shin-bojan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 14.10.2004
- Poena
- 925
Cuti dobro je, sada kada devojka dodje mogu da joj tutnem xbox joypad u ruke, a da komp ostane meni
sta fali kameri? treba malo da se rotira i to je to... wtf? pa to je 3d rotiraj zumiraj i ostalo, inace bi ostali na 2d
Ja sam njega jedinog kresnuo, posto se Ljilja jos ne da za girl-on-girl action... :d
Mada, realno, posle prvog razgovora se zaljubih u Shale, menjao bih i Alistera i gej elfa i jednu ribu za jedan posten odnos sa njom, nije vazno sto je od kamena... :d (stavise, moz' da posluzi to)
meni to apsolutno i ne treba, ako kombinujes maksimalno oduzimaranu kameru sa onom pretposlednjom sve ti je vidljivo, u praksi se i pokazalo da totalno slobodna kamera u 3d-u vishe smeta nego sto koristi jer 90% vremena provedes stelujuci ugao koji ti odgovara i u zumiranju... bolje da ostave kakva takva ogranichenja sa kamerom a da sav sadrzaj postave tako da je on dovoljno dobro vidljiv u modovima kamere koje su i implementirali...
treba malo da se rotira i to je to...
što znači da je sklepana na brzinu tj. da igra nije dizajnirana sa izo kamerom na umu.
Ne, već toga kako su oni osmislili igru. Meni je verovatno najveći problem, tj. uzrok nerviranja kod izometrijske kamere bio što sam stalno kliktao negde, a to mesto na koje bih kliknuo predstavlja mesto gde ne može da se dođe. To je često sasvim jasno kada se spusti kamera iza leđa, ali gledano odozgo, meni deluje kao da miš neće da prihvati klik. To me je ubijalo u pojam. Inače, ne zna se da li je problematičnija u zatvorenim prostorijama ili na otvorenim prostranstvima gde jednostavno ne može da obuhvati dovoljno da ti omogući solidnu preglednost, što zbog aktiviranja nečega, što zbog neprijatelja. Sreća da nema toliko toga da se kupi i aktivira, ali je time i opasnije kada se propusti nešto.Ovo jeste posledica razvoja igre i za konzole, zar ne?
Probaj sat vremena sa kamerom iza leđa pa onda sat vremena sa nazovi izometrijskom kamerom. Posle toga bi trebalo da ukapiraš koja je kamera default a koja predstavlja ustupak RPG veteranima.
ja nisam naisao na detalj koji se ne vidi sa iso kamerom ali ozbiljno, ni u jednom momentu se nisam pomucio da se pitam a gde je dodjavola to i to na mapi..... u ostalom bitno je kako su developeri zamislili koriscenje kamere i kako su dizajnirali igru... meni licno u DA ne smeta i ako su je mozda kako neki kazu zamislili za konsolase (a nisu jer je DA od starta bio pc only igra pa su posle prosirili i na konjzole)Mane izo kamere:
1)Samo što bi ja malo zamenio sa puno. ***a mene je smorilo to stalno rotiranje.
2) Detalji koji se u slučaju korišćenja TPS kamere lako uočavaju kod izo kamere postaju slabo vidljivi. To što svetlucaju ne pomaže puno, tražeći te skrivene elemente sa izo kamerom mu dođe skoro pa kao pixell hunting. Naravno možeš reći da je poenta da budu skriveni pa da se patiš dok ih tražiš ali onda su trebali to da urade na malo inteligentniji način, kao u Risenu npr. Ovaj način gde skriveni objekti svetlucaju a jedna kamera ima ogromnu prednost u odnosu na drugu je blago rečeno bezveze.
Ne kažem ja da je 3d izo kamera totalna katastrofa, fin je detalj i bolje je odrađena nego u drugim igrama. Međutim nedostataka u odnosu na kameru iza leđa ima previše što znači da je sklepana na brzinu tj. da igra nije dizajnirana sa izo kamerom na umu.
Možeš ti sad da pričaš kako je bezveze igrati ovo sa kamerom iza leđa jer je to "console way" ali ta priča gubi poentu kada staviš težinu na very hard. Tada se Dragon Age pretvara u poteznu igru i mane izo kamere izlaze na videlo. Takođe koliko god se ja trudio da namestim one AI skripte na najvećoj težini nikakvih koristi od njih.
Nego, zar je moguće da si tek sada počeo igrati Dragon Age??
Jedino što sam ja primetio da nije dobro kod kamere u izometrijskom modu je to što ne mogu kameru da odvučem dalje od najisturenijeg člana družine u datom smeru..
da igram sa kamerom preko ramena 80% povratrio bih po tastaturi posle 10 minuta
ja nisu jer je DA od starta bio pc only igra pa su posle prosirili i na konjzole
stvari scetlucaju? hmmm... mogu da se setim vremena u igrama kada stvari nisu svetlucale, ali to je bilo u proslom veku :| pre jedne decenije :|
u ostalom ako ces da beres 50 razlicitih cvecki po poljani onda je iso kamera zaista problem, i raduje me sto ce takav vanserijski feature buduceg rpg-a ostati ekskluziva za fp/tps rpg (kao i ukrasavanje sobe lol)
Ne znam sta da ti kazem, meni je sasvim legla kamera, ne igram uopste zumirano, ne vidim nedostatke koje ti spominjes, zumirano mi je opet uzasno nepregledno da konstantno gledam u igru i pola ekrana da mi zauzimaju moji junaci ili njihova ledja, ne hvala, a i prosto igra je generalno daleko lepsa i prorodnija kada se odzumira, takticki imas bolju preglednost, jednom kliknes i junosa ide odmah tamo (jer rekoh path finding je neverovatno dobar, testirao sam gaostavim ekipu u jednom kraju i kad ih pozovem stizu bez problema, i u fajtu isto)... ja ne mogu da zamislim neke situacije uopste u borbi sa revenantima da ih igram preko ramena, izginuo bih u roku od odmah, kako bih takticki efikasno bacao cone of cold i shock kada dodje do bliske borbe i slicno....
sto se tice fiksnosti kamere meni je to kul jer inache nema fog of war (i to polako izbacuju lol), u suprotnom igra bi bila prelaka
poceo sam da igram igru oko stigao do 10 lvla, ali sam i pre toga i u medjuvremenu poceo da zivim sa devojkom/tj sad verenicomi evo konacno sam spakovao i komp pored sebe ponovo, ponovio se u grafu i pikam po celo vece/noc naizmenicno igre kao u najboljim danima
![]()
Cisto da se pohvalim, kresnuh i Ljilju
(sa sve komplet dragon armorom na sebi xD)
A devica se necka nesto, "nije jos spreman"... :d
Toliki post a sve si rekao u jednoj rečenici
....
Ti da ides na promenu pola, odlicno bi prosao kao zensko :d
Prvo gej elfa, pa sam se ljubio sa Alisterom, ali nije hteo u krevet samnom jerbo "jos nije spreman", pa Ljiljanu, pa cetvorka sa nekom ribom, Ljiljom i gej elfom...(i jos par experimenata u javnoj kuci :d)
edit: P.S. sk ce i Alister jos malo, tako da mislim da sam zasluzio jedan custom title Dragon Age Fucker-a)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari