Šta je novo?

Dragon Age 3

al ste zapeli :d Evo ko je to rekao:

Da li se to samo meni cini, ili lik sve vreme vuche jednog igraca, i onda kad pocne fajt tu mu se "iz 6ulje" spawnuje full party, wtf?
a da pauza gotovo i ne postoji, sve je hack slash u realtime-u i onda mozda izuzetno retko izvuce nesto nalik izometriji da bi povukao neku joypad friendly attack liniju?

I stvarno deluje tako

Aha... dobro je da ste to rasčistili.

hajde malo pogledajte onaj video... ovaj co-op deluje kao odlična zabava.
A izgleda će i sav DLC vezan na multiplejer biti potpuno besplatan... sjajan potez od strane EA i BW.

Po ovom co-op snimku trebala bi igra da se zove God of War : Inquisition :d

A i bilo bi lepo da izadje za tablete, mozda bi i igrao. :p

Bice ovo verovatno ok button masher sa klasicnom, mozda ok pricom, ali rpg? Jok.

Zašto ne bi bio rpg? Igraš svog lika onako kako ti želiš, donosiš odluke koje utiču na svet u kojem igraš, razvijaš ga kroz levelovanje u skladu sa svojim nekim afinitetima, za mene je to rpg.
Da li je bitno da li je izometrijska kamera, da li je iz trećeg lica ili iz prvog, da li je više taktička ili više akciona izvedba borbe, da bi igra bila rpg?
Igraš neku svoju ulogu u svetu, role-playing-game, zar ne?

Ukoliko je priča dobra, ukoliko te uvuče u taj svet, ukoliko se poistovetiš sa svojim avatarom i ukoliko ti dozvoli da ispričaš svoju verziju priče, sa osetljivim posledicama tvojih odluka, biće RPG nego kako :)

Zato sto za mene rpg znaci nesto vise. Sve ovo sto si naveo i smatras da nije bitno meni jeste. Realno mi se cini, sto ce reci pretpostavljam, da ce 99% odluka biti kozmeticke prirode i da ce se svesti na go&fetch akcionu avanturu. Prosto neki moj utisak kad vidim u kom su [ravcu krenuli sa DA2, a ocigledno nastavljaju u trojci. Naravno, sve je ovo samo moje misljenje i ne znaci da ce tako zaista biti, ali jamislim da hoce.

DAO je bila odlicna igra, DA2 je potpuni promasaj od igre i za mene najveci promasaj jednog nastavka u istoriji gamiga a po ovome DA3 ce ga mozda i prevazici...ovo mogu da igraju duze od par sati samo pocetnici u gamingu ili oni koji nisu pocetnici ali imaju manje od 16 godina i ostali nisu igrali ozbiljnije rpg-ove da bi sudili o ovom pa im se kao ovo svidja...toliko fenseraja, klisea i repetativnih stavari, cinematica kojima nije ni mesto ni vreme, sve to na jednom mestu je jedino sto je za pohvalu u ovoj igri jednom recju grand show gaminga. Onda i to ubacivanje homosexualnih konotacija kako bi zainteresovali neke starije ili neke kojim je to cool(kid) je odraz nedostatka jasno definisane ideje o igri vec dpo principu nabacamo sve sto je cool(kid) i voila, uspeh je tu, onaj komercijalni.

A to kakao BW zna da napravi rpg isto toliko koliko onaj koji to tvrdi zna o gamingu...

Da bi neko pricao o rpg-u neka odigra Vmpire bloodlines TM, Gothic2 a evo ovih dana je izasao i Divinity koji je objasnio kako se pravi dobar rpg...zato malo se bacite studiranje ako hocete da vas neko ozbiljno shavata a ne da zatrpavate temu sa "super igra" o igri koja je trash time srozavate nivo ovog foruma!

Exste, sve si lepo reko samo ti fali jedno „po mom mišljenju“ na početku :d

Ne pravi BW ovu igru za tebe ili za mene, već za $ i uradiće sve što treba da bi dobili što više $. Možda im uspe, možda ne, njihova stvar, naše je da igramo ako želimo, i niko nas silom ne primorava :)

Svako ima pravo na mišljenje, a o ukusima ne vredi raspravljati.

Exste, sve si lepo reko samo ti fali jedno „po mom mišljenju“ na početku :d

Ne pravi BW ovu igru za tebe ili za mene, već za $ i uradiće sve što treba da bi dobili što više $. Možda im uspe, možda ne, njihova stvar, naše je da igramo ako želimo, i niko nas silom ne primorava :)

Svako ima pravo na mišljenje, a o ukusima ne vredi raspravljati.

Necemo relativizovati stvari koje su opste poznate. Zato nema po mom misljenu vec tako je kako sam napisao. Mene kao nekog ko se igra bas briga sto BW obrce milione i zaradjuju i tako to...ne bavim se ja ovde ekonomijom vec kao korisnik bavim se igrama, sta reci o studiju koji pravi masseffect i dragon age 2? Prvo je , po mom ukusu, super igra a drugo je ispod svakog komentara ali oni definitivno nisu studio koji zna da napravi rpg...sreca da masseffect ima univerzum i pricu pa nisu uspeli da ga skenjaju ali generalno vidi se pravac u kojem su krenuli i kod massefecct-a i kod DA jedan te isti: cimeatici, pojednostavljivanje, povrsnost, komercijalni sadrzaji, uvlacenje prosecnom igracu u..., jedan te isti koncept samo sto ME ima vrhunski seting pa prolazi...ostalo krsh. To sto ima milion igraca koji igraju batelfild ili DA nije merilo kvaiteta igre...milioni gledaju u pedu kim kardasijan znaci li to da njen rijaliti super...isto je i sa bioware...

Poslednja izmena:
Samo što BW i DA nisu Kim Kardašijan gaminga... ni blizu, ni u kom smislu.
Postoji pregršt daleko usprešnijih franšiza od DA... nije DA nekakva mainstream brza hrana koja interesuje svakog igrača. Većina prosečnih CoD, BF, FIFA, štaveć igrača neće ni pogledati u DA. BW-ove igre već dugo imaju neku svoju nišu, svoju publiku među ozbiljnijim igračima.

Neistina. Da je tako ostali bi verni stilu DA:O, ne bi bio DA2 igra tipa mash2win, nego oni zele da prosire soje trziste bas na te polupismene kromanjonce(cast izuzecima) jer su im oci gladne para. Tako postaju Kim Kardashian, tako postaju komercijala.

Tako funkcioniše svaki biznis a naročito biznis zabave u koji spadaju i igre.
Ne znam što se čudite kao da vam nije jasno, pa malo morgen bi bio napravljen divinity original sin da nije bilo kickstarter kampanje... kao i mnoge druge igre da ne nabrajam sad.

Ne treba mešati developere i izdavače, sigurno da svaki developer želi da napravi što bolju igru i da vrlo dobro znaju šta je kvalitet, ili vi mislite da ste pametniji od svih njih, ljudi kojima je to profesija? :)
Ipak, oni žive i rade u stvarnom svetu gde se zna ko vodi projekat tj. ko kosi a ko vodu nosi...

Uostalom, sednite pa napravite „pravi“ rpg umesto što pljujete ovaj.

U redu je da imate svoj stav i da vam se nešto ne sviđa ali ovoliko negativnosti i pljuvanja još pre nego što ste probali igru je žalosno.
Neverovatna opsesija igrom koja vas zapravo ne interesuje.

Ti opet ides sa strane developera i njihove zarade, kao sto je Exte rekao, ja kao konzument necu da opravdavam los kvalitet proizvoda njihovom zaradom, sta se to mene tice. Jasno je meni na sta oni ciljaju ali zato sluze forumi i komuna, koja bi to trebalo da baci na kritiku i na bojkot kupovine proizvoda a ne na gutanje koske i podsticanje tih istih developera da nastave sa tim biznis modelom.

I imaš potpuno pravo, ni ja nisam kupio DA2 ali ne zato što je krš igra (nisam je ni probao pa ne mogu ni da sudim) već zbog njihove politike u vezi DLC-eva, ako izbace ultimate edition (nadam se sad kad izađe trojka) uzeću sigurno, ne toliko jer mi se igra nego što mi bzvz da ne odigram :d

Ljudi i jesu glasali svojim novčanicima i zato DA2 nije ostvario očekivani uspeh, mada nije bio ni fijasko.

Iz do sada prikazanog meni se dopada ovaj gameplay, makar mehanika i izvedba a vizuelno ne, dizajn oružja i efekti borbe su mi katastrofa ali to mi je razumljivo, igre se prave za decu a ja sam mator :) Sa druge strane dizajn okoline mi se baš dopada. O nelinearnosti, priči, levelovanju i tim RPG elemntima ne mogu ništa da kažem jer ništa nisam ni video.

Prvi screen sa PC-a. Konačno.

pc-interface.jpg

Kao što rekoh, izgleda kao pravi Dragon Age za 2014. godinu vrlo lepo izgleda

Još da vidimo i gameplay malo da budemo sigurni :)

Slaba vajda da će bilo šta nadmaštiti prvi deo, ali posle drugog sve će biti napredak. Ja sam očigledno davno igrao prvi deo, ali mi definitivno deluje najbolje, pa čak i po pitanju grafike

Au što odvratno izgleda interfejs i sav taj šareniš. Ovo deluje neozbiljno skroz.

Ako pogledas malo bolje,videces da su maltene sve fantasy igre takve.

Ma nemoj?! Na koje igre mislis, moderne ili neke starije?

nadam se da ce dobro izbalansirati nivoe tezine, jer nije ista borba iz treceg lica u realnom vremenu i borba sa pauzom... i ono sto je mozda tesko i izazovno u rt-u moze da ispadne parodija takticki.

Pa naravno, stviš na nightmare i igraš kao poteznu strategiju :d
To sam i napisao pre par strana kao odgovor na komentare da je igra prelaka.

Hoce li 280x moci ovo gurati u max detaljima bez aa u full hd-u?

HUD isti kao na konzolama, malo mi je to bezveze.

Verovatno igrano sa gamepadom pa je takav HUD.

Znam da su potpuno različite igre ali mene borba i okruženja ovde nekako baš podsećaju na Kingdoms of Amalur.:)

Nazad
Vrh Dno