Šta je novo?

Dr IGGY - Nikad

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prijateljica blista,samo ovaj PrC sa strane kvari utisak :)

Tek pre 10 godina sam provalio A500 u spotu.

Otisla u zaborav ko ona a500.

ovo sam nekad prezirao a zbog kulturnog kolapsa danasnjice - cak mi i nedostaje . Jedino ne znam sta sama Amiga radi u spotu.

pa ne znam zasto neki imaju toliko negativan stav, meni se oduvek svidjala ta muzika. mozda su reci pomalo 'jednostavne' ali to im daje nekakav sarm.
u devedesetim je vladao dens (u celom svetu), bas mi zao sto ga je danas tako malo.

verovatno su koristili te kompjutere za muziku.

Poslednja izmena:
Ne znam ni ja, verovatno zato sto je muzika najgori krs :D A to da je devedesetih vladao dens u celom svetu je tacno, Prodigy, SNAP i sl. i dan danas slusam ali to nema nikakve veze sa ovom smejurijom tj. losim plagijatima densa "sa zapada". Da ne pominjem da je bas tada gitarska scena u Srbiji bila jaka k'o zemlja i milion puta kvalitetnija i kreativnija od ovih shabana.

Dance muzika je postala katastrofa tek posle y2k. Uporedi to sto tad zoves krs sa ovim sadasnjim krsem, videces da i ta muzika mracnog vremena Srbije ima neku dusu i za slusanje je mnooogo interesantnija nego ovo sadasnje remix-remixa-hita-predvehiljadite.

To sto je bolja od danasnje muzike je ne cini dobrom iz prostog razloga sto od ovog gore nema :D Sad se svi okrecete dance-u devedesetih u fazonu "eeee kako se nekad pravila muzika" a zaboravili ste ili se uopste ni ne secate jer ste bili mali gde se ta muzika svrstavala tada, bila je tek malo iznad turbo folka a daleko iza nekog popa ili ne daj boze roka tog vremena gledano po kvalitetu, ne po zanru.

Zasto mislis da je rok muzika (iz tog doba) bila kvalitetnija od toga sto je pevao igi ? Da li mislis da vecina slusa rok i pop, i da je to mrilo kvaliteta ?
Meni je, recimo, ta "dance" muzika skroz prijemciva :) i rado se prisecam tih vremena (mada u principu ne volim/ne slusam domacu muziku).
Inace dr igi je imao fine pesme, narocito je bila dobra muzika i zenski vokal. Da se on nije pojavljivao u spotovima i da nije pevao :D, mislim da bi to onda bila jedna prava evropska grupa/muzika :d.

Cek, govorio sam generalno za muziku u dance svetu, tj. to sto su nasi drzali korak sa vremenom tada, ne cini tu muziku nista losijom, cini je jedino sto je iz tzv. dark ages-a, kako to vecina zove. Mislim, necu da je poredim sa rockom ili cime vec, ali generalno gledano drzeci u to vreme trend sa svetom, nasi fanki dzi, dr igiji lepo su ili kopirali ili pravili slicne stvari kao real mccoy, 2 unlimited i slicni. Danas domaci dance gotovo i ne postoji, sve je uobliceno u jednu muziku, zna se i koju.

Zar je moguce da je nasa muzika 90tih nekome ok? :) Dno produkcija i krs tekstovi ne mogu nikako da se uzmu kao reper za bilo sta pa cak i za danadnje jos uzasnije i dnu blize vreme. Nemojte uporedjivati sa danasnjom muzikom, ovo je takav ocaj da je to prosto za ne verovati.

pa ne znam zasto neki imaju toliko negativan stav, meni se oduvek svidjala ta muzika. mozda su reci pomalo 'jednostavne' ali to im daje nekakav sarm.
u devedesetim je vladao dens (u celom svetu), bas mi zao sto ga je danas tako malo.

verovatno su koristili te kompjutere za muziku.

imam negativan stav zato sto je to bilo kulturoloshko silovanje na ovim prostorima. zato sto to nije bila "samo muzika" vec sa sobom je povlacila mnoge zle stvari koje su se desavale. "Jednostavnu" muziku je pravio i Laurent Garnier isto tih godina ili LTJ Bukem, pa se na kasicicu plasirao ovde i nesretna omladila pojma nema o njima vec nazalost slusaju price o "tamo nekim 90-ima" i prave "dizel party-e"...

To sto je "dance" vladao u celom svetu, mozda u celom svetu koji je tebi i slicnima poznat. Takva muzika je uvek bila vecim delom "otpad" muzika za raznorazne ringispile, automobile na sudaranje i naravno krushku. Ej znash koji je osecas udariti krusku a u pozaditi pici Beat Streat sa sve gromobranima ?

Naravno ako mi se ovaj post bude izbrisao kao u onoj temi gde se pominje takodje "kvalitetan house" vise mi ne pada na pamet bilo sta da pishem ovde.

Ps : Psaras je ubo poentu priche.
Pps : Pravila se mnogo kreativnija i kvalitetnija muzika na istim tima Amiga 500 ili Amiga 1200 pogotovo kod nas, i za to je zasluzena amiga scena kao i kosmoplovci- pioniri demo-a i muzike pravljene u trekerima itd itd.

Poslednja izmena:
ovo sam nekad prezirao a zbog kulturnog kolapsa danasnjice - cak mi i nedostaje . Jedino ne znam sta sama Amiga radi u spotu.

ja znam.. poshto u to vreme sam skupljao module i imao gomilu semplova za Amigu..

"Chuveni" Dr. Iggy je bez blama "pozajmljivao" mnoge semplovane deonice iz tada raznoraznih demo-a i popularnih muzichkih modula na Amigi.

I ja se slicno osecam. U to vreme nisam uopste voleo takvu muziku i prosto sam imao neku odbojnost prema istoj. A evo danas mi je sve to postala nostaligija moje rane mladosti. Sada mi je veoma gotivno kada cujem negde jednu od tih pesama. Znate ono, Tek je 12 sati, Sve bih dala da znam, Oci boje duge, Samo zelim da znam idt. Pa evo ni ne mislim uopste da je to neka "krs" muzika. Od danasnje slicne muzike meni je svakako bolja. Ta vremena su bila jako mracna i teska. Ali eto, makar je ta muzika ostala, za mene to nije nikakva negativna stvar. A to da je krs produkcija i sl. ne bih bas znam/rekao. 99% ljudi muziku slusa na tranzistoru, radiju, MP3 ...mnogo im je pa bitna produkcija.

@Oki

LTJ Bukem FTW!

Vidis, ja sam kao klinac i malo stariji prosao razne faze slusanja muzike, tako da sam apsolutna svastara i slusanje nekog zanra mi sada dolazi samo u zavisnosti od raspolozenja. Ali opet ne kudim druge zanrove, vec postajem objektivan prema svemu. Npr. LTJ Bukem koga spominjes nema veze sa tom nasom dance muzikom, vec 2 unimited, whigfield i ostali koji su bili u tom istom zanru popularnost u svetu. Jos kao klinac secam se da je tap 011 maznjavao semplove od prodigy-ja, koji su u to vreme bili nesto sto se veoma cenilo. Tako da reci da je nasa dance muzika 90-ih krs je stvarno neobjektivno i nekako mi deluje klinacki.

Naravno da nema veze, zabrinuo bih se da ima ;)

Nema sta da se kudi i da se bude objektivan. 8 godina sam proveo kao tonac na raznim radio stanicama u Beogradu i veruj mi, "taj zanr" je crna mrlja ovih prostora i onog momenta kada sam bio primoran to i slicno da pustam, otisao sam sa te radio stanice jer nisam zeleo da budem deo te katastrofalne price. Ovde nikako nema mesta prichi - ukusi su razliciti i ne vredi o njima raspravljati - da o ovom trash-u ne vredi nikako :)

Pa eto, nisi objektivan jer smatras da je to krs, ne uporedjujuci sa sadasnjom muzikom koja je za nju daleko iza.:)

A sta bi bilo da si pustao ovo sadasnje? Verovatno bi napustio posao i otisao u planinu da razbijes crne misli.:D Muzika je izgubila smisao, svo privlacenje publike je vizuelno i sastoji se od mnogo boobs-a, golotinje i svega slicnog...

ma uopste nije krs :d
dr-iggy1.jpg

@srky
pa sta ako je pozajmljivao semplove, to je kao kad bi rekao da je 'ukrao' kamen da bi od njega napravio vajarsko remek-delo.

@oki
dobro ako to stvarno mislis, niko te ne tera da slusas tu muziku. steta je sto ima ljudi koji se foliraju, potcenjuju te pesme valjda da bi ispali bolji od drugih (a potajno ih slusaju).
nesto kao onaj tip koji nema televizor: http://www.theonion.com/articles/area-man-constantly-mentioning-he-doesnt-own-a-tel,429/ :)

kao sto neki profesor muzike rece u jednom filmu, poenta pesama je da ucine zivot ZABAVNIM.

Niko me ne tera ? Nazalost tera indirektno ovih dana, a onih dana je bilo direktno [ secate se privatnih buseva gde se slusala kosava i posle naxi radio ? ] Osobe sto ih potajno slusaju su tek slucajevi koje ne bih da komentarisem. Ja jesam bolji od drugih i jasno i glasno ih potcenjujem.

200 na sat u krivinu definitivno ne cini zivot zabavnim :wave:

Nego rekoh nesto na temu amiga-e i trekera. Da li si upoznat sa tom vrstom muzike koja je takodje bila popularna [ u do duse nekim drugim krugovima ] ? Da li znas da je nasa scena u to vreme bila malte ne rame uz rame sa Holandijom [ odakle su isti ti 2 unlimited] ?

I bez uvrede ali paralele sa kamenom i televizorom bash nemaju apsolutno nikakve veze : ))))

@srky
pa sta ako je pozajmljivao semplove, to je kao kad bi rekao da je 'ukrao' kamen da bi od njega napravio vajarsko remek-delo.

i ne samo semplove vec kompletne delove neke muzike

sem toga "Nikada" je mozda delo ali daleko od bilo kakvog kvaliteta

Poslednja izmena:
A sta bi bilo da si pustao ovo sadasnje? Verovatno bi napustio posao i otisao u planinu da razbijes crne misli.:D Muzika je izgubila smisao, svo privlacenje publike je vizuelno i sastoji se od mnogo boobs-a, golotinje i svega slicnog...

Ja stvarno ne znam o čemu ti govoriš? Kakva sadašnja muzika? MTV? Grand? Domaća zabavna muzika? :d

Današnjoj muzici ništa ne fali. Naravno, ako slušaš kvalitetnu muziku. Ako slušaš treš onda se opet svodi na isto, baš i nema puno smisla porediti treš muziku 90tih i današnji treš. Zato se tako i zove trash iliti đubre da ne bi morali da je rangiramo po kvalitetu.

Lady Gaga na primer, je jako talentovana ali ***a kada je danas treš u modu pa to mora da snima. Ona je bar donela nešto novo na MTV i sada svaka popularna pevačica kopira njen fazon.

Inače taj isti Dr Iggy je super popularan u Južnoj Americi ovih dana. Ko zna zašto.

Ova tema je baš oftopik :D

Edit:

Dok još nisu zaključali samo da kažem da smatram da je vraćanje domaće dens muzike u modu jedan od većih poraza ovog društva u poslednjoj deceniji.

Poslednja izmena:
@srky

Da li ih je pozajmljivao sa dozvolom originalnog izvodjaca ili ih je uzimao bez pitanja? Ti semplovi su bili necije delo pa ako je bilo ovo drugo to je kradja. Ako je morao da krade onda i nije bio neki muzicar kad nije bio u stanju da smisli nesto svoje. Lako je biti dobar i sepuriti se tudjim delom :)

A sada svi "put jor hends in di er" :,,:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno