Šta je novo?

Dragon Age 3

Zavrsio sam main quest i cini mi se da igra bas i nije toliko duga ko sto su pricali.

Pokrenuo danas ponovo, izgleda da se "grooofika vratl'la" samo i dalje nikako da se nakanim da igram..

Zivot je prekratak da se "teras" da nesto igras. Ja ove nedelje igram Soldiers of Anarchy iz 2002 po.... pa recimo 7,8smi put.
Grafika raspad, rezolucija minimalna, pathfinding katastrofalan ali zato muzika pun pogodak, prica solidna, glasovna gluma sjajna, granjanje misija, alternativni zavrsetak (3 razlicita), zarazan gameplay, obilje opcija, gomila oruzja i vozila...

Ja ista osecanja gajim prema Wizardry 8. Cak mislim da je negde u priblizno vreme i izasla :D

Evo sada sam probao igru ovu skinutu i radi. i5 2500k ne kolokovan, 8 gb ram memorije i 7870 ghz edition sve zivo sto se moglo po ukljucivati sam ukljucio a i matle sam ukljucio i igra radi bez seckanja. Ono sto mi je malo problematicno a to su komande. Ali se nadam kada budem uzeo zicni xbox360 dzojstik da ce da se stanje poboljsa.

Probao sam igru i mogu vam reci da je odlicna, nisam nesto puno igrao ali sam dosao do onog dela kada ide ona animacija gde se vi budite u onom svecanom odelu u krevetu a pre toga ste zatvorili onaj portal ili vec sta je to.

Inace igra leti na mojoj konfiguraciji i5 2500k ne klokovan, 8 gb rama i 7870 ghz edition, sve sto je moglo da se ukljuci na maximum sam ukljucio i prosto sam se iznenadio kako igra radi glatko i bez kocenja cak je prisutna i mantle opcija (ovo je sada prvi put da sam je video u nekoj igri). Jedino sto sam primetio da je loading mapa i tih slicnih stvari jako dugacak i sto me jos nerrvira a to su komande koje su malo suntavo odradjene ali dobro sacekacu dok ne nabavim zicni xbox360 kontroler.

Evo sada sam probao igru ovu skinutu i radi. i5 2500k ne kolokovan, 8 gb ram memorije i 7870 ghz edition sve zivo sto se moglo po ukljucivati sam ukljucio a i matle sam ukljucio i igra radi bez seckanja. Ono sto mi je malo problematicno a to su komande. Ali se nadam kada budem uzeo zicni xbox360 dzojstik da ce da se stanje poboljsa.

Probao sam igru i mogu vam reci da je odlicna, nisam nesto puno igrao ali sam dosao do onog dela kada ide ona animacija gde se vi budite u onom svecanom odelu u krevetu a pre toga ste zatvorili onaj portal ili vec sta je to.

Inace igra leti na mojoj konfiguraciji i5 2500k ne klokovan, 8 gb rama i 7870 ghz edition, sve sto je moglo da se ukljuci na maximum sam ukljucio i prosto sam se iznenadio kako igra radi glatko i bez kocenja cak je prisutna i mantle opcija (ovo je sada prvi put da sam je video u nekoj igri). Jedino sto sam primetio da je loading mapa i tih slicnih stvari jako dugacak i sto me jos nerrvira a to su komande koje su malo suntavo odradjene ali dobro sacekacu dok ne nabavim zicni xbox360 kontroler.

Nesumnjivo, jedino resenje je za izlazak iz gamerske krize je BioWare koji je samo za nekoliko meseci svojom predanim radom,..

....
Prebaci strafe sa q i e na a/d
Bice lakse upravljati

Poslednja izmena:
Kad krenem da igram sa Rogue, nebitno dal je human ili elf, igra zabaguje kad dodjem do onih rusevina odmah na pocetku, gdje je nesto kao rift? Kad dodjem do tog mjesta, nista se ne pojavljuje.

