Šta je novo?

Dragon Age 2

@Jovyland

Probaj Beta driver 267.24
Dodaju podršku za DA2:
- Improves compatibility with Dragon Age II.

Nećeš imati jednocifren FPS ali nećeš se nešto preterano oduševiti. Kod mene se na VH podešavanjima kreće fps of 20 pa nadalje.
Probacu pa javljam da li ima promene. Hvala!

Prve recenzije:

Kome bre verovati, vama ili "nezavisnim" medijima ;)

capture.png

capture1.png

capture3.png

capture4.png

Kome bre verovati, vama ili "nezavisnim" medijima ;)

Najpre veruj sebi. Probaj igru pa oceni. Ovi review sajtovi su sve ista bagra i pišu manje više slične stvari.

Evo još nekih
* Eurogamer – 8
* RPGSite – 80 percent
* Strategy Informer – 8.5
* MTV Multiplayer – N/A
* Joystiq – 4/5
* Videogamer – 7
* Game Informer – 7.75 (PC), 8.25 (Console)
* IGN – 8.5
* CVG – 9

Igra svakako ima svojih nedostataka i kao takva bas apsolutno ne zasluzuje ni tih 94/100 bodova, ali pojedinci bas preteruju sa svojim pljuvanjem i otisli su u sasvim drugu krajnost jer bez obzira na sve te nedostatke igra je daleko od krsa kakvim zele da je predstave!

Prvi utisci - medium.
Dobra vest je da na nightmare moze da se pogine, tako da ne preporucujem da igrate na manje jer ne moze da se pogine :d
Graficki kod mene ide lepo na 1920x180 4xAA i medum texture. Solidno izgleda na ovom setovanju.
Zoom po meni kratak fali mu jos 50% da bi bilo ok.
Inace epskog filinga nema, sve je svedeno na akciju...videcemo kako ce biti dalje...
Interfejs i nije toliko los koliko je izgledalo u najvama, dosta je pregledan...
Sve u svemu za sada prosek ali igrivo nije za totoalno pljuvanje...

Da je ovo igra nekog visoko budzetnog konzolaskog studija ili cak i samog Blizzarda ni rec ne bih rekao, verovatno je ne bi probao, ali od Bioware-a se ocekuje da napravi pristojan prozivod posebno ako on treba da nosi ime Dragon Age fransize, tako da se ispod tog standarda je krs. To to je kao da recimo niko nece da zameri Totenhamu sto nije prvi, pristojna ekipa ne igra lose, ali ako Mancester UTD bude recimo treci, e to je vec propast. Sto se Biowarea tice sami su sebi odavno zadali granicu od koje su sa svakim svojim novim proizvodom sve dalje i dalje, u negativnom pravcu.

Sacrilege, Heresy, blasphemy, abomination... dalje necu da nabrajam. Ovo nema smisla... odoh da se zamrznem u krio san dok ne izadje The Withcer 2.

Igra svakako ima svojih nedostataka i kao takva bas apsolutno ne zasluzuje ni tih 94/100 bodova, ali pojedinci bas preteruju sa svojim pljuvanjem i otisli su u sasvim drugu krajnost jer bez obzira na sve te nedostatke igra je daleko od krsa kakvim zele da je predstave!
Pa, da. Ono što uglavnom čitam ovde su komentari: "Vidi kako skaču, igra ne valja". Ok, to se ni meni ne sviđa, ali ako je to najgore u igri, ona ne zvuči loše, uopšte.

A nisu im smetali retardirani komenatari likova u Dragon Age Origins ? Sto dalje igram sve me vise nerviraju komentari, jos malo pa ce doci na nivo gluposti iz Final Fantasy igara.

Davno bilo, pa se zaboravilo :) Na šta konkretno misliš?

Bolje da ne navodim, uglavnom u stillu glupih americkih komentara. Ona(j) Alisa kako se zove vec i Morigan, strasno kakve glupave razgovore vode meni iza ledja. Sreca pa sam skoro igrao FFXIII pa me nista od izjava likova u igri ne moze iznenaditi.
Sto dalje igram ovaj DA to me vise odbija, a sigurno nema veze sa komplikovanoscu igre. KOTOR je za ovo 1000 puta bolja igra. Sta bi dao za jedan KOTOR 3....

Sta bih i ja dao za KOTOR 3 . Ali samo ako bude dostojan naslednik prva dva dela. Inace to su dve igre koje sam najvise puta igrao. KOTOR 2 sam presao bar po jednom sa svakom klasom i jedi i sith. Secam se da sam jednom napravio toliko zeznutog Sith Maraudera da sam oneshotovao onog unakazenog Sith-a pred kraj igre. :)

Upravo +1

Po meni jedan bitniji + je sto saborci nisu nedotupavi kao u prvom delu i stvarno rade ono sto im se zada
Koliko vidim veliki akcenat je na " cinematicima " odnosno udubljivanju u pricu, verujem da ce se " Igoritzi " ovo svideti kao i meni

Jutros sam pre odlaska na posao instalirao igru i odigrao nekih 5-10 minuta.Nije to-to, ali nije ni onoliko loše koliko sam mislio da će biti.Uveče ću sesti malo duže, pa ću imati neki konkretniji utisak.

