone za svoje strele :D

Cini ti se NWN2 izgleda dosta losije,bas sam pre par dana igrao.:)

Da li bi neko bio ljubazan da mi pm-uje lokacije sajtova odakle se "kupuju" DLC-ovi? :D

Takodje :)

Usput , ovo je jedan od najtezih RPG-ova koje sam igrao u POSLEDNJE vreme. Krenuo sam na hard , previse je tesko , normal nije puno lakse , a na easy je prelako . . . Fali neki ... '' balans ''

Poslednja izmena:
Gdje si našao ove podatke? Zanima me da imam neki izvor za takve stvari, jel neki sajt ili neki guide u pitanju?

http://dragonage.wikia.com/wiki/Dragon_Age_Wiki :)

ima sve lepo pojashnjeno a jos je i pregledno

malo mi je glupo sto modu kamere iz pticije perskepktive ne mozes da rotiras kameru gore-dole da povecam malo ugao al da distanca ostane ista, to bi bilo idealno. cudno s obzzrom da to mozes da radis u bilo kojoj drugoj poziciji kamere... mora da je zbog konzola, jer u u par navrata rekli da su neke graficke aspekte ogranicili zbog njih (recimo u konzolnoj varijanti nema izometrijskom moda kamere jer je hardver slabiji, bar su tako oni rekli)

....Inače, nakon dužeg igranja, moram da kažem da mi užasno smeta kontrola u izometrijskom pogledu. Pomeranje kamere je užasno rešeno, a deluje mi i kao da je detekcija tla mišem zeznuta. Prosto, često moram da kliknem desnim tasterom i po nekoliko puta ....
E, da, igra je grafički bezveze :) Možda se varam, nemam trenutno instaliran NWN2 pa da direktno uporedim, ali imam utisak da je NWN2 bio primetno bolji....

Kamera mi više ne smeta svikao sam se,pa šetam iz izometrije u krupniji plan kad mi ustreba,mada jeste, mogla je i bolje da se reši,a klikanje mišem se zatupi ponekad ali sam se i na to već svikao.Ne smeta mi više,ali si u pravu.Što kaže G!!! u prethodnom postu,verovatno je ostalo kao boljka od usaglašavanja sa konzolama.

Grafički je skroz ok,bolja je od NWN2,a naročito po pitanju efekata.Mada je ovde voda smešno urađena pogotovo vodopad u selu kod Redcliffe Castla.
I nekako me ceo svet neodoljivo potseća na Drakensang.Ovo ne navodim kao manu,samo jednostavno ne mogu da se otmem tom utisku,a i ne smeta mi.

Poslednja izmena:
Grafički je skroz ok,bolja je od NWN2,a naročito po pitanju efekata.Mada je ovde voda smešno urađena pogotovo vodopad u selu kod Redcliffe Castla.
I nekako me ceo svet neodoljivo potseća na Drakensang.Ovo ne navodim kao manu,samo jednostavno ne mogu da se otmem tom utisku,a i ne smeta mi.

Ali nista vise od toga ... ono sto je Oblivion svojevremeno uradio ovi nisu ni do pola :) ovo je po meni vise naslednik NWN nego BG :)

Pa znas kako...neko 90% resursa potrosi na grafiku, a neko na stvari koje su bitne :d

A sta kao DA ima neku pricu unikatnu ?? :trust: ( ovde cekam filipenka da uskoci upomoc ... :) )

eh da ..neko rece da su glasovi uradjeni top notch sa kim se uglavnom ne bih slozio ... nista bolje ili losije od nekih naslova ...

TOliko Hype-a oko niocega .. ok dobra je " igra " ali je daleko od recimo " IGRE " kao Witcher :)

Eto bar po mom skromnom misljenju ...

Poslednja izmena:
Meni licno je ovo bolje od Witchera, ali ja vise volim party based RPG-ove tako da je to jedan od razloga.

Vrh Dno