Bem mu sunce, non stop mi baca ovaj error. Ima li iko slican problem?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    35.8 KB · Pregleda: 127
Ja kad igram samo mi izbaci taj error. *** i ja cesto tabujem. Taj problem samo imaju ove ea frostbite igre. I nfs i bf4 koliko sam citao isto pate od toga.

Generalno je lose optimizovana igra i meni otprilike jednom na sat vremena crashuje (bas sa tom istom greskom, samo drugacija graficka u pitanju). Moj komp i nije neki, ali se isto desava i ortaku koji ima prilicno dobar... Nesto se sve nadam da ce nekim patchom da nekako to rese.

Meni nekad posle 5 minuta, nekad posle sat a nekad posle 3 sata.

I meni je random crash-ovala dok nisam isključio Origin in game opciju. Probajte ako već niste.

Kome izbacuje Directx eror neka vrati graficku na default vrednosti ukoliko je OC, i neka proba da ugasi Ambient occlusion u igri, kod mene je upalilo ;-)

Ja sam trenutno na skoro 60 sati,
nisam ni obavestio imperatorku Orlaisa za assassination plot
. Ali ja idem lagano, regiju po regiju cistim od manje vise svega, pa kad mi dosadi odradim neki main quest, lovim zmajeve i tako to...

*****ao je i Baldur's Gate po duzini, sudeci po statistikama sa HowLongToBeat.

Poslednja izmena od urednika:
Po meni igra uopste nije duga, cini mi se da sam mnogo duze ostao na Skyrimu. Ne znam koliko imam sati gameplay-a al ne vjerujem vise od 50-60 a ocistio sam sve main, sve zmajeve i 85% sporednih

Poslednja izmena:
Svaka cast.

Ja igram vec nekih 40h i jedino sam ocistio Hinterlands (ali i tu mi je ostalo par questova) + Crestwood. Od main questova sam stigao do tvrdjave
Skyhold
i do sada sam naleteo tek na jednog zmaja (koji me je sa jednim udarcem poslao na spavanjac :) ).

Nema sanse da si uradio skoro 100% za 50-60h sem ako nisi igrao na easy ili normal. Jel si radio sidequestove za tvoje companione + Leliana/Josephene/Culen (ili kako se vec pisu imena :D)?

NE znam sta vi prelazite pa cistite Hinterlands 40 sati, igram na normal / hard, tj igrao sam. Ne mogu da vidim koliko imam sati, ali od 50-60 nemam vise.
Main quest mi je mnogo kratak, ocekivao sam nesto mnogo duze i kompleksnije. U sustini igra mi je ok, kanim se da krenem kao rogue, ali mi baguje odmah na pocetku. Samo kao warrior mogu da igram, sve drugo zabaguje.

Za neke jesam, za neke nisam, smorilo me iskren da budem, jer sam odavno ocistio main quest i dragone pobio. Pa me ovo ostalo smorilo mnogo.
A za Hinternalnds je preporuka da se odmah napusti po prvoj mogucnosti, tj da se ne gubi mnogo vremena.

@Edit - Doduse, cut scene uglavnom preskacem, samo vidim subtitle sta je i preskacem. Ako se u i oni broje u gameplay, onda sam mozda skratio na njima :)

Poslednja izmena:
Sta ti zabaguje?

I nisam rekao da sam samo Hinterlands cistio 40 sati, vec Hinterlands + Crestwood + par sidequestova vezano za companione i do dela gde dobijas
Skyhold
tokom main questa. Za 80% + sadrzaja (da ne preskaces razgovore i da radis vecinu sidequestova) trebace ti sigurno preko 80 sati, ako igras na hard ili tezem podesavanju.

A koliko si tacno sati igrao mozes videti ispod svakog save game(a).

Pisao sam ranije,
Kad krenem da igram sa Rogue, nebitno dal je human ili elf, igra zabaguje kad dodjem do onih rusevina odmah na pocetku, gdje je nesto kao rift? Kad dodjem do tog mjesta, nista se ne pojavljuje.

Samo kao Warrior prolazi. A vidjecu ispod save, nisam ni obracao paznju. I mene zanima bas, al imam osjecaj da nema vise od 60 sati, cak mozda ni 50.

Edit@ - Mene je brzo smorila, jer se u sustini ponavlja sve iz regije u regiju. Svi sporedni likovi i neprijatelji su mi neuvjerljivi. Ne znam dal znam nabrojati 2 imena neprijatelja koje sam ubio. Svi questovi su monotoni, ni jedan mi nije ostao nesto u sjecanju. Nekako mi je isprano sve. Da nije, po mom misljenju, dobre grafike, efekata i sl, igra bi dozivjela propast. Mislim da je to izvlaci mnogo, jer su krajolici raznovrsni, grafika odlicna, efekti odlicni. Ali zato su mi dijalozi ocajni i *****ni. Nikoga ne mozes odjebati, opsovati i sta ti ja znam. Sve je kulturica....

Poslednja izmena:
Edit@ - Mene je brzo smorila, jer se u sustini ponavlja sve iz regije u regiju. Svi sporedni likovi i neprijatelji su mi neuvjerljivi. Ne znam dal znam nabrojati 2 imena neprijatelja koje sam ubio. Svi questovi su monotoni, ni jedan mi nije ostao nesto u sjecanju. Nekako mi je isprano sve. Da nije, po mom misljenju, dobre grafike, efekata i sl, igra bi dozivjela propast. Mislim da je to izvlaci mnogo, jer su krajolici raznovrsni, grafika odlicna, efekti odlicni. Ali zato su mi dijalozi ocajni i *****ni. Nikoga ne mozes odjebati, opsovati i sta ti ja znam. Sve je kulturica..

potpis, pecat. (moje licno misljenje takodje)

Slazem se da vecina regija imaj taj neki MMORPG feel, ali uprkos tome sto sam odavno izgubio interesovanje za njih, u DA:I nemam osecaj kao da grindujem, zanimljivo mi je sve da radim... Pa cak i da skupljam one shardove. Jedino mi je malo neozbiljno sto se nekad nalaze na mestima na koja moras da skakuces ko ***** da bi stigao, malo kvari imersiju.

Po meni igra uopste nije duga, cini mi se da sam mnogo duze ostao na Skyrimu. Ne znam koliko imam sati gameplay-a al ne vjerujem vise od 50-60 a ocistio sam sve main, sve zmajeve i 85% sporednih

Ne znam po kojim standardima 40h nije duga igra. Danas kada postoje igre gde glavnu kampanju predjes za 4-5 sati, igre sa 40 sati minimuma za glavnu pricu deluju kao gigant. Koja igra onda jeste dugacka?

Statistike od nekoliko stotina igraca pokazuju da je za glavnu pricu potrebno 40h:

http://www.howlongtobeat.com/game.php?id=11627

Ako za SVE DODATNO treba jos 68 sati na to, onda mi bas ne drzi vodu da si ti 85% toga uspeo za 10-20 sati. Ili je tvoja pretpostavka da si zavrsio 85% netacna ili imas mnogo vise sati nego sto mislis.

Poslednja izmena:
potpis, pecat. (moje licno misljenje takodje)

Savaka regija, nadji sardove, pokupi ih. Sklopi dijagram. Ocisti pecine ili skuplji sve fragmente kljuceva, pa ocisti pecine. Zatvori riftove. Sve je istim redoslijedom i bukvalno svaki quest znam kako da odradim, jer se ponavlja. Nema originalnosti nikakve. Tacno svaki put kad ulazim u pecinu znam sta me ceka, i od cudovista i od sadrzaja kovcega. Bosovi neuvjerljivi, neoriginalni. Dragoni donekle imaju neku draz, mada i njih ima 2 vrste, mozda 3. Isto se ponasaju ili slicno, pustaju manje lizarde itd.... Sta znam, meni je igra ok, ali nista narocito. Presao sam je, 50% igra sam igrao sa uzivanjem, drugih 50% cisto da vidim sta ce biti i hocu li kakav dobar armor ili weapon pokupiti. Znaci nema "ono nesto" sto bi trebalo da ima. Mozda se nekad nakanim da pocnem kao rogue, ako prevazidjem bug koji imam.

