Šta je novo?

Dragon Age 3

samo pazi da nije na ukrajniskom jeziku.

2a0mhd1.jpg

Valjda ne laže čovek sa linka. Najverovatnije ću probati sutra pa javljam.

Bilo bi mi drago da je tako. Mada ja placam samo paypal-om, nikada direktno karticom. Ali za 20e to je super kupovina. Mene je izaslo oko 36e.

E blago vama, sto ne vide to ranije, bolje bih prosao :p Al nmvz, mene izaslo 39.99$ na Origin-u :D btw vi sto ste poceli da igrate kakav je co-op i MP, jel dobra zabava ?? A za SP vidim da je do jaja :D

Gde sam bas sada saznao za to, subota, kada mi banka ne radi :(.

Valjda nece skontati glavonje iz EA do ponedeljka sta se desava :).

Pitacu dambiraja da mi uzme collectors edition. Thx na tipu.

He's too straight for this game! :D

Poceo sam da igram, igrica je odlicna, svidja mi se, ali da li moze kamera da se kontrolise preko misa, jer kada sam koristio Tactical camera mnogo mi je tesko da se borim kada gledam karaktera iz polupticije perspective, ili moze da ostane I kontrolisanje/skretanje preko A, D, ali kako da vratim kameru na staro prilikom borbe, tj da je sam centriram I da gledam lika kako treba, jedino mi je to za sada mana, a sto se tice optimizacije radi vrh na konfi iz potpisa na High podesavanjima :p

Sta je sa narodnom verzijom igre, jos uvek je ne vidim nigde?

Nova vrsta zastite, isto kao i FIFA15 i Lords of the Fallen. Obe igre jos nisu probijene, pitanje je kada ce biti (da ne kazem da li ce biti, mada verujem da hoce, posto sve sto ljudski um stvori, ljudski um moze i da unisti)

Sto se tice ovoga za 20e, za to mogu da vam banuju ceo acc tako da pazite da li cete uzimati:)

Igra je ogromna. Skyrim sam precesljao svaki cosak igre i mislim da ovome nije ni do koljena, mislim na velicinu igre. Sam Hinterlands je ogroman. Za 11 sati igre mislim da ga nisam ni naceo.

Ja pokušao da kupim tako ali mi uvek daje verziju na engleskom i cene u evrima. :/ Čak sam i brisao kukije iz svih browser-a i opet ništa, a Hola uredno namešten na Ukrajinu. Oh well, izgleda da ću morati da čekam neki popust.

Posle 10ak sati u igri, moram da kazem da igri definitivno treba patch, sa ovakvim sistemom kontrole neke stvari su veoma frustrirajuce -

npr kad treba da zatvoris rift tj da uradis disrupt (a to je nekad veoma zeznuto pogotovo ako znas da ce da usledi novi napad). Kameru je skoro nemoguce postaviti da gleda na gore (a rift je obicno u vaduhu iznad) u tactical modu i nanisaniti minijaturnim kursorom. Pa jos ako se tu pridoda da NEMA najprostije akcije koja bi resila taj problem - klikom na neki objekat da lik dodje do njega i odradi akciju (disrupt rift ili loot), gameplay postaje rvanje sa interfejsom. Lik koga pocnem da kontrolisem nekad zna da stane sa napadima usred fajta kao da se ocekuje da klikcem misem na neprijatelja iako mi tactical camera kaze drugacije (kolizija izmedju klik festa i tactical dela)
Tactics za party membere je totalno beskoristan.
I najveca zamerka su attributes. Tuga... Postoji samo ekran na kojima su popisani atributi na koje uopste ne utices niti mozes da dodajes poene gde bi zeleo (osim sa opremom, upgrade-ovima opreme i sl). No, to je bioware i njihov smisao za rpg...

Poslednja izmena:
Posle 10ak sati u igri, moram da kazem da igri definitivno treba patch, sa ovakvim sistemom kontrole neke stvari su veoma frustrirajuce -

npr kad treba da zatvoris rift tj da uradis disrupt (a to je nekad veoma zeznuto pogotovo ako znas da ce da usledi novi napad). Kameru je skoro nemoguce postaviti da gleda na gore (a rift je obicno u vaduhu iznad) u tactical modu i nanisaniti minijaturnim kursorom. Pa jos ako se tu pridoda da NEMA najprostije akcije koja bi resila taj problem - klikom na neki objekat da lik dodje do njega i odradi akciju (disrupt rift ili loot), gameplay postaje rvanje sa interfejsom. Lik koga pocnem da kontrolisem nekad zna da stane sa napadima usred fajta kao da se ocekuje da klikcem misem na neprijatelja iako mi tactical camera kaze drugacije (kolizija izmedju klik festa i tactical dela)
Tactics za party membere je totalno beskoristan.
I najveca zamerka su attributes. Tuga... Postoji samo ekran na kojima su popisani atributi na koje uopste ne utices niti mozes da dodajes poene gde bi zeleo (osim sa opremom, upgrade-ovima opreme i sl). No, to je bioware i njihov smisao za rpg...

Potpisujem, upravo sam hteo napisati slican post. Kamera sa kontrolama je cetvrti neprijatelj. Uzas. Takodje je *****no sto stanes na metar i po od loot-a ili necega sto dozvoljava interakciju, pojavi se kruzic, ali klikom na to tvoj lik se ne pribilzi i lootuje/aktivira nego samo stoji... tada moras pipkavo prici tom predmetu pa ponovo right click.

Kontrole definitivno treba prepraviti da tako da STRAFE koji je default na Q i E prebacis na A i D. (kretanje, pogotovo u combatu je daleko smislenije)

Igra je ukratko nakon 5-6 sati igre> DragonRim Effect.

Poslednja izmena:
@nex999 @2SaiNt4U

A kakve su vam performanse u igri? FPS drop? Cut scene stutter?
Nema walk opcije za ljude koji igraju tastaturom i misem. Probao sam xbox gamepadom i vidi se da je igra pravljena za gamepad, dosta se lakse manevrise tacitcal kamerom ali ne mozes da udaljis pogled kao sa mouse wheelom. No iako je lakse gamepadom ja sam nekako navikao na kb\m. Mozda ce tim narednim patchem popraviti kontrole i stutter.

@nex999 @2SaiNt4U

A kakve su vam performanse u igri? FPS drop? Cut scene stutter?
Nema walk opcije za ljude koji igraju tastaturom i misem. Probao sam xbox gamepadom i vidi se da je igra pravljena za gamepad, dosta se lakse manevrise tacitcal kamerom ali ne mozes da udaljis pogled kao sa mouse wheelom. No iako je lakse gamepadom ja sam nekako navikao na kb\m. Mozda ce tim narednim patchem popraviti kontrole i stutter.

Prvo sam probao sa 14.9 ati driverima, bilo je stuttera na HIGH presetu 30fps cut scene.
posle sam otkljucao cut scene na 60 u komandnoj liniji origina.

Zatim sam skinuo 14.11.2 (ili slicno, zadnji beta ati driver)
preset sam stavio AUTOMATIC (to je bukvalno 1/1 high kod mene, samo su texture na medium jer imam 7850 sa 1GB rama) ali definitivno ne primetim vizuelno neku razliku.
Nema stuttera, sve je fluid framerate prosek 45, (varijacija od 35-60,) ali genralno skroz igrivo i fluidno.(sto se tice grafike)

Probao sam igru i slažem se sa vama. Kontrole su užas. Taktička kamera je tu samo kao mamac za ljude koji su voleli Origins. Fps varira ali je podnošljivo (sve na Ultra). Mantle ne radi kako treba (ništa novo). Daću šansu. Možda se i naviknem na kontrole. Ko zna.

Ja sam nabacio 3 sata za sada, I igra je odlicna, ali najvise me zeza kamera kao I tebe @2SaiNt4U, posebno kod combata mi je malo mucno, skoro da sam poginuo kada sam se borio sa onim divom kada se zavrsava prologue (svi party member-I su bili ubijeni, ali sam uspeo jednog da ozivim nekako :p) bas zbog rtd kamere, mislim skreci na A I D, a gore dole desni klik pa misem centriraj, malo je frustrirajuce, ali za sada I nije toliko strasno, moracu da se naviknem, ali po meni ova igra treba dobiti GOTY nagradu jer mislim da je zasluzuje, mnogo dobra produkcija I gameplay, a iskreno sam po sebi jedini "rpg" koji sam presao je Kingdoms of Amalur Reckoning, a I Mass Effect 3 sam fino izprelazio, ali DA:I ostavio najjaci utisak, tako da ko ima novca neka je obaveno kupi, nece se pokajati :)

Meni je takodje fluidno sve na ultra ali cut scene padnu na 30 i nije ni to problem nego one imaju neki mikro stuttering iako je fps 30. Navodno gomila ljudi koja ima nvidiju ima taj problem i bw rece da rade sa nvidiom da rese to. E sad dal ce kroz patch ili novi drajver, videcemo.

Ja prvo sto uradim bilo koji tp rpg da igram je da podesim kontrole i uvek mi je strife na A i D.

Slazem se da kamera ume da za**** stvar vrlo cesto, pogotovo ako je skucen prostor i treba ti tactiacl kamera. Meni takodje malo smeta kretanje. Nekako je sporo i nije instant. Takav utisak sticem. Ali ne mogu da se slozim sa Alexom da je tactical tu kao mamac za origins ljubitelje, jer je stvarno neophodna pogotovo na vecim tezinama.

prebaci A i D na Z(y) i C, a Q i E (strafe) binduj na A i D. videces, drasticna razlika.

Uradio sam to sto si rekao s tim sto sam rotiranje kamere stavio na Q I E, lakse mi je zbog male sake :d I jeste razlika vec je mnogo lakse, ne brkam vise kameru I kretanje :p

@Zpu za TC si potpuno u pravu, cim je dosao onaj veliki div bilo je dosta zeznuto, da nije bilo TC verovatno bi me ubio, ovako sam zrtvovao svoje :d

Btw sa kojom rasom igrate, I bacite ss od vaseg lika da vidimo ko je koliko mastovit, mislim kad stignete, a ja cu sutra da okacim svog :D

Taktička kamera je tu samo kao mamac za ljude koji su voleli Origins.

Ovo sam ocekivao.

a iskreno sam po sebi jedini "rpg" koji sam presao je Kingdoms of Amalur Reckoning, a I Mass Effect 3 sam fino izprelazio, ali DA:I ostavio najjaci utisak, tako da ko ima novca neka je obaveno kupi, nece se pokajati

Tako je!!!

Evo je istog trenutka se dizem i idem da kupim ovo cudo!

Na kojoj tezini igrate?Ja krenuo odmah na nightmare sve do onog diva!Probao sam nekih 5 puta,ali ne vredi,otrese nas sve vrlo brzo!Jeste da sam usao u borbu bez napitaka(zaboravio da ih pokupim na onom mostu)!:DZa ovo malo sto sam igrao deluje mi obecavajuce,samo sto me sttutering zeza,nvidia valjda!

Jel to nesto na fazon ME3/2 i municije?

Meni igra mnogo prijatnije izgleda na High (mesh na Ultra, Tess na Med) nego sve na Ultra. Nema onog nekog "sjaja", nekako mi mnogo prijatnije za gledanje.

Vrh Dno