Šta je novo?

Dragon Age 2

Ovo je tako jadno, neinspirativno, jos vise uproscenije od prvog dela (jeble ih konzole i glupi klinci koji nece da sednu i nauce da igraju rpg). Igra je pretvorena u novi Divine Divinity. Bioware siso.

Nesto mi mirise da cu ponovo da igram keca...tek da obnovim gradivo. Ionako sam zavrsio igru samo sa dve klase....
No...demo je u DL rezimu, pa kad se DL zavrsi - probacu isti...ono kao, da ne ispadne da mu nisam dao sansu :)

Pa od samog pocetka je bilo ocigledno da ce ovo biti g...o. Prvo ne moze da se bira rasa, dijalog uproscen, pa pojednostavljena kontrola na kompanjonima, smanjen broj skilova... Sta ste uopste ocekivali. Jedina igra po kojoj sam ikad pljuvao je WoW, i uvek volim da dam sansu igri pre nego sto pocnem da pljujem, ali ovo, ovo ne zelim da vidim na mom kompjuteru, i znam da je s...nje i bez igranja ko sto znam da bi se od spanaca ispovracao i bez da sam ga ikad probao u zivotu. I jos da mi je neko rekao da ce Bioware biti odgovoran za ovako nesto i da cu ja jos da pljujem po njima odma bih mu polomio po tri igracka prsta na obe ruke.

- Kad jedan neprijatelj umre, vaš lik ne napada odmah drugog, nego mora da mu se naredi. U suprotnom, samo stoji tamo.
- Može se slobodno reći da jadno izgleda.
- Ona ikonica za ton odgovora je dobra ideja. Ipak, voleo bih da vidim i celu rečenicu, ali za ovo malo dijaloga u demo-u, i ovako je bilo ok. Ne znam kako će biti u celoj igri. U Mass Effectu mi se dešavalo da kažem nešto potpuno drugačije od onoga što sam hteo.
- Kontrolišu se kompanjoni isto kao i glavni lik, bar što sam ja imao da vidim. Samo se izabere...
- Pauza postoji. Ne mogu da se vežu potezi, nego kad se završi jedan, mora opet pauza, pa da se oept bira, što je loše, naravno, ali nije tragično.
- Moguće je kretati se mišem, ali je mnogo bolje preko tastature. Jer je i najudaljeniji zoom prilično blizu.
- Borba je u demo-u prilično laka. Na normalnom nivou težine je bila laka i u prvom delu.
- Ovaj uvod u priču je klasika, ništa revolucionarno, ništa loše.

Sve u svemu, kao što sam i očekivao. Ko voli da kukumavči po forumima, ima materijala, nije da nema ;) Ko i dalje više voli da igra igre, biće materijala i za to. Preorder ostaje :)

edit:
Ovo niko nije pomenuo, i nisam ni očekivao da "isprave" al ajde da pomenem: i dalje postoji broj koji vam govori koliko vas koji od pratilaca voli (tj ima li pozitivna/negativna osećanja prema vama, tako nekako :) ), što nema veze s mozgom. Tako da je potpuno nemoguće da neko laže po tom pitanju, što mi deluje kao sasvim realna situacija :p

Poslednja izmena:
... probao sam malo demo ... nije mi jasno dal je to point & click igra ili rpg za mentalno retardirane ... Valjda nece ovako biti jednostavna full igra? ili?:S:... ne mora ni tekst da se cita u dijalozima... sve je u slicicama.. a pise za +17 god.

Poslednja izmena:
Na normal težini je prelaka.
Nadam se da će postojati nightmare težina koja bi trebalo da bude onako potaman. Ali mislim da će to previše produziti borbe pošto ima mnogo protivnika.
Stiče se utisak kao da je igra previše brza i izbalansirana za igranje bez pauze i nekog preteranog taktiziranja.Takodje nema tactial kamere i u pauzi ne može da se skroluje.

S' druge strane tu su combat animacije. Svi nešto skaču i mašu predimenzionisanim oružijem aka JRPG. Mage bije ko mator sa sve nekim nindža potezima, o rouge da i ne pričam vrti na sve strane, a warrior skače ko veverica sa 100kg oklopa i dvoručnim mačem na sebi. Flameth nije više skromna starica sad je domino baba sa rogovima - Š.K.K.

I pored svega ću najverovatnije igrati igru taman da prekratim vreme do Witcher-a.

Izgleda nema vam druge nego da čekate Dilogus ako hoćete old school RPG sa ozbiljnom pričom. Ali do njega ćete se još načekati.

Cek nije valjda tolko losa igra... mada mislim da ce mi faliti pticija perspektiva, kako btw. da vidis gde su svi kad nemozes da scrolujes kada das pauzu OMG ????

nisam keca još igrao, stoji mi iso na kompu odavno. sad sam probao ovo i nimalo mi se ne sviđa
čemu služi miš u ovoj igri, ne volim da pičim ove skeletone sa tastaturom :D

Jedno poredjenje. Vidi se da su se baš potrudili. Čak 1500 sinematika više!:)
Dragon Age: Origins
1,000,000 Words
1,000 Cinematics
1,000 Characters
56,000 Spoken Lines
60 Hours of Gameplay

Dragon Age II
400,000 Words
2,500 Cinematics
500 Characters
38,000 Spoken Lines
40 Hours of Gameplay

Hehehe, svega ima manje, al zato sinematika...:D

Dragon Age: Origins
1,000,000 Words

Dragon Age II
400,000 Words

A jos su mislili da platimo za ovako nesto ??

Znaci bice 3x vise DLC-ova nego u kecu. Lose, veoma lose. Igra je fail a jos nije ni izasla

Znaci bice 3x vise DLC-ova nego u kecu. Lose, veoma lose. Igra je fail a jos nije ni izasla

Što je fail?? Kupićeš original, pa će ti mnogi DLC-ovi oštetiti budžet??
Sve mogu da shvatim, ali da neko kaže da je igra loša pre nego što se i pojavila, to nikad.

Kamo sreće da igra bude fail i finansijski fijasko pa da nikad više tako ne upropaste igru ALI kladim se da će igra da zaradi mnogo više od prvog dela... Uvekće praviti igre koje i donose pare a ne igre koje bi se sviđale meni ili vama...

Prilozi

• DragonAge2Demo 2011-03-02 20-31-53-78.jpg
    DragonAge2Demo 2011-03-02 20-31-53-78.jpg
    90.9 KB · Pregleda: 69
  • DragonAge2Demo 2011-03-02 20-32-01-58.jpg
    DragonAge2Demo 2011-03-02 20-32-01-58.jpg
    73.1 KB · Pregleda: 57
  • DragonAge2Demo 2011-03-02 20-34-22-36.jpg
    DragonAge2Demo 2011-03-02 20-34-22-36.jpg
    85.9 KB · Pregleda: 70
  • DragonAge2Demo 2011-03-02 20-34-40-67.jpg
    DragonAge2Demo 2011-03-02 20-34-40-67.jpg
    154.5 KB · Pregleda: 77
  • DragonAge2Demo 2011-03-02 20-38-09-70.jpg
    DragonAge2Demo 2011-03-02 20-38-09-70.jpg
    89.1 KB · Pregleda: 61
Evo i Isaac Clarke zavrsi u DA dvici. :d

screenshot-12-isaac_armor-p.jpg

screenshot-11-isaac_armor-p.jpg

Dragon Age 2 DirectX 11 graphical features revealed

In a new entry on the official BioWare blog, team member Andreas Papathanasis writes more about how gaming rigs with DirectX 11 support will be able to, for example, have better lighting features. He states that supported graphics cards will allow for "hundreds of dynamic lights" for spell effects in the game. DirectX 11 tessellation features will "smooth out silhouette terrain edges that can occasionally look sharp on DirectX 9." Finally Dragon Age 2 will use DirectX 11's diffusion depth of field effect to "blur objects very close to the camera, as well as put objects in the distance slightly out of focus."

Je l' ovaj demo toliko neoptimizovan ili je ova mašina koju imam za kantu? MORAM da stavim sve na low i off u 800x600, a opet igra seče i gube se teksture. Jedino sam ostavio DX11. Svestan sam problema sa slabim iskorišćavanjem GTX 460, ali (možda nije merodavno) MSI Kombustor 2.0 ima procenat koršćenja GPU 98%, pa sumnjam da imam taj problem...

Je l' ovaj demo toliko neoptimizovan ili je ova mašina koju imam za kantu? MORAM da stavim sve na low i off u 800x600, a opet igra seče i gube se teksture. Jedino sam ostavio DX11. Svestan sam problema sa slabim iskorišćavanjem GTX 460, ali (možda nije merodavno) MSI Kombustor 2.0 ima procenat koršćenja GPU 98%, pa sumnjam da imam taj problem...

Sa njihovog foruma:
The PC demo has known performance and stability issues with DirectX 11. These have been fixed in the final game.

We recommend that all users disable DirectX 11 while playing the demo, including those with high-end machines

Zašto biste uopšte trošili vreme na DA2...?

Dobro pitanje.

Ja moram igri bar dati šansu. Da ne bude probao sam demo i odlučio da je igra loša. Gledao sam na gore postavljenom linku prezentaciju igre gde je između ostalog bio i boss fight tj. zmaj. I igra tako Mike na normal, naravno health je uvek pri vrhu, zmaj baca likove svuda po ekranu, oni ustaju prašnjavi i ništa više. A onda promeni težinu na Nightmare. Mislim da nije prošlo više od 10s i ceo party je bio pokošen. To mi je dalo malo nade da DA2 može biti koliko toliko zanimljiv.

Vrh Dno