Šta je novo?

Dragon Age 2

A da stvar bude jos gora boranija, u pitanju je kao prvi "ozbiljan side quest". mislim lik se probudio i rekao sebi: "hmmm pa da, znam kako cu danas da ubijem vreme, idem da izmasakriram jedno 15t zmajeva, pa posle na pljeku sa lukom. eeee a sta cu posle, ah kakvo smaranje......". ono kao nemam komenatara:(

p.s. prica o pregledima za igru:
Kod:
http://www.escapistmagazine.com/news/view/108482-BioWare-Employee-Busted-in-Dragon-Age-2-Review-Scandal-UPDATED

Pa to se vec pricalo neko vreme, jer onolike desetke za igru su bile malo cudne, pa da sam sam pravio igru znao bi da nevalja za deset. A i postovao sam link ka ruskom sajtu Bioware-a u kome pozivaju svoje fanove da glasaju za igru. Al uhvatise ih sa spustenim gacama ... I zasto se provlaci prica da je EA najveci nezavisni izdavac, od cega su oni nezavisni?

Meni je zvuk nekako previse tih u igri, bez obzira sto je sve na maksimumu u opcijama, moram da odvrenm zvucnike ko blesav, jel' imaol neko slican problem?

Ne, meni je zvuk ok. Cak i preglasan ponekad.

Btw, igra uopste nije laka. Poceo sam Act II, 12lvl...i poslednja borba u Deep Roads je trajala brat bratu 45 minuta:zgran: I kec sam igrao na hard tezini, a ovo mi deluje duplo teze, na ovom levelu jedini boss na kom sam morao da se pomucim je bila Flemmeth, a ona je mala maca u odnosu na ova cuda koja me snadjose u Deep Roads.

Pobih sve, i zmaja, i onog suludog kamenog cuvara i posle demona, sve napitke potrosio i sve bombe...I na kraju poludeo kad sam izgubio Bethani (poslah je u Grey Wardene), Bioware mi opet sheba druzinu, i ovog puta ostah bez najboljeg mage-a, grrrrr

na kraju poludeo kad sam izgubio Bethani (poslah je u Grey Wardene),

Nisi ni mogao da biras, gubis je svakako ali ona nije najbolji mage. A sto se tice borbi tek ces da se napatis na hardu.

I mene iznerviralo to za Bethani. A taman sam je štelovao da se lepo uklopi u družinu. Ona i Anders čuda prave. Sad sam umesto nje ubacio Merill. Inače ja takodje igram na hard. Igrao bi na Nightmare ali nedostatak taktičke kamere i velika brzina odvijanja borbe čini ovo pravim nightmare-om.
Obavezno gledajte da pravite družinu koja ima cross-class combo. Ovo se najviše odnosi na 3 stanja u koja se mogu dovesti protivnici a to su stagger, disorient i brittle. Npr. Avelin sa unapredjenim Shield Bash-om dovede protivnika u stagger fazu, onda Merill sa unapredjenim chain lightning napravi na tom protivniku +600% damage. Šta reći osim da čak i bossovi nekad padaju iz 2 udarca.

Sad sam i ja nabudzio Merill, nedostaje mi drugi healer, ali ona rastura sa nature i petrify magijama tako da me sad tuga prolazi:p Sa Avelin se nikako nisam snalazio, bolje mi ide sa rogue-om i dva mage-a (ja sam warrior).

vkozomar je napisao(la):
Nisi ni mogao da biras, gubis je svakako ali ona nije najbolji mage. A sto se tice borbi tek ces da se napatis na hardu.

Da, videh posle na wikiju i druge opcije, bedak. I znaci dolaze jos tezi fajtovi...WTF, protiv koga pobogu, jel to silazi The Maker licno da gazi Kirkwall:d I posle kad citam da ljudi kazu da je igra laka...

Poslednja izmena:
Moguce da mi verzija igre nije dobra, mada probacu i nove drajvere za zvuk, bas je dosta utisan zvuk u igru, bez veze...

Krenuo da igram na nightmare (uzdao se u mesece igranja DA-Origins na istoj tezini) ali mogu vam reci da cete imati load,load,load,load ;)

Znaci najbolje mi je kad vidim assasin/rouge ode u stealth (ne mozesh mu nista) iza tebe backstab/critical i mage-ovi padaju...

Ali svidja mi se sto je toliko teska...

Inace imati li preporuku za nekog companion-a...onaj elf sa cleaver-om i ona sto je pirat su smesni i ginu jako brzo...Cini mi se je Amelija dobar tank a naravno anders i bethany kao suport...Za sad igram kao rouge archer i tek kad sam dosao do level 8 pocinjao sam da ne ginem tako cesto....

Sve u svemu nisam razocaran...prica je malo khm khm ali akcije ima dosta/tesko za sad/nadam se samo da je igra dugacka...

Ja smanjio na normal. Naleteo u Act II na neko ludilo u Sundermountu, u thaig-u morao da se bijem sa ne-znam-vise-koliko rage demona, desire demonom, revenantima i armijom shade-ova i abominacija. No thanks. Nije vredno zivaca.

Btw ja vodim Andersa, Merrill i Isabelu...ponekad je zamenim sa Varric-om, treba mi neko da otkljucava kovcege i sl.

meni za sada na hard ide relativno lako level 9, na nigtmare je vec malo cupavo...inace vodim klasiku: dva voriora+ dva magea...jedan vorior je two handed jedan shield + weapon, mageovi jedan poliva drugi healuje....:d
proverena kombinacija za sada...
rogue nikada ne koristim, jednostavno njihove sposobnosti su suvisne pored mage+vorior kombinacije.

Naleteo u Act II na neko ludilo u Sundermountu, u thaig-u morao da se bijem sa ne-znam-vise-koliko rage demona, desire demonom, revenantima i armijom shade-ova i abominacija. No thanks. Nije vredno zivaca.

Quest vezan za unistavanje onih dark books?... Fora ti je da odmah po povlacenju aggro-a, krenes da bezis nazad sa sva 4 lika. Kad budes stigao da prvog koridora u levo (na samom pocetku, gde si ubio golema), primetices da te prate samo desire demon, jedan arcane horror i par shade-ova. Ostali NPC-jevi su zaostali i prakticno stoje u mestu, sto znaci da posle ubijanja prve grupe dobijas free full health + save game. :)

Mogu da se kladim da je naleteo na ovo (Varterral) :):

Strider-01-o.jpg

Dosta komplikovano stvorenje. Ja na hard skinuo mu pola energije posle jedno 10min borbe i taman sve lepo krenulo kad zakuca mi igra :wall: Kad tad nisam slomio miša neću nikad. Mnogo fali taktička kamera :(

Ja smanjio na normal.

:d Znao sam samo nisam mislio da ces prijaviti cak i na normal je to borba od dobrih po sata kliktanja i ako ostanes bez healera obro si bostan

.ponekad je zamenim sa Varric-om,
- Ovde lezi greska, Rogue radi najveci DPS i nema mu premca kad se otkljuca kako treba, pogotovo sto se samostrel leveluje kako napreduje pa je ubitacan strava, MUST HAVE for Victory svi ostali se mogu menjati

Poslednja izmena:
Igru sam presao za 10h..samo da napomenem,kad sam krenuo da je igram totalno sam se razocarao,pre svega sto je skroz drugacija od prvog dela,kao da nije nastavak DA :) vremenom je sve bilo bolje i bolje..tako da rezime bi bio da je ovo jos jedna odlicna igra,moglo je i bolje,ali svakako odlican proizvod za nas gejmere :D

Kako za 10 sati, na kojoj težini? Jesi li slušao dijaloge uopšte?
Ja sam u chapteru 2 trenutno na 29 sati.

Quest vezan za unistavanje onih dark books?... Fora ti je da odmah po povlacenju aggro-a, krenes da bezis nazad sa sva 4 lika. Kad budes stigao da prvog koridora u levo (na samom pocetku, gde si ubio golema), primetices da te prate samo desire demon, jedan arcane horror i par shade-ova. Ostali NPC-jevi su zaostali i prakticno stoje u mestu, sto znaci da posle ubijanja prve grupe dobijas free full health + save game. :)

Da...tu sam upao sasvim slucajno, videh kao novootvoreni prolaz, kad ono...
Trebalo je tako da radim, ja sam kao bio posten (i piglu) pa se akao u areni sve vreme dok nisam popizdeo i pocistio ih na normal tezini.

Mogu da se kladim da je naleteo na ovo (Varterral) :):

Dosta komplikovano stvorenje. Ja na hard skinuo mu pola energije posle jedno 10min borbe i taman sve lepo krenulo kad zakuca mi igra :wall: Kad tad nisam slomio miša neću nikad. Mnogo fali taktička kamera :(

Ne, jos nisam naleteo na to. Ali ako sam dobro zapamtio ime, mislim da sam ga trazio zbog herbalism questa, ali nisam ga pronasao jos uvek:p Umesto njega sam naleteo na zmaja na vrhu planine. Kapiram da cu naleteti na to cudo kad dostignem neki lvl...

:d Znao sam samo nisam mislio da ces prijaviti cak i na normal je to borba od dobrih po sata kliktanja i ako ostanes bez healera obro si bostan

- Ovde lezi greska, Rogue radi najveci DPS i nema mu premca kad se otkljuca kako treba, pogotovo sto se samostrel leveluje kako napreduje pa je ubitacan strava, MUST HAVE for Victory svi ostali se mogu menjati

Ja rogue uvek vodim u ekipi, poucen iskustvom iz Amgarrak ekspanzije...tu su me lesili samo tako ako nisam imao nekog ko ce da parira neprijateljskim rogue-ima. Varric ili Isabela, oboje su mi smrtonosni:)

Btw ovo preci za 10 sati?? lol
Da li vama baguje chantry tabla? Ne mogu vise da kliknem na nju uopste...a sad ne mogu da pokrenem ni Exiled Prince quest zbog toga:S: Ljudi ***** na Bioware jer su platili DLC koji ladno ljudima ne radi...

E da, otkad sam instalirao 267.59 drajver, igra mi nijednom nije pukla tokom igranja (desavalo se da zakuca), a i radi poprilicno bolje na DX11.

Poslednja izmena:

Sa 4 DPS-a i gomilom health potiona, nije ni 5 minuta... :p

Slazem se, Varric sa Bianca i Marksman talentima ima nenad****v DPS, ali samim tim vuce jako mnogo aggro-a, tako da je u kombinaciji sa njim najbolje voditi Aveline, koja, opet, za ovakav combo, mora da ima Bodyguard talenat u Guardian tree-ju i dobro rasporedjene tank taktike.

Kazem vam ja odmah krenuo na nightmare nivou...Ali vidim da josh nisam dosao do ozbiljnih borbi posto se ja eto mucim with common thugs...Da Rage Demon i Shade su tako dosadni...(hocu reci ima ih milion pobiju ti rouge i mage likove dok si reko keks) Kod tezih borbi sve sunem na protivnicke archer/mage varijante znaci ne-mellee klase i onda kad mi ostane jedno 10 protivnika tipa bezi stani opali hitac pa bezi :)

Zeznuto je jako na nightmare...Ali kazem meni zanimljivo...

E sad nekoliko pitanja...

1.Jel se to meni cini ili se u inventory moze imati samo 4 health potion/3 injury kita??? ja kad dodjem do te brojke nikako da nadjem josh koji...cim ih iskoristim enemy drop-uju isti...?????

2.Za rouge varijantu po vama sta je bolje... Daggers ili Archery...
Skontao sam da generalno treba budziti samo dexterity/cunning s tim sto je sada cunning vezan za defense za razliku od poslog dela...

BTW vidim da dosta igrate na Nvidia kartama....Znaci ja na masini iz potpisa igram u 1920/sve maxed sa AA na 4x i nema stucanja???? Cudno mi je jer javljate da ima problema sa mnogo jacim karticama od moje a koje nisu ATI... pise mi u configuration da mi je DX11 ukljucen mod (a koliko sam skontao sa njim se igra vuce)

Mada josh nisam instalirao onaj High Resolution Textures/Pack thingy tako da...

E sad nekoliko pitanja...

1.Jel se to meni cini ili se u inventory moze imati samo 4 health potion/3 injury kita??? ja kad dodjem do te brojke nikako da nadjem josh koji...cim ih iskoristim enemy drop-uju isti...?????

Ne, mislim da je broj potiona koji nosis nije ogranicen, ja trenutno imam 21 healing potion u inventory-ju. :) Mozes da ih dokupis kod odredjenih merchanta, a mozes i da pravis elfroot i kasnije restoration potione, koji su ti overall bolja solucija, jel' uz full health bar skidaju injuries, odnosno, dopunjuju manu/staminu.

2.Za rouge varijantu po vama sta je bolje... Daggers ili Archery...
Skontao sam da generalno treba budziti samo dexterity/cunning s tim sto je sada cunning vezan za defense za razliku od poslog dela...

Zavisi sta preferiras. Melee rogue ima dosta losiji DPS od archera, ali i neuporedivo bolji crowd control. Takodje, archer vuce dosta aggro-a, sto ume da bude poprilicno frustrirajuce ako ga vise NPC-jeva priteraju uz zid, ili cosak, sto ne ostavlja mnogo mesta za manevar. :p Sa druge strane, daggers rogue u sabterfuge talentima ima evade i subtlety passive skillove, sto mu zestoko smanjuje threat generation. (Mozes i sa archerom da punis ovaj talent tree, ali je nepreporucljivo, jel' je ova grana dosta bazirana na stealth/ambush taktici, koja archery ne sluzi ni za sta...). Za kraj, melee rogue prakticno i nema multi-target DPS, dok archer ovde kida.

BTW vidim da dosta igrate na Nvidia kartama....Znaci ja na masini iz potpisa igram u 1920/sve maxed sa AA na 4x i nema stucanja???? Cudno mi je jer javljate da ima problema sa mnogo jacim karticama od moje a koje nisu ATI... pise mi u configuration da mi je DX11 ukljucen mod (a koliko sam skontao sa njim se igra vuce)

Mada josh nisam instalirao onaj High Resolution Textures/Pack thingy tako da...

Ja ovo igram sa ultra matorom 4870, sa svime na max i instaliranim high res texturama, pa nisam imao jedan jedini crush, a FPS je visok i stabilan. Mislim da igra ima problema sa Nvidjinim kartama...

Moram priznati da me igra i dalje drži. Nekako sam isfiltrirao sve negativno. Priča ima veoma zanimljivih obrta. Neki delovi su totalno neočekivani pogotovo pred kraj 2 poglavlja. Završio sam 2 chapter i počeo 3. Tenutno sam u 32. satu igre 18. nivo Rouge.

Inače otkrio sam ubitačnu damage party kombinaciju. Ja kao Dual Wield Rogue, Fenris Two-Weapon, Avelin Tank i Anders sa svim mogućim buff-ovima. Kad Anders baci Haste samo pustim miša i sačekam da se završi borba (na hard težini) :)

Poslednja izmena:
haste je zakon a tu je i elemntal power boost i raly koji u kombinaciji sa haste jednostavno brisu...ocekujem taj put u deep roads pa me bas interesuje d ali ce i dalje moci lagano da odvaljuje ova kombinacija...inace nikakako da sakupim tih 50 zlatnika potrsim na krpice uvek :d

11h ispravka,al ono 10h dodje okruglo :d normal mod kao i uvek..pa ja sam ti druze expert za sve igrice ;) naviko sam se da brzo prelazim sve,dijaloge sam poslusao ono sto sam mislio da je bitno,inace radio sam samo glavne questove :)

Ja sam presao 50 sati, a negde sam na sredini Act II:d

Imam pitanje u vezi DA1. s vremena na vreme igra se zamrzne, i to nema pravila oko vremenskog intervala. mozda radi lepo 3 sata i zamrzne se ceo komp a mozda radi i 30 sec i zamrzne se. neko staro resenje je pominjalo degradaciju drajvera (npr na verziju 9.2) ali ne mogu da verujem da danasnji novi drajveri iziskuju zamenu. igra nije nafurana na max i mislim da ima sasvim dovoljno nardverskih resursa (4gb rama). ima li neko ideju? hvala :)
inace u pitanju je ultimate varijanta igre, svi dlc-ovi i nastavci.

Poslednja izmena:
Posle ove borbe, Varterral mi dodje kao child's play. :)

Prilozi

• Screenshot20110324004152698.jpg
    Screenshot20110324004152698.jpg
    265.4 KB · Pregleda: 136
  • Screenshot20110324004245843.jpg
    Screenshot20110324004245843.jpg
    141.2 KB · Pregleda: 92
  • Screenshot20110324004254680.jpg
    Screenshot20110324004254680.jpg
    249.3 KB · Pregleda: 105
Delimicno. Uz 267.59 radi duplo bolje nego pre, ali opet slabije nego na AMD kartama. Jedino sto moras .inf da ubacis za svoju kartu posto su drajveri za GTX550. Bioware-u se ne zuri sa patchovanjem tog a ni ostalih problema...

Nazad
Vrh Dno