Sinstral - Igru su reklamirali kao 200hr gameplay-a. 60h je sramotno. Mozda grijesim, pricam na osnovu osjecaja. Kad dodjem kuci bacicu oko na save game-ove. A glavna prica 7-8 questova, za svaki ne treba vise od sat vremena ne znam sta da mu radis. Vecina traje 20-30 min. NE znam sta podrazumjevaju pod glavnom pricom.

Poslednja izmena:
Upravo. Par zmajeva i nekih 20% igre sam igrao kao mage i ne da sam se smorio. Sve se svodi na skoci unazad, u kliklci, X Y B A RT LT itd..... A kod standardnih mobova i ne tucem se, pustim ekipu da odradi sav posao. Dugo sam igrao WOW, bio sam cisto pvp i imao preko 150.000 killova i main char mi je bio rogue. I onda poredim fajt u wow-u i ovdje :):) Mislim da rijec rogue uopste nisu smjeli upotri****ti ovdje.

Poslednja izmena:
Sinstral - Igru su reklamirali kao 200hr gameplay-a. 60h je sramotno. Mozda grijesim, pricam na osnovu osjecaja. Kad dodjem kuci bacicu oko na save game-ove. A glavna prica 7-8 questova, za svaki ne treba vise od sat vremena ne znam sta da mu radis. Vecina traje 20-30 min. NE znam sta podrazumjevaju pod glavnom pricom.

Marketing je jedno... kad je poslednji put izasla neka igra koja je u potpunosti ispunila najavljena obecanja? S druge strane, siguran sam da ima ljudi kojima ce trebati 200 sati.

Uzmi za primer glavni quest:

Orlais Court. Meni je sinoc trebalo dobrih 3-4 sata da prodjem kroz sve to. Dok sam popricao sa svima, skupljao novcice, glasine i statue (osim statua, nisam ih ni skupio sve na kraju), pa nasao sve tragove (mislim da sam se vrteo jedno 20 minuta trazeci neki clue). Pa posle toga levelovanje svih likova, pa isprobavanje nadjenje opreme, pa pravljenje itema cije sam sematike nasao, pa onda da se ispricam sa svim Inner Circle likovima o proteklim desavanjima, pa da stavim misije na War Table da se rade...

Kakvih crnih sat vremena, to mozda jedino kroz neki speed run da samo protrcim kroz glavne objektive.

Iako oba imaju u sebi RPG, ne mozes da poredis WoW i DA:I, razliciti su tipovi igre. Sto su upotrebili u WoWu rec RPG ako su likovi koje vodis potpuno mutavi? Gde su strane i strane njihovih dijaloga? Gde je odnos sa NPC-evima?

Poslednja izmena:
za Orlais Court se slazem da traje dugo. Ali me nikakada u zivotu nista nije smorilo kad taj tupavi quest. Mislim da mi je mrtva straza u vojsci bila zanimljivija od njega. I osim njega, ni jedan main quest ne trazi vise od 1 sata sta god da mu radis. Neke sam zavrsio za 15-20 minuta. Tipa
borba za onim mage-om kad se pretvara u zmaja
. Sto se opreme tice samo pratim sta mi vise daje, tj vise statsa. Sto vise to bolje i ne zamaram se mnogo. Crafting je prilicno oskudan.
Nije rijec samo o duzini igre. Monotono je i ponavlja se. Svaka mapa sve isto. Recimo graficki i sto se tice fizike i engine-a mi je mnogo napredniji od witchera 2 ali mi je witcher 2 mnogo originalniji i zanimljiviji bio. Ali zato nema sta da trazi pored Skyrim-a.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno