Pa, da. Ono što uglavnom čitam ovde su komentari: "Vidi kako skaču, igra ne valja". Ok, to se ni meni ne sviđa, ali ako je to najgore u igri, ona ne zvuči loše, uopšte.
Ajde da ne bude samo to ******sko skakanje, nije jedini razlog ali uzasno smeta jer mi se cini da ovakve animacije mogu da budu interesantne detetu od 12 godina. Zato navescu jos razloga:
-dijalozi su ******ski- nervira me onaj tocak, to je nesto najgore sto sam video u rpg-ovima, ako nekog mrzi da cita ceo tekst, onda neka igra test drive ili neku pucacinu. RPG je uvek bio vezan za gomilu teksta koju treba procitati, ja licno zelim da znam sta moj lik govori, ne smeta mi da postoji knjge naokolo koje igrac moze procitati a ne mora, jer takve stvari daju dubinu samoj igri.
-user interface je ocajan, tj u prvom delu je sve to bilo lepse i preglednije reseno.
-sami rpg elemetni su strahovito osakaceni, ako je to trebalo menjati u odnosu na prvi deo, trebalo ih je povecati a nikako smanjiti i pojednostaviti. I normalno trebalo ih je bolje implementrati u samu igru, dati im neku upotrebljivu vrednost i smisao, a ne samo ih izbaciti napolje.
-Inventar je takodje idijotski, izbacvili su sve opise koji su stajali uz iteme, a to je jedna od najboljih stvari u rpg-ovcima, takodje i mogucnost da ja odredim sta ce da nose karakteri koje ja vodim
Procitao sam na oficijalnom forumu za DA 2 kako je neki lik rekao da je njemu igra fenomenalna a da svi oni kojima se ne svidja su isti oni kojima se nije svidjao ni ME 2 jer su to ljudi koji ne volekade se stvari menjaju. Ne smeta meni kada se stvari promene,m ali stvaari treba da se promene da bolje, a kada jednostavno uzmes i sve pojednostavis i olaksas to nije bolje. Razumem ja da ce verovatno mngog vise dece sada igrati ovo nego pre, shvatam da ljudi vole laku abavu, ali lakih rpgova ima koliko hoces. Bioware je firma koja ima odredjeni renome i trebala je da se toga drzi, tj da bar pokusa da odrzi ono sto su malo povratili sa DA Origins, a sto su izgubili posle ME2.