Pa, da. Ono što uglavnom čitam ovde su komentari: "Vidi kako skaču, igra ne valja". Ok, to se ni meni ne sviđa, ali ako je to najgore u igri, ona ne zvuči loše, uopšte.

A zasto ti i Misterija sebe smatrate sebe bastionom objektivnosti? Ja i jos neki smo rekli kakva je igra za nas, ako je vama dobra, odlicno, srecan sam zbog vas :)
Nego, jel imate LK, licna radoznalost? :p

Ajde da ne bude samo to ******sko skakanje, nije jedini razlog ali uzasno smeta jer mi se cini da ovakve animacije mogu da budu interesantne detetu od 12 godina. Zato navescu jos razloga:
-dijalozi su ******ski- nervira me onaj tocak, to je nesto najgore sto sam video u rpg-ovima, ako nekog mrzi da cita ceo tekst, onda neka igra test drive ili neku pucacinu. RPG je uvek bio vezan za gomilu teksta koju treba procitati, ja licno zelim da znam sta moj lik govori, ne smeta mi da postoji knjge naokolo koje igrac moze procitati a ne mora, jer takve stvari daju dubinu samoj igri.
-user interface je ocajan, tj u prvom delu je sve to bilo lepse i preglednije reseno.
-sami rpg elemetni su strahovito osakaceni, ako je to trebalo menjati u odnosu na prvi deo, trebalo ih je povecati a nikako smanjiti i pojednostaviti. I normalno trebalo ih je bolje implementrati u samu igru, dati im neku upotrebljivu vrednost i smisao, a ne samo ih izbaciti napolje.
-Inventar je takodje idijotski, izbacvili su sve opise koji su stajali uz iteme, a to je jedna od najboljih stvari u rpg-ovcima, takodje i mogucnost da ja odredim sta ce da nose karakteri koje ja vodim
Procitao sam na oficijalnom forumu za DA 2 kako je neki lik rekao da je njemu igra fenomenalna a da svi oni kojima se ne svidja su isti oni kojima se nije svidjao ni ME 2 jer su to ljudi koji ne volekade se stvari menjaju. Ne smeta meni kada se stvari promene,m ali stvaari treba da se promene da bolje, a kada jednostavno uzmes i sve pojednostavis i olaksas to nije bolje. Razumem ja da ce verovatno mngog vise dece sada igrati ovo nego pre, shvatam da ljudi vole laku abavu, ali lakih rpgova ima koliko hoces. Bioware je firma koja ima odredjeni renome i trebala je da se toga drzi, tj da bar pokusa da odrzi ono sto su malo povratili sa DA Origins, a sto su izgubili posle ME2.

lol metacritic user score: 3.1 :D

Fail-ovao je DA2 samo tako. Ne verujem da su ovi iz BioWare to očekivali. Njihov forum je pun nezadovoljnih kupaca što je redak slučaj.

A metacritic je priča za sebe :)

r1j3wx.jpg

Napravili su po ko zna koji put ustupak i igru potpuno priblizili igracima konzola. Ok, dosla su neka nova vremena, ne prave se igre vise kao pre 10 godina, sve mi je jasno, money, money, money, ali ne volim kada mi neko kaze da konzole nisu krive za pojednostavljenje igara. Pa DAO je bio limunada RPG (da ne spominjem NWN i Baldure, iza kojih je miljama daleko) i opet je nekom postala prekomplikovana i poslala lazni signal da se to mora jos uprostiti. Za koga? Za *****e!?

Evo sta je meni zapalo za oko do sada, koliko sam igrao, a teram se teskom mukom da je zavrsim:

-ubrzali su akciju
-prostori su jednolični, teksture i elementi scena se uveliko ponavljaju,
ima i lepih scena, ali vise je lose dizajniranih
-okolina je repetativna
-borbe se javljaju u istim instancama "sobama" po nekoliko desetina puta,
samo sa drugačijim random neprijateljima
-gameplay je jednostavan
-izometrija, taktika (to u DA2 ne postoji)
-igra je akcija, akcija i samo akcija (kao da je malo bolje producirani Darksiders)
-rpg i interakcija ne postoje (lik se razvija, ali NPC pratioci su samo kozmetika interaktivnoj priči)
-dok igram imam osecaj da nisam tu i da uopste nije bitno sta radim, samo idi i kasapi sve oko sebe
-DX11 i texture u ovoj igri ne znace nista i cist su marketing
-inventar i manipulacija njim, ne postoji, a to je jedna od bitnijih stvari u RPGu

Po meni su upropastili jednu veliku igru samo da bi postala pristupacnija vecini "no brain" igraca. Mislim da treba uvesti nekakvu kontrolu kvaliteta kakvu ima Nintendo sa svojim "golden seal of approval". Tako bi bilo sto manje losih igara.

A zasto ti i Misterija sebe smatrate sebe bastionom objektivnosti? Ja i jos neki smo rekli kakva je igra za nas, ako je vama dobra, odlicno, srecan sam zbog vas :)

A da pre nego sto uopste odgovorim na tvoje pitanje ti prvi odgovoris zasto smatras da si svojim negativnim komentarima i pljuvanjem upravo ti bastion objektivnosti pa ako se tebi nesto ne dopada mislis da je to odmah po defaultu lose i da niko ne sme da iznese drugacije misljenje?

Opet, kad bi bar probao da razumes, video bi da nisam nigde rekao da je igra dobra kao sto ti impliciras u svom postu (vidi boldovano) vec sam rekao da "Igra svakako ima svojih nedostataka i kao takva bas apsolutno ne zasluzuje ni tih 94/100 bodova, ali pojedinci bas preteruju sa svojim pljuvanjem i otisli su u sasvim drugu krajnost jer bez obzira na sve te nedostatke igra je daleko od krsa kakvim zele da je predstave!", tako da smatram da sam sigurno objektivniji od tebe jer nisam otisao u krajnost kao ti. Reci da nesto nije krs, kao sto sam ja rekao, ne znaci nuzno da taj isti misli da je to istovremeno i dobro, ali dobro, to bi neko ko postavlja pitanja o LK trebao da razume i pre nego sto prokomentarise - dovoljno je odrastao za tako nesto. ;)

Btw. kad smo vec kod LK, kad se budes i zvanicno legitimisao kao policajac tada ces i dobiti odgovor da li imam LK.

Igru nisam probao (demo jesam), nije poenta u tome. Mislim da se većina negativnih komentara na igru odnosi na to kako likovi "skaču" tokom borbe.
LK? Šta je to, lična karta? Misliš da si neki veteran u igrama, pa ćeš da me naučiš kakve su igre bile u stara dobra vremena, kad su programeri radili iz ljubavi itd, itd? 88 sam god, igram rpg-ove od Baldura2. Znam kako izgledaju najbolji u žanru.

^Opa, od baldura 2. Extra :D inace, moja omiljena posle PS:Tormenta, i od BG1 sam igrao svaku Bioware igru cim bi ona izasla.

Stvar je vrlo prosta. Za mene je igra krs, ja sam to i rekao i ogradio se da je za MENE takva. Procitajte postove usera pre mene koji su kritikovali igru i moje postove vezane za demo, pa onda komentarisite. Nisam rekao da je, ne znam, budala recimo, onaj kome se nije svidela, samo sam izneo svoje misljenje o igri. A onda ste vas dvojica komentarisali da igra nije bas takva, nego je ovakva i da ja(mi) preterujemo. Zasto vi sugersete drugima kakva je igra i govorite za druge? Govorite za sebe ako mislite da budete objektivni. Moze se reci-ne slazem se, igra je dobra, pogotovo to i to. Otkud vi znate da li ja preterujem ili ne? Ja sam u stvari mnogo blazi bio prema igri u komentaru ovde nego sto stvarno mislim. Igra je vrhunac kica, eto to stvarno mislim.

Poslednja izmena:
Doktor je sve rekao :d
Ne verujem kako su uspeli da pokvare fenomenalni DAO u ovom nastavku.
Igra svakako nije krsh vec prosek. Za ne verovati je da su developri odlucili da je ciljna grupa napaljeni klinac koji voli igrice...prvi deo je imao armiju fanova ovo im nije trebalo :trust:

I da, ne mogu nekog da naucim kako izgledaju najbolji RPG ovi, to vec mora svako za sebe ;) inace se ne slazem sa misljenjem koje je neko ranije izneo da je igra postala limunada jer je morala da bi privukla zaradu, prvi deo koji je super nije bio za *****e, pa je opet bio zlatna koka. Toliko o tome na tu temu :d

Poslednja izmena:
inace se ne slazem sa misljenjem koje je neko ranije izneo da je igra postala limunada jer je morala da bi privukla zaradu, prvi deo koji je super nije bio za *****e, pa je opet bio zlatna koka. Toliko o tome na tu temu :d

...mislim da gresis... Vidi se da je u prvi deo ulozeno rada i truda, i to im se valjda isplatilo... Ovde su pokusali da odrade na racun stare slave i obice im se o glavu... Ovaj ko je odgovoran za ovo ***** ce proci ko JW sa arkadijom... to ako je DAO imao fanove koji su spremni da osude tamo gde treba.. Tu onda ne pomazu ove placene recenzije koje vidim po netu... Toliko od mene o zlatnoj koki.

... mada, po kometarima ovde mozda i DA2 stvori svoje fanove.. ko zna... ukusi i neukusi su razliciti.:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno