Šta je novo?

Download Manageri

ReGet je super, isto i GetRight.

mene zanima da li ovaj IDA moze automatski da trazi mirrore i bira najbrzi ?

FlashGet 1.65 😉

@Anti Patriota
smanji malo signature ili bar velicinu fonta u njemu, zbog nas koji radimo u 1024x768 😡

Prilozi

• evo-i-zasto.webp
    evo-i-zasto.webp
    99.1 KB · Pregleda: 106
Koristim FlashGet v.1.65. Jednostavan, prilično brz, i lep korisnički interfejs! 😀

ljudi radi mi idm 4.03 na win2003!!! Najbrzi je, najjednostavniji ... Ne znam cemu vam sluzi to automacko trazenje mirora, ne volim ja te automacke stvari. Ajd smanjujem signature ... :wave:

Anti Patriota je napisao(la):
Ne znam cemu vam sluzi to automacko trazenje mirora, ne volim ja te automacke stvari.
recimo ne moras sam da ukucavas gomilu eventualnih mirror servera nego ti on to automatski odradi... jednostavno ustedis vreme.

DAP je shpijun....malo se teze i deinstalira.KAV ga vidi sa urlikom,kao i drugi antishpijunski programi.Medjutim,i posle deinstalacije,Spybot je nasao njegove aktivne delove u windows registry.Dosadan je kao stenica.Ne preporuchujem ga nikome.Moje dosadashnje iskustvo je Get right.Ima dosta korisnih opcija i jako zgodan slikovni korisnichki panel koji je na dohvat ruke.U sushtini,po meni,najbolji download manager je program koji se solidno snalazi sa miror opcijama.

A sta ces kad ti serveri postave ogranicenje u downloadu, pa umesto da skidas 7kb/sec skidas 3kb/sec. Tada se DM povezuje na neki drugi server gde postoji fajl i skida dugih 4kb/sec. Zato sluzi taj mirror. I naravno jos nekoliko drugih stvari.

Koristio sam dugo DAP 5, a od skoro koristim sedmicu. Probao sam i GetRight i FlashGet, ali navika je navika. Nikad mi ih nisu ni Ad-aware ni SpySweeper prijavljivali kao špijune, a KAV ih prihvata bez ikakve pobune 🙂 .

Dabar je napisao(la):
Koristio sam dugo DAP 5, a od skoro koristim sedmicu. Probao sam i GetRight i FlashGet, ali navika je navika. Nikad mi ih nisu ni Ad-aware ni SpySweeper prijavljivali kao špijune, a KAV ih prihvata bez ikakve pobune 🙂 .

Probaj SpyBotS&D,pa ces videti spijune.
Ja sam koristio GetRight,ali sam presao na DExpress.Za sada je O.K.
Nije ZoNi dzaba Kefalo. 🙂

a sta fali leechgetu?

Bojan Novakovic je napisao(la):
A sta ces kad ti serveri postave ogranicenje u downloadu, pa umesto da skidas 7kb/sec skidas 3kb/sec.
Pa konektujes se 5 puta na isti server, za modem je vise nego dovoljno.

ReGet Deluxe koristim vec godinu dana i zadovoljan sam sa njim. Dok sam koristio Internet Explorer jedino ReGet Deluxe je uspeo da uhvati sve fajlove, nije mu nista promaklo, cak i kada onaj prozor "Save As" pokusa da se otvori ReGet ga zatvori i preuzme download. :wave:

Corey je napisao(la):
Nema dosta opcija ko ostali navedeni DL manageri,jedino može da posluži kao dobra free varijanta.
Mozda
Ali za dz program ima apsolutno sve opcije 😉
Brz, fino preuzima download na sebe i nastavlja download kad zatreba, pluginovi i za firefox i ie, ne moras da juris krek svakih 5 dana, nema adaware/spyware....ne vidim sta vise treba

Ako tako postavis vecina jeste luda 🙂 , najgore iskustvo mi je bilo, mislim sa shugavim nerovim serverom koji je dopustio samo 3 rekonekcije i koji je vecno zakrcen, ali sasvim dovoljno za 5 KB/s.

btw Sto bi server ogranicavao modem/ISDN??? Pa sta bi onda radili korisnici satelita sa 3 KB/s?

P.S. Zakrcenje saobracaja jeste problem, pa nemam nista protiv mirrora.
Lose se izrazavas za jednog novinara

kad ti serveri postave ogranicenje u downloadu umesto 7kb/sec skidas 3kb/sec.

Ajd` par mojih komentara, jer bi za neki eventualni test i uporedjivanje moglo da bude zanimljivo u smislu sta sve neko moze da ocekuje od dobrog dl. managera.

Izuzev getrighta ostali mi nisu bili sasvim komotni. Jer, od dl managera ocekujem da ima sledece funkcije (a sto getright ima):

Prvo, da ima browser u kome iz odredjenog linka mogu da izaberem pojedinacne fajlove koji se downladuju. Da prikazani fajlovi u browseru mogu da se sortiraju po raznim parametrima.
Da pamti razlicite username i passworde za razlicite sajtove. Da sam dl. manager podrzava listu od vise hiljada fajlova kojima moze da se odredi prioritet odnosno redosled kojim ce fajlovi biti dl-ovani. Da lista fajlova moze da se sortira prema razlicitim parametrima. Da podrzava samostalno baratanje sa kukijima. Da postoje plugin-ovi kojima se mogu generisati liste fajlova za download, i naravno, mogucnost importovanja i exportovanja listi.

Sad, ostale stvari postoje i kod drugih dl. managera, a ovo je otprilike nesto zbog cega mi je getright nezamenljiv.
Pa, ukoliko neki od drugih ima vecinu funkcija koje sam naveo, onda cu biti vrlo zahvalan ako to neki prijavi. Pogotovo ako je freeware.

Ljudi,
meni je Microsoft AntiSpyware Version: 1.0.509
prijavio da su skoro svi file-ovi (uglavnom *.ini i *.dll) iz program files/flashaget Spyware-i??
I predlaze mi da ih obrisem?

Ima li tu istine, ili je Microsoft opet napravio sra..e?

Mikeli

Registered User

Ljudi,
meni je Microsoft AntiSpyware Version: 1.0.509
prijavio da su skoro svi file-ovi (uglavnom *.ini i *.dll) iz program files/flashaget Spyware-i??
I predlaze mi da ih obrisem?

Ima li tu istine, ili je Microsoft opet napravio sra..e?
Procheshljaj ga sa extended KAV bazom pa ce i KAV da ti kaze isto...znachi...JESTE! :-devil-:
Smeshno je da taj program daju neke firme u cd-u sa driverima a da prethodno nisu proverili.I kome chovek danas da veruje?Uzas! 😡

Poslednja izmena:
@DS9
FlashGet ima dosta funkcija koje si naveo.
Jedan veliki minus za FG, a koji je DS9 naveo kao neophodnu funkciju je sto FG nema mogucnost da se odredi prioritet download-a pojedinacnih fajlova 🙁
Drugi veliki minus je sto FG lose odradjuje ogranicavanje brzine download-a 🙁
Vezano za obe stvari korisno bi bilo da postoji manuelno ogranicavanje brzine download-a za pojedinacni fajl 😉

Crni je napisao(la):
Jedan veliki minus za FG, a koji je DS9 naveo kao neophodnu funkciju je sto FG nema mogucnost da se odredi prioritet download-a pojedinacnih fajlova 🙁
Drugi veliki minus je sto FG lose odradjuje ogranicavanje brzine download-a 🙁
Vezano za obe stvari korisno bi bilo da postoji manuelno ogranicavanje brzine download-a za pojedinacni fajl 😉

Pa rekoh ja dosta, ne sve 🙂. Ajd samo mi molim te ako nje problem objasni sta konkretno ne valja kod FlashGet-a kada je u pitanju ogranicenje brzine? Jer samo to sto ne postoji ogranicenje za pojedinacni fajl ili ima jos nesto?

Ipak za prosecnog pa cak i advanced korisnika ima dovoljno funkcija. Sad sto se visih rangova korisnika tice ipak je to stvar zahtevnosti i potreba samog korisnika.

Mozes li mi reci zasto je toliko potrebno da se za svaki fajl moze posebno odrediti ograicenje u downloadu.

Poslednja izmena:
Pa rekoh ja dosta, ne sve 🙂. Ajd samo mi molim te ako nje problem objasni sta konkretno ne valja kod FlashGet-a kada je u pitanju ogranicenje brzine? Jer samo to sto ne postoji ogranicenje za pojedinacni fajl ili ima jos nesto?

Ipak za prosecnog pa cak i advanced korisnika ima dovoljno funkcija. Sad sto se visih rangova korisnika tice ipak je to stvar zahtevnosti i potreba samog korisnika.

Mozes li mi reci zasto je toliko potrebno da se za svaki fajl moze posebno odrediti ograicenje u downloadu.
Ako se stavi na Automatic, FG povuce maximalno, pa stane, pa povuce, pa stane i tako se uvek ponasa nevezano da li jos neki program "vuche" malo, mnogo ili nista od linka 🙁
Druga varijanra je da se prebaci na Manual i da se odredi konkretna brzina gde na primer ogranicis na 50% linka, ali FG opet vuce maximalno iako na Graph-u, DropZone-u, StatusBar-u i u koloni pored fajlova koji se trenutno skidaju stoji drugacije, tj. prikazuje se manja brzina (u skladu sa podesenim Manual vrednostima) od realne.
Interesantno je da cak kad se postavi Manual na recimo 50% i nista drugo ne koristi link osim FG-a download ce biti brzi nego ako se stavi Automatic kada bi FG trebalo da povuce onoliko koliko link dozvoljava jer ga ni jedan drugi program ne koristi, ali nije tako 🙁
Ovo je stara boljka FG-a koju nikako da srede.
Zasto je to potrebno? Pa da bi dok FG skida nesto mogli bez velikih problema da surfujete ili radite nesto drugo, ali kako ogranicavanje brzine ne funkcionise kako treba surf ume da bude veoma naporan 🙁
Alternativa je upotreba nekog od programa za ogranicavanje brzine tipa NetLimiter ili NetPeeker.

Sto se prioriteta i pojedinacnog ogranicavanja brzine tice...
Recimo konstantno skidas gomilu fajlova, ali su ti neki od njih veoma bitni i imaju najveci prioritet, pa ti je vazno da ih skines sto pre. U tom smislu je potrebno postaviti prioritete kada ce se recimo jedan fajl skidati maximalno mogucom brzinom, pa ako se ne koristi maximum linka da se skidaju i ostali a po listi prioriteta koju odredis.
Jos bolja kontrola bi bila kada bi mogao svakom fajlu da odredis rucno maximalnu brzinu kojom ce se isti skidati. Na primer, imas 64k link i skidas neki fajl od 700MB za sta ce ti trebati u idealnom slucaju ~25.5h, a nikad nije tako. E da ne bi dosao u situaciju da dok se ne zavrsi taj download ne mozes nista da radis ili da cekas 1/2h da ti ucita www.benchmark.co.yu 😀, moras nekako da ogranicis taj DL i onda samo taj konkretan fajl ogranicis na recimo 4K i ostane ti jos toliko za ostalo. Drugi slucaj: skidas neki fajl sa nekog ochajnog linka koji se vuche brzinom ranjenog puza. Ako pustis jos nekoliko fajlova da se skidaju sa dobrih linkova oni ce prosto zagusiti taj jedan koji jos ako je veliki skidaces ga danima osim ako ne pauziras sve ostalo i sacekas da ti skine taj jedan. E ovde bi mogao da tom jednom das maximum, a da ostale poobaras/usporis. Posebna je prica kad server ne dozvoljava nastavak prekinutog download-a 🙁

Uh, sad sam malo nakaradno objasnio, ali nadam se da razumes sustinu.

BTW i pored navedenih mana vec nekoliko godina koristim FlashGet :eyebrows:
Pre toga sam dugo koristio GetRight koji je imao svojih bubica i problema sa segmentnim download-om, velikim fajlovima itd. sto sa FG-om nikad nisam imao. U medjuvremenu je veci deo toga ispravljen, ali i dalje se drzim FG-a. GR ima prioritete, ali oni ne funkcionisu bas najbolje, pa se desava da fajl sa najmanjim prioritetom skida brze od fajla sa najvecim iako ih oba skida sa istog servera :S:, a ogranicavanje brzine se slicno ponasa kao i na FG-u.

Vredi pomenuti jos i Reget koji moram priznati fenomenalno preuzima linkove cak i u komplikovanijim situacijama kada ni jedan drugi to ne moze da uradi :eyebrows:

DAP je prica za sebe. Tesko se kontrolise, ima nezgodan interface, nema sve sto i ova 3, omakne mu se po neki corrupted DL... Sve u svemu ume da namuci.

Sto se adware-a/spyware-a tiche, to svaki DL manager ima i glupo je neki pljuvati zbog toga. Poenta je kako radi taj adware/spyware i kako se uklanja :eyebrows:
GetRight na primer cak ima i opciju Remove adware ili tako nesto koja istina ne radi bas najbolje, ali se registracijom isti deaktivira. Isti je slucaj i sa FlashGet-om i Reget-om, a ako je neko bas paranoican to moze i rucno da uradi. Osim toga, moze se isti spreciti pomocu naprednijeg podesavanja firewall-a. DAP je vec prica za sebe jer on em sto ne gasi adware/spyware, nego stalno nesto skenira i salje, pa ga zato mnogi ljudi zaobilaze u sirokom luku.

Od besplatnih alternativa interesantan je LeechGet koji nudi neke od naprednijih funkcija koje imaju programi koji se placaju. Ostali su uglavnom za nesto najosnovnije sto je opet kao sto rece ZoNi nekima sasvim dovoljno...

Dobro nisi morao da mi objasnjavas zasto sluzi ogranicenje (za svaki download) to sam znao, zao mi sto si se namucio 😉.

Ovo za pojedinacne ima smisla.

Eh, sad, koji odabrati, pa otkud znam, DAP sam koristio brate.. 4 god. I strava mi je radio. Ma da jedno vreme je znao da mi svaki skinuti fajl skine kao corrupted. Ali resio sam i to.
Na testu mi je bilo tesko odluciti se izmedju GetRighta i FlashGeta ali ipak GetRight mi se pokazao kao malo efikasniji. Ma da FlashGet je sigurno tik iznad njega.
Sve u svemu hvala na informacijama.

A sto se tice AdWare-a mnogi ni neznaju zasto neki DM pravi AdWare, to je malo duza prica koju sad nemam bas vremena da pricam 😉.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Nisam te dobro shvatio,
hoces da kazes da jeste Flashget adware, ili je Microsoft napravio shit...

Mikeli

DARK SIDE je napisao(la):
Procheshljaj ga sa extended KAV bazom pa ce i KAV da ti kaze isto...znachi...JESTE! :-devil-:
Smeshno je da taj program daju neke firme u cd-u sa driverima a da prethodno nisu proverili.I kome chovek danas da veruje?Uzas! 😡

Nazad
Vrh Dno